|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  220 221 [222] 223 224   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: problemi sa dojenjem...
25.7.2013 11:43:25   
Lejla Ka
Ada_ imaš li ikakvo iskustvo sa izdajanjem?
Jer ja bih ti predložila slijedeće.

Pred očekivani podoj izdoji prvi mlaz ručno, ne moraš skupljati to mlijeko. Kad dojka malo omekša, i područje oko areole onda stavi bebu na podoj. Dok doji ti masiraj dojku kao da tjeraš mlijeko od samo g korjena kod rebara do bradavice, svuda u okolo koliko možeš dohvatiti. To radiš jagodicama četiri prsta, kao da miluješ, samo malo pojačaj pritisak. Možeš i prije podoja, nakon tog izdajanja prvog mlaza malo izmasirati dojku koja je na redu tako da ruke trljanjem dlan od dlan zagriješ, a onda dojku izmeđnu dlanjova kružnim pokretima "razmekšaš" kompletno. Na taj način će se olakšati izlazak nataložene masnoće na kanalićima. Preporučila bih ti i tople obloge, ali s obzirom da je sad dosta toplo mislim da nema potrebe za tim.

Imaš li problema sa bolnim i oštećenim bradavicama, hvata li beba dojku kako treba? Da li beba drijema na dojci?

Kad pristupite podoju potrudi se da beba što bolje zahvati bradavicu i kad vidiš da drijema (ako drijema) stisni dojku pri samom grudnom košu kao da cijediš mlijeko između prstiju i palca (palac gore, prsi ispod dojke), pa onda palcem lagano kreni prema bradavici, bukvalno kao da cijediš. Ako vidiš da je beba ponovo počela sisati opusti pritisak. Ovo se zove kompresija dojke, tako se bebi pomogne da efikasnije doji.

Ne znam da li znaš da ja nisam medicinar, ali da sam prošla određenu obuku vezanu posebno za dojenje. Ne bih da shvatiš ovo kao protivrječenje ljekaru, ali ja ti mirne duše preporučujem da odgodiš uvođenje AD-a makar do te kontrole u utorak, a da se sad baciš na predložene postupke poboljšavanja dojenja. Ovo su ti zapravo trebali ljekari predložiti, a ne riješiti problem onim što mu nije rješenje.

I znaj, tvoja je krajnja odluka, ti ćeš najbolje procijeniti kako je najbolje za tvoje dijete.

< Poruku je uredio Lejla Ka -- 25.7.2013 11:48:18 >

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu ada_)
Neposredna veza do poruke: 5526
25.7.2013 11:58:04   
ada_
hvala Lejla uradit cu kako si mi rekla i sacekati sljedecu kontrolu,pa cemo vidjeti sta dalje,mislim najbitnije mi je bilo da nalazi pokazu da li je beba zdrava a od dojenja mi ne odustajemo,uradit cu sve sto je do mene prije nego dodje do toga da ubacim AD a iskreno se nadam da do toga nece doci jer mlijeka imam cemu onda davati AD...

" U oluji,u buri,kraj nedaca svih,uz teske gubitke i tugu kletu,biti nasmijan,prirodan i tih,najveca je umjetnost na svijetu"

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 5527
25.7.2013 12:35:17   
Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: ada_

hvala Lejla uradit cu kako si mi rekla i sacekati sljedecu kontrolu,pa cemo vidjeti sta dalje,mislim najbitnije mi je bilo da nalazi pokazu da li je beba zdrava a od dojenja mi ne odustajemo,uradit cu sve sto je do mene prije nego dodje do toga da ubacim AD a iskreno se nadam da do toga nece doci jer mlijeka imam cemu onda davati AD...

Odlično razmišljanje.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu ada_)
Neposredna veza do poruke: 5528
25.7.2013 15:03:39   
senka 81
Pozdrav, molim za pomoć. Jučer sam dobila menzes prvi put poslije poroda, i primijetila sam da mi se mlijeko užasno umanjilo, I prije se dešavalo da na par dana malo umanji količina, ali ovo sad je baš previše. Beba je srećom već velika (skoro 9 mjeseci), tako da već mogu da mu dodam malo više krute hrane. Interesuje me, koliko dugo traje ova "redukcija" :-), i kad mogu očekivati da mi se mlijeko ponovo "vrati". Isto tako,molila bih za savjet šta dati djetetu pred spavanje, koju hranu, jer vidim da mu je mllijeko baš malo, danas smo samo 2 pelene promijenili? (uzmite u obzir da beba ima alrgiju na AD, i proteine kravljeg mlijeka). Hvala za pomoć

Armann 30.01.2009.
Dani 10.11.2012.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 5529
25.7.2013 15:46:33   
djoisa
a kako beba jede krutu hranu, koliko krutih obroka dnevno?

ako zelis da ti se mlijeko "vrati" probaj cesce stavljati bebu da doji..to je jedno od osnovnih pravila dojenja tzv zakon "ponude i potraznje"..znaci sto vise beba doji = vise mlijek se i proizvodi..

jel beba strajka dojenje?

(odgovor članu senka 81)
Neposredna veza do poruke: 5530
25.7.2013 15:53:08   
animagical
i ja sam kroz cijelo dojenje te manje i vece prilive mlijeka...nemoj da te to zabrinjava...ako beba dobro prihvata cvrstu hranu, mozes uvesti i treci obrok,ako te vec brine. ako su suhe pelene, nudi bebi vode iza cvrstog obroka i cesce podoje... neke bebe su jednostavno nervozne kad mama ima menstruaciju, ali to traje 3-4 dana, niej strasno...

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 5531
25.7.2013 16:21:05   
senka 81
Beba inače ima 2 obroka dohrane, ali sad pošto nemam mlijeka, a to traje već 2 dana, uvela sam i treći obrok. Zakon ponude-potražnje ne pali ova 2 dana, jer mlijeka jednostavno nema, a dovodim to u vezu sa ciklusom. beba ne štrajka dojenje, jer bi on jadnik dojio, ali nema šta.

Armann 30.01.2009.
Dani 10.11.2012.

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 5532
25.7.2013 21:06:05   
animagical

IZVORNA PORUKA: senka 81

Beba inače ima 2 obroka dohrane, ali sad pošto nemam mlijeka, a to traje već 2 dana, uvela sam i treći obrok. Zakon ponude-potražnje ne pali ova 2 dana, jer mlijeka jednostavno nema, a dovodim to u vezu sa ciklusom. beba ne štrajka dojenje, jer bi on jadnik dojio, ali nema šta.

ustabilice se...meni stvarno nije nesto strasno da li ce beba imati tri obroka dohrane sa 9 ili sa 10mjeseci, svejedno... nudi mu tecnosti iza obroka...mozda ti zbog mentruacije steka refleks otpustanja mlijeka, pa ne moze da izadje...ugl, proci ce...ne brini

(odgovor članu senka 81)
Neposredna veza do poruke: 5533
25.7.2013 21:18:25   
senka 81
IZVORNA PORUKA: animagical

IZVORNA PORUKA: senka 81

ustabilice se...meni stvarno nije nesto strasno da li ce beba imati tri obroka dohrane sa 9 ili sa 10mjeseci, svejedno... nudi mu tecnosti iza obroka...mozda ti zbog mentruacije steka refleks otpustanja mlijeka, pa ne moze da izadje...ugl, proci ce...ne brini

Hvala animagical, nadam se da ce se ustabiliti stanje :-)

Armann 30.01.2009.
Dani 10.11.2012.

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 5534
25.7.2013 21:28:11   
Crnkica

IZVORNA PORUKA: animagical

i ja sam kroz cijelo dojenje te manje i vece prilive mlijeka...nemoj da te to zabrinjava...

i meni se dešava i nemoj da te to brine,jer će mlijeka biti za dan dva..ako ti je prošlih dana dijete slabije dojilo i mlijeko se smanjilo..

Ako ga budeš i dalje forsirala bez obzira što nema dovoljno,mlijeko će nadoći...

Ako beba neće drugog mlijeka ponudi mu dosta tečnosti uz ostalu hranu radi probave..

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 5535
25.7.2013 22:01:17   
senka 81
Ja njega stalno stavljam da doji, svaka 2-3 sata, kako inače i doji, i on doji, ali desi se samo jedno kratko otpuštanje mlijeka, i on vuče, vuče, ali nema više, pa nema :-). Danas su već 2 dana izvanredne situacije:-) imam neki osjećaj da će sutra biti bolje, jer počinjem da osjećam strujanja :-)

Armann 30.01.2009.
Dani 10.11.2012.

(odgovor članu Crnkica)
Neposredna veza do poruke: 5536
26.7.2013 1:29:55   
Lejla Ka
Senka proći će, to je zbog hormona oko menstruacije. Ako se on ne buni kad doji, a ti ne primjećuješ da guta, pusti ga da sisa. Bebe inaće u tom periodu češće traže i duže sisaju. Nemoj da se brineš za količinu, nije to ništa značajno manje da bebi ugrozi dnevne potrebne količine. Vruće je, manje se piški.

Jeste li probali jogurt, mladi sir? Fermentirano mlijeko se podnosi lakše od AD-a i svježeg mlijeka?

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu senka 81)
Neposredna veza do poruke: 5537
4.8.2013 18:12:23   
babygirl
Nama je mjesec i imamo problema s manjkom mlijeka. Vidjela sam da se ovdje apominjala Az
ra saric pa ako neko ima njen broj da ni posalje pp
user posted image
Moja beba bi nkn stop da doji pa rekose malo mlijeka uvedite dvije dohrane. dijete fino napredovalo pa bi pedijatar da ukine dohranu e sad pustim ja da sta
lno doji ali vise ne znam ni je li jeo je li gladan ima li mlijeka ni nista. Prije ppodoja ujutro mogu izdojiti oko sedamdeset ali poslije skoro nista pa sad ako imate kakav pametan prijedlog recite. ovo sa stavi na dojku kad god trazi nije povecalo ponudu. pal sad...

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 5538
4.8.2013 18:21:55   
muhica7
moja beba je dojila 11 mjeseci i onda je nestalo mlijeka. ja bih ti preporucila da ti vise jedes da se moze mlijeko stvarati. navali na hurmasiceuser posted image

(odgovor članu babygirl)
Neposredna veza do poruke: 5539
4.8.2013 21:15:59   
babygirl
i to sam pokusala, da prekomjerno jedem i pijem, u prvih par dana nakon izlaska iz porodilista dobila 3 kg, nalijevala se sokovima ali nije pomoglo. beba se jedinotako smiri , da doji. ne odcija ni nakon flasice i to se bas trudi da sve izvuce sto nadje.

(odgovor članu muhica7)
Neposredna veza do poruke: 5540
4.8.2013 23:21:36   
animagical

IZVORNA PORUKA: babygirl

Nama je mjesec i imamo problema s manjkom mlijeka. Vidjela sam da se ovdje apominjala Az
ra saric pa ako neko ima njen broj da ni posalje pp
user posted image
Moja beba bi nkn stop da doji pa rekose malo mlijeka uvedite dvije dohrane. dijete fino napredovalo pa bi pedijatar da ukine dohranu e sad pustim ja da sta
lno doji ali vise ne znam ni je li jeo je li gladan ima li mlijeka ni nista. Prije ppodoja ujutro mogu izdojiti oko sedamdeset ali poslije skoro nista pa sad ako imate kakav pametan prijedlog recite. ovo sa stavi na dojku kad god trazi nije povecalo ponudu. pal sad...

izdajanje nije mjera kolicine mlijeka, jer izdajalica nikada ne moze izvuci koliko moze beba. sasvim je normalno da mala beba od mjesec dana stalno zeli da doji, sto zbog hranjenja, sto zbog majcine blizine, sigurnosti, topline...pa nece gledati dnevnik, nego sta nego ce dojitiuser posted image ono sto povecava kolicnu mlijeka su cesti i kvaliteni podoji, ishrana je manje bitna. vise obrati paznju na unos tecnosti, hurmasice nemaju nikakve veze sa dojenjem. da li beba unosi dovoljno mliejka pratis po mokrim pelenama, nakon sto izbacis dohranu. beba od mjesec treba imati 5-6 upisanih pelena ( ne skroz mokrih i teskoh, nego eto normalno upisanih) i bar jednu stolicu u 24 sata. zasto mislis da ti je ponuda mala u odnosu na potraznju? beba sebi zasigurno,ako joj se dozvoli da doji kad zeli i pomogne s toplim oblogama i kompresijama, moze navuci potrebnu kolicinu mlijeka. ako zelis stavicu ti par linkova koji ti mogu pomoci, ako sagledas situaciju objektivnije i dosljedno pratis upute iz tekstova. normalan je strah da nemas dovoljno mlijeka, to prodju gotove sve majke, ono sto trebas je imati povjerenja u svoje tijelo, koje je tu bebu nosilo i hranilo 9 mjeseci, i koje skoro sigurno moze hraniti tu bebu i iducih 9, 19, 29 mj...koliko budete zeljeli. nadam se da ce lejla uskoro vidjeti tvoje postove i dosta bolje ti pomoci.

(odgovor članu babygirl)
Neposredna veza do poruke: 5541
   [Obrisana poruka]
4.8.2013 23:32:34   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu babygirl)
  Neposredna veza do poruke: 5542
5.8.2013 12:16:47   
Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: muhica7

moja beba je dojila 11 mjeseci i onda je nestalo mlijeka. ja bih ti preporucila da ti vise jedes da se moze mlijeko stvarati. navali na hurmasiceuser posted image

muhice radi drugih mama koje će ovo čitati:

Mlijeka NE MOŽE naprasno nestati. Mlijeka ima koliko dijete ga dijete dojeći izvuče iz dojki.
Hurmašice ne sadrže ništa što treba majci, osim za nabacivanje viška kilograma. Majka jede da nadoknadi ono što se iz njenog organizma ugradi u mlijeko. A svaka normalno uhranjena žena u svom tijeli sadrži potrebne zalike svega što joj treba za proizvodnju mlijeka. Ono što ona jede popunjava te zalihe. Da bi mlijeka nestalo zbog nedostatka hrane majka bi morala pravo gladovati, i prvo bi sebi naškodila, pa tek onda bi se osjetili nedostatci u mlijeku.
Tako da majka dojilja treba jesti raznovrsno, zdravo, unositi dovoljno tekućine.

babygirl tvoja beba treba da nonstop doji, tvoje je da pratiš da tokom dojenja kvalitetno guta, i da se smjenjuju periodi aktivnog gutanja i aktivnog sisanja koje će opet dovesti do perioda aktivnog gutanja. Tad znaš da dijete kvalitetno jede. Ti ne trebaš da znaš kad i koliko je dijete pojelo jer to je bit dojenja, da dijete reguliše koliko je jelo. I to je bit dojenja na zahtjev, da dopustiš djetetu da jede kad hoće i koliko hoće. Razumijem ja da je tebi psihički lakše kad vidiš mililitre, ali to je pogrešan stav.

Ovo što ti je rekla animagical, količina koju izdojiš ne predstavlja nikad ništa drugo do samo količinu koju si u tom trenutku izdojila. Nema šanse da znaš da li je to sve što je tad bilo u dojci ili u dojci ima 5 puta još toliko, ali nije moglo da se izdoji. Ostavi se izdajanja, samo te frustrira.

Ako beba zdrijema na dojci kad prestane aktivno gutati stisni dojku kao da cijediš mlijeko da bi bebu animirala na dodatno sisanje. Javi nam se opet da javiš kako ide.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu muhica7)
Neposredna veza do poruke: 5543
5.8.2013 12:17:41   
babygirl
E hvala vam puno na savjetima. rado bih pogledala te linkove. samtrala sam da mu je malo jer u neka doba primjetim da tako mala beba uzdise i povlaxi bradavicu do max vidisw da tas ne guta bas se trudi i tad kad probam da pritisnem ni ja sama ne mogu ni kapljici sa izvucem a on se sav zacrveni od truda i tacno se vidi da se napeeze da nesto izvuce. pretpostavila aam da to dojenje ima veze i sa blizinom pokusala sam ga zavarati sa mu dam dudu i lezim pored njega ali bukcalno jw rukicom izvadi . ug
malo me mob zeza pa su slova pobrkana nadam se da razumjete. iskreno nije mi mrsko da po citav dan lezimo i sojimo ako ce mu to biti dovoljnoo samo me brine da nije.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 5544
5.8.2013 12:35:47   
Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: babygirl

E hvala vam puno na savjetima. rado bih pogledala te linkove. samtrala sam da mu je malo jer u neka doba primjetim da tako mala beba uzdise i povlaxi bradavicu do max vidisw da tas ne guta bas se trudi i tad kad probam da pritisnem ni ja sama ne mogu ni kapljici sa izvucem a on se sav zacrveni od truda i tacno se vidi da se napeeze da nesto izvuce. pretpostavila aam da to dojenje ima veze i sa blizinom pokusala sam ga zavarati sa mu dam dudu i lezim pored njega ali bukcalno jw rukicom izvadi . ug
malo me mob zeza pa su slova pobrkana nadam se da razumjete. iskreno nije mi mrsko da po citav dan lezimo i sojimo ako ce mu to biti dovoljnoo samo me brine da nije.

Podoj ti ide od prilike ovako:

Beba počne sisati brzim ritmom što prouzrokuje prvi refleks otpuštanja mlijeka. Taj refleks je pojava da mloijeko teče samo djetetu u usta. Tad sisanje uspori, dijete pravi pauze da proguta, to možeš vidjeti, a nekad i čuti. Prvi refleks dolazi obično brzo nakon pošetka sisanja zato što je tad u dojkama i kanalićima veliki pritisak mlijeka. Nakon nekog vremena (koje je individualno, pa ti ne mogu reći minutažu) tok mlijeka oslabi, pa beba treba ponovo da počne da ubrzano sisa (to je ovo što ti kažeš trudi se, i ne gutta baš često), i to je jedini način da pokrene slijedeći refleks koji će se desiti opet nakon nekog vremena (ova "neka" vremena su reda minuta, ali su individalna, p kažem ne mogu ti precizno reči koliko). Kad krene drugi refleks beba opet intenzivno guta. Tokom jednog podoja može se desiti veći broj otpuštanja, zavisno od bebinog raspoloženja da doji.

Zašto je bitno da ne prekidaš bebu i kad vidiš da sisa "na prazno":
Kao prvo, treba neko vrijeme sisanja da se pokrene slijedeći refleks,
kao drugo, u dojkama se stalno proizvodi mlijeko, i dok dijete doji, tako da i kad doji "na prazno" progutat će mlijeko, samo malo rjeđe nego kad jede uz refleks otpuštanja
kao treće, kad se dojka isprazni "do kraja" (jer se ona zapravo nikad ne isprazni do kraja, jer mlijeko se stalno proizvodi), upravo to sisanje "na prazno" šalje signal organizmu da ubrza i poveća količine koje proizvodi zato što je potražnja povećana.

Zato je bitno da ti bebu, ako je zainteresirana i aktivno sisa pustiš da sisa i uz to crvenjenje i uzdahe, pa ako vidiš da nekih 4-6minuta nema baš ni jednog gutljaja onda ponudiš djetetu i drugu dojku. Dok traje taj trud sisanja bez gutljaja slobodno pritisni dojku, masiraj je kao da tjeraš mlijeko od rebara prema bradavici, u okolo dojke, pomozi bebi da dođe do mlijeka iz dubljih kanalića. Temeljito pražnjenje dojke je ključ povećanja količine u trenutcima kad bebi treba više od onog što je do tad jela. I normalno ponudi i drugu dojku da dopunite obrok ako beba nije zadovoljna.

Nemoj bebu zavaravati dudom, unervozit će se pa neće imati strpljenja da doji, a njena nervoza će utjecati stresno na tebe, pa će to djelovati na brzinu otpuštanja mlijeka koja će se nešto usporiti. Doji bebu kad god kmekne, dozvoli joj da sisa koliko god hoće, sve je to proces uspostave dojenja i ne traje do kraja dojenja.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu babygirl)
Neposredna veza do poruke: 5545
6.8.2013 19:47:49   
vila_7
nije bas u vezi dojenje al jeste u vezi grudi....
Na areoli i ispod nje su mi se pojavile crvene flekice (3-4) i svrbe a malo i bole i nekako su osjetljive te fleke, i bradavica me boli na dodir i malkice kad beba doji. Sumnjam na soor mada beba nema u ustima niceg i normalno doji. E sad nigdje ne mogu naci Daktanol gel, pa sam silom prilika uzela Nistatin kapi i mazes samo sebi tu dojku. Jel to OK i jel to adekvatna zamjena za Daktanol?

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 5546
6.8.2013 20:00:47   
Lejla Ka
OK je Nistatin. Ako ne bi u 24-48 sati primjetila neke pomake na bolje, npr. da te flekice sa crvenog idu prema tamnijem i prestaju biti crvene onda nisu gljivice i traži drugi uzrok. probaj nekako onemogućiti bebu da dodituje ta mjesta, bilo licem, bilo ručicama.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 5547
6.8.2013 20:35:20   
vila_7
nemam nacin da onemogucim, a jos mi se jednom nedavno isto javilo i mazala sa onom nevenom masti od dr.PAshe i proslo!? Sad ne znamm da ipak nastavim Nistatinom ili da opet pokusam melemom?

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 5548
17.8.2013 8:33:33   
sirnica
Cijelu noć sam imala proljev, ne znam da li je virusno ili sam šta pojela. Smijem li koristiti kakav probiotik? Beba ima 2 mjeseca, isključivo dojena, sisa na zahtjev, zadnjih dana je to svakih sat vremena-izgleda da imamo skok u razvoju.

sve mamino 17.3.2008. i 17.6.2013.

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 5549
17.8.2013 8:34:45   
Apotekarka
Smijes pro life ampulice

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu sirnica)
Neposredna veza do poruke: 5550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  220 221 [222] 223 224   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  220 221 [222] 223 224   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *