|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  219 220 [221] 222 223   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: problemi sa dojenjem...
15.7.2013 13:47:18   
Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: Almaa

Lejla, u uglu usana s unutrašnje strane, bas kao resica izgleda.

Žulj od dojenja najčešće izgleda kao ispuhan ili malo nabubren žulj na sredini gornje usne. Ja ne znam da se pojvaljuje u obliku resice na uglu usana. Posmatraj to malo i prati, pa ako ne vidiš da se nešto posebno crveni ili da se povećava vjerovatno nije ništa problematično.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Almaa)
Neposredna veza do poruke: 5501
15.7.2013 13:50:52   
ada_
hvala Lejla Ka

" U oluji,u buri,kraj nedaca svih,uz teske gubitke i tugu kletu,biti nasmijan,prirodan i tih,najveca je umjetnost na svijetu"

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 5502
15.7.2013 14:01:37   
animagical
lejla, znam da je individualno..ali moze li biti neki problem to sto meni curi mlijeko skoro mjesec nakon prestanka dojenja? nemam zacepljenja, mekane su sasvim...nosim tufereuser posted image prije trudnoce sam imala jako visok prolaktin, zato pitam

(odgovor članu ada_)
Neposredna veza do poruke: 5503
15.7.2013 14:54:27   
Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: animagical

lejla, znam da je individualno..ali moze li biti neki problem to sto meni curi mlijeko skoro mjesec nakon prestanka dojenja? nemam zacepljenja, mekane su sasvim...nosim tufereuser posted image prije trudnoce sam imala jako visok prolaktin, zato pitam

S obzirom na tvoju istoriju ja bih to prodiskutovala sa ginekologom. Normalno je da ga ima mjesecima, znači nije to ništa problematično. Ali s obzirom da si ti imala medicinske probleme ja ti savjetujem da to spomeneš ljekaru.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 5504
15.7.2013 18:52:15   
animagical
hvala ti, tako sam i mislila..nazvacu ja svog ginekologa... bilo mi je cudno posebno jer postim, znaci budem bas zedna, a ono curi tokom cijelog dana

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 5505
15.7.2013 19:20:51   
I love youu
Dojim bebu od 2,5mj i curi mi mlijeko, nosim tufere, cak preko noci stavljam i peskirice jer budem mokra. Do kada je normalno da curi jer mi je postalo zamorno sa tim tuferima. Inace beba spava po cijelu noc pa ujutro su mi sike ko dvije bombe, jednu ona popije kad se probudi al onda me druga ubi.Sve se tjesim prestat ce curiti al ono nista.Do kada se uspostavlja ponuda i potraznja?

28.04.2013.god. Moja princeza :))))

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 5506
15.7.2013 20:54:49   
animagical
individualno...ali gledaj s druge strane-bolje da curi nego da zacepi. ja sam malo zaboravila,ali cini mi se da je curilo nekih 4-5 mj. i ja sam stavljala presjecenu tetra pelenu, pola na jednu, pola na drugu stranu. doduse ja i sad curim, pa nisam mjerilo

(odgovor članu I love youu)
Neposredna veza do poruke: 5507
16.7.2013 8:22:15   
Lulu_08

hvala ti, tako sam i mislila..nazvacu ja svog ginekologa... bilo mi je cudno posebno jer postim, znaci budem bas zedna, a ono curi tokom cijelog dana

Nazovi i provjeri, ja sam stariju dojila godinu dana, i sama je prestala, 2 godine poslje toga mlijeka je i dalje bilo, a zacepljenja nikada nisam dozivjela hB. Ispila sam bromokriptine da bi laktacija prestala kada joj je bilo 3 godine.

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

Neposredna veza do poruke: 5508
16.7.2013 8:24:19   
Lulu_08

IZVORNA PORUKA: I love youu

Dojim bebu od 2,5mj i curi mi mlijeko, nosim tufere, cak preko noci stavljam i peskirice jer budem mokra. Do kada je normalno da curi jer mi je postalo zamorno sa tim tuferima. Inace beba spava po cijelu noc pa ujutro su mi sike ko dvije bombe, jednu ona popije kad se probudi al onda me druga ubi.Sve se tjesim prestat ce curiti al ono nista.Do kada se uspostavlja ponuda i potraznja?

Ja sam po 2-3 para tufera dnevno mjenjala do prije 2 mj, a u prvih 6 mj dok je malena iskljucivo dojila su noci bile burne, sa puno presvlacenja, tuferi nisu ni dovoljni bili. Ona je cisto puno dojila i ponuda je zato bila jaca i et' hehe. Sada kako sam se vratila na posao prije 3 sedmice oko 12h moram staviti tufere jer pocne curiti, u 3 i nesto dolazim kuci i malena se odmah prikopca i doji jednu i drugu i mama se rijesi tufera hehe.

Neposredna veza do poruke: 5509
16.7.2013 8:36:14   
I love youu
Hehe ti tuferi su strasni.Meni su dosadili nakon 2, 5mj, a vidim da ce to trajati jos mjeseci I mjeseci.Ma nek oni doje pa sta cemo mjenjat cemo tufere, heh, nego mene nekad strah bude da ce protopiti na majcu pa sam u nekakvom grcu stalno a I plus moram birati koje cu majce obuci jer se ispod njih vide tuferi heh.

28.04.2013.god. Moja princeza :))))

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 5510
16.7.2013 11:35:56   
Lejla Ka
I love you, smirit će se to, no neke od nas jednostavno prozvode dosta. Oslobodi se grča, ti si mama i boli te briga. Ako one što ih nosaju na izvolte nije grč, što će tebi biti od fleke na majici. Ja sam i po dva jastučića stavljala dugo vremena. Dojenje se smatra potpuno uspostavljenim nakon nekih 3-4 mjeseca isključivog dojenja. I kao što animagical reče, sve je individualno, no nekima curi dosta i nakon tog vremena.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

Neposredna veza do poruke: 5511
16.7.2013 11:39:39   
Lulu_08
Ja sam neki dan na poslu imala finu fleku ispod lijeve dojke pored debelog grudnjaka i tufera hahahaa...i bas me nije bilo briga a i znaju da dojim jos uvijek pa nisu nesto ni pitali hehe..

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 5512
16.7.2013 14:00:43   
Cenzura83
Drage moje ja sam nova mama dojilja, tek se uhodavam, mislim da smo i u skoku u razvoju, tako da je sve se sastalo. Meni desna dojka nakon podoja kao da "bridi" unutra, je li to možda neko zacepljenje, na pritisak boli taj splet zlijezda koje stvaraju mlijeko, jel to tako treba ili?

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 5513
16.7.2013 14:29:35   
Lejla Ka
Cenzura, to što osjetiš dešava se nakon podoja, neposredno ili nekad između podoja?
Koliko je stara beba?
Imaš li neki ozljeda na bradavicama?

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Cenzura83)
Neposredna veza do poruke: 5514
16.7.2013 15:11:32   
Cenzura83
Nemam nikakvih rana, desi se poslije podoja, ne mogu skontati sta bi moglo biti, možda pločica da se formirala, jutros sam grudi masirala margarinom da bi omekle,tako mi babica rekla da uradim.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 5515
19.7.2013 13:58:24   
Almaa
opet ja sa svojim dilemama :)
Lejla Ka, moja beba je stara tri mjeseca i dvije nedelje i iskljucivo doji, međutim vrlo cesto i obilno bljucka i to sirast sadrzaj i odmah nakon toga trazi ponovo da jede i pored bljuckanja ona je pava debeljuca, cak nam je dr. na proslom pregledu "zaprijetila" dijetom, e sad mene zanima da li ja grijesim sto joj nudim siku cim zaplace, ona nikad ne odbija da siki. Ja sa prvim djetetom nisam nikad uspjela da uspostavim dojenje, pa sam sad sva sretna i ispunjena što ova doji i forsiram dojenje maksimalno. Kako ustvari dojene bebe i stavljaju na dijetu?

napravi svaki korak ovom istom strascu i pregazit ces more na tom hodocascu...

(odgovor članu Cenzura83)
Neposredna veza do poruke: 5516
19.7.2013 14:05:42   
djoisa
IZVORNA PORUKA: Almaa

Kako ustvari dojene bebe i stavljaju na dijetu?

Nikako.

U redu je da je sto cesce stavljas na dojku, kao sto i radis..

< Poruku je uredio djoisa -- 19.7.2013 14:06:49 >

(odgovor članu Almaa)
Neposredna veza do poruke: 5517
23.7.2013 22:26:22   
ada_
kopiram svoj post s druge teme trebam pomoc

ja sam pomalo ocajnauser posted image ,jutros bili na kontroli i beba mi je za 15 dana dobila samo 200g i doktorica nas odmah na AD prebacuje i poslala nas u lab.da izvadimo krv i UK,mislim ok je to za lab.barem cu znati jel mi djete dobro ali mi nije jasno zasto tako malo dobiva na kilazi mislim meni ona izgleda ok ali vaga pokazuje drugacije,mislila sam da je dovoljan pokazitelj bebinog napredka ako beba kaki i piski i vesela je i zivahna fino spava ali eto kod nas nije user posted image user posted image
rodjena je sa 3600 sad sa mjesec i 26 dana ima samo 4400

< Poruku je uredio ada_ -- 23.7.2013 22:27:29 >

" U oluji,u buri,kraj nedaca svih,uz teske gubitke i tugu kletu,biti nasmijan,prirodan i tih,najveca je umjetnost na svijetu"

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 5518
24.7.2013 16:37:14   
animagical
vjerovatno je beba u pocetku vise izgubila, pa dok nadoknadi i krene...ne bih ti preporucivala da krenes s ad bez da ti se bar lejla ne javi. da li mozda mijenjas dojke precesto? pitam, jer beba treba da dodje do masnog mlijeka, pa ako doji vise puta unutar tri sata, uvijek daji istu dojku, pa onda i drugu, kada tu kvalitetno isprazni. da li ti beba spava predugo bez budjenja po noci? ja bih na tvom mjestu pocela sto cesce nuditi bebu da doji, ali en samo da sisa, nego da obratis paznju da bas guta, primjenis kompresije ako je potrebno. vruce obloge prije podoja su isto dobre, mlijeko lakse krene. ako dodajes vodu ili caj, pretsani odmah, jer i to moze zauzimati mjesto u bebinom stomacicu,a od toga nikakve koristi. koji ej to uopste pedijatar?user posted image kako ej beba inace, je li budna, je li puno spava ili puno place? djeluje li dehidrirano na neki nacin? sta pedijatar inace misli o bebi, mimo tezine?

(odgovor članu ada_)
Neposredna veza do poruke: 5519
24.7.2013 17:07:51   
ada_

vjerovatno je beba u pocetku vise izgubila, pa dok nadoknadi i krene...ne bih ti preporucivala da krenes s ad bez da ti se bar lejla ne javi. da li mozda mijenjas dojke precesto? pitam, jer beba treba da dodje do masnog mlijeka, pa ako doji vise puta unutar tri sata, uvijek daji istu dojku, pa onda i drugu, kada tu kvalitetno isprazni. da li ti beba spava predugo bez budjenja po noci? ja bih na tvom mjestu pocela sto cesce nuditi bebu da doji, ali en samo da sisa, nego da obratis paznju da bas guta, primjenis kompresije ako je potrebno. vruce obloge prije podoja su isto dobre, mlijeko lakse krene. ako dodajes vodu ili caj, pretsani odmah, jer i to moze zauzimati mjesto u bebinom stomacicu,a od toga nikakve koristi. koji ej to uopste pedijatar?user posted image kako ej beba inace, je li budna, je li puno spava ili puno place? djeluje li dehidrirano na neki nacin? sta pedijatar inace misli o bebi, mimo tezine?

ako beba trazi da doji svako pola sata dajem joj istu dojku sve dok ne izvuce sve a onda je prebacim na drugu,po noci se budi sama uvijek oko 2 i ujutru oko 5 da jede,realno svako malo ja nju nudim da doji ali kad nije gladna nece okrece glavu i gura me a nekad pocene i plakati a ako ipak uspijem da je natjeram dqa doji onda ona povrati,mlijeka ima i znam da guta i da se najede jer ona place kad je gladna,ne dajem nista bebi osim kapi D3 i doji,beba je inace vesela i zadovoljno mi izgleda,nekad spava malo vise tipa ono spava dva sata pa je budna dva tri sata pa opet spava a vec drugi dan spava malo ujutru i cijeli dan je budna igramo se picam joj smije se doji,place samo kad je gladna kad ima grceve ili je pospana,osim kilaze beba joj je zivahna,cvrsta,lijepo drzi glavicu,oslanja se na nogice,znaci jedini problem je ne dobijanje na kilazi,jos da kazem da beba kaki jedan dan po tri puta pa onda svako drugi dan jedno i tako uglavnom nikad nije proslo vise od 4 dana da ne kaki,i piski jako puno...a pedijatar je u DZ stari grad user posted image

Neposredna veza do poruke: 5520
24.7.2013 23:40:10   
animagical
bas me cudi za pedijatre iz starog grada, to je i moj pedijatar, inace su prilicno prodojeci... hoces da ti posaljem lejlin br u pp? ( inace lejla nam je savjetnica za dojenje) njoj sigurno nece smetati,a tebi ce njeni savjeti vrijediti zlata. nemoj previse da brines, dok ne istjerate na cistac sta je u pozadini te kilaze, samo nastavi kao i do sada, ja bar ne vidim da igdje grijesis. moze biti da je i do vage, mozda je beba pred vaganje kakila, to je odmah 100 gr manje, mozda nije dojila tik pred vaganje, mozda...ko zna... neke bebe, zdrave-prave jednostavno sporije dobijaju na tezini...neki mjesecni cilj treba biti 600gr, s tim sto se ta kilaza ne dobiva ravnomjerno,nego skokovito...pauze pa nagli rast... stavicu ti i par dobrih linkova

(odgovor članu ada_)
Neposredna veza do poruke: 5521
24.7.2013 23:43:14   
animagical
http://www.roda.hr/article/readlink/2357

Neposredna veza do poruke: 5522
24.7.2013 23:51:26   
hanabanana
IZVORNA PORUKA: ada_

kopiram svoj post s druge teme trebam pomoc

ja sam pomalo ocajnauser posted image ,jutros bili na kontroli i beba mi je za 15 dana dobila samo 200g i doktorica nas odmah na AD prebacuje i poslala nas u lab.da izvadimo krv i UK,mislim ok je to za lab.barem cu znati jel mi djete dobro ali mi nije jasno zasto tako malo dobiva na kilazi mislim meni ona izgleda ok ali vaga pokazuje drugacije,mislila sam da je dovoljan pokazitelj bebinog napredka ako beba kaki i piski i vesela je i zivahna fino spava ali eto kod nas nije user posted image user posted image
rodjena je sa 3600 sad sa mjesec i 26 dana ima samo 4400

Lejla ce ti sigurno reci vise, ali ja ne bih ad hoc uvela AD.
Kako znas da je za 15 dana dobila 200 grama?
Samo da ti kazem svoje iskustvo, imali smo slicnu situaciju, meni je dr dala drugi savjet nije spomenula AD, ali je rekla da dodjemo za 7 dana. Kod nas je bilo 350 za 20 dana a onda jos 250 za 7 dana.

Ako je rodjena sa 3600, iz bolnica je izaslo sa bar 300 grama manje. To je normalno, izbace vodu i mekoniju. To znaci da ce za dva mjeseca imati barem 4600. Imat ce 1300 grama vise. To nije zabrinjavajuci prirast na tezini.

< Poruku je uredio hanabanana -- 24.7.2013 23:52:50 >

(odgovor članu ada_)
Neposredna veza do poruke: 5523
24.7.2013 23:57:04   
Lejla Ka
Ada_ ovo definitivno nije razlog da se tako bez dodatnih pokušaja dojenja pošaljete na AD. Super da je ped. poslala da se urade nalazi.

Reci da li je beba nakon poroda (ova težina 3600g) ikad vagana npr na izlasku iz bolnice ili nakon nekoliko dana?

Koliko često beba traži da doji tokom dana?

Da li ti možda osjećaš da imaš viška mlijeka, da se dojke prije podoja jako prepunjavaju?

Kakve ste fizičke konstitucije ti i suprug?

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

Neposredna veza do poruke: 5524
25.7.2013 7:33:10   
ada_

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Ada_ ovo definitivno nije razlog da se tako bez dodatnih pokušaja dojenja pošaljete na AD. Super da je ped. poslala da se urade nalazi.

Reci da li je beba nakon poroda (ova težina 3600g) ikad vagana npr na izlasku iz bolnice ili nakon nekoliko dana?

Koliko često beba traži da doji tokom dana?

Da li ti možda osjećaš da imaš viška mlijeka, da se dojke prije podoja jako prepunjavaju?

Kakve ste fizičke konstitucije ti i suprug?

nije vagana tek sa mjesec dana i tada je imala 4050 sto je po njima bilo malo,za sedam dana je imala 4200 a posle 15 dana 4400
beba jede svako dva do tri sata,kad je budna duzi period koji zna trajati i po 6-7 sati onda trazi svako malo,nekad na pola sata doji nekih 5 minuta i nece vise pa sve tako svako pola sata,ja joj uvijek vracam istu dojku sve dok je ne isprazni,nekad trazi na sat sve zavisi i kako je vani i jel joj vruce ako je vruce onda je na svako pola sata.ja imam vece grudi i bas budu tvrde tako da beba prvo mora malo da izvuce da bi mogla da uhvati dojku kako treba pa imam malo problema i sa bradavicama zbog toga inace mlijeko mi zna curiti iz jedne dojke dok ona drugu doji.ili kad se istusiram curi na sve strane
e sad ja sam bilado skoro jako mrsava po njihovim skalama uvijek sam bila neuhranjena user posted image sve do udaje i gubitka prve bebe kad mi je proradila i stitna i sad sam debela,muz je visok i normalne kilaze...
nalaze smo uradili i pregledala ih je druga pedijatrica i rekla da su odlicni i da je ona jedna zdrava bebica,ali da kao ispostujemo doktoricu i damo jedan obrok AD,ostaje nam jos da uradimo UK pa cemo vidjeti sta dalje...u utorak je kontrola i novo vaganje

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 5525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  219 220 [221] 222 223   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  219 220 [221] 222 223   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *