ada_
|
IZVORNA PORUKA: animagical vjerovatno je beba u pocetku vise izgubila, pa dok nadoknadi i krene...ne bih ti preporucivala da krenes s ad bez da ti se bar lejla ne javi. da li mozda mijenjas dojke precesto? pitam, jer beba treba da dodje do masnog mlijeka, pa ako doji vise puta unutar tri sata, uvijek daji istu dojku, pa onda i drugu, kada tu kvalitetno isprazni. da li ti beba spava predugo bez budjenja po noci? ja bih na tvom mjestu pocela sto cesce nuditi bebu da doji, ali en samo da sisa, nego da obratis paznju da bas guta, primjenis kompresije ako je potrebno. vruce obloge prije podoja su isto dobre, mlijeko lakse krene. ako dodajes vodu ili caj, pretsani odmah, jer i to moze zauzimati mjesto u bebinom stomacicu,a od toga nikakve koristi. koji ej to uopste pedijatar? kako ej beba inace, je li budna, je li puno spava ili puno place? djeluje li dehidrirano na neki nacin? sta pedijatar inace misli o bebi, mimo tezine? ako beba trazi da doji svako pola sata dajem joj istu dojku sve dok ne izvuce sve a onda je prebacim na drugu,po noci se budi sama uvijek oko 2 i ujutru oko 5 da jede,realno svako malo ja nju nudim da doji ali kad nije gladna nece okrece glavu i gura me a nekad pocene i plakati a ako ipak uspijem da je natjeram dqa doji onda ona povrati,mlijeka ima i znam da guta i da se najede jer ona place kad je gladna,ne dajem nista bebi osim kapi D3 i doji,beba je inace vesela i zadovoljno mi izgleda,nekad spava malo vise tipa ono spava dva sata pa je budna dva tri sata pa opet spava a vec drugi dan spava malo ujutru i cijeli dan je budna igramo se picam joj smije se doji,place samo kad je gladna kad ima grceve ili je pospana,osim kilaze beba joj je zivahna,cvrsta,lijepo drzi glavicu,oslanja se na nogice,znaci jedini problem je ne dobijanje na kilazi,jos da kazem da beba kaki jedan dan po tri puta pa onda svako drugi dan jedno i tako uglavnom nikad nije proslo vise od 4 dana da ne kaki,i piski jako puno...a pedijatar je u DZ stari grad