|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  76 77 [78] 79 80   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: vaše porođajna priča
20.5.2013 22:45:24   
vila_7
Moja 2. porodjajna prica.....

Termin-15.12. s tim da zadnji mjesec konstantno imam lazne trudove.
MM trebao 8.12.-11.12. ici u Bec,ali kontam nema veze, garant necu prije i jos plus pila sam Gynipral-a "kazu svi zabetonira" user posted image
I tako ja ipak kad je MM otisao zovnem zaovu da noci kod mene,jer ako me uhvati da ima ko sa starijom ostati.
Legnem ja tu noc-i naravno opet malo bolovi,ali igram ja YAMBA na internetu i na kraju zaspem. Iza ponoci (10.12), probude me slabi ali ostri bolovi,slicni kao lazni ali vidim nije isto i idu naravno kao i sa prvom odmah na tacno 4 minute. Ustanem,probudim zaovu-reko mene boli na 4 minute kao i prosli put ali neka me jos-mozda su lazni,Kako je to trajalo par sati i postali malo jaci (ali i dalje beveze), zovnem ja kuma i kumu (od bebe) da dodje kum po mene jer mislim da imam trudove. I cekam ja njega,cekam,...nikad ga....kad auto nece da upali jer je bio bas tad onaj jedini minus 2012-te godine user posted image . Uglavnom zovne on nekog prijatelja-covjeka nikad vidjela u zivotu nisam i dodje on po mene user posted image .
Pred bolnicom,ja njima ostavim torbu,reko mene ce garant vratiti user posted image . NA pregledu vec 3 prsta otvorena-kaze dr.super ovo ce ici brzo - meni drago,zovem da donesu torbu i kontam ovaj ce ici brzi nego prvi.
Trudovi i dalje na 4 minute ja super disem,bolovi slabi.....kad prodje jedan dr.od kojeg svi strahuju i samo mole Boga da im on ne bude. Vjerujte meni su odmah trudovi stali user posted image . Pregleda on mene-kaze trudovi oslabili,i dalje samo 3 cm (4 sata poslije prijema) . Meni ladje potonule... Kaze on da ukkljuci drip, a ja ko prava seljanka-ne bih ja drip,ja cula horor price o njemu user posted image . I pusti on mene jos pola sata pa ce vidjeti- cimerica koja je dosla kad i ja pristane na drip-odmah krenuse jaki bolovi i za 20 minuta zena se porodi! A meni bolovi jos slabiji..
OPet na pregled-kao 3,5 prsta user posted image ,cudno im kako se tako sporo otvaram pa su mi stavljali i neko glupo crijevo u mokracni kanal i to mi ostalo najgore sjecanje netom poslije poroda.....-predlaze drip uz obrazlozenje kako je to isto kao prirodni hormon, i da ako se je bojim,krenut ce sa malim dozama dok vide kako ce tijelo reagovati,ako ne reaguje-ostavit ce me na promatranju. Pristajem i pitam da me stave i na loptu-kaze malo kasnije....
Krenuli su sa par kapljica i bolovi se hB malo pojacase,pa opet pojacase kapljice-pojacase se bolovi jos vise-i na kraju nekih 10-tak kapljica koliko se sjecam kad su ukljucili-krenuse oni bolovi od kojih mislis da neces izdrzati.....Skakucem na onoj glupoj lopti,oni oko mene cekaju da krene,zezaju se a meni muka-cak u jednom trenu usutkivam dr-a jer mi smeta da se koncentrisem na nacrtane listice na ledenom caju ispred mene-oni crkavaju od sege user posted image , a ja hocu plakati.
Kad sam vec pocela galamiti da su mi trudovi koji nema sanse da se izdrze niti da ih predisem, odmah me stavljaju na stol i dok me stavljaju ja vec osjetim to je to-imam uzasan nagon za tiskanjem-toliki da sam jedno tiskanje odradila i dok me nisu namjestili...
Tiskam ja ,tiskam , a beba pokrupna a jos mi sestra govori da ne tiskam kako treba (i ja u svemu tome kontam pa kako sam prvo rodila,al djaba ona i dalje govori da sjeckam - da trebam duze tiskati). Taman sam se vec bila zabrinula jer beba nikako da izadje-i sestra vec pocela govoriti dr-u kao da stomak pritisne jer beba ne moze da izadje i pored epiziotomije , a ja odmah nekako skupi svu snagu ovog svijeta i za jos 2-3 puta i mis mali izadje.
Meni odmah naravno sve ravno.....dadose mi moju malu princezu odmah na mene da je poljubim-ja se malo prepadoh jer je plavkasta,al kaze sestra -malo se i ona napatila, odnesose je, meni izvukli posteljicu i slijedilo je usivanje koje ovaj put apsolutno nista nisam osjetila-osjetim kako usiva ali da je sve utrnuto....

Poslije 2 sata donose je meni u sobu i ja je gledam i odmah se sjetim kako sam jednom bas na RR-ji pitala je li moguce voljeti drugo dijete kao i prvo - i vec znam odgovor! user posted image

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1926
21.5.2013 7:52:09   
I love youu

IZVORNA PORUKA: škorpija

I love you, pa i vi dripuser posted image , ima li iko da prođe bez dripa, al eto hvala bogu neka je sve ok prošlouser posted image

Ma oni svima ukljucuju drip, kad sam se ja poradjala bila je jos jedna zena u sali, isto drip joj dali, poslije nas 2 zene isto drip.To ti je ono ukljuci im da prije sa njima zavrsimo.

28.04.2013.god. Moja princeza :))))

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1927
21.5.2013 8:39:46   
Sedina 30
Došla 5 prstiju otvorena, u pola 9 u salu ukluče drip.... porodila se u 17 i 17. Na kraju mi izvukli bebu, jer sam gurala a nije izlazila, još beba cijelu trudnoću bila glavicom na samom izlazu. Bolovi nenormalni. Ni disanje nje pomagalo.

(odgovor članu I love youu)
Neposredna veza do poruke: 1928
21.5.2013 8:45:18   
Sedina 30
vila_7

Skoro pa identična priča mojoj user posted image

Ja sam sve govorila neću se derati, al kad su krenuli bolovi, mislim da su me svi izvan bolnice čuli user posted image

(odgovor članu Sedina 30)
Neposredna veza do poruke: 1929
21.5.2013 11:32:51   
megi
e škorpijo moja
sjecam se ko da je juce bilo,
kakvi su samo bolovi ev me odmah stomak zabolio
a moglo je bez dripa komotne jer sam bila vec dovolno otvorena, a i sa A sam se i kao provorotka otvorila bez dripa veoma brzo

porodio me dr beciragic odnosno meni se cini da se zove azra na specijalizaciji i pravo je fina

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu Sedina 30)
Neposredna veza do poruke: 1930
21.5.2013 11:49:12   
Leena
Vila, ILY, divne pricice user posted image Tj. sa divnim krajem, ovaj "drip" cim procitam tu rijec sva se najezim od glave do pete!!!user posted image

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 1931
21.5.2013 19:21:31   
Medić*
Divne pricice cure user posted image

Poslije 2 sata donose je meni u sobu i ja je gledam i odmah se sjetim kako sam jednom bas na RR-ji pitala je li moguce voljeti drugo dijete kao i prvo - i vec znam odgovor!

Evo placem na ovo posebno user posted image

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 1932
21.5.2013 20:52:59   
vila_7
user posted image

medic ma vidjet ces,da covjek ne povjeruje! user posted image

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1933
   [Obrisana poruka]
31.7.2013 11:23:26   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu vila_7)
  Neposredna veza do poruke: 1934
31.7.2013 11:33:43   
veeseelaa
divna priča user posted image
a za ovo da odustaješ od ideje da dijete liči na tebe me baš nasmijalouser posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 1935
31.7.2013 11:38:36   
djoisa
iman , nisu te rezali?

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 1936
31.7.2013 11:39:41   
veeseelaa

IZVORNA PORUKA: djoisa

iman , nisu te rezali?

da mi je to doživjeti

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 1937
31.7.2013 11:40:32   
MicoTico
user posted image user posted image user posted image Super priča Iman!
Bez obzira što nisu "3 napona"user posted image (kao kod nekihuser posted image )  definitivno ohrabrujuća je za buduće porodilje. Posebno rečenica:
"pa, nije bilo strašno...mogla bih ja ovo još jednom"user posted image

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

Neposredna veza do poruke: 1938
   [Obrisana poruka]
31.7.2013 11:40:44   
Brisani uporabnik

(odgovor članu djoisa)
  Neposredna veza do poruke: 1939
31.7.2013 11:40:55   
Medić*
Iman neka si sa nama podijelila svoju pricu user posted image

Neposredna veza do poruke: 1940
   [Obrisana poruka]
31.7.2013 11:41:47   
Brisani uporabnik

(odgovor članu MicoTico)
  Neposredna veza do poruke: 1941
31.7.2013 11:43:57   
mamine oci
Iman user posted image
pusa za crnkicu user posted image
kad ovako citamo sve su price divne, a dok se sve to izdesavalo i nije bas, ali sve se i zaboravi kad se privije u narucje maleni zamotuljakuser posted image

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

Neposredna veza do poruke: 1942
31.7.2013 11:44:19   
Leena
Imaaan, pa rasplaka me, a ja na posluuser posted image user posted image Ljubi tebe ja puuuuno! A tek cure male strinine, i te malo veceuser posted image user posted image user posted image

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

Neposredna veza do poruke: 1943
   [Obrisana poruka]
31.7.2013 11:47:26   
Brisani uporabnik

(odgovor članu mamine oci)
  Neposredna veza do poruke: 1944
31.7.2013 11:47:57   
djoisa
IZVORNA PORUKA: Iman83

IZVORNA PORUKA: djoisa

iman , nisu te rezali?

Nisu, hvala Bogu!!! Super sam prošla.
S obzirom da sam poprilično dugo tiskala očekivala sam da će me ipak rec-rec ili da ću barem popucati...ali hB ništauser posted image

to je super..user posted image

inace divna prica--ohrabrujuca (osim dripa)

i svaka ti cast na tako brzom oporavku

Neposredna veza do poruke: 1945
31.7.2013 11:52:33   
megi
Iman prekrasno user posted image

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

Neposredna veza do poruke: 1946
31.7.2013 11:54:22   
ziki
Iman dicna priča user posted image optimistična

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 1947
31.7.2013 11:54:55   
minja_
Divnaaa pricauser posted image user posted image user posted image
ljubi svoje lijepe cure :* i da su ti zdrave i vesele sto godina <3

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 1948
31.7.2013 12:17:36   
Medić*
Evo i moje kratke price.

16.07.2013. Ustajem ujutru, malenog spremih za vrtic, muz ode na posao. Pristavim sebi kaficu i sjednem za racunarom da malo preletim sta ima na netu a posebno sta se na RR desava user posted image

Malo iscitavala. Ustanem, rasirim vesm obrisem prasinu, sredim spavacu, kontam kasnije cu malo ostalo poraditi. Ponovo se vratim na RR.
Ukljucim se u pricu sa zenama i debatu o biciklima onim bez tockova za odrzavanje ravnoteze, romobilima i sl.
Negdje oko 13h. Ispijam onu kaficu i osjetim da me malo bolucka stomak pri dnu kao pred mengu. Zanemarim jer kontam od sjedeceg stava. Malo se ispruzim pred kompom. Ponovo isto. Par puta tako.

Rijesih da upratim koliki ke vremenski razmak izmedju. Bol se vrlo mala, ali osjeti se sekundarno. Cekam ja sa stopericom na mob. Javlja se svakih 10 min.

Pozovem muza da on dodje i mjeri, ne vjerujem sama sebi. A s obzirom da nisam znala kakvi su prirodni bolovi, da sta ne bih propustila ako se bol bude javljala na kraci vremenski razmak da muz bude tu i odemo na pregled.

Muz stize, od treme i uzbudjenosti sto misli da ce sve ubzo krenuti, uzima da okaci storu koja je cekala u radnoj sobi user posted image

Nakoh toga mjer mi razmak izmedju bolica, na 7 min. Brzo se vrijeme smanjuje izmedju . Idem se okupati. Torba spremna, klanjam dva rekeata nafila namaza. Zamolih dragog Boga za olaksanje u svakom pogledu i zavrset_ak dobrim.

Krecemo sa bismilom. Dijete je u sigurnim rukama, u vrticu. Mozda me vrate kuci, razmisljam. Do termina jos 4 danauser posted image

Usput muz takodjer prati vremenski interval izmedju malih neosjetnih, kratkih prozimanja kroz stomak. Vec su na 5 min. Zezamo se da su laznjaci user posted image

Stizemo na Jezero. Nikoga u cekaonicu. Stavise me na CTG. Pokazuje male bolove ali kazu to su pripremni i da nece to jos koji dan. Hajmo na ginekolosi pregled.

Kratko je trajalo. Samo cu kada dr rece odmah klistir i sala, vec 5/6 otvorena. Klistirase me. Izadjoh u njihovoj spavacici da se pozdravim sa muzem. Srce mi se stegnu i suze podjose od neke srece jer znam da ce sve biti gotovo za par sati. Rekoh mu da mi pazi na Fatiha, da mu da gotov rucak kuci, da ga izvede napolje i da ga izljubi od mame user posted image user posted image Nije mi se skidao sa pameti svo vrijeme. Nisam ni mislila toliko na porodjaj.

Muz je odmah nazvao jednog prijatelja da me malo gore pripaze. Tako i bi. Rekose mi, necete odmah u salu hajte malo da budete sami, da mozete proset_ati a ovo ce brzo krenuti.

Dodjoh u sobu u 14 i 30. Stanje isto, prozimanja i dalje na 5 min, ali kratkotrajno, neosjetno. Javih se kome se imadoh javiti. Pocese poruke i pozivi od dragih zenica sa RR, prijateljica privatnih. Od rodbine niko nije znao.

U sobi samnom zenica odrzava trudnocu, pricamo o starijoj djeci. Idem do wc/ a. Ispade mi sluzni cep, osjetih i dobro se nagnuh nad soljom da vidim kako to cudo izgleda. Isto kao na slici koju je neko postavljao na netu.user posted image Bolova i dalje nema, osim ovim lijepih blagih. Vratih se u sobu. Jedem kokos cokoladicu i pijem sok. Osjetih da voda malo poce curiti, po malo. Tada ustanem da set_am po malo. Razgovaram na tel. Ta kratka prozimanja postaju cesca, kazem zenici ajde mi mjeri vrijeme, mjeri on a. Svake dvije min bol ali isti intenzitet, nista jace. Ne mogu da vjerujem. Ocekujem one strasne sa prvog porodjaja.

Odjednom osjeti jaci presjek preko ledja, zastadoh i umih se. Ona mi kaze idem zvati sestru. Dodjose dr Rovcanin i Dr Kandic. Preglde obavise. Tapnuse me po ramenu i rekose 10 cenata, beba je krenula polako. Hitno na krevet i radjaona. Zezali me svo vrijeme.

Popeh se na on cudo od kreveta i stolice. Nema dripa. O hvalim te Boze user posted image Proucih na brzaka prvo sto mi pade na um. Jedan grublji pregled dr obavi i rece samo jedan napon i evo tvoje bebe. Spremih se na njegovo SAD. Malo mi se dr navali na stomak i ja se sjetih Vesele i Iman u vezi tiskanja....user posted image ops izlete garava bebara, ruzicas_te boje, garave kosice. Osjetih ono isto kao kada rodih svog sultana user posted image user posted image

Stavise mi je u pelenicu pa na grudi. Izljubih joj glavicu i zahvalih Svevisnjem. Dr takodjer.

Epi nisam ni osjetia kada su uradili ali sivenje jesam i pored anestezije, ali i to uz moju saradnu i dobre dr bi gotovo brzo user posted image

Odvedose me u neku prostoriju preko puta radjaone, tel nemam, ostao u sobi gdje sam odmarala. Pogledm na sat 16 i 20. Ne mogu da vjerujem kako je sve proslo lagano. Sama sa sobom pricam, smijuljim se. Jedva cekam tel da mi donesu. Tek poslije 18h donjese mi. Citam poruke koje stu stizale, 47 propustenih poziva, svi pitaju imam li bolova i kako sam, zele srecu i dove za nas a ja vec gotova odavno.

Javih se mojim najvecim ljubavima muzu i F. user posted image user posted image

Ubrzo uslijedise pozivi i cestitanja.

I dalje nisam mogla da vjerujem da je sve gotovo....i dan danas jos mi je nestvrano kako se sve brzo i lako zavrsilouser posted image

Hvala dragom Bogu, sve je u Njegovim rukama.

< Poruku je uredio medic slatki -- 31.7.2013 12:20:42 >

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1949
31.7.2013 12:27:34   
mum82
e lijepih prica...
medic bas me rasplaka onim dijelom o brizi za Fatiha, jos moj bilal imo 20 mj kad se said rodio,beba i on pa et,nek su nam samo zivi i zdravi...

B -20.11.2010
S -7.7.2012
"Money is numbers and numbers never end.If it takes money to be happy,your search for happiness will never end"

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1950
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  76 77 [78] 79 80   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  76 77 [78] 79 80   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *