Alhemicarka
|
IZVORNA PORUKA: Hanady RR IZVORNA PORUKA: Alhemicarka Joj Hanadi, to je to mjesto Ova roza kuća ispod, e mi smo u njoj bili smješteni. I to sad, početkom jula. Kako pristup nije grozan, uz nos, uske ulice. Šetnja kroz kamp, mislim meni nije neko uživanje gledati kako se suše nečije gaće. To i nekako, ali ne šetaš tik uz more, već i sa jedne i sa druge strane šatori i kamp kućice, osjećala sam se ko uljez. A jedno 200 m je makadam i to krupnije kamenje, možda nisi obraćala pažnju, ali kad guraš kolica sa malom bbom, koja je zaspala i koja od tog truckanja udara glavom sa strane kolica, e onda je to kao 2 km. Izbor u prodavnici, hmh, od pavlaka imaš samo izbor onaj sa 12 % mm, meni je to jogurt , mlijeko samo zbregov, stoji onako na podu. Mislim, ja sam vrlo kritična što se hrane tiče zbog bebe, to je bilo prvi put da sam joj dala mlijeko iz tetrepaka, ako nema ono u kesi, bar sam davala ono svježe mlijeko u flašama. Jedino dobro je tamo plaža i hlad. I dobar je onaj restoran Leut, ako voliš morsku ribu i morske plodove naruči riblju platu, košta samo 90 kn, a da se ubiješ količinom hrane. I kozice i škampe i mušule i lubin i morski pas, saso mange :) Sve ja tebe razumijem i ja bila od 26. juna dole... i ove i prošle godine...al bogami nemamo isti doživljaj nikako a i početak sezone pa pordavnica nje spremna... ja sma vrlo kritička po pitanju hrane pa sma uredno u metković stala u konzum sve kupila...em jeftinije em izbor kako želim... mislim ne znam stavrno... ja imam totalno suprotan doživljaj... mi imamo ford fokus i to karavan i bez problema smo poršli ulicom u malom mjestu u moru i parkirali u garažu mislim znam da nisam u Makarskoj meni su veća djeca...ja ne guram kolica... moguće to su razlozi kojima nekome nešto godi nekome ne.. ja stavrno lošim doživjela nisam ništa tamo čak šta više Ma naravno da svako drugačije doživi. Nisam ni ja očekivala Makarsku, čak štaviše, više volim manja mjesta. Meni je Drvenik idealan, super dugačka šetnica, ima Studenac u kojem ima bukvalno sve što ti treba, plaže su skoro pa iste. Btw, stali smo i mi u Metković i kupili neke osnovne stvari, ali ja volim da sprmam sve svježe, tako da mesne i mliječne proizvode nismo mogli nakupovati za 10 dana. Ma zna šta, i da je super pristup mrzi me da se spremam, idem autom u drugo mjesto i gubim bezveze dva sata. Ali eto, sto ljudi, sto ćudi