|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: potrošačka korpa
5.7.2013 14:20:18   
M kao Mama

IZVORNA PORUKA: bebaa

koliko trošite na režije otprilike.... mi oko 250 km.....user posted image

evo ja jutros uplatila

5.70 km grijanje ( to je ljetini paušal) zimi bude između 120 i 200
73 km struja
21 km voda
48 km Oki (za tri mjeseca)
32,40 Smeće (za 4 mjeseca)
66 km Moja Tv
20 KM moj mobitel

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 801
5.7.2013 14:28:20   
bebaa
za ovaj mjesec....
oki-19,40
struja 40
smeće 39,90 za 6 mjeseci
telemach super mix 50
voda 10
grijanje 50 uplaćujem da se skuplja za zimu.....

"U laži su kratke noge ! "

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 802
5.7.2013 14:34:26   
M kao Mama

jao što se juče iznenadi u amku na mojmilu....
oni inače imaju valjda petkom neki popust od 10% na kupovinu sem cigareta,hljeba i dopune....međutim pitam ja kasirku da li imaju neki određeni artikli sem ovih na koje ne ide popust jer sam nešto načula .....pa naravno kaže sve što je na akciji nema taj dodatni popust(a pola atrikala najpotrebnijih je na nekoj mizernoj akciji-to sam upratila) kao ni osnovne životne namirnice(brašno ,ulje,šećer...)....user posted image mene lično interesovala dječija hrana aptamil da vidim reko da me neće izaći jeftinije...kaže ne mogu vam sada dati informaciju hoće li biti u tih desetposto pa dođite u petak da provjerite....user posted image

dok sam kupovala hipp, maloj, uvijek sam kupovala mjesečno kada bude onaj popust za penzionere u Konzumu 10 posto i tada bi bio na akciji

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 803
8.7.2013 21:18:40   
Marija13
Zna li neko da li postoji "skupa i jeftina" struja? Pričali su da se to ukinulo..

"Ono što mi jesmo određuje našu djecu daleko više nego ono što im govorimo. Znači, potrebno je da budemo danas, ono što želimo da naša djeca postanu sutra."

Neposredna veza do poruke: 804
8.7.2013 21:27:48   
hanabanana

IZVORNA PORUKA: Marija13

Zna li neko da li postoji "skupa i jeftina" struja? Pričali su da se to ukinulo..

Postoji ako imas takvo brojilo.

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 805
8.7.2013 21:29:37   
henna ze
postoji skupa i jeftina..ali ne zimska i ljetna tarifa...

Kad se igra završi, kralj i pješak idu u istu kutiju.

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 806
8.7.2013 21:39:22   
Marija13

IZVORNA PORUKA: hanabanana

Je li imaju zgrade takva brojila..

"Ono što mi jesmo određuje našu djecu daleko više nego ono što im govorimo. Znači, potrebno je da budemo danas, ono što želimo da naša djeca postanu sutra."

Neposredna veza do poruke: 807
8.7.2013 22:04:32   
hanabanana

Je li imaju zgrade takva brojila..

Moja ima, na C.vili. To mozes vidjeti na satu, ako ima dva brojila.

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 808
8.7.2013 22:32:40   
bebaa
ja koliko sam upoznata znam da jednotarifni brojilo ima samo u privatnim kućama....

Neposredna veza do poruke: 809
8.7.2013 22:35:06   
bebaa
ve hoću da napišem pa zaboravim ....mesnica Friško pored Binga na AL.Polju je super,baš je friško bar kad ja odem,obično subotom...cijene normalne a meso mlado,divno još ja nisam neki ni poznavalac ni konzumer ali je zaista dobro....ja išla da se podmirim za ramazan....77 km i puna komora.....

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 810
9.7.2013 0:36:33   
hanabanana

IZVORNA PORUKA: mama_alma

koliko trošite na režije otprilike.... mi oko 250 km.....user posted image

evo ja jutros uplatila

5.70 km grijanje ( to je ljetini paušal) zimi bude između 120 i 200
73 km struja
21 km voda
48 km Oki (za tri mjeseca)
32,40 Smeće (za 4 mjeseca)
66 km Moja Tv
20 KM moj mobitel

Ja kad vidim cijenju vašeg grijanja odmah mi se plaće. user posted image
148 grijanje - svih 12 mjeseci u godini user posted image
14 voda
35,35 epismont
33,90 smeće - za tri mjeseca
19.90 adsl
xx - neću namjerno napisati iznos bh telekom, samo se dodatno nasikiram
14 - kablovska

Neposredna veza do poruke: 811
9.7.2013 7:47:46   
M kao Mama
hanabana i mi dok smo bili u kući i ja sam plakala od grijanja, još kuća renovirana,a li džaba dođe račun boli glava, a ovo kod vas je baš previše, ja ne znam koji im je fazon tog cjelogodišnjeg plačanja, iste cifre, baš nema smisla

a mobitel, ovo je upola cijene jer imam popisan 200 posto tarifu, a imam i još jedan mobilac službeni, tako da se krpim hhahhah, sreća pa mi je fiksni besplatana preko moje TV a i tu imam 10 KM bonusa za mobilne pa eto nabere se

Neposredna veza do poruke: 812
9.7.2013 9:25:58   
hanabanana
Meni jako smeta to paušalno plaćanje grijanje po kvadratu.
Nikako mi nije uredu da mi neko paušalno odreže koliko potrošim tog energenta.
Nije problem da ja platim i 250 KM u sezoni ukoliko toliko jesam potrošila, ovako svaki put kad plaćam grijanje imam osjećaj da sam magare.
Priča da ne postoji mogućnost mjerača " ne drži vodu " naročito jer ja naša zgrada u novogradnji pa se to vrlo lako moglo ugraditi.
S druge strane u svom prvom stanu nismo imali termoregulatore, grijanje radi ludo......ako ga zavrnemo skroz osjeti se, a ne možemo umanjiti. I onda dolazi do najvećeg apsurda, otvaramo prozore i grijemo havu. user posted image

Sada imamo termoregulatore, grijanje radi u dječijoj sobi, kupatilu i dnevnom boravku.
Trprezarija, kuhinja, spavaće - ugašeno. Kad je ciča zima malo zagrijem spavaće.
I za to mi odrežu mjesečno 145 KM. Istina imamo i podno koje ne možemo ukinuti, ali što je puno - puno je.
Mene to izludi.
Znači, nije mi problem platiti, ali želim da platim ono što sam potrošila.

Isto tako me izluđuje Epismont. U starom stanu je bio OKI i bili su odlični.
Ovi samo koliko vidim očiste ( i to traljavo ) stubište.

I na kraju samo paralela paušal - potrošnja.
U starom stanu smo za vodu izdvajali 25-30 KM, bila je paušalna potrošnja.
Sada mi račun od vode nikada nije prešao 14 KM.
U periodima kad smo odsutni po 10-15 dana dođe 6 KM.

Telefon i struja mi nisu nikakav problem. Za telefon sama sebi kažem: plati kad si stoka. Od svih mogućih tehničkih dostignuća tebi fiksi dodje 100 maraka.
Neke kad si budala....

Struja je uvijek tu negdje. Ako pazim 60 -tak, ako ne pazim 75-80 KM.

Neposredna veza do poruke: 813
9.7.2013 9:28:47   
M kao Mama
ma, nije mi bona fiksni 100, hahahaha, fiksni mi je džabni, a na mobitele nabarem 100, hahahahaha, ja kažem sreća pa je fiski džaba, jer imam paket moja TV

Neposredna veza do poruke: 814
9.7.2013 9:36:18   
henna ze
u sezoni..tj 6 mjeseic grijanje (35m2) - 96 KM
voda- 15- 20 ( nedavno bio kvar..došlo 176 KM..koje jooš nisam platila, a moracu- pukla cijev negdje u zgradi)..
struja 50-60 KM
telefon do 30 KM- fiksni ( sada imam ratu pa dodje 40)
mobitel mi ultra -plafon 5 KM napunim...
kablovska i net 39,90
smeće 6,80
odrzavanje zgrade 7,60

Neposredna veza do poruke: 815
9.7.2013 9:42:33   
mala86

IZVORNA PORUKA: henna ze

voda- 15- 20 ( nedavno bio kvar..došlo 176 KM..koje jooš nisam platila, a moracu- pukla cijev negdje u zgradi)..
struja 50-60 KM
kablovska i net 39,90
smeće 6,80
odrzavanje zgrade 7,60

user posted image user posted image user posted image pa koliko je to vode otislo?
bas puno user posted image user posted image

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 816
9.7.2013 9:45:25   
shpagica
Nama je MojaTV rijesila problem pljacke putem racuna za fiksni telefon. Odjavili smo kablovsku, uveli MojuTV sad imamo TV, internet i besplatan fiksni za 66KM mjesecno. Nije sjajno ali je puno bolje. Mobilni sam odjavila pretplatu i presla na ultru, kontrolisem strogo koliko potrosim (iz principa najvise, jer mi je bas huja na bh telekom user posted image )

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 817
9.7.2013 9:45:34   
mamina princeza
uh kakvi su nasi racuni .....

ljeto:
Plin oko 10 KM
Struja oko 70 KM ( s klimom bude i vise dosta)
voda 25-30 KM ( kad se zaljeva basta veca je potrosnja ljeti)
telefon fiksni oko 50 KM
Mobiteli zajedno 2 oko 200 - imamo dva monbitela na rate u tome
smece 12
kablovska, digitlna +internet 45 KM

zivimo u kuci....
njavise nas je unistavalo grijanje - do prosle godine je bio plin koji je bio od 400-600 KM u sezoni grijanja. prolse godine smo kupili kotlovnicu koju koritsimo na pelet (moze s ekorostiti i na drva i ugalja al jevise posla pa aiako je jos veca usteda mi smo na peletu) i mislim da smo do sada vec u + iako placamo jos uvijek rate za kotlovnicu. kupimo 1-3 peleta , jos ako se moze kupiti sada kad je doata jeftinijei od aje super jer cijelu sezonu jesen-prolece mozemo pregurati sa nekih 600-700 KM sto nam je ranjie bio racun za mjesec i po ....

i onako bas puno je tih troskova al ko nam je kriv sto smo kupvali mobitele i ostale stavri sto ne stedimo ....

inace u zadnje vrijeme kasnim sa svim racunima dosta ... nekako mi se cini da nikad nismo bili u ovoj "krizi".

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 818
9.7.2013 9:48:26   
henna ze

IZVORNA PORUKA: mala86

IZVORNA PORUKA: henna ze

struja 50-60 KM
kablovska i net 39,90
smeće 6,80
odrzavanje zgrade 7,60

user posted image user posted image user posted image pa koliko je to vode otislo?
bas puno user posted image user posted image

cijeloj zgradi- našem ulazu došlo po 176 KM..prije toga račun od 33 KM..i odmah smo reagovali..ali dok su oni pronašli kvar.voda otišla..user posted image

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 819
9.7.2013 9:51:22   
hanabanana

ma, nije mi bona fiksni 100, hahahaha, fiksni mi je džabni, a na mobitele nabarem 100, hahahahaha, ja kažem sreća pa je fiski džaba, jer imam paket moja TV

user posted image user posted image Ovo kad sam napisala: tebi......obračala sam se samoj sebi. user posted image
Naime, meni fiksni nikad nije ispod 60 KM. Katastrofa.

Neposredna veza do poruke: 820
9.7.2013 10:19:34   
ziki
Kod nas je grijanje proračunato ovako(vlastita kotlovnica): broj stanova u zgradi, koliko kvadrata, podijeli se koliko se ogrijeva potroši, plata ložaču , zajedno sa održavanjem zgrade i smećem 82 km.
Struje oko 60km(sad sa klimom čekam hladan tuš)
Voda oko 15 km
Kablovka 13
Internet 30
Telefoni mm 30, ja 50(ako se uklopim)
Fiksnog nemamo sreća obzorom koliko ja pričam

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

Neposredna veza do poruke: 821
9.7.2013 11:04:06   
M kao Mama

user posted image user posted image Ovo kad sam napisala: tebi......obračala sam se samoj sebi. user posted image
Naime, meni fiksni nikad nije ispod 60 KM. Katastrofa.

hahaha,a ja mislila meni, pa onda uzmi bogami Moju TV vjeruj isplati se, pričaš do besvjesti na fiski koji su u BIH BH telecom i đabaleske

Neposredna veza do poruke: 822
9.7.2013 11:08:08   
hanabanana
Ma mene to i zeza....što nemam takvih puno. Mama mi je u RS, sestre inostranstvo.
Sa svekrvom koliko pričam ne treba mi telefon gotovo nikako. user posted image Šalim se.
A ja koza umjesto da ih zovem preko Skype, zovem preko fiksnog. Ma dodje meni i malo telefona kad malo razmislim. user posted image
Uglavnom sada sa sestrama pričam preko vibera, i već je račun pao ispod stoje.
Mobitel mi je službeni, ali držim se u onih 100 KM.

Neposredna veza do poruke: 823
9.7.2013 11:13:36   
M kao Mama
pa onda uvedi i mami internet, bežičnu konekciju, neki mobitelčić s andoridom i eto majkena viberu, hahahaha, jest da je trošak ali isplatit će se za koji mjesec

Neposredna veza do poruke: 824
10.7.2013 23:44:37   
bebaa
kod nas novogradnja i ima kalorimetar pa tako imamo posebno paušal za održavanje koji iznosi za našu kvadraturu oko 29 km i plaća se svaki mjesec u toku godine a posebno koliko se potroši u sezoni grijanja.......mi nemamo problema a grijanjem jer je stan jako topao i njviše platimo 75 km i to zajedno sa tim paušalom.....
mm ima službeni mob. a ja ultra koju punim 2x mjesečno...fiksni je preko kablovske i strogo se držimo dogovora da se ne pozivaju mobiteli sa fiksnog pa nam račun dođe najviše 10 km....

Neposredna veza do poruke: 825
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *