|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: potrošačka korpa
11.7.2013 8:19:59   
Marija13
mi nemamo problema a grijanjem jer je stan jako topao i njviše platimo 75 km i to zajedno sa tim paušalom.....

Novogradnja sad ima baš dobru izolaciju, moja prijateljica je isto na dobrinji, kad se mi svi počnemo smrzavati u jesen kod njih u stanu toplo, zadnji pale grijanje!

"Ono što mi jesmo određuje našu djecu daleko više nego ono što im govorimo. Znači, potrebno je da budemo danas, ono što želimo da naša djeca postanu sutra."

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 826
11.7.2013 8:34:35   
Lulu_08
Mene u poslednje vrijeme racuni ubise, kasne plate i smanjene i u pola opet dolaze, ma haos...

Inace:

grijanje 6 mj godine 105km
struja cca 70km
moja tv 135km (90moja tv, PDV, rata za mobitel)
kablovska 12km (nece muz da odjavi zbog nekog programa i Formule 1..show)
Voda i smece cca 30km
Mobitel muz cca 50km

Eh sada kada nije godisnji tj od septembra idu i ovi troskovi:

Obdaniste veliko dijete 140km
Cuvanje malo dijete 250km
Gimnastika veliko dijete 50km
Moja zumba 30km
+ dodatni troskovi djece...(pelene, odjeca, rodjendani, itd..)

Meni se cini da treba mnogo para za ovu muziku?

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 827
11.7.2013 8:42:14   
hanabanana

IZVORNA PORUKA: bebaa

kod nas novogradnja i ima kalorimetar pa tako imamo posebno paušal za održavanje koji iznosi za našu kvadraturu oko 29 km i plaća se svaki mjesec u toku godine a posebno koliko se potroši u sezoni grijanja.......mi nemamo problema a grijanjem jer je stan jako topao i njviše platimo 75 km i to zajedno sa tim paušalom.....
mm ima službeni mob. a ja ultra koju punim 2x mjesečno...fiksni je preko kablovske i strogo se držimo dogovora da se ne pozivaju mobiteli sa fiksnog pa nam račun dođe najviše 10 km....

Vi ste sigurno u Tibrinim zgradama. Imate zasebne podstanice koje su date na korištenje Toplanama.
Zato mene grijanje izbacuje iz cipela.
Mi smo isto u novogradnji, ali na Č.Vili i jedina smo novogradnja koja nema plinsko grijanje nego smo na toplanama.
I jednostavno znam da su mogli ubaciti, a mogu i sada, kalorimetar, ali jednostano im se ne isplati. user posted image
Nego svaki mjesec moram dati 145,00 KM - svaki put mi muka dodje kad plaćam.

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 828
11.7.2013 23:23:07   
bebaa

IZVORNA PORUKA: hanabanana

IZVORNA PORUKA: bebaa

kod nas novogradnja i ima kalorimetar pa tako imamo posebno paušal za održavanje koji iznosi za našu kvadraturu oko 29 km i plaća se svaki mjesec u toku godine a posebno koliko se potroši u sezoni grijanja.......mi nemamo problema a grijanjem jer je stan jako topao i njviše platimo 75 km i to zajedno sa tim paušalom.....
mm ima službeni mob. a ja ultra koju punim 2x mjesečno...fiksni je preko kablovske i strogo se držimo dogovora da se ne pozivaju mobiteli sa fiksnog pa nam račun dođe najviše 10 km....

Vi ste sigurno u Tibrinim zgradama. Imate zasebne podstanice koje su date na korištenje Toplanama.
Zato mene grijanje izbacuje iz cipela.
Mi smo isto u novogradnji, ali na Č.Vili i jedina smo novogradnja koja nema plinsko grijanje nego smo na toplanama.
I jednostavno znam da su mogli ubaciti, a mogu i sada, kalorimetar, ali jednostano im se ne isplati. user posted image
Nego svaki mjesec moram dati 145,00 KM - svaki put mi muka dodje kad plaćam.

nisam u tibrinim zgradama-to je stup...ja sam na dobrinji-džekos i ksf......
evo dobih juče račun za struju...37,5 km a uopšte se nisam pridržavala tarifa svjesno jer sam čula da bez obzira koliko vodite računa o jeftinoj i skupoj dobijete isti račun...e ja dobila manji račun....svašta....koji im je fazon....ima dva mjeseca kako mi prijateljica o ovome govori ja ženu ubjeđujem da mora biti razlike....i fakat žena upravu....user posted image user posted image user posted image

"U laži su kratke noge ! "

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 829
12.7.2013 0:29:09   
Hannica
Meni prosli mjesec doslo 96 km struje, bas mi nesto puno, mislim da mi racun nikad nije bio veci. Od sada ni ja ne pazim na jeftinu i skupu, palit cu sta i kad stignem. Inace nam dolazi racun izmedju 60 i 70 Km, nekad malo predje, ali ovaj zadnji mi je bas nekako tu mac.

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 830
12.7.2013 7:33:53   
mala86
nama struje dodje od 45-50 km tako vec 3.5 godine,a mijenjali smo i stanove

ja sad nebi ni mogla upalit masinu ako nije jeftina struja user posted image kroz godine sam se bas navikla,imala bi osjecaj krivice user posted image (psiha cuda radi user posted image user posted image )

ili kuhat vam jeftine,a ja kuci user posted image user posted image user posted image

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 831
12.7.2013 7:52:06   
bebacha
mi nemam jeftina-skupa struja nego sve srednja

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 832
12.7.2013 8:26:36   
M kao Mama
kad su vam te jeftine struje, ja sam baš jedan mjesec pratila hajd rekoh da vidim, znači ali zaista svaku mašinu (suđe i veš)uključila bih iz 22 sata, bojler gasila, ma eto kao čuvala došlo mi razlike 4 km, a to sam uradila zbog muža jer nejgov rođak mu napunio glavu ako se nepali bojler stalno razlika 40 KM, kad je došđao račun reko sad lijepor ođaku pod nos, da vidi gdje je problem, ja mislim da oni prepisuju ili neku caku imaju, jedan mjesec smo nešto pravo puno trošili struju i mislila sam da će doći i 40 km više, dođe račun manji nego prethodni, a u tom mjesecu špret je radio stalno, peklo, se kuhalo, mašine za suđe i dva puta na dan, za veš nije prestajala, i eto vidi

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 833
12.7.2013 8:29:03   
mala86
mama alma

jeftina struja je u ljetnom periodu od 14-17 h
a navece od 23h do 7h ujutro

< Poruku je uredio mala86 -- 12.7.2013 8:41:14 >

Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 834
12.7.2013 8:38:09   
maja78 RR
Alma to za bojler ima smisla gdje je jedna osoba pa ukljuci po jeftinoj okupa se i ugasi, medjutim gdje je vise kao kod vas gdje vam jedan bojler ne moze biti, znaci palis svaki put kad se treba okupati, onda se to ne isplati. poenta je da je lakse dogrijati bojler i jeftinije nego nanovo grijati vodu, zato gdje je vise kupanja dnevno isplati se vise drzati upaljen. Mi gasimo samo kad idemo na more, jer nas je troje tusiranje - kupanje svako minimum jednom, a cesto i vise, plus pranje sudja

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 835
12.7.2013 8:42:25   
mala86

IZVORNA PORUKA: maja78 RR

Alma to za bojler ima smisla gdje je jedna osoba pa ukljuci po jeftinoj okupa se i ugasi, medjutim gdje je vise kao kod vas gdje vam jedan bojler ne moze biti, znaci palis svaki put kad se treba okupati, onda se to ne isplati. poenta je da je lakse dogrijati bojler i jeftinije nego nanovo grijati vodu, zato gdje je vise kupanja dnevno isplati se vise drzati upaljen. Mi gasimo samo kad idemo na more, jer nas je troje tusiranje - kupanje svako minimum jednom, a cesto i vise, plus pranje sudja

isto i kod nas user posted image

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 836
12.7.2013 8:43:55   
M kao Mama

IZVORNA PORUKA: maja78 RR

ama gdje ćeš ti to ljaksetu dokazati, kad je ono naviklo da se poljeva iz kavonoza, ma i njih je 4 u kući, ali đaba špore (izvorna riječ za špret da prostite) i kazan na njemu je zakon,hajd ja tako rekoh da probam, kad čovjek kaže, ja treba L da operem 10 puta danas na dan, nema vode, ma vjeruj 100 puta su i MM i rođak mu otišli na jedno mjesto, po ovom principu sam imala teški problemdok sam moje ukućane na početku zajedničkog života ubjedila da se grijanje ne pali i ne gasi stalno, nego da se terostat drži recimo na 20 ili 22, kako kome odgovara, jer kako ti reče, objašnjavala sam im dugo da je puno lakše vodu koja je u loncu npr dogrijati, nego svaki put hladili i grijati

Neposredna veza do poruke: 837
12.7.2013 8:44:16   
hanabanana
Ja iz svog iskustva znam šta sigurno štedi struju.
U starom stanu smo bili ugradili protočni bojler u kupatilu.
Taj protočni bojler jeste investicija, teba kupiti bolji i jači, medjutim isplati se vrlo brzo.
Nakon ugradnje protočnog bojlera nama su se se računi za struju umanjili za 20 maraka.

I još nešto vrlo bitno, onaj mali tiki bojler u kuhinjama. Meni se znalo desiti da ga često zaboravim ugasiti pa je znao raditi po tri - četri sata, il čitavu noć.
KOlege kojima je to struka skrenuli su mi pažnju na te bojlere, kuhinjske.
Kad sam počela paziti na njih, u smislu da je upaljen samo kada treba ( a to je dok saperem sudje i potrpam ga u mašinu ), računi su se umanjili za 10-15 maraka.

Neposredna veza do poruke: 838
12.7.2013 8:44:41   
M kao Mama

IZVORNA PORUKA: mala86

mama alma

hvala eto moje greške ja iza 22 palim, hahahah

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 839
12.7.2013 8:45:45   
M kao Mama

Taj protočni bojler jeste investicija, teba kupiti bolji i jači, medjutim isplati se vrlo brzo.
Nakon ugradnje protočnog bojlera nama su se se računi za struju umanjili za 20 maraka.

I još nešto vrlo bitno, onaj mali tiki bojler u kuhinjama. Meni se znalo desiti da ga često zaboravim ugasiti pa je znao raditi po tri - četri sata, il čitavu noć.
Kad sam počela paziti na njih, u smislu da je upaljen samo kada treba ( a to je dok saperem sudje i potrpam ga u mašinu ), računi su se umanjili za 10-15 maraka.

e, vidiš HB, ovaj mali kod mene je drakstorče, 0 - 24

Neposredna veza do poruke: 840
12.7.2013 8:55:05   
maja78 RR
evo sad sam racunala

123,7 - grijanje, struja, voda
58 - internet, telefon, kanali
32 - moje koristenje mobitela, i rata za mobitel
105 - osiguranje

Znaci cca 330.00KM

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

Neposredna veza do poruke: 841
12.7.2013 9:00:27   
hanabanana

IZVORNA PORUKA: mama_alma

Vidi, ako nemaš mašinu, onda je logično da ti je često upaljen. ALi ako imaš, samo malo obrati pažnju na taj bojler. Ali mislim da onaj Tiki bojler, što obično bude ispod sudopera, ili u gornjem kuhinjskom elementu. Dakle ne na protočni, nego baš taj Tiki. Ako njega budeš gasila, vjeruj da ćeš vidjeti promjenu na računu.

Neposredna veza do poruke: 842
12.7.2013 9:01:58   
M kao Mama
e, sad koji je ne znam, znam da je maLji i da stoji iznad sudopera u onom boksukuhinjskom, a mašinu imam za suđe, ali uvijek nešto perkam tako da mi treba topla voda i u kuhinji

Neposredna veza do poruke: 843
12.7.2013 9:19:02   
hanabanana

e, sad koji je ne znam, znam da je maLji i da stoji iznad sudopera u onom boksukuhinjskom, a mašinu imam za suđe, ali uvijek nešto perkam tako da mi treba topla voda i u kuhinji

Ma to je onda klasični ako ga možeš ugasiti ili staviti na 1,2 i 3.

Nego kad prestaneš perkati, ti njega skroz ugasi. user posted image

Neposredna veza do poruke: 844
12.7.2013 9:20:51   
M kao Mama

Ma to je onda klasični ako ga možeš ugasiti ili staviti na 1,2 i 3.

Nego kad prestaneš perkati, ti njega skroz ugasi. user posted image

sad ti ništa na pamet ne znam dok ne stavim očale, a one mi kući ostale, hahahhahhha

Neposredna veza do poruke: 845
12.7.2013 9:22:05   
pocahontas

i kod mene...ovo nisam znala...moracu na ovo pripaziti..
ima li jos kakva finta user posted image

Bilježim se sa štovanjem

Neposredna veza do poruke: 846
12.7.2013 10:44:03   
Hannica

mama alma

Ma nije naa svakom satu u isto vrijeme jeftina/skupa struja. Kod mene je ovako u stanu, a kuci je od 16-19 h, navece od 1- 10 h ujutro.

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

Neposredna veza do poruke: 847
12.7.2013 10:50:38   
M kao Mama

IZVORNA PORUKA: Hannica

mama alma

Ma nije naa svakom satu u isto vrijeme jeftina/skupa struja. Kod mene je ovako u stanu, a kuci je od 16-19 h, navece od 1- 10 h ujutro.

ma šta bona, hannan, neka hvala čuj od 1 ujutro pa nisu normalni

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 848
12.7.2013 10:55:33   
Hannica
Ovako je kod nas...
Struja cca 70 km + 15km u stanu
Voda cca 15 km +10 stan
Mob muz cca 100 km a ja oko 25 km
Kablovska i internet 40 km
Alba 8km
Grijanje 140 ( placamo samo za vrijeme sezone)
Ciscenje haustora 5 km
Oko 430 km. Mashalla.

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 849
12.7.2013 11:02:27   
Hannica

IZVORNA PORUKA: Hannica

mama alma

ma šta bona, hannan, neka hvala čuj od 1 ujutro pa nisu normalni

Ma ni meni ne odgovara, ali sta je tu je, namjestim masine da se same uključe u to vrijeme. Kuham uvijek poslijepodne oko 5-6, ne zbog jeftine tarife nego sto smo navikli tako. Ostalo radim kad stignem od djece

Neposredna veza do poruke: 850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *