|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  268 269 [270] 271 272   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodiljska naknada
5.6.2013 11:58:16   
mersiaH
nema para danas u NG, bio postar kaze da nezna kad ce biti user posted image

(odgovor članu Jeca_Perec)
Neposredna veza do poruke: 6726
5.6.2013 12:00:03   
mersiaH
zna li itko koji je broj da nazovem da pitam za NG

(odgovor članu mersiaH)
Neposredna veza do poruke: 6727
5.6.2013 12:05:17   
Aldina87
user posted image super hvala valjda ce uskoro i do mene doci

(odgovor članu Jeca_Perec)
Neposredna veza do poruke: 6728
5.6.2013 12:10:33   
Aldina87
kako nema para kad je alipasino dobilo i neki na dobrinji

(odgovor članu Aldina87)
Neposredna veza do poruke: 6729
5.6.2013 12:11:22   
hapymum
Bio postar na mojmilu user posted image user posted image user posted image

30.05.2012 02:20 Hana
03.07.2014 07:40 Ejna

(odgovor članu Aldina87)
Neposredna veza do poruke: 6730
5.6.2013 13:14:36   
ksily
@Ljubica231

PRIJAVA ZA PORODILJSKU NAKNADU (rok za predaju zahtjeva je 60 dana od poroda)
o U Općini prebivališta, šalter sala, popuniti zahtjev za novčanu naknadu umjesto plaće ženi – majci koja je u radnom odnosu (zahtjev se dobije kod njih) i predati na protokol. Potrebna prateća dokumentacija:
 CIPS prijava prebivališta (ovjerena kopija ne starija od 6 mjeseci)
 Lična karta (ovjerena kopija)
 Kućna lista (original, vadi se također u Općini prebivališta, šalter sala)
 Rodni list djeteta (original)
 Otpusno pismo iz bolnice (ovjerena fotokopija)
 Potvrda iz firme da je majka u radnom odnosu, kad je zasnovan radni odnos, sa naznakom da li je radni odnos na određeno ili neodređeno vrijeme, sa upisanim registarskim brojem firme kao obaveznika uplate doprinosa i matični broj osiguranika u PIO (iz radne knjižice). Poslodavac je dužan u potvrdi naglasiti da uredno uplaćuje doprinose.
 Potvrdu od Zavoda za materinstvo otvorenom porodiljskom bolovanju (original)
 Uvjerenje o kretanju (izdaje MUP Centar na Marin Dvoru) ukoliko lična karta majke po datumu izdavanja nije starija od godinu dana.
P.S. Rješenje se dobije u roku od 60 dana, jedan primjerak pošalju poslodavcu, a drugi majci na kućnu adresu. Novac donosi poštar kao sto sam vec ranije nekom drugom napisala

ja bih ti savjetovala posto ce garant nakon tvog poroda sve ove dokumente tvoj muz ganjati da izvadis potvrdu od firme dok jos radis sa gore navedenim podacima i recimo da kopiras licnu i izvadis prijavu prebivalista a ostalo mora on nakon poroda. rjesenje je meni npr stiglo za 15 dana u pitanju je opština centar ali mislim da ne bi trebalo biti velike razlike u roku donosenja rjesenja i u tvojoj opštini

Život ćine male stvari, koje se rade na veliki način

Nas svijet je postao ljepši kada se rodila nasa grudvica 31.10.2012.

(odgovor članu Ljubica231)
Neposredna veza do poruke: 6731
5.6.2013 13:23:18   
Aldina87
dobrinja V bio postar, sretnnnaaaaaaaaaaaaaaaauser posted image

(odgovor članu hapymum)
Neposredna veza do poruke: 6732
5.6.2013 13:29:02   
Naida8
Drage moje, zanima me koliko dugo moram biti prijavljena da bih imala pravo na porodiljsku naknadu, i da li ima razlike u iznosu naknade ako je ugovor na odredjeno? Hvala vam unaprijed..

(odgovor članu Aldina87)
Neposredna veza do poruke: 6733
5.6.2013 13:52:03   
ksily
@Naida8
pisala sam o tome prije nekoliko dana na ovoj temi kao odgovor jednoj drugoj clanici ali evo nasla sam post pa cu prilagoditi tvojim pitanjima

ne moras 6 mjeseci biti u radnom odnosu prije poroda da bi ostvarila pravo na naknadu bitno je da ti je ugovor na neodredeno vrijeme ili ukoliko je na odredeno da traje citavo vrijeme dok si na porodiljnom i dok ostvarujes pravo na nakdanu. tako da ako si zasnovala radni osnos npr 3 ili 4 mjeseca prije poroda dobivat ces naknadu samo u manjem iznosu nego sto bi je dobivala da si radni odnos zasnovala 6 mjeseci prije poroda.
visina iznosa porodiljnih naknada u Kantonu Sarajevo mijenja se u skladu sa visinom prosječne plaće ostvarene u FBiH, prema podacima koje objavljuje Federalni zavod za statistiku. Od 01. februara 2010. godine za žene-majke u radnom odnosu isplaćuje se naknada u iznosu od 432,00 KM +/- 20 ili 30 KM i primjenjivat će se do naredne izmjene prosječne plaće ostvarene u Federaciji BiH. Ukoliko žena-majka u radnom odnosu nije zasnovala radni odnos najmanje šest mjeseci prije poroda, naknada plaće obračunava se u visini od 50% od najniže plaće u Federaciji BiH, te se u skladu sa prethodno navedenim, ovim korisnicama po posljednjim podacima Fedralnog zavoda za statistiku isplaćuje 216,00 KM.

tako da imas pravo na naknadu 100% samo u umanjenom mjesecnom iznosu dok si u radnomovo znam i tworetski i prakticbo jer mi je jedna koleginica otisla na porodiljno kada je imala otprilike 4 mjeseca radnog staza i sada uredno prima tu umanjenu naknadu. medutim kada ti prestane ugovor o radu ili ako ne potpises novi duzna si tu činjenicu prijaviti u opštinu prebivalista i tada nadlezna opštinska sluzba usljed promjenjenih okolnosti donosi novo rjesenje i tada dobijes svaki mjesec 120 KM kao majka koja nije u radnom odnosu

Život ćine male stvari, koje se rade na veliki način

Nas svijet je postao ljepši kada se rodila nasa grudvica 31.10.2012.

(odgovor članu Naida8)
Neposredna veza do poruke: 6734
5.6.2013 13:57:02   
Naida8
Pokusavala sam naci neki prethodni odgovor, ali se gubim u ovih dvjestotinjak stranicauser posted image .. Hvala puno na informacijama.. Tek sam prijavljena, a termin mi je oko 31.12. - pa se nadam da cu ipak steci to pravo na punu naknadu, jer sumnjam da ce me vratiti na posao poslije porodiljnog..

(odgovor članu ksily)
Neposredna veza do poruke: 6735
5.6.2013 16:59:50   
bebaa

IZVORNA PORUKA: Aldina87

dobrinja V bio postar, sretnnnaaaaaaaaaaaaaaaauser posted image

eeeeee i ja bila sretna dok ne krenuh iz kuće odma posle poštara....pa plati ovaj račun pa plati onaj pa pelene pa sokovi....džidže midže i ostali zerzevati za bebu i octade mi joja.....i mogu gledat odakle je vedro do sledeće......user posted image user posted image user posted image

"U laži su kratke noge ! "

(odgovor članu Aldina87)
Neposredna veza do poruke: 6736
6.6.2013 9:10:05   
Nane2012
Kako nema u NS , ja sam u Varazdinskoj dobila prije 2 dana...

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 6737
6.6.2013 10:00:45   
Ljubica231
PRIJAVA ZA PORODILJSKU NAKNADU (rok za predaju zahtjeva je 60 dana od poroda)
o U Općini prebivališta, šalter sala, popuniti zahtjev za novčanu naknadu umjesto plaće ženi – majci koja je u radnom odnosu (zahtjev se dobije kod njih) i predati na protokol. Potrebna prateća dokumentacija:
 CIPS prijava prebivališta (ovjerena kopija ne starija od 6 mjeseci)
 Lična karta (ovjerena kopija)
 Kućna lista (original, vadi se također u Općini prebivališta, šalter sala)
 Rodni list djeteta (original)
 Otpusno pismo iz bolnice (ovjerena fotokopija)
 Potvrda iz firme da je majka u radnom odnosu, kad je zasnovan radni odnos, sa naznakom da li je radni odnos na određeno ili neodređeno vrijeme, sa upisanim registarskim brojem firme kao obaveznika uplate doprinosa i matični broj osiguranika u PIO (iz radne knjižice). Poslodavac je dužan u potvrdi naglasiti da uredno uplaćuje doprinose.
 Potvrdu od Zavoda za materinstvo otvorenom porodiljskom bolovanju (original)
 Uvjerenje o kretanju (izdaje MUP Centar na Marin Dvoru) ukoliko lična karta majke po datumu izdavanja nije starija od godinu dana.
P.S. Rješenje se dobije u roku od 60 dana, jedan primjerak pošalju poslodavcu, a drugi majci na kućnu adresu. Novac donosi poštar kao sto sam vec ranije nekom drugom napisala

ja bih ti savjetovala posto ce garant nakon tvog poroda sve ove dokumente tvoj muz ganjati da izvadis potvrdu od firme dok jos radis sa gore navedenim podacima i recimo da kopiras licnu i izvadis prijavu prebivalista a ostalo mora on nakon poroda. rjesenje je meni npr stiglo za 15 dana u pitanju je opština centar ali mislim da ne bi trebalo biti velike razlike u roku donosenja rjesenja i u tvojoj opštini

Hvala puno da odgovoru :)

(odgovor članu ksily)
Neposredna veza do poruke: 6738
7.6.2013 9:11:57   
bellma
Jutro :)

Dali ima neko iz Nedarica da je primio naknadu , meni jos nema neznam sta je ovo..user posted image

(odgovor članu Ljubica231)
Neposredna veza do poruke: 6739
10.6.2013 18:23:07   
krofnica 2
Pozdrav drage moje, ja sam na facebooku osnovala grupu ZENE KOJE SU DOBILE OTKAZ NAKON PORODILJSKOG ali znate sta jako sam razocarana jer se jako malo zena prijavilo a i one koje su se prijavile ne pisu o svom losem iskustvu opet naravno tisina i muk kad je u pitanju nekoga ili neku firmu prozvati javno...do kad cemo tako drage moj...odlucite sami...pridruzite se grupi daj te podrsku bar onom e kome je tesko i savjet msta i kako da uradi.. :)user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lala0606)
Neposredna veza do poruke: 6740
10.6.2013 18:25:47   
bebaa
ja poletih reko neko ima informaciju da nam eventualno isplate ovo što kasne.....razočarah se....user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu krofnica 2)
Neposredna veza do poruke: 6741
11.6.2013 15:48:48   
Aldina87
nacekat cemo se jos user posted image

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 6742
11.6.2013 17:24:38   
Bebac05
Koliko vrremena obično poslije poroda počnu isplaćivati naknadu? Ja sam se porodila 05.04. pa me zanima kada bi mogla očekivati isplatu?

(odgovor članu Aldina87)
Neposredna veza do poruke: 6743
12.6.2013 6:57:23   
olinas
jsi dobila rjesenjeuser posted image ako jesi ocekuj isplatu sljedeci mjesecuser posted image

"pretvori svoje "ne mogu" u "ja to mogu",i svoje snove u planove"ed

moj medo mali 7.02.2013

(odgovor članu Bebac05)
Neposredna veza do poruke: 6744
12.6.2013 12:19:39   
Bebenzi
drage mame,

da li ima i jedna mama sa podrucja optine stari grad da zna sta od dokumentacije je potrebno skupiti za porodiljsko osdustvo?

hvala vam :)

(odgovor članu olinas)
Neposredna veza do poruke: 6745
12.6.2013 12:33:21   
Bebac05
Jesam, dobila sam rjesenje 28.05., onda isplata vjerovatno u julu? Hvala na odgovoru. Pozz

(odgovor članu Bebenzi)
Neposredna veza do poruke: 6746
12.6.2013 19:45:39   
mmmmmmm
Pozdrav svima! Trudnica sam, nezaposlena, ali vec nekih par mjeseci nisam prijavljena na birou, muz je prijavljen, nemamo nikakvih primanja. Zanima me koja su moja prava, citala sam da i trudnice mogu dobivati nekakvu naknadu, pa poslje porodilje, 216km, i jednokratna pomoz za novorodence i djecji doplatak. Kad to moram ic prijavit i dali se moram opet prijavit na biro?

(odgovor članu Bebac05)
Neposredna veza do poruke: 6747
17.6.2013 13:54:00   
ecaa
procitala sam na nekoj stranici za mame da se naknada isplacuje vec od 17.06.
imal neko jos taj podatak????

(odgovor članu mersiaH)
Neposredna veza do poruke: 6748
17.6.2013 13:57:16   
Marija13
U Sa? Prvi put cujem, a dobro bi bilo! user posted image

"Ono što mi jesmo određuje našu djecu daleko više nego ono što im govorimo. Znači, potrebno je da budemo danas, ono što želimo da naša djeca postanu sutra."

(odgovor članu ecaa)
Neposredna veza do poruke: 6749
17.6.2013 22:18:05   
bebaa
čuh danas da je policija već dobila platu prije par dana a za njima obično idu prosvjetari pa mi..... nadam se da će malo poraniti....tako da marija moguće da ti je inf. tačna ali ostaje da vidimo....tj. da se nadamo....user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 6750
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  268 269 [270] 271 272   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  268 269 [270] 271 272   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *