Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 30.5.2013 7:08:39
azra I ADI
Odjednom mu je nateklo ispod vilice,bez temp.,jedino je prije na par dana imao jaku alergijsku reakciju,pa mu je nakon dugo vremena opet bio potreban ventolin,nosko mu je bio užaren i na brisu nosa pokaže da ima bakteriju Straphylococu,ali na klinici ne vjeruju da je ona mogla to prouzročiti,na početku ga je taj otok bolje ona dodir,sad kaže da ga ne boli.Nalazi krvi pokazuju blago povišene leukocite i sedimentaciju,kao kod blaže upale grla,neutroni su mirni.Eto,za sad toliko znamo,ako neko ima sličnog iskustva sa ovim,molim ga da mi se javi....
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 30.5.2013 9:18:34
niki83
Azra, nije dijete ali jest moja mama imala isti problem nedavno. Odjednom, i rekli bismo, nicim izazvano joj se ispod vilice uvecala zlijezda, pljuvacna naravno. Mi je jedva nagovorimo da ide ljekaru i oni joj urade sve pretrage koje si i ti spomenula, a poslije UZ vrata joj specijalista hirurg rekao da ako ne saniraju antibioticima onda operativno trebaju otkloniti to. I tako ona nakon dvije ture antib., i nikakvog poboljsanja otisla na operaciju. Zacas i jako strucno su joj uradili, i oporavak je protekao hvala Bogu dobro. Ja sam imala osjecaj cijelo vrijeme kao da je krajnike operisala, nekako me sve podsjecalo na to..jer smo i sestra i ja to prosle. Elem htjedoh ti reci da nije strasno i da su njoj na kraju rekli da je u sustini sve od nekog upalnog procesa i da se apsces u zlijezdi odvijao.. Sad zaista ne znam da li se isto tretira i kod djecice kao kod odraslih. U svakom slucaju sve najbolje zelimo i da vam aBd pomognu antibiotici.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 10.6.2013 22:14:47
mayra
Hitno mi treba odgovor... da li kod nas postoji vakcina protiv varicele, pljuskavica, ospica? Moj beban je ovih dana u kontaktu sa djecakom koji je danas dobio osip, tj. ospice, pa da vidim sta mi je ciniti. On nema nikakvih simptoma, bar fizickih ali danas je uzasnoo bio razdrazljiv, pa neznam ima li to veze.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 10.6.2013 22:17:15
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: mayra
Hitno mi treba odgovor... da li kod nas postoji vakcina protiv varicele, pljuskavica, ospica? Moj beban je ovih dana u kontaktu sa djecakom koji je danas dobio osip, tj. ospice, pa da vidim sta mi je ciniti. On nema nikakvih simptoma, bar fizickih ali danas je uzasnoo bio razdrazljiv, pa neznam ima li to veze.
sve i da ima neka posbena nebi je mogli primiti jer ste već bili u kontaktu s avirusom... taj maleni je danas bio zarazan 21 dana do danas čekaj...negdje od 15 do 21 gledaj moguće da ih dobije amožda i ne... sve i da ih doobije ne paniči mila ta nije strašno...što manji preboluju bolje je
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 10.6.2013 22:19:08
Lady26
Ako je sad bebica zarazena vakcina nikakva nece pomoci... Kolika je beba? Pljuskavicu nisu nista ni opasno ni strasno, ne brini... Vrijeme inkubacije su 3 sedmice, tako da ne moze odmah razviti simptome
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 10.6.2013 22:54:46
mayra
"Bebica" ima 18 mjeseci. Ma iskreno volila bih i ja da ih preboli sto ranije, ali me nesto strah, on je inace malo ters, a mogu misliti kakav ce biti ako ih dobije, sa svrabom i ostalim. Hvala vam svakako na odgovorima.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 10.6.2013 23:20:52
maja78 RR
cuj bebica ti malo ters, nemoj se ljutiti ali ti si beicu rodila a ne ona tebe, sve je kako im mi dozvolimo (ne mislim da je treba mlatiti da nesto shvati)
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 10.6.2013 23:21:03
Hanady RR
"Bebica" ima 18 mjeseci. Ma iskreno volila bih i ja da ih preboli sto ranije, ali me nesto strah, on je inace malo ters, a mogu misliti kakav ce biti ako ih dobije, sa svrabom i ostalim. Hvala vam svakako na odgovorima.
ma ne brini draga...dok su manji lakše ih i msirit vjeruj
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 10.6.2013 23:24:50
MicoTico
Moja kumica dobila kao beba od 7 dana vod.ospice i super prošla. Svega par komada bilo. I bolje kad je manje dijete. Hajde , mayra, možda ni ne dobije, a ti već frkišeš. Moj sin nije dobio od seke kad je ona imala, a bili zajedno stalno.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 10.6.2013 23:30:06
teacher75
nista se ne brini. moj mali ih je nedavno imao sa tek navrsenih godinu dana i super je prosao, imao ih je dosta vise nego starija curica od koje je dobio ali nije imao temperaturu i samo 2 dana je bio pomalo nervozan. ostalo sve ok
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 11.6.2013 9:48:05
bebana27
Mi jos nismo imali varcele a kako kazu najbolje je imati kad su djeca mala
20.09.2009 sam postala najsretnija osoba na svijetu jer sam u zagrljaj dobila svoga sina....Vole te mama i tata 06.09.2010 god.dobili smo prvi zubic sedam dana kasnije i drugi zubic 13.09.2011 rodio se drugi sin Adem
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 11.6.2013 10:18:23
mayra
IZVORNA PORUKA: maja78 RR
cuj bebica ti malo ters, nemoj se ljutiti ali ti si beicu rodila a ne ona tebe, sve je kako im mi dozvolimo (ne mislim da je treba mlatiti da nesto shvati)
Hvala svima na odgovorima, a na ovo mogu samo reci, ko nije dozivio nemoze pricati. Sve stvari koje sam ja govorila da moje dijete nece raditi, on pokusa da uradi. Jednostavno imas djecu koja su mirnija i koja su temperamentnija. A eto, moje dijete spada u ovu drugu grupu.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 11.6.2013 10:20:55
mayra
Ma znam ja da je bolje da dobije kao manji, al eto nesto me panika hvata, inace je poprilicno zdrava beba, pa valjda ce i to proci bez problema. Inace nisam panicar, neznam sta mi je sad hehehe
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 11.6.2013 13:40:24
maja78 RR
Ma znam ja da je bolje da dobije kao manji, al eto nesto me panika hvata, inace je poprilicno zdrava beba, pa valjda ce i to proci bez problema. Inace nisam panicar, neznam sta mi je sad hehehe
ma sad si samo mama hehe pa t je normalno da te panika hvata
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 11.6.2013 14:02:32
tobleronica1
Kao što su ti prije mene rekle,kasno je za vakcinu Ali, ne mora dobiti ospice Moja kcerka je imala ospice ,a mala komšinica se igrala s njom skoro svaki dan . I nije ih dobila.
Ako ih i dobije,ne brini. Nije prijatno, ali nije ni tako strasno Brzo prodje
Što se tiče temperamenta, što bude starija bit ce kreativnija u nestašlucima U pravu si ,ima mirnije i temperamentije djece
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 13.6.2013 8:17:08
Vinetu
Nije hitno, jer je već prošlo, ali da ipak pitam: Maleni (5,5 mjeseci) jutros se probudio sa modrom donjom usnom. Tačnije sredina usne mu ja bila skoro crna, kao da se ujeo ili da je lizao kakvo tamno lizalo pa mu ostala boja ... nema još zube... a lizalo može samo sanjati u ovom uzrastu, ali me baš prepalo. MM pretpostavlja da je cuclao donju usnu, mada ga ja nisam dosad nikad vidjela da to radi. Već nakon pola sata crnilo je potpuno nestalo. Nije bio nervozan niti je plakao, pa pretpostavljam da ga ništa nije boljelo. Šta li bi to moglo biti?