|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  89 90 [91] 92 93   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dijete - molim vas hitno za savjet
29.5.2013 21:19:41   
R&T@
azra i Adi, koji su simptomi?

Prvi put cujem...

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu azra I ADI)
Neposredna veza do poruke: 2251
30.5.2013 7:08:39   
azra I ADI
Odjednom mu je nateklo ispod vilice,bez temp.,jedino je prije na par dana imao jaku alergijsku reakciju,pa mu je nakon dugo vremena opet bio potreban ventolin,nosko mu je bio užaren i na brisu nosa pokaže da ima bakteriju Straphylococu,ali na klinici ne vjeruju da je ona mogla to prouzročiti,na početku ga je taj otok bolje ona dodir,sad kaže da ga ne boli.Nalazi krvi pokazuju blago povišene leukocite i sedimentaciju,kao kod blaže upale grla,neutroni su mirni.Eto,za sad toliko znamo,ako neko ima sličnog iskustva sa ovim,molim ga da mi se javi....

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 2252
30.5.2013 9:18:34   
niki83
Azra, nije dijete ali jest moja mama imala isti problem nedavno. Odjednom, i rekli bismo, nicim izazvano joj se ispod vilice uvecala zlijezda, pljuvacna naravno. Mi je jedva nagovorimo da ide ljekaru i oni joj urade sve pretrage koje si i ti spomenula, a poslije UZ vrata joj specijalista hirurg rekao da ako ne saniraju antibioticima onda operativno trebaju otkloniti to. I tako ona nakon dvije ture antib., i nikakvog poboljsanja otisla na operaciju. Zacas i jako strucno su joj uradili, i oporavak je protekao hvala Bogu dobro. Ja sam imala osjecaj cijelo vrijeme kao da je krajnike operisala, nekako me sve podsjecalo na to..jer smo i sestra i ja to prosle. Elem htjedoh ti reci da nije strasno user posted image i da su njoj na kraju rekli da je u sustini sve od nekog upalnog procesa i da se apsces u zlijezdi odvijao..
Sad zaista ne znam da li se isto tretira i kod djecice kao kod odraslih. U svakom slucaju sve najbolje zelimo i da vam aBd pomognu antibiotici.user posted image

N&N

Neposredna veza do poruke: 2253
30.5.2013 9:20:28   
azra I ADI
Uh, hvala puno niki 83,odmah mi je malo lakše.

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 2254
30.5.2013 10:04:55   
niki83
Ma nista. Tu smo da dijelimo iskustva user posted image

N&N

Neposredna veza do poruke: 2255
10.6.2013 22:14:47   
mayra
Hitno mi treba odgovor... da li kod nas postoji vakcina protiv varicele, pljuskavica, ospica? Moj beban je ovih dana u kontaktu sa djecakom koji je danas dobio osip, tj. ospice, pa da vidim sta mi je ciniti. On nema nikakvih simptoma, bar fizickih ali danas je uzasnoo bio razdrazljiv, pa neznam ima li to veze.

Ja sam vasar.Eto sta !
Ja sam tristo cuda.
Muzika sam. Guzva. Smeh.
Vrteska. I luda.

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 2256
10.6.2013 22:17:15   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: mayra

Hitno mi treba odgovor... da li kod nas postoji vakcina protiv varicele, pljuskavica, ospica? Moj beban je ovih dana u kontaktu sa djecakom koji je danas dobio osip, tj. ospice, pa da vidim sta mi je ciniti. On nema nikakvih simptoma, bar fizickih ali danas je uzasnoo bio razdrazljiv, pa neznam ima li to veze.

sve i da ima neka posbena nebi je mogli primiti jer ste već bili u kontaktu s avirusom...
taj maleni je danas bio zarazan 21 dana do danas čekaj...negdje od 15 do 21 gledaj moguće da ih dobije amožda i ne...
sve i da ih doobije ne paniči mila ta nije strašno...što manji preboluju bolje jeuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu mayra)
Neposredna veza do poruke: 2257
10.6.2013 22:19:08   
Lady26

Ako je sad bebica zarazena vakcina nikakva nece pomoci...
Kolika je beba?
Pljuskavicu nisu nista ni opasno ni strasno, ne brini...
Vrijeme inkubacije su 3 sedmice, tako da ne moze odmah razviti simptome

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu mayra)
Neposredna veza do poruke: 2258
10.6.2013 22:54:46   
mayra
"Bebica" ima 18 mjeseci. Ma iskreno volila bih i ja da ih preboli sto ranije, ali me nesto strah, on je inace malo ters, a mogu misliti kakav ce biti ako ih dobije, sa svrabom i ostalim. Hvala vam svakako na odgovorima.

Ja sam vasar.Eto sta !
Ja sam tristo cuda.
Muzika sam. Guzva. Smeh.
Vrteska. I luda.

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 2259
10.6.2013 23:19:49   
maja78 RR
vjeruj da je bolje da sad dobije nego kao odrastao covjek

mala djeca to preguraju puno lakse

ako je malenom danas izbacilo a on ovih dana u kontaktu, za jedno 10 do 15 dana bi ti mogla vidjeti prve simptome

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu mayra)
Neposredna veza do poruke: 2260
10.6.2013 23:20:52   
maja78 RR
cuj bebica ti malo ters, nemoj se ljutiti ali ti si beicu rodila a ne ona tebe, sve je kako im mi dozvolimo (ne mislim da je treba mlatiti da nesto shvati)

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu mayra)
Neposredna veza do poruke: 2261
10.6.2013 23:21:03   
Hanady RR

"Bebica" ima 18 mjeseci. Ma iskreno volila bih i ja da ih preboli sto ranije, ali me nesto strah, on je inace malo ters, a mogu misliti kakav ce biti ako ih dobije, sa svrabom i ostalim. Hvala vam svakako na odgovorima.

ma ne brini draga...dok su manji lakše ih i msirit vjeruj

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu mayra)
Neposredna veza do poruke: 2262
10.6.2013 23:23:08   
Skvo RR
Moj ih je sin imao sa 15 mjeseci...nista strasno..

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 2263
10.6.2013 23:24:50   
MicoTico
Moja kumica dobila kao beba od 7 dana vod.ospice i super prošla. Svega par komada bilo. I bolje kad je manje dijete.
Hajde , mayra, možda ni ne dobije, a ti već frkišeš. Moj sin nije dobio od seke kad je ona imala, a bili zajedno stalno.

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 2264
10.6.2013 23:27:57   
aida.
Erol ih je imao prosli mjesec i super smo prosli user posted image bez ikakvih problema, ni jedne po licu, ni jednog oziljla user posted image

14.03.2010. :-) Erol

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 2265
10.6.2013 23:30:06   
teacher75

nista se ne brini. moj mali ih je nedavno imao sa tek navrsenih godinu dana i super je prosao, imao ih je dosta vise nego starija curica od koje je dobio ali nije imao temperaturu i samo 2 dana je bio pomalo nervozan. ostalo sve okuser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu mayra)
Neposredna veza do poruke: 2266
11.6.2013 9:48:05   
bebana27
Mi jos nismo imali varcele a kako kazu najbolje je imati kad su djeca mala

20.09.2009 sam postala najsretnija osoba na svijetu jer sam u zagrljaj dobila svoga sina....Vole te mama i tata
06.09.2010 god.dobili smo prvi zubic sedam dana kasnije i drugi zubic
13.09.2011 rodio se drugi sin Adem

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 2267
11.6.2013 9:51:38   
InLove
moja starija ima 6 gopdina i jos ih nije bolovala... doduse nisam ni ja, al sam dobila vakcinu da ne bih dobila od djece kad budu imale..

Zbog pogresnih ljudi, vise ni prave ne prepoznajem!

(odgovor članu bebana27)
Neposredna veza do poruke: 2268
11.6.2013 10:18:23   
mayra

IZVORNA PORUKA: maja78 RR

cuj bebica ti malo ters, nemoj se ljutiti ali ti si beicu rodila a ne ona tebe, sve je kako im mi dozvolimo (ne mislim da je treba mlatiti da nesto shvati)

Hvala svima na odgovorima, a na ovo mogu samo reci, ko nije dozivio nemoze pricati. Sve stvari koje sam ja govorila da moje dijete nece raditi, on pokusa da uradi. Jednostavno imas djecu koja su mirnija i koja su temperamentnija. A eto, moje dijete spada u ovu drugu grupu.

Ja sam vasar.Eto sta !
Ja sam tristo cuda.
Muzika sam. Guzva. Smeh.
Vrteska. I luda.

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 2269
11.6.2013 10:20:55   
mayra
Ma znam ja da je bolje da dobije kao manji, al eto nesto me panika hvata, inace je poprilicno zdrava beba, pa valjda ce i to proci bez problema. Inace nisam panicar, neznam sta mi je sad hehehe

Ja sam vasar.Eto sta !
Ja sam tristo cuda.
Muzika sam. Guzva. Smeh.
Vrteska. I luda.

(odgovor članu mayra)
Neposredna veza do poruke: 2270
11.6.2013 13:40:24   
maja78 RR

Ma znam ja da je bolje da dobije kao manji, al eto nesto me panika hvata, inace je poprilicno zdrava beba, pa valjda ce i to proci bez problema. Inace nisam panicar, neznam sta mi je sad hehehe

ma sad si samo mama hehe pa t je normalno da te panika hvata

(odgovor članu mayra)
Neposredna veza do poruke: 2271
11.6.2013 14:02:32   
tobleronica1
Kao što su ti prije mene rekle,kasno je za vakcinu
Ali, ne mora dobiti ospice
Moja kcerka je imala ospice ,a mala komšinica se igrala s njom
skoro svaki dan . I nije ih dobila.

Ako ih  i dobije,ne brini.
Nije prijatno, ali nije ni tako strasno
Brzo prodje

Što se tiče temperamenta, što bude starija bit ce kreativnija u nestašlucima user posted image
U pravu si ,ima mirnije i temperamentije djece

Ali ima posebne draži u tome,vidjet ćeš user posted image

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 2272
11.6.2013 14:12:34   
EEDITH
ništa strašno,moj D je imao sa 6 mj.

U životu ti je najvažnije biti živ,sve ostalo je lahko .........

(odgovor članu tobleronica1)
Neposredna veza do poruke: 2273
13.6.2013 8:17:08   
Vinetu
Nije hitno, jer je već prošlo, ali da ipak pitam:
Maleni (5,5 mjeseci) jutros se probudio sa modrom donjom usnom. Tačnije sredina usne mu ja bila skoro crna, kao da se ujeo ili da je lizao kakvo tamno lizalo pa mu ostala bojauser posted image ... nema još zube... a lizalo može samo sanjati u ovom uzrastu, ali me baš prepalo. MM pretpostavlja da je cuclao donju usnu, mada ga ja nisam dosad nikad vidjela da to radi. Već nakon pola sata crnilo je potpuno nestalo.
Nije bio nervozan niti je plakao, pa pretpostavljam da ga ništa nije boljelo.
Šta li bi to moglo biti?

< Poruku je uredio Vinetu -- 13.6.2013 8:28:14 >

(odgovor članu EEDITH)
Neposredna veza do poruke: 2274
13.6.2013 11:09:44   
almondray
Pa ako je prošlo nije ništa strasno , prati opet ujutro.I zaviri kad spava u kojem položaju su mu usnice.Možda ih je držao stisnute

I am one of those people who constantly needs to have something toDO and DO.MZT

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 2275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  89 90 [91] 92 93   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  89 90 [91] 92 93   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *