Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 19.4.2013 22:54:54
Arina
Jucer punih 15 mjeseci kako ruckimo siku...hvala dragom Allahu i nasoj predivnoj Lejli Ka bez cije nesebicne pomoci ne bi uspjei savladati sve prepreke i dogurati dovde...
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 24.4.2013 11:15:54
amiboj
IZVORNA PORUKA: animagical
evo i nas jos tu sad ce 18 mj... igra lopte, recituje pjesmice ali kaze da je maja beba i da voji sisu
Haha, imam ja jednog takvog, iako ne doji vec par mjeseci (poslije skoro 26 mjeseci dojenja ), kada god ima priliku da je pomazi ili jos bolje da je poljubi tako je sretan i kaze da on voli svoje sise
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 7.5.2013 20:02:36
blur 77
2 godine, jos smo tu sa vama. Vec vise od pola godine planiramo da ostavimo siku, ali nikako ne ide. Ja prosto nemam snage da joj ne dam kad trazi, a trazi svako malo, i po noci se budi 2-3 puta. Nadam se da se necemo javljati i za 3-ci rodjendan
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 31.5.2013 23:59:05
Neja
Evo da se i mi prijavimo, po drugi put uspješno dojim. Kćerku sam dojila 2 godine, a sada sina već 2,5 mj.
E sada imam jedno pitanje. Sa kćerkom sam imala dosta više mlijeka, a sa sinom slabije. Imam ja za svaki podoj u razmaku od 2 sata, ali se moram svim silama truditi da jedem i pijem da bih stigla njegov ritam. On je mašala jak, krupan se rodio, tako da on od prvog dana vuče kao veliki. Šta bih mogla još, osim ove redovne hrane za dojilje, da konzumiram da pojačam malo mlijeko?
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 1.6.2013 6:44:12
malena sharena
Evo i nas po drugi put Sa prvom bebom dvije godine, sa drugom evo 11ti dan. Ovaj put bez ragada, stresa, suza, bez mastitisa, hvala Bogu. Braco je dobro pripremio teren za seku Neja i meni se ucinilo kao da imam manje mlijeka nego w prvom bebom, nekako mi grudi nisu buknule kao prosli put, samo ako duze ne doji budu ono bas pune, ali po bebinom raspolozenju i stolici vidim da joj je sasvim dovoljno.
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 1.6.2013 13:49:16
sabinos
37 dana kako dojimo hvala Bogu.sa prvim sinom nisam uspjela jer zaista nije htio nakon flasice u porodilistu i na suncanju na klinici koje je trajalo 6 dana...zato je ovaj maleni zadojio prvu noc u porodilistu i od tada rahatluk.malo me boljele bradavice ali je i to proslo za nekoliko dana,sad je uzivancija i meni a tek njemu mlijeko je vec u trudnoci malo curilo pa je bilo i lakse.nadam se dugom dojenackom stazu
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 1.6.2013 23:41:00
ZuZuM
I mi se upisujemo ovdje Bebiju je tek 26 dana i dojimo od prvog dana i prvog sata rodjenja Cak ni dohranu u porodilistu nismo dobili jer smo tako zahtjevali, a o dohrani kuci da ne pricamo, samo mamino mlijeko I nadam se da cemo jos tako duuugooo, duuugooooo...
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 2.6.2013 6:45:54
sirnica
IZVORNA PORUKA: ZuZuM
I mi se upisujemo ovdje Bebiju je tek 26 dana i dojimo od prvog dana i prvog sata rodjenja Cak ni dohranu u porodilistu nismo dobili jer smo tako zahtjevali, a o dohrani kuci da ne pricamo, samo mamino mlijeko I nadam se da cemo jos tako duuugooo, duuugooooo...
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 2.6.2013 8:06:56
I love youu
I mi dojimoooo od prvog dana hB.Sad imamo 1mj I 6 dana I samo papamo siku Tako sam bila I planirala da dojimo I hB uspjele smo u tome, nije bilo ni temp ni mastitisa, nista
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 2.6.2013 8:09:37
Just smile
Peti dan života i dojenja! :))) Predivan osjećaj . Nekad nam je malo teže, nekad lakše ali ne odustajemo i naručkamo se :) Već smo jučer morale početi s masažama, srećom pa smo na vrijeme. Hvala mami i patronažnoj teta Azri :)
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 10.6.2013 11:05:09
pero zdero
evo da se prijavim...trinaesti mjesec dojimo....probali nedavno s obicnim mlijekom ali se osuli, pa nastavljamo ovako...do kad...e ne znamo :) a adaptirano samo 1 dan dok se mama oporavila od carskog ....
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 10.6.2013 12:00:38
Daliyah92
IZVORNA PORUKA: chuci
naš staž prešao godinu po drugi put i još ne odustaje. tačnoije dojimo godinu i 6 dana
A mi tacno godinu manje 6 dana
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 10.6.2013 13:26:13
dzeki
Evo da se i mi upisemo...sa prvim djecakom 1 god. i 4 mj., a sa drugim evo 6 mj.i 10 dana i namjeravomo jos dugo aBd. I da, i kod mene je slucaj kao kod jedne od mama koja je gore pisala, da imam manje mlijeka nego sa prvim malcem. Ne znam zasto, trudim se da rezim ishrane bude na nivou kao i prvi put.
Dženita Kurtćehajić, specijalista ginekologije i akušerstva,
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.