Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 15.5.2013 11:26:14
Lalali
banana moze uticati na stolicu na taj nacin da stolica bude tvrdja, moja bebara jako voli bananu i cesto joj je dajem, sedam joj je mjeseci i pojede citavu bananu, tako je jela i sa 6. Ja sam pokusala da joj dam manje ali kad joj je odmaknem ona vrsiti. A sto se tice stolice, dajem joj stalno vode da pije, svako malo po nekoliko gutljaja ili kompot od sljiva.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.5.2013 17:49:45
almondray
moj bi samo da jede voće.Ništa drugo mu se ne sviđa.Danas sam mu pravila supicu sa prosom, mrkvicom i tikvicom , to je sve pojedinačno probao i bijelo pileće meso se kuhalo, ali mu nisam dala.Ne sviđa mu se. Onda mu ponudim kasu od marelice i po malo tog gustog i tako hoće bućkuriš voli.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.5.2013 22:01:03
bebaa
pozz...mali dobio od hapu Hipp sa piletinom i rižom i povrćem i reko da mu dam pošto je mjemu 7.5 mj a hapa može od 5.mje...četiri sata nakon tog obroka mali je toliko povraćao da je počeo drhtati i sav pobijelio ko zid...i to povraća bš tu hapu...zovnem pedijatriju,objasnim i kazu mi ako bude povraćao vise od pet puta da dođemo...ja mu dam čaj od komorača,povrati i ja mu ga opet dam i onda se smirio i zaspo...spavao 3 sata i posle mu dala samo mlijeko ...on je super ali više nikad mu neću ama baš ništa kupovno dati...nikad nije povraćao ni našta što sam ja kuhala...to mi je lekcija a nadam se da ćete izvući pouku iz ovoga...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.5.2013 22:13:30
ajla86
bas mi je zao.....nadam se da nece vise povracati dusa mala ja sam prije par dana bila vani i nisam mogla curici napraviti rucak,kupim slanu kasicu krompir+mrkva+teletina i po navici probam ni slicno domacoj,bacim tu i uzela vocnu.zato sam i pitala neki dan koliko smije domaca da stoji jbg morat cu nositi gdje god krenem.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.5.2013 22:15:13
Alannah
@Aida, monte ne bih dala prije 1.godine,to ti je cokolada,secer,a bebici to ne treba,to su prazne kalorije( pojedi ti,moj mali dobio rizolino,pojela mama ). Pavlaka i mileram isto tako,sobzirom da su oboje od kravljeg mlijeka koje se ne preporucuje tako rano.
@beba zao mi je zbog malog.Ja sam isla skoro na put i kupila samo kasice solo mrkva,solo jabuka i kruska,a i njih sam prvo ja probala da vidim na sta lice..Trebalo mi je petnaestak minuta dok sam uopste odabrala,jer sam citala deklaracije,u kasici od marelice samo oko 40% voca,tako i sljiva.A i to meso,ko zna kakvo je,kad moze tako dugo stojati.Bitno je da je bebac super sad.
< Poruku je uredio Alannah -- 17.5.2013 22:19:37 >
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.5.2013 22:16:34
ajla86
a sto se tice kolicine hrane-......ja imam komsinicu koja vaga svaku namjernicu tipa rucak 20gr mrkve+50 gr karfiola moja odavno jede pun duboki tanjir doduse bas tecno pravim zbog stolice a kad je ona to vidjela zgrozila se nek jede koliko hoce.moja toliko voli kasiku da cak i vodu hoce samo iz kasike
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.5.2013 22:16:46
bebaa
ja zasad ne nosim ništa kuhano...ako mislim da će ogladniti radije ponesem termosku i pripremim mlijeko svjeze mislim na AD...a evo imam i voćnoh kašica što je dobio ali ne smijem se usuditi dati mu...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.5.2013 22:26:01
bebaa
vjeruj da smo ja i mama pomirisale prije nego mu ja dala ma hej želudac mi se okrenuo...fujjjjj...a ukus priča za sebe,jesu li oni ovo probali kad su proizveli...a mi se pitamo kako možemo bebi dati nemasno i neslano...vjeruj svaki put kad ga nahranim onim što sam skuhala a ostane iza njega ja pojedem...ionako ne volim slanu hranu pa mi nije ružno ali ovo??????
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.5.2013 22:28:54
ajla86
IZVORNA PORUKA: djoisa
hurme mogu odmah od pocetka dohrane..imaju super iranske hurme u badem butiku
Hurme se mogu koristiti za liječenje crijevnih smetnji, pospješuju crijevne funkcije i pomazu razvoj korisnih bakterija u crijevima. Hurme su veoma korisne i u liječenju tvrde stolice jer materje koje se nalaze u hurmama stimulišu lijena crijeva. trebalo bi ih preko noći pokiseliti u vodu i ujutro ih izvaditi nakon što se od njih napravio fini sirup, kako bi imale laksativno djejstvo.
ovo nadzoh....zvuci super,jel samo ima jedna vrsta hurme
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.5.2013 22:54:44
vila_7
IZVORNA PORUKA: Aida Bosnia
Monte? dati ili ne bebi od 7 mjeseci) pavlaku-mileram?
Monte kako hoces - vecina ce ti savjetovati da ne dajes prije godine-ja nemam misljenje o tome mada ni ja nisam davala podugo A pavlaka nije isto sto i kravlje mlijeko i mislim da po onim tablicama ise oko 8-9 mjeseci kad i jogurt
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.5.2013 22:56:00
Alannah
IZVORNA PORUKA: bebaa
vjeruj da smo ja i mama pomirisale prije nego mu ja dala ma hej želudac mi se okrenuo...fujjjjj...a ukus priča za sebe,jesu li oni ovo probali kad su proizveli...a mi se pitamo kako možemo bebi dati nemasno i neslano...vjeruj svaki put kad ga nahranim onim što sam skuhala a ostane iza njega ja pojedem...ionako ne volim slanu hranu pa mi nije ružno ali ovo??????
Moj jede neslano i bez secera. Probam svaku koju napravim,odusevila sam se prosom sa jabukom ili kruskom,napravim obavezno viska i ja jedem. Danas sam pravila komorac sa bundevom i prosom,isto super.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.5.2013 22:59:48
bebaa
IZVORNA PORUKA: vila_7
IZVORNA PORUKA: Aida Bosnia
Monte? dati ili ne bebi od 7 mjeseci) pavlaku-mileram?
Monte kako hoces - vecina ce ti savjetovati da ne dajes prije godine-ja nemam misljenje o tome mada ni ja nisam davala podugo A pavlaka nije isto sto i kravlje mlijeko i mislim da po onim tablicama ise oko 8-9 mjeseci kad i jogurt
i nama je sad nakon sto je utvrđeno da nije alergičan na mlijeko rečeno da smije jogurt,pavlaku i mladi sir ali da s mlijekom malo sačekamo pa pretpostavljam da nije ista koncentracija tih tvari koje mogu eventualno naškoditi u mlijeku i ostalim proizvodima...i ja bih dala monte ali ne smijem...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 18.5.2013 8:55:34
ajla86
IZVORNA PORUKA: Alannah
IZVORNA PORUKA: bebaa
Moj jede neslano i bez secera. Probam svaku koju napravim,odusevila sam se prosom sa jabukom ili kruskom,napravim obavezno viska i ja jedem. Danas sam pravila komorac sa bundevom i prosom,isto super.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 18.5.2013 14:18:06
almondray
Ajla jesi li pitala doktoricu za narandžu? Bebaa na šta je alergičan?Kako si primjetila alergiju? Kako da znam da je alergičan na gluten npr? Ja sam svom starijem, kad je bio beba dala monte i boga mi nikad više... Bljucao je svaki put a smrdi na "užeglo".Znate ono kad kajmak ili maslac od toplote neki miris poprime.E sad ne znam kakve veze ima al' znam da mu nije sjelo. Sad smišljam šta danas da mu ponudim za ručak.Ima neko ideju?