|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  427 428 [429] 430 431   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
12.5.2013 14:03:37   
ajla86
hocu tjestaninu da pravim joj za supice,koje brasno ide i sta od povrca mogu dodati u tjesto.....

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 10701
12.5.2013 15:45:18   
almondray

IZVORNA PORUKA: ajla86

hocu tjestaninu da pravim joj za supice,koje brasno ide i sta od povrca mogu dodati u tjesto.....

Ajla , hoćes li pitati pedicu za narandžu , voljela bi da čujem šta će reći...

I am one of those people who constantly needs to have something toDO and DO.MZT

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 10702
12.5.2013 17:21:58   
ajla86
vjerovatno idem sutra na konsultacije jer izludi sa ishranom i probavom i pitat cu.

(odgovor članu almondray)
Neposredna veza do poruke: 10703
12.5.2013 19:06:48   
vila_7
ajla probaj sa HIPP marelicom, molim te

Da vas pitam - kad dajete bebi obrok- da li joj dajete koliko hoce da jede, ili imate odredjenu mjeru. Ja svojoj danas skuhala jabuke i u to ubacila bananu i otprilike dala koliko dodje i u onim vecim kupovnim staklenkama, ali ona htjela jos ali ja nisam vise davala user posted image

I da li sacuvate skuhano i za naredni dan ili samo za taj dan? Jer s prvom sam morala cuvati i za drugi dan-jer navecer napravim za sutra ko je bude cuvao da ima

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 10704
12.5.2013 20:38:39   
almondray
Vilo i ja sam prvih par dana otimala i nisam dala da jede koliko hoće.A sad mu dajem , sve dok traži , ja dajem.Može pojesti malu kašicu hippovu ili zdjelicu koja je veličine kao šećernica.I onda mu dam da pije kolko hoće.
A već imas iskustva sa čuvanjem hrane, i gotove kasice se čuvaju u frižderu , najviše 24 sata , pa zašto ne i domaće.

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 10705
12.5.2013 20:46:15   
almondray
IZVORNA PORUKA: chuci

kontam sutra kuhat koljenicu pa smijem li joj mesa dati

u biti koje se daje....tel. ili june. ......snicle nemaasne ili.....prosvjetlite me

i dajte mi ideju za dorucak sutra....

mislim da je preporučljivije bebama davati nemasno meso. sad ne mogu tačno da se sjetim razloga ali sam čitala da je bolje juneće meso, da li zbog željeza ili tako nešto ne znam. proguglaj ako hoćeš o tome. ja sam uvodila prvo piletinu pa teletinu pa kasnije junetinu. i ribu tu negdje između i puretinu ali nju rjeđe koristim.

Chuci da nije zabranjena teletina zbog proteina?
Ajla stavila je Dalia na temi moja beba neku tabelu sa dohranom pa možeš pogledati.Btw zašto se vas dvije tamo više ne javljate user posted image

< Poruku je uredio almondray -- 12.5.2013 20:51:18 >

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 10706
12.5.2013 20:48:45   
vila_7
hvala Almondray.....ma dat cu onda i ja-jer bas mi glupo ona odusevljena sto jede a ja joj ne dam. Samo sto moja je danas pojela eto kao ona veca staklenka )od 6.mjeseci HIPP-ova) i jos znaci trazila....

Neposredna veza do poruke: 10707
12.5.2013 20:54:47   
almondray

IZVORNA PORUKA: vila_7

hvala Almondray.....ma dat cu onda i ja-jer bas mi glupo ona odusevljena sto jede a ja joj ne dam. Samo sto moja je danas pojela eto kao ona veca staklenka )od 6.mjeseci HIPP-ova) i jos znaci trazila....

Ona to k'o velka cura -veliku porciju. MOj se rasplače kad mu prestanem davati pa se po tome vodim ili kad počne izbacivati iz usta , onda je dosta.Malo i mene zbunjuje količina , posebno zato što je to porcija koju moj stariji ne može pojesti i onda se pitam kako bebica to smaže.A nikad nije pobljucao čvrsti obrokuser posted image user posted image

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 10708
12.5.2013 21:04:34   
vila_7
e vidis dobro si -i moja uzasno bljuca, da nekad mislim da je svo mlijeko izbacila-ali otkako sam krenula sa dohranom- nijedan obrok dohrane nije izbacila do sad hB

Neposredna veza do poruke: 10709
13.5.2013 13:25:36   
ajla86
vilo sve probala.....lagano ludim.....
tabele nepratim sljepo jer smo sa3,5 mj poceli sa dohranom i furamo prije nego sto treba....

da vas pitam
kad smo vani smijemol kasu domacu napraviti i ponjeti koliko smije stajati obzirom na temperaturu?kupovne nece i ja probala ma uzasnog su okusa.....

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 10710
13.5.2013 14:07:41   
jele85dr
@chuci, hvala, ovih dana cemo napraviti supicu user posted image user posted image

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 10711
13.5.2013 14:08:54   
jele85dr
a sto ste tako rano poceli s dohranom? neki konkretan razlog, savjet pedijatra ili?
meni je i 4mj bilo prerano. moja je tek sa 5mj i nesto dana prihvatila kasicu, prije toga je samo pljuvala.

vilo sve probala.....lagano ludim.....
tabele nepratim sljepo jer smo sa3,5 mj poceli sa dohranom i furamo prije nego sto treba....

da vas pitam
kad smo vani smijemol kasu domacu napraviti i ponjeti koliko smije stajati obzirom na temperaturu?kupovne nece i ja probala ma uzasnog su okusa.....

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 10712
13.5.2013 14:09:04   
dijana79
može ajla par sati ja kad putujem napravim i vruće stavim u teglicu i omotam folijom pa u torbicu za flašicu pa kad bude gladan dam a sad ti ne moraš ili ako ideš na čitav dan negdje pa da ti bude toplo.

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 10713
13.5.2013 20:05:08   
vila_7
ajla kad su vrucine ja sam nosila samo negdje npr.na par sati, a ako ni tad nisam u mogucnosti staviti negdje na hladno-onda sam znala kupiti kupovnu.

(odgovor članu dijana79)
Neposredna veza do poruke: 10714
13.5.2013 22:46:07   
ajla86
ok super....nece kupovne slane.....

a sa dohranom poceli po savjetu docentice gastropedijatrije zbog toga jer svaki ad joj je bio poguban za stomacic.....jedini izbor je pao na cvrstu hranu....

(odgovor članu dijana79)
Neposredna veza do poruke: 10715
14.5.2013 15:18:49   
Lalali
Koje voce dajete bebarama, mi se samo vrtimo u krug, banana, kruska, jabuka ponekad sljiva, jer sljiva sad nema pa moramo kupovnu zato je rjedje dajem.

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 10716
14.5.2013 15:34:31   
djoisa
IZVORNA PORUKA: Lalali

Koje voce dajete bebarama, mi se samo vrtimo u krug, banana, kruska, jabuka ponekad sljiva, jer sljiva sad nema pa moramo kupovnu zato je rjedje dajem.

sezona je tresnji, ubrzo ce i breskve...u ovaj krug slobodno ubacite i hurme  user posted image

(odgovor članu Lalali)
Neposredna veza do poruke: 10717
14.5.2013 15:44:01   
Alannah
Takodje banana,jabuka,kruska,probali suhe sljive i marelice.Tek mjesecjede kasice,paza pocetakmu je dovoljno ovo.Cekamo da pocne domace voce,pa da prosirimo ponudu.

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 10718
14.5.2013 16:20:45   
Lalali
eh hvala zene moje drage, ma ima vec breskvi ali su mi nekako plasticne ne bih ih ni sebi valauser posted image , nista cekamo sezonu.
Od koliko mj. se smiju davati hurme? Jel se daju one sto jedemo pred porod?user posted image

(odgovor članu Alannah)
Neposredna veza do poruke: 10719
14.5.2013 17:47:53   
djoisa
hurme mogu odmah od pocetka dohrane..imaju super iranske hurme u badem butiku

(odgovor članu Lalali)
Neposredna veza do poruke: 10720
14.5.2013 17:50:11   
bebaa

IZVORNA PORUKA: djoisa

a u kom obliku se daju...samo kuhane pa kao kompot ili se vadi i meso ...user posted image

"U laži su kratke noge ! "

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 10721
14.5.2013 19:45:23   
vila_7
i moja je pocela imati tvrdu stolicu user posted image ...Probat cu ubaciti malo sljive u papice ili uvesti marelicu-nadam se da ce paliti kao i kod prve

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 10722
14.5.2013 21:12:30   
chuci

IZVORNA PORUKA: Lalali

eh hvala zene moje drage, ma ima vec breskvi ali su mi nekako plasticne ne bih ih ni sebi valauser posted image , nista cekamo sezonu.
Od koliko mj. se smiju davati hurme? Jel se daju one sto jedemo pred porod?user posted image

mi smo hurmu dali kad su se tek rodili. samo da liznu.
a mogu od početka dohrane. ja samo skinem onu kožicu od iranskih hurmi. mogu se nasjeckati ka ubaciti s grizom

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu Lalali)
Neposredna veza do poruke: 10723
15.5.2013 8:07:01   
djoisa
IZVORNA PORUKA: bebaa

IZVORNA PORUKA: djoisa

a u kom obliku se daju...samo kuhane pa kao kompot ili se vadi i meso ...user posted image

najbolje za bebe su ove iranske hurme iz badem butika ..samo im ogulis kozicu i das, za manje bebe mozes hurmu potopiti u vodi pa bude ko kasa..nema potrebe da kuhas..s hurmom mozes zasladiti svaku kasicu user posted image

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 10724
15.5.2013 8:45:26   
bebaa
ok hvala na odgovoru...a nešto me još buni...imam prijateljicu koja djetetu od 1 god. ne da da pojede cijelu bananu...da li beba od 7.5 mj. smije pojesti ako traži još i može pojesti količinski...ili mu je to stvarno previše...user posted image

"U laži su kratke noge ! "

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 10725
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  427 428 [429] 430 431   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  427 428 [429] 430 431   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Ime za moga sina

meni se svidjau 3 imena pa da bi resila ovu dilemu potrebno mi je vase misljenje koje je vama lepse

Hajdar (31%)

Hakan (5%)

Haris (64%)

Broj svih glasova: 126

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *