|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  150 151 [152] 153 154   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
12.5.2013 18:04:56   
mia81
Maja Doboj, ja sam radila trombofilije prije mjesec dana u BL i samo ih rade u lab. KONZILIJUM to je odma kod Gimnazije. Radila sam PAI, Faktor II i V te MTHFR i kostalo me je 300KM.

U Konzilijumu su bili ljubazni i nazvali su Paprikovac i rekli su im da ne rade nista od toga, ali ako imas uputnicu za trombofilije za Paprikovac mogu ti dati potvrdu da ne rade i s tom potvrdom, racunom od privatne lab. Konzilijum mozes pokusati da refundiras novac od fonda. Ja nisam jer previse je hodanja od dr. do dr. tako da neznam dal je neko uspjeo refundirati. SRETNO

(odgovor članu ivana91)
Neposredna veza do poruke: 3776
12.5.2013 18:32:30   
mrvicado
jel mi mozete reci jel iko isao na embriotransfer 30.04..

(odgovor članu mia81)
Neposredna veza do poruke: 3777
12.5.2013 19:26:45   
Maja Doboj
Djevojke hvala vam na informacijama... mislim da će mi dr.reći da to uradim jer je pitala da li sam taj nalaz vadila vrije vantjelesne a nisam pa je sada je nešto spomenula oko dodatnih nalaza. U utorak idem na ultra zvuk pa ću vidjeti šta će mi reći da radim.

Kako se radi taj nalaz? Jel nekakva analiza krvi?

Ja sam inače dobro, sve je ok...samo me stalno stomak boli user posted image

Veliki pozdrav za sve user posted image

(odgovor članu mrvicado)
Neposredna veza do poruke: 3778
12.5.2013 20:08:16   
smarija
Majo sve je tako kako je Mia napisala ja ne mogu da nadjem cjenovnik a imala sam ga od Konzilijuma,toliko je kostalo i mene samo sam ja imala jos neke dodatne nalaze pa pa me sve izaslo oko 500KM kako sam prethodno napisala .Ja sam uspjela refundirati, sve sto su mi trazili je fiskalni racun od laboratorije u kojoj radis i da ti pise na nalazu od ginekologa da ti je to potrebno da uradis.Meni niko nije trazio potvrdu sa paprikovca da oni to nemaju da rade a pitala sam ih rekli su da ne treba.U Banja Luci ima jos jedan lab koji rade te nalaze nalaze se kod Energomonta to ti je kod kruznog toka koji vodi na paprikovac.
Majo a zasto radis te nalaze.

ja ''''''''83.g. PCOS,IR,MTHFR homozigot,PAI heterozigot
MM ''''''''78.g. Normospermia
1.2009 IUI beta 64 - spontani,3xIUI beta 0
1.2010 i 2. 2012 VTO(Medico S)HS spopntani,3.2013 fet beta 0
4.2014 VTO Maribor HS-bingo beta 410

(odgovor članu Maja Doboj)
Neposredna veza do poruke: 3779
12.5.2013 21:28:58   
Maja Doboj
smarija...nisam sigurna da ih trebam raditi. Pred vantjelesnu oplodnju radila sam briseve, hormone, kario tip, toch i sve je ok. Kada sam išla na folikometriju dr Sanja me je pitala da li je ona meni rekla da radim trombofoliju a nije mi rekla i nisam to radila. Javila sam u Mediko s kolika mi je beta, nakon par sati Dr Sanja me je zvala i rekla da dođem na prvi ultra zvuk kod nje i da hoće da mi uradi nekakve dodatne nalaze radi moje prve trudnoće koja je završena kiretažom, e radi toga ja mislim da će mi reći da radim trombofoliju.

Šta ti misliš o kakvom je nalazu riječ?

(odgovor članu smarija)
Neposredna veza do poruke: 3780
12.5.2013 21:45:04   
mrvicado
jel mi moze ko pomoci jel se ciklus vodi normalno kod vantjelesne,jel zna kasnit ciklus a da nebude trudnoce.

(odgovor članu Maja Doboj)
Neposredna veza do poruke: 3781
12.5.2013 23:27:58   
smarija
pa moze da kasni ako koristis terapiju npr.utrogestan neke cure ne dobiju dok ne prestanu sa terapijom a kod nekih i pored utrogestana menstr.dodje
jesi li radila betu i koliko ti dana kasni

Majo ne znam ako ti je rekla trombofilije to ti je nalaz koji se radi putem krvi,ako neko ima problem sa trombofilijom moze da se desi spontani sto je recimo kod mene sluca,ali i to je rjesivo postoji terapija da bi se trudnoca izvela do kraja.Imas na netu dosta o trombofiliji ja sam pozitivna na dve mutacije to imas u mom potpisu.

(odgovor članu mrvicado)
Neposredna veza do poruke: 3782
12.5.2013 23:34:05   
mrvicado
smarija.betu trebam raditi 16.05 a kasni mi 5 dana i koristim utrgestan.user posted image

(odgovor članu smarija)
Neposredna veza do poruke: 3783
13.5.2013 9:54:50   
smarija
mrvicado ne razumijem te kako kasni a betu tek treba da radis,imas jos 3 dana.
Ne znam na osnovu cega ta racunica,da si recimo radila betu i ona bila negativna a ti nikako da dobijes to je u redu.

(odgovor članu mrvicado)
Neposredna veza do poruke: 3784
13.5.2013 11:33:01   
toncica
mia81 i mrvicado dobro nam dosle.user posted image user posted image user posted image user posted image
mrvicado mozda ima neka zenica koja je isla , sigurno ce ti se javiti, ja sam radila 25 . 04 .. Kad ti je bila aspiracijauser posted image .
Taj dan se racuna kao 14-i dan ciklusa, tj dan kad je bila ovulacija. Onda mozes lako izracunati kad trebas dobiti .
Ja sam npr. trebala dobiti 07.05, a betu sam radila 10.05 i nisam dobila prije bete.
Kad sam prekinula terapiju drugi dan sam dobila.

(odgovor članu mia81)
Neposredna veza do poruke: 3785
13.5.2013 11:47:48   
toncica
ivana91, smarija, ns do, rebeka777 hvala vam mile moje na podrsci i razumijevanju .
Evo me pomalo dolazim sebi , cekam da me nazove DR SANJA da vidim sta i kako dalje.
Kako ste mi sve redom moje cekalice, trudnice i one koje su u postupku user posted image
Lavsaturn draga kako nam je nasa user posted image
Majo sretno mila sutra na UZ.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
smarija mila dokle si ti stiglauser posted image
Za sve ostale veeeeliki user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ivana91)
Neposredna veza do poruke: 3786
13.5.2013 11:58:27   
smarija
tonce drago mi je da si malo bolje,sta ces moras biti i krenuti u nove pobjede.
Mene nista ne pitaj znas da sam danas na samu sebe ljuta,moj famozni endometrijum opet zeza u petak sam bila na uz i bio je 5,3mm a danas 3 dana poslije on se pacenik podebljao na 5,4mm,pretrgao se.

(odgovor članu toncica)
Neposredna veza do poruke: 3787
13.5.2013 12:10:21   
mrvicado
aspiraciju sam radila 27. ili 28.04.ja sam ciklus racunala kao normalan,niam ynla da se tako vodi meni je ovo prva umjetna

(odgovor članu smarija)
Neposredna veza do poruke: 3788
13.5.2013 12:28:10   
mrvicado
ako se beta uradi ranije ocel pokazat lazan rezultatuser posted image

(odgovor članu mrvicado)
Neposredna veza do poruke: 3789
13.5.2013 12:41:59   
smarija
pa zavisi koliko ranije radis,o tome imas dosta na ovoj temi par stranica unazad ,mozes da iscitas malo da se ne ponavljamo stalno sa jednim te istim pitanjima

< Poruku je uredio smarija -- 13.5.2013 12:45:14 >

(odgovor članu mrvicado)
Neposredna veza do poruke: 3790
13.5.2013 12:44:00   
toncica
mrvicado ako si radila ET 30.04 danas ti je 13-i dan od ET. Kad ti je DR rekla da radis BETU. Ako nemozes da cekas mozes je uraditi jer ti je 13-i dan od ET. Ja sam radila BETU posle 15 dana. To nije mnogo rano i nevjerujem da cie ti pokazati lazan rezultat, Drzim fige i navijam za visoku BETURINU.

(odgovor članu mrvicado)
Neposredna veza do poruke: 3791
13.5.2013 12:47:56   
mrvicado
betu trebam da radim 16.05.

(odgovor članu toncica)
Neposredna veza do poruke: 3792
13.5.2013 12:50:00   
toncica
smarija koristis li ti nesto za endometrijumuser posted image
Mislim od medecinskih preparata, ne mislim na pivo , ananas i cveklu. kad bih trebala ici na FETuser posted image

(odgovor članu smarija)
Neposredna veza do poruke: 3793
13.5.2013 14:38:48   
smarija
koristim ja terapiju i to ovog puta jacu ali dzaba nece pa nece.Za et ne znam ni da li ce uopste biti vidjecu sve u cetvrtak kad opet imama uz da li nastavljamo ili opet prekidam

(odgovor članu toncica)
Neposredna veza do poruke: 3794
13.5.2013 15:43:37   
toncica
smarija mila drzim fige za cetvrtak da bude sve ok , ako bog da.
Mene zvala DR SANJA i sledeci postupak tek u novembru nemoze prije.
Treba da prodje 6 mjeseci od ovog postupka.
Ima da se okozim do novembra

(odgovor članu smarija)
Neposredna veza do poruke: 3795
13.5.2013 16:34:55   
ivana91
Cure ipak je moj kolega radio trombofiliju u B.Luci i ništa nije plaćaouser posted image .Sutra će mi donjeti spisak nalaza koje je radio i objasniti sve kako i gdje,pa vam javljam.

(odgovor članu toncica)
Neposredna veza do poruke: 3796
13.5.2013 16:42:11   
smarija
Procice ce to za cas vidjeces,evo ja sam tacni prije godinu dana imala postupak i vrijeme jr proletjelo.Dolazi ljeto malo odmor najmanje ces biti kuci i neces imati vremena odbrojavati.ljjbim te puno i javim se u cetvrtak sa uz.sorry ako ima pravopisnih gresaka kucam sa telefona pa se slomih

(odgovor članu toncica)
Neposredna veza do poruke: 3797
13.5.2013 19:29:32   
lavsaturn
Cao drustvo!
Mile moje nemojte se sekirati.Naravno da se treba isplakati, nebi valjalo da gutate sve u sebe.Ali bice bolje, bice sve to OK.
Trombofilije sam radila u Konzilijumu, privatna laboratorije u B.Luci, kod gradske bolnice.
Radila tip V,tip II i MTHFR.Platila 200,00KM.Vadi se krv i to onda oni salju za Beograd.Rekli su mi u laboratoriji, da se to preda u socijalno, ukoliko nebude refundacije da se njima javim, oni pisu prijedlog.Tako mi je receno.
To jos nisam uradila, jer imam jos tih racuna za refundirati.
Posto stalno lezim, sad sam ustala da malo zavirim sta se desava.
Puno pozzzzz, do iduceg javljanja.
NEMOJ TE SE SEKIRATI, bice user posted image

(odgovor članu mia81)
Neposredna veza do poruke: 3798
13.5.2013 20:16:48   
toncica
lavsaturn mila moja samo ti lezi , odmaraj i cuvaj mrvicu. Javni nam se kad budes mogla da smo u toku kako napreduje user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lavsaturn)
Neposredna veza do poruke: 3799
13.5.2013 20:40:34   
Jelena86
žene moje, hvala vam za ove informacije oko nalaza, stvarno ću se potruditi da ovo riješim kroz mjesec-dva...
smarija, jesi u medicosu u postupku? nadam se da će se zadebljati, miša mu, pa kako je tanak, uz terapiju? čuvaj se, ne sekiraj se...
toncice, proletit će to brzo, vidjet ćeš...meni je isto period između dva postupka najgori, ali prođe...
glaxy, user posted image
ivana91, user posted image
lavsaturn, trudnice naša, samo ti odmaraj, mi smo tu, i ne mrdamo, javi se kad mogneš, samo da znamo dokle si, sretno user posted image
ja planiram polustimulirani postupak u julu...ali bi voljela odraditi ove nalaze prije, pa ćemo vidjeti šta će biti od toga...pusa, čuvajte mi se :*

(odgovor članu toncica)
Neposredna veza do poruke: 3800
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  150 151 [152] 153 154   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  150 151 [152] 153 154   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Trudnica na moru
vila_7

Da li ste isle na more dok ste bile trudne i u kojem stadiju trudnoce?

DA, išla sam (75%)

NE, jer sam morala mirovati (14%)

NE, jer mislim da trudnica ne treba putovati i ici na more (11%)

Broj svih glasova: 141

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *