|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  149 150 [151] 152 153   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
10.5.2013 16:21:42   
toncica
glaxy mila moja user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .
Ti si u pravu ko ceka taj doceka . Ja isto duboko vjerujem da sve nas negdje cekaju nase user posted image

(odgovor članu glaxy)
Neposredna veza do poruke: 3751
10.5.2013 16:29:07   
rebeka777
Joj, cure, da je lako nije, znam ja to dobro! Bas sam se nekako nadala da ce te vas dvije zadnje u cekanju imati pozitivne bete!

Glaxy, jesam ja nesto pobrkala ili si ti radila vto u Zg?

Ali kao sto sam vec bezbroj puta rekla uspjece svakoj od vas koja pokusava...prije ili kasnije...ja sam vam zivi primjer...cuvajte se...Sve vas grlim!

(odgovor članu glaxy)
Neposredna veza do poruke: 3752
10.5.2013 16:58:15   
Jelena86
e drage moje...kako se niste javljale, ja kontam da negdje feštate. ljubice moja drage, nemojte se sekirati, ovo važi posebno za tebe tončice, pošto vidim da je glaxy dobro (koliko može biti nakon bete, ali opet bolje nego ti). kako je sama glaxy rekla, džaba sve kada čovjek oboli.
teško jeste, da boli, boli, da sam "ljubmorna" na sve trudne drugarice, i svu rodbinu sa bebicama, jesam, da mi se dragi cijepa od boli kada vidi mi modar trbuh, jeste, da mi baka i dedo mole Boga iz dana u dan, da mi se prekine ova patnja, jesu...
ali drage moje, mi smo sebe dovele do te faze da vrijeme brojimo od postupka do postupka, ne kupujem sebi ništa, odvajam za postupke, ne idem nigdje, čuvam novac za postupak...mogu reči, ne živim nikako, nego životarim za tih 20 dana postupka. trebamo mi malo misliti i na sebe same, i uživati u životu. ima još opcija, ima još vremena, ima još mogućnosti, nije sve iskorišteno i probano.
nadam se da ćemo kroz koji period i mi biti trbušaste i slatke male okruglice..jer zapamtite "Bog ti neće dati teret koji ne možeš podnijeti"...

(odgovor članu rebeka777)
Neposredna veza do poruke: 3753
10.5.2013 19:04:36   
Maja Doboj
Mile moje hvala vam na cestitkama i na podržci...

toncice, jelena86, glaxy. majuša...jako mi je žao što nije uspijelo ali ne gubite nadu...

Mene tek sada strah i panika hvata, bojim se ultrazvuka user posted image Moja prva beta je takođe bila pozitivna i veće nego ova sada ali opet na kraju nije bilo otkucaja srca i morala sam prekinuti trudnoću. Da mi je samo da prođe taj ultra zvuk pa da znam na čemu sam ...

Ljubim Vas sve puno...

Neposredna veza do poruke: 3754
10.5.2013 19:24:16   
Jelena86
Ženskice iz Banja Luke, imam jedno pitanje za vas...da li neka od vas zna da li je u BL moguće uraditi sljedeće pretrage...kariogram, prošireni koagulogram, genetske čimbenike trombofilije i antifosfolipidna antitijela - aPL i LAC?
i da li je moguće uraditi ih u BL, ako ste iz nekog drugog mjesta/opštine, putem uputnice. kod mene u Nevesinju, ne mogu se uraditi brisevi, šalju se za Trebinje, a pogotovo ne mogu ove pretrage...

(odgovor članu Maja Doboj)
Neposredna veza do poruke: 3755
10.5.2013 19:30:34   
ajla 81
Ej moje cure kao sto citam nekim nije uspjelo zao mi je,vjerovala sam da ce mnoge cure ostvariti svoj san u maju,a bila sam ubjedjenja nekako da ce Toncica i Jelena86 uspiti,opet kazem vjerovala i nadala se i za druge cure.ali za njih dvije bila nesto ubjedjena neznam zasto.i tako sam razocarana,Toncice glavu gore nedaj se mila.negubi nadu idemo u nove pobjede.Jelena86 lijepo ovo gore napisano.Ljubim vas user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu toncica)
Neposredna veza do poruke: 3756
10.5.2013 19:59:04   
toncica
Jelena86 lijepo si tii ono napisala . 12 god dajemo svaki dinar koji smo imali za silne nalaze. Sve smo isli privatno ovo nam je prvi put da idemo preko fonda.
Cure moje imamo pun kufer nalaza.
Dobro si rekla niti gdje idemo , niti sta sebi kupujemo. Sve dajemo za nase user posted image , ali nece pa nece..
I ja se iskreno nadam da cemo i mi jednog dana biti male debele user posted image
Hvala ti mila moja na podrsci i za sve si u pravu .
Oporavicu se ja brzo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Maja Doboj hvala ti mila na podrsci.
Samo mi se nemoj nervirati, znam sta si jednom prosla , ovaj put ce biti dobro . MORA. user posted image
ajla 81 hvala duso moja na lijepim rijecima.
Nema odustajanja idemo dalje, ovo je samo mala prolazna fazauser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Jelena86)
Neposredna veza do poruke: 3757
10.5.2013 20:39:47   
dandi84

IZVORNA PORUKA: toncica

Jelena86 lijepo si tii ono napisala . 12 god dajemo svaki dinar koji smo imali za silne nalaze. Sve smo isli privatno ovo nam je prvi put da idemo preko fonda.
Cure moje imamo pun kufer nalaza.
Dobro si rekla niti gdje idemo , niti sta sebi kupujemo. Sve dajemo za nase user posted image , ali nece pa nece..

Tonka moja user posted image user posted image user posted image ..Tako mi je zao...Da si ovdje jako bih te zagrlila...Bićes i ti mama, ne gubi nadu..user posted image user posted image user posted image

Život nam vraća ono što mi drugima dajemo....

15.07.2012. god -missed ab. (8 ned+4)

28.12.2013. god -ugledali smo user posted image

29.08. 2014. god. - rođen N, mamino žuto pile...

(odgovor članu toncica)
Neposredna veza do poruke: 3758
10.5.2013 22:05:43   
ivana91
tončice,glaxyuser posted image user posted image nemam riječi,tako mi je žao i znam kako vam jeuser posted image ...ali drage moje glavu gore,nema odustajanja idemo dalje

(odgovor članu dandi84)
Neposredna veza do poruke: 3759
10.5.2013 22:13:57   
ivana91
Jelena86,potpisujem sve što si napisalauser posted image
Što se tiče nalaza,neki se moraju raditi u B.Luci i mislim da su to genetski čimbenici trombofilije i antitjela.Nisam sigurna ali ću da pitam kolegu sa posla jer je on nedavno to radio.Znam da uzmeš uputnicu od doktora opšte prakse i naručiš se.U ponedeljak ću sve da ga pitam pa ti javljam jer i ja planiram to da radim.

(odgovor članu Jelena86)
Neposredna veza do poruke: 3760
10.5.2013 23:09:03   
smarija
cure zao mi je za negativne bete user posted image
Jelena antitjela i kariogram imas raditi na Paprikovcu ako dobijes uputnicu od svog doktora,a trombofilije samo privatno

ja ''''''''83.g. PCOS,IR,MTHFR homozigot,PAI heterozigot
MM ''''''''78.g. Normospermia
1.2009 IUI beta 64 - spontani,3xIUI beta 0
1.2010 i 2. 2012 VTO(Medico S)HS spopntani,3.2013 fet beta 0
4.2014 VTO Maribor HS-bingo beta 410

(odgovor članu Jelena86)
Neposredna veza do poruke: 3761
11.5.2013 8:16:00   
Jelena86
super bi bilo kada bi i to mogli odraditi, bilo šta što se ne mora plaćati, dobro je...hvala vam puno na informaciji...odem ovih dana kod dr.da pokušam dobiti uputnicu.

(odgovor članu smarija)
Neposredna veza do poruke: 3762
11.5.2013 10:17:55   
glaxy
Cure, nisam dobro ocajna sam od sinoc placem bez prestanka sva sam se izoblicila, ko zna da li cu ikada imati djece kad tako lose reagujem na stimulacije.
Jelena sta je u stvari poor responder, meni je Fsh i antralci ok.
Ne znam vise sta da mslim, hocu samo da umrem

(odgovor članu Jelena86)
Neposredna veza do poruke: 3763
11.5.2013 11:10:07   
rebeka777
glaxy, draga nemoj tako razmisljati, imaces ti svoju bebu!
Sad cu ti pisati P.P.

(odgovor članu glaxy)
Neposredna veza do poruke: 3764
11.5.2013 11:57:50   
šmrc
glaxy, isplači se pusti da prođe par dana, tako je bilo i kod mene, danima plač i ne mogu nikoga da vidim očima ali kada sam se smirila odmah sam krenula dalje da vidim šta i kako...
tončice, Jelena86, žene moje drage, sve sam se nadala da ću ćuti druge vijesti ali jebiga..., daće dragi Bog i nama da budemo majke, prije ili kasnije.
Majuša, mila kako si mi, jesi malo došla sebi? user posted image
ivana91 user posted image
Žene moje, pitanje, te nalaze što spominjete ja iskreno nisam ni čula za to niti mi ih je ko tražio, možete li mi reći o čemu se radi?
Ja sam neki dan radila OGGT inzulin i naravno uključena mi je terapija ali mi je to tražio moj porodični ginekolog.
ivana91, jesi ti radila ove nalaze o kojima naše žene pričaju i ako jesi gdje se rade kod nas?
Ostale ženice user posted image

Neposredna veza do poruke: 3765
11.5.2013 12:18:11   
glaxy
Joj cure hvala vam, divne sre. Sad sam se cula sa dr Radoncicem, pa mi je puno lakse.
Covjek je cudo majke mi.

(odgovor članu šmrc)
Neposredna veza do poruke: 3766
11.5.2013 14:26:50   
Jelena86
o draga moja, svi mi imamo te momente, naročito mi koje imamo više postupaka iza sebe. svi se mi pitamo da li će se ikada ostvariti. ja kažem mm, nije problem uraditi mi na desetine postupaka, ali samo da mi je znati da li će ikada uspjeti. onda pak kontam, ako mi ne uspije ovako, idem na donaciju. ako ne donacija, idem usvojiti bebu. moje srce je ogromno i puno ljubavi, i bit će neko nekada ko tu ljubav treba, i znam da će mi doći, bilo kako...

nemoj gubiti nadu. mojoj drugarici je uspjelo iz 18.postupka. ona mi je vodilja, upoznala sam je preko drugog foruma, i kada i pomislim da je teško i nemoguće, sjetim se nje.
a što se tiče l.r. u suštini i meni je i fsh i antralci dobri, ai mi je loš amh, i uopće, odgovor na stimulaciju je loše.

(odgovor članu glaxy)
Neposredna veza do poruke: 3767
11.5.2013 15:41:39   
ms_do
Glaxy, jedini saveznik za ove tuge je vrijeme. Vrijeme za tugovanje i plakanje pa onda dodje i vrijeme za planiranje novih postupaka, vadjenje dodatnih nalaza, i tako. Bice lakse, mada nekada bude tesko povjerovati u to!

Cure koje nisu uspjele, jako mi je zao, navijala sam za vas!

Sve koje jesu, strpljivo i pozitivno do prvog UZ i svih narednih koraka. Radujem se sa vama.user posted image

(odgovor članu glaxy)
Neposredna veza do poruke: 3768
11.5.2013 17:03:56   
toncica
Zenice moje drage evo mene . Juce sam plakala skoro cijeli dan, ni danas mi nije nista bolje.
Nadam se samo da su nam ove suze, suze radosnice za sledeci postupak.
Moja je user posted image stigla danas i jos me dodatno unervozila. Boli me stomak za poludit.
Cure moje hvala vam jos jednom na podrsci i razumijevanju.
Jelene86 jesi li ti zvala DR SANJU, i je li ti ona rekla da radis te nalazeuser posted image
glaxy mila moja i ja sam pomislila sto puta da nikad necu imati svoju user posted image , ali se opet ponadas .
Ovo je prolazna faza i to je prirodno da se tako ponasamo.
Treba da izbacimo tugu i bol iz sebe.
Sve vas user posted image i user posted image

(odgovor članu ms_do)
Neposredna veza do poruke: 3769
11.5.2013 17:47:37   
Jelena86
Toncice, nije mi Sanja to rekla, nego ću sama tražiti. Nisam se ni čula sa dr.iz Medicos-a, javila sam sestrama.
Samo polako Toncice, vidjet ćeš, kroz par dana ćeš biti bolje user posted image

< Poruku je uredio Jelena86 -- 11.5.2013 17:48:29 >

(odgovor članu toncica)
Neposredna veza do poruke: 3770
11.5.2013 19:37:42   
toncica
Jelena86 mila moja hvala ti jos malo i bicu ja dobro.
Kako si mi ti user posted image .
Ja sam juce zvala sestre i rekla im za betu .
Meni je sestra rekla da nazovem u ponedeljak prije podne tada ce DR SANJA biti u ordinaciji pa da vidim sta cu dalje
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Jelena86)
Neposredna veza do poruke: 3771
11.5.2013 20:58:17   
Maja Doboj
smarija...koliko košta trombofolija privatno kada se radi? Može li se raditi na Paprikovcu preko uputnice?

(odgovor članu smarija)
Neposredna veza do poruke: 3772
11.5.2013 22:03:06   
smarija
Nalaz trombofilija sam ja radila u novembru prosle godine i oni nisu imali da rade a to je MTHFR,PAI,FAKTOR V i jos jedna mutacija (zaboravila sam kako se zove),da li je doslo do promjene kakve ne znam,ali sigurno te mutacije nisu imali da rade.Privatno imas u dve laboratorije u Banja Luci da se odradi sutra ti mogu provjeriti tacno koliko koji kosta,jer sam ja imala jos neke nalaze dodatno i kostalo me sve ukupno oko 500,00KM.

ja ''''''''83.g. PCOS,IR,MTHFR homozigot,PAI heterozigot
MM ''''''''78.g. Normospermia
1.2009 IUI beta 64 - spontani,3xIUI beta 0
1.2010 i 2. 2012 VTO(Medico S)HS spopntani,3.2013 fet beta 0
4.2014 VTO Maribor HS-bingo beta 410

(odgovor članu Maja Doboj)
Neposredna veza do poruke: 3773
12.5.2013 9:26:22   
glaxy
Cure ja samodlucila malo da se maknem s foruma.
Probacu malo da se distanciram od svega i da ne razmisljam vise o vantjelesnoj i nalazima i svemu sto je vezano za postupak.
Naravno svraticu po nekad da vidim kako ste mi, spremate li se za novi postupak i ima li novih trudnica, a naravno ako i kod mene bude kakvih dobrih vijesti rado cu ih podijeliti sa vama.
Sve vas puno ljubim i pozdravljam, i zelim vam svu srecu ovoga svijeta.
Rebeka mila tebi posebno ovako javno jedan veeeelikiuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu smarija)
Neposredna veza do poruke: 3774
12.5.2013 9:34:59   
ivana91
šmrcuser posted image user posted image user posted image

Maja Doboj i ostale cure,nisam sigurna ali mislim da se i trombofilija radi u B.Luci,samo je potrebno uzeti uputnicu od svog doktora.Ali da ne bih ja napamet pričala sutra ću da pitam kolegu na poslu pa vam javljam.On i njegova žena su radili mnogo nalaze posle prvog neuspjelog postupka,izmedju ostalog i trombofiliju.

Jelena86,tončicauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu smarija)
Neposredna veza do poruke: 3775
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  149 150 [151] 152 153   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  149 150 [151] 152 153   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

koliko?!
marny

Koliko djece planirate imati?

jedno (14%)

dvoje (39%)

troje (36%)

četvero i više (10%)

Broj svih glasova: 119

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *