|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Amniocenteza
1.9.2012 21:25:47   
Visnja RR
iz Zavoda Mehmedbasci su mi rekli sljedecu informaciju pa vam je zelim prenijeti

"Moguce sa zdravstvenom knjizicom KS uraditi amniocentezu i citogenetsku analizu plodove vode u nasem Zavodu, sto mi se cini trudnice na Vasem portalu ne znaju. Od 2010. god imamo ugovor sa ZZO KS o obavljanju ove usluge za 60 pacijenata godisnje. Potrebno je samo da nam se jave i dogovore termin."

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu magbi)
Neposredna veza do poruke: 726
10.10.2012 15:14:29   
helene
Molim Vas da me odgovorite na pitanje vezano za autizam.Obzirom da sam trudna,10.sedmica,imala sam na pocetku krvarenje,jako povracanje,pa sam lezala i na GAK,primala infuzije,progesteron injekcije,i dalje trosim dabroston i bedoksin,stvar je u tome sto stalno razmisljam o dvoje djece sa muzeve strane koji su rodjeni sa autizmom,da li je i moja beba u opasnosti,i hoce li mi doktorica vec reci za pregled,do koje sedmice se to radi,i je li dovoljna amniocinteza da bi se otklonila svaka sumnja?u domu zdravlja su me samo pitali za povijest bolesti blizih rodjaka samo s moje strane,trebam li napomenuti doktorici za muzevu stranu rodbine??
prije par dana sam o tome pocela razmisljati i nemam mira,a kontrola mi je za nekih 20 dana.

hvala i lijep pozdrav

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 727
8.1.2013 21:10:16   
forumashica
Ja sam radila amniocenterzu i kao rezultat sam dobila samo jednu rijec: uredan. Naravno, presretna sam ali citajuci vase postove vidim da su ostale zene saznale i spol djeteta pa me zanima zasto kod mene to nije naznaceno? Hvala i pozdrav.

(odgovor članu helene)
Neposredna veza do poruke: 728
6.3.2013 15:48:30   
legeartis
Znate li koliko se dugo cekaju rezultati amniocenteze na Paprikovcu?

(odgovor članu forumashica)
Neposredna veza do poruke: 729
6.3.2013 17:11:55   
Slončica
Svi nalazi amnicinteze ne mogu biti gotovi prije 10 dana...Ja sam radila u Brčkom i rečeno mi je da dođem po nalaz za tri sedmice jer se uzorci rade u Beogradu. Na internetu sam našla broj telefona određene laboratorije i nazvala nakon 7 dana gdje mi je rečeno da nazovem 10.dan od kada je uzorak uzet...Nakon tri dana mi rekli da je nalaz uredan i da nosim dječaka. Ipak sam otišla po nalaz nakon 3 sedmice... I sada čekamo kraj maja da vidimo to malo milo stvorenje.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu legeartis)
Neposredna veza do poruke: 730
7.3.2013 8:03:49   
legeartis
Cula sam da se na Paprikovcu ceka cak i do pet sedmica...to je bas puno.....

(odgovor članu Slončica)
Neposredna veza do poruke: 731
7.3.2013 12:38:23   
tijuška
Drage moje nisam bas vijesta na forumu, necete mi zamjeriti ako nesto fulamuser posted image
E ovako, meni je doktor preporucio da uradim nalaz aminicineteze ,a kao indikaciju navodi godine. Naime, ja sam nedavno napunila 35 godina, prije par mjeseci, i u zadnje 4 godine sam imala dvije zdrave, normalne trudnoce i dva poroda. Djeca si mi hvala Bogu, zdrava.
Razumijela bih tu preporuku da mi je prva trudnoca, bojim se uraditi taj nalaz a jos veca me je frka da ga ne uradimuser posted image
Jel neko bio u slicnoj dilemi??

Neposredna veza do poruke: 732
7.3.2013 14:04:37   
legeartis
Mene jaaako nervira to sto se rezultati tako duuugo cekaju...cak i privatno kada se radi, treba nekih tri sedmice da dobijes rezuktat...Cini mi se da je i u okruzenju tako..

(odgovor članu tijuška)
Neposredna veza do poruke: 733
7.3.2013 14:23:08   
legeartis
Hmmm...a da li malo deblji stomak (deblja trudnica) smeta amniocentezi?Nesto citam i o tome, da igle tesko dopiru do vode???Hmmm...da li je to novi razlog za brigu?

Neposredna veza do poruke: 734
7.3.2013 14:47:08   
tijuška
Ja sam u razgovoru sa svojim ginekologom ,a i citajuci okolo vezano za ovaj nalaz, skontala da se nalaz radi oko 15 dana. Neki dan sam zvala kliniku na Jezeru i izmedju ostalog rekose mi da se nalaz ceka 15 dana.

Neposredna veza do poruke: 735
7.3.2013 14:49:34   
tijuška
To za "deblje" trudnice nisam cula. Mislim da to nema nikakve veze draga. Mislim da zbog toga nemas razloga za brigu, bar ja tako mislim.

(odgovor članu tijuška)
Neposredna veza do poruke: 736
7.3.2013 15:15:55   
legeartis
hvala na utjesi...jos bi mi samo trebalo da se i oko toga brinem.......

(odgovor članu tijuška)
Neposredna veza do poruke: 737
15.3.2013 14:46:58   
žirafa
Pozdrav svima,
ako može savjet onih koje su skoro bile na amniocentezi. Pošto su mi rekli da dođem u 10 na Jezero, da li se isplati doći ranije pa uhvatiti red ili nemam ništa od toga. Tj. da li kad dođem odmah predam knjižicu na šalter pa na taj način dođem brže na red ili sestra nekad u 10 izađe pa pokupi knjižice i ne gleda ko je prvi a ko zadnji došao.
Hvala unaprijed na odgovoru

Neposredna veza do poruke: 738
16.3.2013 15:35:21   
superiska
Pozdrav svima,
Žirafa, ja radila u ponedeljak 11.03. i to ti ide ovako, svima kazu da dođu u 10, ali pocelo je oko pola jedanaest kad stigne doktor koji ce taj dan raditi amnio. Prvo idu ako ima neko s preporukom op. citaj veza (taj dan jedna zena), pa onda idu zene iz drugih kantona i onda ide prozivanje ostalih kako je koja upisana u tu njihovu teku kako je se ko prijavljivao odnosno naručivao. Ja sam bila u teci četvrta došla tačno u 10 a ušla u ordinaciju negdje oko pola jedan, pa eto mislim da se prema ovom mom iskustvu mozes ravnati i da par ih je taj dan vraceno za naredni ponedeljak tj. ovaj 18.03. Nagledaš se svega pogotovo ako budeš među zadnjim kao što sam ja, jedna je čak i kolabrirala valjda od straha ili šta već, znam da su je uveli u intervenciju da je povrate, neke plaču, neke izađu s osmjehom valjda smo svi različiti. Moje iskustvo, mislim nista strasno, legnes opustis se i mislis na nesto deseto i već je zahvat gotov, svi su jako ljubazni doktor sestra ali fakat. Sad sam na tom mirovanju, naglašeno mi je više puta od doktora strogo mirovanje 7 dana i terapija, narednih 7 dana lagano vraćanje u normalu. I sve je to nekako ništa spram sad ovog cekanja nalaza.
Eto nadam se da sam ti bar malo pomogla, u svakom slučaju sretno i samo opušteno, ako si odlučila da radiš!!!!

(odgovor članu žirafa)
Neposredna veza do poruke: 739
18.3.2013 9:12:57   
žirafa
Hvala Superiska, sve si mi rekla što me interesovalo. Znači nema potrebe da dođem prije 10. Najavila sam se telefonom. Hvala ti.
Sretno svima.

(odgovor članu superiska)
Neposredna veza do poruke: 740
19.3.2013 15:23:13   
žirafa
Superiška, ili neko drugi,
koliko se sad čeka nalaz amniocenteze?

(odgovor članu žirafa)
Neposredna veza do poruke: 741
26.3.2013 9:54:19   
superiska
Ja sam nalaz dobila tacno poslije 15 dana, hvala Bogu uredan

(odgovor članu žirafa)
Neposredna veza do poruke: 742
12.4.2013 10:05:41   
legeartis
U očekivanju sam nalaza.Čitala sam o tome da je to stresan period, ali nisam mogla ni da pretpostavim da je to ovako.Stalno gledam na telefon, na sat...Hoće li konačno neko da nazove..Prošlo je već 15 dana...dugo...

(odgovor članu superiska)
Neposredna veza do poruke: 743
19.4.2013 17:54:26   
klemzi
Pročitah na stranici klinike Podobnik u Zagrebu da rade najnoviju metodu pod nazivom NIFTY test, gdje iz krvi majke, potpuno sigurnom metodom, neinvazivnom, mogu otkriti Down sindrom, Edwardsov i Patau sindrom. Pa eto ako koga zanima da znate. Piše da jedini u regiji rade ovaj nalaz. Za sad je pretragu moguće uraditi samo za jednoplodne trudnoće.

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

Neposredna veza do poruke: 744
19.4.2013 21:02:14   
Semica
ja sam cekala21 dan i kad nisam poludila u tom periodu...ja sam dobila sliku hromosoma bebinih ( sve parove ) tako sam i saznala spol :) pisulja :)

Mami i tati poklon za 5 mjeseci braka-nasa princeza Sarah 15.09.2011 :)

(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 745
20.4.2013 19:51:45   
sel.87
Zdravo svima posto stalno citam forume pa sam se odlucila za vase misljenje meni 12sedmica trudnoce mjerila sam taj nuhalni nabor i bio je 3,4.kod jednog dok kod drugog 2,9.treci dok je vojna bolnica 2.4 2.5 i onda me posalju Mehmedbasicu na taj tripl test mada mi je vojna bolnica rekla da sam ok al eto radi sebe meduti prvi dok mi kaze prekid trunoce nista drugo dok su ovi ono pola pola.Uradim tripl test i pokaze da sam iskljucena od najgoreg dau.sindr vecim djelom iskljucena meduti druge anomalije su pokazale mogucnosti u omjeru 1:50 i prema gore sto je dobro al i nije bas od 4doktora misljena su totalni razlicita ko da se igraju igraju s mnom pare i pare sam dala ne zalim e sad hoce da radim amniocintezu kid Mehmedbasica koji me na pregledu nije pregledao nego neka doktorica sto radi kod njega a kasno ce bit to ce biti onda 4i po mjeseca trunoce do rezultata nista mi nema smisla uopste pomozite...

(odgovor članu bebano)
Neposredna veza do poruke: 746
21.4.2013 7:13:52   
almondray

IZVORNA PORUKA: sel.87

Zdravo svima posto stalno citam forume pa sam se odlucila za vase misljenje meni 12sedmica trudnoce mjerila sam taj nuhalni nabor i bio je 3,4.kod jednog dok kod drugog 2,9.treci dok je vojna bolnica 2.4 2.5 i onda me posalju Mehmedbasicu na taj tripl test mada mi je vojna bolnica rekla da sam ok al eto radi sebe meduti prvi dok mi kaze prekid trunoce nista drugo dok su ovi ono pola pola.Uradim tripl test i pokaze da sam iskljucena od najgoreg dau.sindr vecim djelom iskljucena meduti druge anomalije su pokazale mogucnosti u omjeru 1:50 i prema gore sto je dobro al i nije bas od 4doktora misljena su totalni razlicita ko da se igraju igraju s mnom pare i pare sam dala ne zalim e sad hoce da radim amniocintezu kid Mehmedbasica koji me na pregledu nije pregledao nego neka doktorica sto radi kod njega a kasno ce bit to ce biti onda 4i po mjeseca trunoce do rezultata nista mi nema smisla uopste pomozite...

Da podignem temu .

(odgovor članu sel.87)
Neposredna veza do poruke: 747
21.4.2013 14:14:14   
škorpija

IZVORNA PORUKA: almondray

IZVORNA PORUKA: sel.87

Da podignem temu .

ja bih na tvom mjestu uradil amniocentezu, ako nalaz bude dobar da trudnoću provedeš u miru, ako ne daj Bože bude loš da se pripremiš što bolje na to što te čeka, stupiš u kontakt s određenim uduruženjima,
ali opet ne znam što radiš šrivatno, ako imaš osiguranje trebala si to uraditi na Gak-u jezero, ja sma kod njih radila (dr. Nikulin) nisam bila u rizičnoj skupini ali me moja dr svejedno poslala i morali su mi uraditi

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu almondray)
Neposredna veza do poruke: 748
21.4.2013 14:16:43   
škorpija
Aaa evo gore vidim da se i kod mehmedbašića može uraditi putem zdravstvemnog osiguranja, to je super

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 749
22.4.2013 10:57:31   
superiska
Ja nisam bas shvatila koliko si trudna, amnio na klinici rade u 18 nedelji, pa ako nisi zakasnila moj savjet je da uzmeš uputnicu i uradiš gore, besmisleno je plaćati privatno jer zaista su svi gore maximalno profesionalni, ljubazni....

(odgovor članu almondray)
Neposredna veza do poruke: 750
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *