|
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 31.3.2013 22:21:54
|
|
|
|
M kao Mama
|
IZVORNA PORUKA: ajla86 koliko vase bebe budu site nakon cvrstog obroka? danas je pojela na telecem temeljcu krompir,pola mrkve,2 prokulice,tikvicu malu+ proso (2 kafene kasike) super jede,da bi nakon sat vremena plakala nista je nije moglo smiriti i kad vise nisam znala sta da radim ponudim flasicu i u cugu popila 200 ml....sad me brine da nije previse zbog stomacica njenog,stolice tacnije. dal ima nesto sto bi smjela ubaciti da je drzi malo duze...... p.s ako kuham obroke na temeljcu trebal na kraju opet dodavati maslinovo.... draga ajla, ja mislim da ona nije gladna, menis u sa 35 L dana na Pedijatriji govorili da je moram zabaviti kako ne bi jela svako malo, a i kodnas je bio taj sistem, dodouše ona je imala refluks, jede, povrati, plač, ija opet flašicu ili siku, pa šta upali, pa sam ih ja onako izbezumljena pitala kako da bebu od 35 zabavim, ali, tvoja je sada već velika, sve ovo što je pojela, njoj je sasvim ok za naredna dva, pa sigurno i tri sata, ali dva sigurno, nakon ovoga 200 ml mlijeka, za moj pojam, ali opet kažem moj je previše, moja i dan sanas jede pola mjere od 200 ml, znači 100, onosno 3 kašike, to je njena mjera, kod nje je đeludac jednostavno tako navikao, počesto, al pomalo, ali kadajede čvrsi obrok, za dva do tri sata nema nipta drugo, ejedino između ide čaj, sok, kompot ili voda
|
|
|