|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Nasa divna Jasmin
11.4.2013 10:28:06   
Lady26
IZVORNA PORUKA: jasmin

IZVORNA PORUKA: amra_sa

Nisam danima čitala ovu temu. Jasmin, da te pitam. Kakvo mišljenje imaš o tome kad ljudi kažu da petkom ne valja prati veš i slično. Ili npr. utorkom nije dozvoljeno sjeći nokte, i naveče. A ja se vazda sjetim da naveče pogledam u nožne prste, vidim da su mi nokti porasli i capnem ih sa Bismillom. Stalno čujem ne valja ovo petkom, utorkom, uoči ovog ili onoga ... Ja nešto sve kontam da je to praznovjerje. Šta ti kažeš ?

Mila moja,već ti je Imančica odgovorila.
Svi koji kažu ne valja nešto raditi u neko vrijeme neka donesu ajet ili hadis koji to dokazuje user posted image .

Mozes li ti meni navesti gdje pise da ne postoji taj "zao cas" utorkom, da nema zabrane da ne nesto radi odredjenim danima i sl...ili ako ne pise nigdje automatski znaci da nema zabrane?
Izvini ako su glupa pitanja, imam samo osnovno znanje oko Islama, i znam samo nekoliko sura...
Bas me zanima i voljela bih da me razuvjeris user posted image
Taj "utorak" me bas plasi i nikad se nisam šišala utorkom, prala ves, rezala nokte i sl...
I rezanje noktiju poslije aksama?! Ni to nije zabranjeno? Cesto rezem L noktice ujutro prije vrtica zato sto dodjem s posla kasno i vec je mrak a naucena sam uvece to ne treba raditi...

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 901
   [Obrisana poruka]
11.4.2013 10:30:39   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Lady26)
  Neposredna veza do poruke: 902
11.4.2013 10:31:29   
Lady26
IZVORNA PORUKA: Iman83

IZVORNA PORUKA: Aiša

jasmin, jeza me prođe za ovo: "Što mi nisi rekla?"

Samo da te pitam: Poznato mi je da nije lijepo spavati izmeđi ikindije i akšama? Koliko se sjećam da sam čitala u Gazalijevoj knjizi Četrdeset osnova vjere da nije lijepo? Zna mi se desiti ako nekada tada zaspim da se probudim sa glavoboljom.

Opet ja user posted image

Halali Jasmin, kradem ti temu user posted image

Ovaj hadis nema utemeljenja, tako da slobodno dremucni kad god ti se ukaže prilika user posted image

I ovo me zanimalo user posted image  (to je sto se nisam mogla sjetiti juce)
Znala me mama maksuz probuditi da ne spavam u tom periodu, cak je i L. pa joj nisam dala...

Ne mogu da vjerujem da sve sto postuju nasi stari nije ispravno user posted image , malo mi cudno....

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 903
11.4.2013 10:38:02   
jasmin
IZVORNA PORUKA: Lady26

IZVORNA PORUKA: amra_sa

Nisam danima čitala ovu temu. Jasmin, da te pitam. Kakvo mišljenje imaš o tome kad ljudi kažu da petkom ne valja prati veš i slično. Ili npr. utorkom nije dozvoljeno sjeći nokte, i naveče. A ja se vazda sjetim da naveče pogledam u nožne prste, vidim da su mi nokti porasli i capnem ih sa Bismillom. Stalno čujem ne valja ovo petkom, utorkom, uoči ovog ili onoga ... Ja nešto sve kontam da je to praznovjerje. Šta ti kažeš ?

Mila moja,već ti je Imančica odgovorila.
Svi koji kažu ne valja nešto raditi u neko vrijeme neka donesu ajet ili hadis koji to dokazuje user posted image .

Mozes li ti meni navesti gdje pise da ne postoji taj "zao cas" utorkom, da nema zabrane da ne nesto radi odredjenim danima i sl...ili ako ne pise nigdje automatski znaci da nema zabrane?
Izvini ako su glupa pitanja, imam samo osnovno znanje oko Islama, i znam samo nekoliko sura...
Bas me zanima i voljela bih da me razuvjeris user posted image
Taj "utorak" me bas plasi i nikad se nisam šišala utorkom, prala ves, rezala nokte i sl...
I rezanje noktiju poslije aksama?! Ni to nije zabranjeno? Cesto rezem L noktice ujutro prije vrtica zato sto dodjem s posla kasno i vec je mrak a naucena sam uvece to ne treba raditi...

Pa ne može se naći ni u Kur`anu niti u jednoj hadiskoj zbirci. Ako nešto ne piše,znači da ne postoji user posted image .

Ja pretpostavljam da je taj običaj nastao onda kada nije bilo struje,pa se vjerovatno neko posjekao kada je sjekao nokte u mraku,jer nije se lijepo vidjelo i tako nastane jedan potpuno neutemeljen običaj.
Ima li ijedan logički dokaz zašto se ne bi prao veš,rezali nokti utorkom. Ali ijedan???

http://www.rijaset_.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=3166:kupanje-rezanje-noktiju-utorkom&catid=161&Itemid=514

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 904
11.4.2013 10:38:38   
Aiša
Iman, ovo nisam znala, mada rijetko imam priliku uopšte leći u toku dana.

Lady, ima kod nas mnoooogo tih običaja, od starijih koji prenose nemoj ovo-nemoj ono, a ni slučajno da im kažeš da to nije od islama user posted image

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 905
11.4.2013 10:41:20   
jasmin

Vizavi utorka, Jasmin, ja sam čula da postoji trenutak u utorku kad se 'zlo' spušta ne zemlju pa ne dao Bog da ne dao Bog da se insan recimo tad posječe ikrvario bi, da hranu s utorka na srijedu treba prekriti da i to ne zahvati...pa garant otud to mišljenje o utorku.

user posted image

Izmišljotina!!!

Hrana treba biti prekrivena inače,jer postoji jedan dan u godini kada se spušta bolest. Ali samo jedan dan i nije spomenut koji. Dakle izmišljotina je da se radi o utorku.
I bilo bi nepravedno da nam Resulullah sallallahu alejhi we selleme nije spomenuo da se veš ne pere utorkom ili da se ne režu nokti.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Neposredna veza do poruke: 906
11.4.2013 10:41:49   
Lady26

Vizavi utorka, Jasmin, ja sam čula da postoji trenutak u utorku kad se 'zlo' spušta ne zemlju pa ne dao Bog da ne dao Bog da se insan recimo tad posječe ikrvario bi, da hranu s utorka na srijedu treba prekriti da i to ne zahvati...pa garant otud to mišljenje o utorku.

user posted image

Upravo tako, ne da je "los" cijeli utorak, nego da postoji jedan zao cas...zato se izbjegava cijeli dan, jer se ne zna kad je taj tren....
Mislim u mojoj porodici to se postuje cijeli moj zivot a i ja nastavih, voljela bih da me Jasmin pokusa razuvjeriti...

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

Neposredna veza do poruke: 907
   [Obrisana poruka]
11.4.2013 10:44:28   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Lady26)
  Neposredna veza do poruke: 908
11.4.2013 10:44:47   
Lady26
Jasmin, ja rekoh moje je znanje jako skromno, i kako kazu stari ja postujem...
Zato sam i dodala, "ako ne pise, znaci da ne postoji zabrana za nesto" user posted image
A ne daj Boze da mami kazem nije to tako nego ovako, odmah drvlje i kamenje, zato sutim user posted image
Hvala....

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 909
   [Obrisana poruka]
11.4.2013 10:45:16   
Brisani uporabnik

Neposredna veza do poruke: 910
   [Obrisana poruka]
11.4.2013 10:47:00   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Lady26)
  Neposredna veza do poruke: 911
11.4.2013 10:47:50   
jasmin

user posted image

Upravo tako, ne da je "los" cijeli utorak, nego da postoji jedan zao cas...zato se izbjegava cijeli dan, jer se ne zna kad je taj tren....
Mislim u mojoj porodici to se postuje cijeli moj zivot a i ja nastavih, voljela bih da me Jasmin pokusa razuvjeriti...

Ovo definitivno nema utemeljenja.
Stavila sam ti i stav rijaseta user posted image .

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 912
11.4.2013 10:49:11   
Lady26

Ja sam čitala to, ali pošto nema utemeljenja ne pratim.
I ništa mi ne bi do sadauser posted image .

Znam da mi ti nećeš zamjeritiuser posted image , ali ja crkajem od smijeha kad mi ove mlađe ženice kažu: danas je utorak, pa ću ipak sutra mašinu uključiti user posted image

Ma necu, sto bih zamjerila, jednostavno tako znam da moji rade oduvijek pa nastavih i ja...znas kad ti se odmalena uvuce neki strah....i tako mi je ostao strah od "zlog casa" utorkom... user posted image
A poslije aksama, rezanje u mrak?

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

Neposredna veza do poruke: 913
11.4.2013 10:49:12   
jasmin

Jasmin, ja rekoh moje je znanje jako skromno, i kako kazu stari ja postujem...
Zato sam i dodala, "ako ne pise, znaci da ne postoji zabrana za nesto" user posted image
A ne daj Boze da mami kazem nije to tako nego ovako, odmah drvlje i kamenje, zato sutim user posted image
Hvala....

Jedna bi nana govorila...
Bolje šućeti i raditi svoj poso.
user posted image

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 914
11.4.2013 10:50:54   
jasmin

Znam da mi ti nećeš zamjeritiuser posted image , ali ja crkajem od smijeha kad mi ove mlađe ženice kažu: danas je utorak, pa ću ipak sutra mašinu uključiti user posted image

Ma necu, sto bih zamjerila, jednostavno tako znam da moji rade oduvijek pa nastavih i ja...znas kad ti se odmalena uvuce neki strah....i tako mi je ostao strah od "zlog casa" utorkom... user posted image

Može i poslije akšama,samo ako ima struje user posted image .

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 915
11.4.2013 10:51:06   
Lady26
Hvala, ma link ne mogu otvoriti, pogledat cu kuci, hvala user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 916
11.4.2013 10:51:32   
Lady26

E to imam, plOcamo redovno hB user posted image user posted image user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 917
11.4.2013 10:52:16   
jasmin
Meni je najjače ono što se ostavlja vanjska sijalica da gori tokom cijele noći uoči petka radi muške čeljadi.
Ja velju...pa dobro narode,šta vam je gorilo kad nije bilo struje...

Samo me mrko pogledaju user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 918
11.4.2013 10:55:31   
jasmin

Eto Jasmin, halali što ti hakiram temu user posted image

Voljem te user posted image

Samo ti,oslobađaš me stresa user posted image .
Samo da nisi uoči utorka user posted image .
Volju i ja tebe user posted image .

Neposredna veza do poruke: 919
   [Obrisana poruka]
11.4.2013 11:06:18   
Brisani uporabnik

(odgovor članu jasmin)
  Neposredna veza do poruke: 920
11.4.2013 11:11:15   
jasmin

user posted image

Pa zbog tog straha se i smijem...kako one to oprezno, isto da će im nebo na glavu ako nešto utorkom krenu user posted image

user posted image

Iiiii, hoćeš li se usuditi u utorak upaliti mašinu? user posted image

Po 2,3 ja uključim user posted image .

Neposredna veza do poruke: 921
11.4.2013 11:11:56   
mala_sa

Meni je najjače ono što se ostavlja vanjska sijalica da gori tokom cijele noći uoči petka radi muške čeljadi.
Ja velju...pa dobro narode,šta vam je gorilo kad nije bilo struje...

Samo me mrko pogledaju user posted image user posted image user posted image .

Za ovo nisam znala, a svasta sta narod izmislja user posted image user posted image user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 922
11.4.2013 11:16:20   
EEDITH
draga Jasmin,evo da se ija priključimuser posted image
prvo pitanje bi bilo-kako si,kako dječica
a sada ono pitanje koje je u sklopu današnje teme-

zašto se djeca ne iznose iz kuće 40 dana po rođenju user posted image

i da odmah naglasim ja se ne pridržavam tih običaja user posted image user posted image

U životu ti je najvažnije biti živ,sve ostalo je lahko .........

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 923
11.4.2013 11:16:23   
Lady26

Iiiii, hoćeš li se usuditi u utorak upaliti mašinu? user posted image

Ako mene pitas, najvjerovatnije necu odmah prvi utorak...mozda onaj tamo user posted image user posted image user posted image
Ne mogu preko noci user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

Neposredna veza do poruke: 924
11.4.2013 11:30:30   
jasmin

IZVORNA PORUKA: eldinky

draga Jasmin,evo da se ija priključimuser posted image
prvo pitanje bi bilo-kako si,kako dječica
a sada ono pitanje koje je u sklopu današnje teme-

zašto se djeca ne iznose iz kuće 40 dana po rođenju user posted image

i da odmah naglasim ja se ne pridržavam tih običaja user posted image user posted image

Hvala na pitanju,dobro smo svi.

Ne znam zašto je narodno vjerovanje o toj četeresnici tako jako.
Ima osnove da je djetetov imunitet slab po rođenju i da se trebaju izbjegavati gužve,kao i to da porodilja treba odmarati što više. Ali obična šetnjica nikome nije naštetila,štaviše osvježi i mamu i bebu.
U islamu taj običaj,naravno,nema uporišta.

(odgovor članu EEDITH)
Neposredna veza do poruke: 925
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Jastuk
lost

Kada beba treba spavati na jastuku? Mislim od kojeg uzrasta?

Prije 1. godine (44%)

Poslije 1.godine (22%)

Poslije 2 godine (20%)

Kada? (14%)

Broj svih glasova: 64

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *