|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Nasa divna Jasmin
10.4.2013 13:53:52   
minja_
i ja mislim da u rahmetlijama nemamo zastitu vec da kroz njih mozemo dobiti poruku od dragog Allaha.

(odgovor članu minja_)
Neposredna veza do poruke: 876
10.4.2013 14:42:12   
aazra

IZVORNA PORUKA: Lady26

Nazivanje selama prilikom ulaska u praznu kucu? Ispravno ili ne?

Evo i od mene pitanja, mada sam mislila da se vise ne javljam ovdje...ja proucim "Bismilu" svaki put kad uđem da otjeram sejtane pa sad ne znam sta je od to dvoje bolje user posted image

E, da procitala sam negdje i nastojim prakticirati prouciti suru "El Ihlas" prilikom ulaska i izlaska iz kuce (siromastvo zaobilazi ti kucu i kucu komsije), nadam se da nije neispravno user posted image

Ovo je zanimljivo oko sna i osoba koje su preselile na drugi svijet...ne znam je li istina da se "duše" nas koji smo na ovom svijetu i onih koje su u berzahu mogu sresti u vremenu dok spavamo, to sam također negdje nasla..

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 877
10.4.2013 15:02:36   
Lady26
Ubile smo temu user posted image
Dzasmineeeeeeeeeeeeeeee user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 878
10.4.2013 15:43:59   
klemzi

IZVORNA PORUKA: Bebica11

IZVORNA PORUKA: jasmin

IZVORNA PORUKA: klemzi

Jasmin, pročitala sam u jednoj knjizi, u kojoj je najviše bilo riječi o životu poslije smrti, a nisam joj zapamtila naziv, da umrla djeca znaju šta se dešava sa njihovim porodicama na ovom svijetu. Znaš li ti šta o tome? Otkako sam ostala trudna razmišljam da li Amer zna da će dobiti brata ili seku.

Nisam čula za ovo nikad.
Znam da umrli svjesni posjete živih i odgovore na selam,a da li znaju šta se dešava u porodicama,zaista nisam istraživala o tome. A budem inšaallah!
Molim Allaha da ti podari hairli trudnoću,porod i odgoj djeteta i da se jednog dana sastanete s Amerkom u Džennetu user posted image .

jasmin ima 'Knjiga o dusi' od Ibn Qajjima el Dzevzija prevedena na nas,davno sam je citala koja je promijenila neku moju 'svijest o mrtvima' i u njoj opisuje da mrtvi itekako jesu svjesni i upoznati situacijom kod kuce i u porodici,svasta nesto, bil mogla provjeriti jel ta knjiga sahih i sl, malo je poteska ne procitah je nikad do kraja

Da Bebice, to je ta knjiga, " knjiga o duši" tako se zvala..nevjerovatne stvari sam u njoj pročitala, između ostalog i ovo što sam pitala.

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 879
10.4.2013 16:15:55   
jasmin
IZVORNA PORUKA: Lady26

Jasmin, evo i od mene pitanja user posted image

Nazivanje selama prilikom ulaska u praznu kucu? Ispravno ili ne?
Ucenje sure rabbi jessir (cini mi se) na raskrsnicama?

Eno, sad se ne mogu sjetiti dalje sta sam htjela,hajd dosta za sada user posted image
HvOla user posted image

Nazivam selam iako je prazna kuća. Možda ima džina muslimana. Inače i same znate,prijevod selama je neka je na vas mir i spas,kud će bolja dova kod ulaska u praznu ili punu kuću.
Nema dokaza da se dova rabbi jesir uči na raskrsnicama.

< Poruku je uredio jasmin -- 10.4.2013 16:16:33 >

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 880
10.4.2013 16:22:17   
Lady26
Hvala, to mi je mama davno rekla, pa praktikujem i sada kada vise ne zivim s njom, bez obzira na mm.....

A pitam za Rabbi jesir, jer svako malo mi dodje sa nekim novim stvarima koje je "eto lijepo raditi" - obrazlozenje, rekla joj neka nana, komsinica i sl...
Iskreno, toliko je raskrsnica u gradu Sarajevu (primjer) ja dok bi dosla do odredista, npr posla trebala bih 19234732857x prouciti, zaboravila bih svoje ime a ne suru...nije mi bilo logike bas...
Hvala..

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 881
10.4.2013 16:38:33   
jasmin
IZVORNA PORUKA: aazra

Evo i od mene pitanja, mada sam mislila da se vise ne javljam ovdje...ja proucim "Bismilu" svaki put kad uđem da otjeram sejtane pa sad ne znam sta je od to dvoje bolje user posted image

E, da procitala sam negdje i nastojim prakticirati prouciti suru "El Ihlas" prilikom ulaska i izlaska iz kuce (siromastvo zaobilazi ti kucu i kucu komsije), nadam se da nije neispravno user posted image

aazrice,kad se izlazi iz kuće ima dova koju Enes, r.a., prenosi da je Allahov Poslanik, sallallahu ''''alejhi ve selleme, rekao: "Ko pri izlasku iz svoje kuće rekne: ''''U ime Allaha, u Allaha se uzdam i na Njega se oslanjam, nema nikakve moći niti snage,
osim sa Allahom, dž.š.'''', njemu se rekne: ''''Upućen si, zaštićen si, sačuvan si, i od njega se šejtan udalji.''''"
(Ebu- Davud, Nesai, Tirmizi, hasen, sahih)

Ebu-Davud dodaje: "Jedan šejtan govori drugom: ''''Kako ćeš sa čovjekom koji je upućen, zaštićen i sačuvan?''''"

Dakle bismillahi,tewekkeltu alellahi we la hawle we la kuwwete illa billah!

< Poruku je uredio jasmin -- 10.4.2013 16:40:09 >

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 882
10.4.2013 17:59:58   
klemzi

IZVORNA PORUKA: Iman83

Nekako meni,da me ne shvatite pogrešno,ta komunikacija s mrtvima liči na ono što druge religije promovišu.
Ono tipa...sad tebe umrli čuva s nebesa,postaje anđeo čuvar,što je jako pogrešno.

Nisam mislila na taj način.
Allah nam je dovoljan zaštitnik.user posted image
Već eto, ovo što i bebica reče: da su upoznati s zbivanjima ovog svijeta, našim stanjima i da im od nas dolaze vijesti.
Da li je to tako, ne znamuser posted image
Allah najbolje zna.user posted image

I ja nisam mislila na ovaj način, nego kao i Iman user posted image

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 883
10.4.2013 18:10:25   
koka i po
ne znam je li istina da se "duše" nas koji smo na ovom svijetu i onih koje su u berzahu mogu sresti u vremenu dok spavamo, to sam također negdje nasla..

i mene ovo intersuje...ustvari...imala sam to iskustvo noc prije dženaze mog rahmetli brata.
uglavnom ovi vantjelesni susreti su koliko sam upoznata znanstveno proucavani .misljenja se mimoilaze ali niko ne moze ubjediti onoga koji je imao to iskustvo da su nemoguci.
jasmin?

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 884
10.4.2013 20:59:44   
aazra

aazrice,kad se izlazi iz kuće ima dova koju Enes, r.a., prenosi da je Allahov Poslanik, sallallahu ''''''''alejhi ve selleme, rekao: "Ko pri izlasku iz svoje kuće rekne: ''''''''U ime Allaha, u Allaha se uzdam i na Njega se oslanjam, nema nikakve moći niti snage,
osim sa Allahom, dž.š.'''''''', njemu se rekne: ''''''''Upućen si, zaštićen si, sačuvan si, i od njega se šejtan udalji.''''''''"
(Ebu- Davud, Nesai, Tirmizi, hasen, sahih)

Ebu-Davud dodaje: "Jedan šejtan govori drugom: ''''''''Kako ćeš sa čovjekom koji je upućen, zaštićen i sačuvan?''''''''"

Dakle bismillahi,tewekkeltu alellahi we la hawle we la kuwwete illa billah!

Hvala jasmin, zapisat cu ovu dovu, nisam je znala slicno kao subhanallah, nadam se da cu je brzo zapamtiti...user posted image

Koka i po, ja sam cesto imala takve snove...nekad sanjam svoje rahmetli dedu, nanu, samo prođu kroz san...ali, jednom sam sanjala nekog daljnjeg rođaka koji je preselio, govorio mi je nesto o svom zdravlju, bilo je tu jos nekih ljudi...uhh, ne mogu vam to opisati, da ne govorim da sam dan - dva prije govorila ( u sali) muzu nesto kao "dosta mi je svega, voljela bih otici u neku drugu dimenziju..." Od tada to vise ne govorim, imala sam jos takvih "dozivljaja" ali nije bas u redu govoriti o tome...vjerujem da je istina da se duse nas i onih u berzahu sreću dok spavamo..trebamo biti zahvalni svaki put kad se probudimo iz takvih snova u ovom tijelu...user posted image

< Poruku je uredio aazra -- 10.4.2013 21:00:50 >

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 885
10.4.2013 21:05:04   
jasmin
I meni se desilo da sanjam tako neke stvari.
Npr,dok sam još bila u Medini,sanjam jednu stariju gospođu iz komšiluka,koja je inače supruga amidžića mog pokojnog djeda,dakle teta Beba...i ona meni govori u snu što mi nisi rekla....ja onako gledam u nju i pitam šta što ti nisam rekla??????
Ona opet što mi nisi rekla,ja opet pitam,ali šta?
U tome se probudim i čudom se čudim otkud mi ona na san...dakle,prvi put da je sanjam u tih 5.5 godina boravka u Medini. Poslije pričam s mamom,kaže mama umrla Beba!!!
Ja se zaledila.......i tješim se da ovo što mi nisi rekla nije ono što mislim da je user posted image .

< Poruku je uredio jasmin -- 10.4.2013 21:06:04 >

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 886
10.4.2013 21:22:47   
amra_sa
Nisam danima čitala ovu temu. Jasmin, da te pitam. Kakvo mišljenje imaš o tome kad ljudi kažu da petkom ne valja prati veš i slično. Ili npr. utorkom nije dozvoljeno sjeći nokte, i naveče. A ja se vazda sjetim da naveče pogledam u nožne prste, vidim da su mi nokti porasli i capnem ih sa Bismillom. Stalno čujem ne valja ovo petkom, utorkom, uoči ovog ili onoga ... Ja nešto sve kontam da je to praznovjerje. Šta ti kažeš ?

"Čovječe, ne možeš zlo činiti a dobru se nadati ... "

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 887
   [Obrisana poruka]
10.4.2013 21:56:34   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu amra_sa)
  Neposredna veza do poruke: 888
10.4.2013 21:57:14   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Bebica11

Jasmin, pročitala sam u jednoj knjizi, u kojoj je najviše bilo riječi o životu poslije smrti, a nisam joj zapamtila naziv, da umrla djeca znaju šta se dešava sa njihovim porodicama na ovom svijetu. Znaš li ti šta o tome? Otkako sam ostala trudna razmišljam da li Amer zna da će dobiti brata ili seku.

Nisam čula za ovo nikad.
Znam da umrli svjesni posjete živih i odgovore na selam,a da li znaju šta se dešava u porodicama,zaista nisam istraživala o tome. A budem inšaallah!
Molim Allaha da ti podari hairli trudnoću,porod i odgoj djeteta i da se jednog dana sastanete s Amerkom u Džennetu user posted image .

jasmin ima 'Knjiga o dusi' od Ibn Qajjima el Dzevzija prevedena na nas,davno sam je citala koja je promijenila neku moju 'svijest o mrtvima' i u njoj opisuje da mrtvi itekako jesu svjesni i upoznati situacijom kod kuce i u porodici,svasta nesto, bil mogla provjeriti jel ta knjiga sahih i sl, malo je poteska ne procitah je nikad do kraja

Da Bebice, to je ta knjiga, " knjiga o duši" tako se zvala..nevjerovatne stvari sam u njoj pročitala, između ostalog i ovo što sam pitala.

Klemzic,nadjoh na netu tj na cika googleu, da je knjiga vjerodostojna i da se mnogi ucenjaci na nju pozivaju i da nema dokaza da nije djelo ibn qajjima, a on je ime samo tako ;) tako da insaAllah tvoj Amerko zna za tvoj hal

a mozda Jasmin dozna iz Medine nesto drugo vezano za tu knjigu, bas me sad motivise ponovo da je procitam ins:)))

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 889
   [Obrisana poruka]
10.4.2013 21:58:20   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Bebica11)
  Neposredna veza do poruke: 890
10.4.2013 22:07:05   
Mirkica
ima nesto u tim snovima

mada i ne volim da puno da sanjam

Sto se tice tih dana kojim prati kojim sisat i slicno mislim da je glupost , meni je svaki dan BOziji.

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

Neposredna veza do poruke: 891
10.4.2013 22:13:32   
chantal
kaže mama umrla Beba!!!
Ja se zaledila.......i tješim se da ovo što mi nisi rekla nije ono što mislim da je user posted image .

Jeza me prođe user posted image da nam se Allah svima smiluje!

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 892
10.4.2013 22:19:29   
Lady26

IZVORNA PORUKA: Iman83

Nisam Jasmin...al znam šta će odgovoriti...ja sam vidovita Džemila user posted image user posted image
Glupost Amra, glupost...user posted image
.
Znaci : smije se prati ves, smije se sisati, rezati nokti i sl. utorkom? Rezati nokti poslije aksama?
Niko iz moje porodice to ne radi otkako znam za sebe, i svi su vjernici, posebno nana i dedo ar koji je bio hadzija, a imam 30 godina...

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

Neposredna veza do poruke: 893
10.4.2013 22:25:18   
Mirkica
knjigu knjiga o dusi mozete naci online da ciatate ja samo ne znam koliko je ona vjerodostojna .

mene ova knjiga plasi user posted image

< Poruku je uredio Mirkica -- 10.4.2013 22:30:16 >

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu chantal)
Neposredna veza do poruke: 894
   [Obrisana poruka]
10.4.2013 23:01:04   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Lady26)
  Neposredna veza do poruke: 895
10.4.2013 23:19:40   
Lady26
Hvala Iman
Za aksam znam user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

Neposredna veza do poruke: 896
11.4.2013 9:38:55   
jasmin

IZVORNA PORUKA: amra_sa

Nisam danima čitala ovu temu. Jasmin, da te pitam. Kakvo mišljenje imaš o tome kad ljudi kažu da petkom ne valja prati veš i slično. Ili npr. utorkom nije dozvoljeno sjeći nokte, i naveče. A ja se vazda sjetim da naveče pogledam u nožne prste, vidim da su mi nokti porasli i capnem ih sa Bismillom. Stalno čujem ne valja ovo petkom, utorkom, uoči ovog ili onoga ... Ja nešto sve kontam da je to praznovjerje. Šta ti kažeš ?

Mila moja,već ti je Imančica odgovorila.
Svi koji kažu ne valja nešto raditi u neko vrijeme neka donesu ajet ili hadis koji to dokazuje user posted image .

(odgovor članu amra_sa)
Neposredna veza do poruke: 897
11.4.2013 9:53:25   
Mirkica
jasmin de molim te pogledaj ovu knjigu knjiga o dusi pa prokomnetarisi , ja imam svoje misljenje nekako iz daljine ali bojim se da ne grijesim imas je online i mozes pogledat naravno ili neko ko je vise upuceniji u tvojoj sredini kad bi znao sto reci.

BA 13.12.2008

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 898
11.4.2013 10:04:01   
Aiša
jasmin, jeza me prođe za ovo: "Što mi nisi rekla?"

Samo da te pitam: Poznato mi je da nije lijepo spavati izmeđi ikindije i akšama? Koliko se sjećam da sam čitala u Gazalijevoj knjizi Četrdeset osnova vjere da nije lijepo? Zna mi se desiti ako nekada tada zaspim da se probudim sa glavoboljom.

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 899
   [Obrisana poruka]
11.4.2013 10:18:25   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Aiša)
  Neposredna veza do poruke: 900
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *