|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Nasa divna Jasmin
14.3.2013 23:10:08   
enči80

IZVORNA PORUKA: mala_sa

IZVORNA PORUKA: salmy

IZVORNA PORUKA: jasmin

IZVORNA PORUKA: vjestica

jasmin jel te gnjavimo sa svim silnim pitanjima user posted image user posted image

Pa nije me bilo neko vrijeme na forumu,te sam se malo zatekla kad sam ušla,jedva se snađoh user posted image .
Da mi nije motora,teško bih vas stigla user posted image .

padamuser posted image user posted image user posted image

Oplakah user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image

28.10.2008.,jedna ptičica:(
07.09.2011.,dvije zlatne jabuke:)
'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 251
14.3.2013 23:10:11   
rose 87
samo da kazem da jako volim da citam tvoje postoveuser posted image

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 252
14.3.2013 23:10:46   
animagical
Jasmin,hajde,molim te,ako ti nije tesko,objasni mi ovo,je li ok to sto putujem sama?

ovo kako si liniju dotjerala do savrsenstva, da znas da nije ok da ides samauser posted image

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 253
14.3.2013 23:13:15   
reallove

IZVORNA PORUKA: animagical

Jasmin,hajde,molim te,ako ti nije tesko,objasni mi ovo,je li ok to sto putujem sama?

ovo kako si liniju dotjerala do savrsenstva, da znas da nije ok da ides samauser posted image

user posted image user posted image kraljiceuser posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 254
14.3.2013 23:13:50   
enči80

Ovo je totalno OTuser posted image ...ne začatavajuser posted image

28.10.2008.,jedna ptičica:(
07.09.2011.,dvije zlatne jabuke:)
'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

Neposredna veza do poruke: 255
14.3.2013 23:28:16   
jasmin

IZVORNA PORUKA: mala_sa

IZVORNA PORUKA: reallove

IZVORNA PORUKA: Galicia

Žena muslimanka ne može putovati izvan određenih granica bez mahrema,ne mora biti muž,ali mora biti muškarac.
Klasičan izlazak ne zahtijeva muža ili mahrema. Nema smetnje. Prošetam djecu,odem do prodavnice,do drugarice i sl. sana.

Ok, jasno mi je to da na duza putovanja ne moze sama, ali me zanimalo da li mozes sama ovako izaci do prodavnice, drugarice, mame, bez djece.

Ofskroz!

Jasmin de mi ovo malo pojasni..Ja putujem sama sa djetetom,je li to okuser posted image

I mene ovo zanima, ja takodjer kod svojih cesto putujem sama sa sinom?? Jel radimo pogresno??

"Rekao je Poslanik, sallallahu alejhi ve selem,: 'Neka se ne osamljuje čovjek sa ženom, osim ako je sa njom mahrem, i neka žena ne putuje osim sa mahremom.' Pa je ustao jedan čovjek i rekao: 'O Allahov Poslaniče, moja je supruga krenula na hadždž, a ja sam prijavljen za tu i tu bitku.' Rekao je Poslanik, sallallahu alejhi ve selem: 'Idi i obavi hadždž sa svojom suprugom.'“ ( Muttefekun alejhi). "

Ako je ova naredba došla za putovanje radi FARZA,ibadeta,kako je onda tek s običnim putovanjem.

Abdulah Ibn Umar r.a. prenosi da je Poslanik s.a.w.s rekao: "Zena ne smije putovati tri dana osim sa mahremom." (Sahih Buhari)
Ebu Hurejre r.a. prenosi da je Poslanik s.a.w.s rekao:" Nije dozvoljeno zeni koja vjeruje u Allaha i Sudnji dan da putuje duze od jednog dana i jedne noci bez svog mahrema."(Sahih Buhari)

Bolje je da malo proguglate na netu putovanje žene bez mahrema.
http://muslimanka.net/sajt/index.php?option=com_content&task=view&id=967&Itemid=28

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 256
14.3.2013 23:31:56   
mala_sa
Jasmin hvala ti, malo cu proguglati o ovome; a aBd iduce putovanje cemo se bolje organizovati user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 257
14.3.2013 23:32:17   
jasmin

IZVORNA PORUKA: enči80

IZVORNA PORUKA: draguljče

Jasmin, šta te je ponukalo da staviš nikab?

Apsolutno ubjeđenje da je to način pokrivanja koji je najbliži načinu pokrivanja žena koje su živjele u vrijeme Allahovog Poslanika sallallahu alejhi we selleme.

Vrlo često ljudi zaključuje da je ta nošnja bila kako da kažem,prisutna na području KSa i drugih zemalja sa identičnom klimom(pijesak,vjetar...),pa da se zato nose kratke hlače i nikab radi očuvanja čistoće tijela i odjeće prilikom namaza.Šta misliš o tome?

Ne,propisi nisu doneseni na osnovu klimatskih uvjeta,već na osnovu jasnih ajeta i hadisu na tu temu.
Npr hadis...
Rekao je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem: „Sve što pređe preko članaka od izara (ogrtač za donji dio tijela – od pasa na dolje) biće u Vatri.“ (Sahihul-Buhari, br. 5787)

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 258
14.3.2013 23:33:09   
jasmin

IZVORNA PORUKA: rose 87

samo da kazem da jako volim da citam tvoje postoveuser posted image

user posted image

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 259
14.3.2013 23:50:46   
reallove
Jasmin,hvala na odgovoruuser posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 260
14.3.2013 23:56:41   
Bebica11

pa dobro, nisam ajsmin, ali mi cudno pitanje...a naravno da te hodza gledao, bila si valjda dijete. cini mi se da si bas ti jdnom an chat temi nesto komentarisala kako ti je porodica u vjeri, pa me zato iznenadilo da nisi cula za spustanje pogleda....

Jesam moja sestra rahmetli je zavrsila teologiju...od malih nogu smo isle u mekteb...
ali specificno za fehabije(ili kako se vec zovu) je kad pricaju s tobo da te ne gledaju u oci....to me zanimalo....

aaaa 'fehabije' looool

animagical kraljica si :*

jasmin jel tesko cuvati pogled pod nikabom kad smo kod te teme :)))

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 261
14.3.2013 23:58:59   
jasmin
IZVORNA PORUKA: Bebica11

pa dobro, nisam ajsmin, ali mi cudno pitanje...a naravno da te hodza gledao, bila si valjda dijete. cini mi se da si bas ti jdnom an chat temi nesto komentarisala kako ti je porodica u vjeri, pa me zato iznenadilo da nisi cula za spustanje pogleda....

Jesam moja sestra rahmetli je zavrsila teologiju...od malih nogu smo isle u mekteb...
ali specificno za fehabije(ili kako se vec zovu) je kad pricaju s tobo da te ne gledaju u oci....to me zanimalo....

aaaa ''fehabije'' looool

animagical kraljica si :*

jasmin jel tesko cuvati pogled pod nikabom kad smo kod te teme :)))

salmy,plačem na fehabiju user posted image user posted image user posted image .
bebice...kad se mora,nije teško.

< Poruku je uredio jasmin -- 14.3.2013 23:59:24 >

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 262
15.3.2013 0:00:04   
jasmin

Jasmin,hvala na odgovoruuser posted image

user posted image

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 263
15.3.2013 0:04:44   
salmy
Nemojte plakat na Fehabiju....omaklo se majkemiuser posted image

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 264
15.3.2013 0:09:28   
canim

user posted image

reallove pogledaj i na rijaset_ pod pitanja, stavila sam bila link ali ipak izbrisala, ovdje Jasmin odgovara nebih da remetim temu

< Poruku je uredio canim -- 15.3.2013 0:16:32 >

Neposredna veza do poruke: 265
15.3.2013 0:11:40   
Bebica11
gledam neki dan u troli udje dedo musliman, duga sijeda brada, skroman, krenuo u dzamiju....eh bas mi nesto bi milo oko srca stao u kraj, gleda kroz prozor...
ne zvjerla kao neki po curicama :x

jasmin hajde pls ako znas kakvu dovu za hairli porod i evlad zaova mi u bolnici krenula joj voda...

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 266
15.3.2013 0:14:41   
jasmin

IZVORNA PORUKA: Bebica11

gledam neki dan u troli udje dedo musliman, duga sijeda brada, skroman, krenuo u dzamiju....eh bas mi nesto bi milo oko srca stao u kraj, gleda kroz prozor...
ne zvjerla kao neki po curicama :x

jasmin hajde pls ako znas kakvu dovu za hairli porod i evlad zaova mi u bolnici krenula joj voda...

Ma nema ljepoto niš posebno,i sama znaš. Doviti da se sve hairli završi,da Allah olakša i oprosti grijehe...

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 267
15.3.2013 0:17:46   
sporty mamaa

Kako si jasminuser posted image ?

Đe si Enče,jabuko moja rumena user posted image .

jasmin nemoj se ljutiti s ovom usporedbom. Ali me podsjecas na jednu casnu sestru jednu predivnu osobu, moju prijateljicu od skolskih dana. A zasto? Pa zato jer je i ona kad je vjera u pitanju ozbiljna i dosljedna, ali sto se ta zna saliti i nasmijati covjekauser posted image user posted image

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 268
15.3.2013 0:20:28   
jasmin

IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

jasmin nemoj se ljutiti s ovom usporedbom. Ali me podsjecas na jednu casnu sestru jednu predivnu osobu, moju prijateljicu od skolskih dana. A zasto? Pa zato jer je i ona kad je vjera u pitanju ozbiljna i dosljedna, ali sto se ta zna saliti i nasmijati covjekauser posted image user posted image

Zašto bih se ljutila...nema razloga.
Kada sam išla muževoj nani u bolnicu,vidjela sam dvije časne sestre.
Jednu sam vidjela dva puta,gleda ona mene,a ja nju user posted image .
Tačno sam imala želju da koju prebacimo,ali ne dade se.

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 269
15.3.2013 0:23:09   
gvendolina

IZVORNA PORUKA: canim

Jasmin i like tvoj avatar user posted image

me toouser posted image user posted image

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 270
15.3.2013 0:24:15   
jasmin

IZVORNA PORUKA: gvendolina

IZVORNA PORUKA: canim

Jasmin i like tvoj avatar user posted image

me toouser posted image user posted image

Samo za raju...

(odgovor članu gvendolina)
Neposredna veza do poruke: 271
15.3.2013 0:30:28   
sporty mamaa

IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

Zašto bih se ljutila...nema razloga.
Kada sam išla muževoj nani u bolnicu,vidjela sam dvije časne sestre.
Jednu sam vidjela dva puta,gleda ona mene,a ja nju user posted image .
Tačno sam imala želju da koju prebacimo,ali ne dade se.

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 272
15.3.2013 2:12:48   
Galicia
Pitanje:
Odakle tolika razilazenja u Islamu?
Zar ne bi trebalo biti sve jasno kao dan sto je napisano?

Sto se tice mnogih principa ja i ti smo dosta slicne ako ne i iste. Istrajne smo, dosljedne svojoj vjeri/nevjeri i drzimo se toga. Ti na svoju stranu, ja na svoju. U mnogim stvarima smo se i slozile, mada smo toliko razlicite.
Eh sto mene buni je razilazenje misljenja izmedju samih vjernika.
Svi sebe nazivaju muslimanima vjernicima a velika vecina ih je razlicita. Izgleda mi kao da svako na svoju ruku uzima onako kako mu odgovara.
Buni me i to sto se neke zene odluce za niqab, neke ipak samo maramu nose, a neke nista.
Kako to objasniti? Mozes li mi to objasniti svojim rijecima bez da citiras bilo sta?
Ne ciljam ovdje ko je bolji vjernik, a ko nije, nego ako je vec neko vjernik, zar ne bi trebao biti svaki isti.

Jos nesto.
Pitala sam te ovo vec jednom cini mi se, ali evo jos jednom. Smatras li da je Islam vjera ili nacin zivota?

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 273
15.3.2013 8:31:34   
jasmin

IZVORNA PORUKA: Galicia

Pitanje:
Odakle tolika razilazenja u Islamu?
Zar ne bi trebalo biti sve jasno kao dan sto je napisano?

Sto se tice mnogih principa ja i ti smo dosta slicne ako ne i iste. Istrajne smo, dosljedne svojoj vjeri/nevjeri i drzimo se toga. Ti na svoju stranu, ja na svoju. U mnogim stvarima smo se i slozile, mada smo toliko razlicite.
Eh sto mene buni je razilazenje misljenja izmedju samih vjernika.
Svi sebe nazivaju muslimanima vjernicima a velika vecina ih je razlicita. Izgleda mi kao da svako na svoju ruku uzima onako kako mu odgovara.
Buni me i to sto se neke zene odluce za niqab, neke ipak samo maramu nose, a neke nista.
Kako to objasniti? Mozes li mi to objasniti svojim rijecima bez da citiras bilo sta?
Ne ciljam ovdje ko je bolji vjernik, a ko nije, nego ako je vec neko vjernik, zar ne bi trebao biti svaki isti.

Jos nesto.
Pitala sam te ovo vec jednom cini mi se, ali evo jos jednom. Smatras li da je Islam vjera ili nacin zivota?

Ovo je ključno u svemu.
Razilaženja nema u smislu Kur`ana kao posljednje Božije objave ljudima,od slova do slova je takva kakva je objavljena prije više od 1400 godina. Također govor koji je prenešen od posljednjeg Allahovog Poslanika,on stoji kakav jeste...
Islamski učenjaci su čitav život dali da bi donijeli veoma važne odluke koje su se nametale kroz novije vrijeme,sve do dan danas. Ali,po hadisu,postoji skupina koja će se do Sudnjeg dana boriti da istraje na onome izvornom. Allah zna ko je od njih,ali u opisu istog hadisa je spomenuto da su to oni koji se čvrsto drže Kur`ana i sunneta. Inače,za sve što čovjek kaže da slijedi mora da ima jasan dokaz iz ovog dvoga,nema ništa od nečijeg mišljenja zasnovanog na nečijim željama. Uvijek će čovjek naći onoga ko mu kaže ono što mu duši odgovara,ali ako želi ispravno,mora da to stavi na vagu Kur`ana i sunneta,pa ako tu nađe isti propis,ok je,a ako ne,odbija se. Bog najbolje zna.

I ja shvatih da ja i ti imamo dosta sličnosti. Različitosti se podrazumijevaju user posted image .

Smatram da je islam čitavo jedno uređenje života,precizna pravila posebno spuštena od strane Boga da bi svijet bio uređen i harmoničan,kao specifična korist svakog pojedinca i zajednice.

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 274
15.3.2013 10:45:45   
Galicia
user posted image

Tako nekako sam i ja skontala, ali hvala ti na objasnjenju.

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Spavanje beba
Sandrich

Gdje spavaju ili su spavale vase bebe?

U kreveticu (60%)

Sa vama u krevetu (38%)

Negdje drugo (2%)

Broj svih glasova: 82

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *