|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod?
20.11.2008 12:59:30   
mynxlee
malo sam teze zaspala. cekala da maleni prvo zaspi, pa tek onda ja. standardno ustajanje na wc nekoliko puta u noci, ali zanimljivo uvijek u isto vrijeme. kao da sam tempirala mokracni mjehur. opet jutros oko 05,20, taman kad je MM krenuo na posao, mali se uzjogunio. aman ga probudio alarm za budjenje. user posted image pa opet cekaj da on zaspi, pa ja. nista me ne boli za cudo bozije. eto samo sam osjetila u krstima to neko kuckanje (po prvi put). ne bole me ni stidne kosti. nista! sta ce to biti.
e, a gledala na tv kako se poradjaju neke zene. joj... ni gledati ni okrenuti na drugi program. ona se jadna znoji, jauce, a muz kraj nje, ne zna sta da joj radi... odmah sam pomislila na onog svog kako li ce mu biti. bas mi ga nesto zao user posted image

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 976
20.11.2008 13:04:38   
tajjra
da pozdravim svoje drage cekalice user posted image  i da vidim kako stde mi vi danas sve??
meni je termin 22.12. ako Bog da

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 977
20.11.2008 13:05:38   
ringeraja
Evo mene opet...
Amela V., dobro sam hvala Bogu. Jedino sto sam juce osetila bila ono sto napisah u gornjem postu. Ali, bice dobro ako Bog da.user posted image
I kod mene je stanje u vezi kile nepromenjeno, i to je dobro. Nesto vise sam ti pisala u temi Kila u trudnoci. Doktor kaze da se stanje prati do kraja trudnoce, u slucaju da dodje do kakve promene. Mada ja ne osecam ni bol, ni napetost u tom delu.
Nadam se da ce ti se mama snaci. Bice ti lakse ako Bog da, imaces jos dve "pomocne" ruke vise.
Ja vec razmisljam kako cu sama sa MM kad bude dosla bebica ako Bog da, ali opet imam ovde par drugarica koje imaju iskustva sa bebicama, tako da ce biti od pomoci.
Ovde je lose sto ti babica ne dolazi prvih nekoliko dana da bi pomogla oko kupanja, presvlacenja i sredjivanja bebe. No, snaci cu se vec nekako ako Bog da.
Pozzuser posted image

"Stpljivo podnositi i prastati, - tako treba svako pametan postupiti!"

(odgovor članu Amela V.)
Neposredna veza do poruke: 978
20.11.2008 13:06:10   
mynxlee
jos malo informacija, bar ovo pred kraj, mislim da nije na odmet.

Kako da znam da počinje porođaj? Početak porođaja označavaju pojavljivanje pravih kontrakcija (trudova) i/ili prskanje vodenjaka.

Pravi trudovi – većina žena se pita da li će između mnogih pokazatelja približavanja porođaja (bolova u leđima, lažnih kontrakcija, pritiska bebine glavice), biti u stanju da prepoznaju one prave kontrakcije koje uvode u porođaj. Sasvim je sigurno da ćete ih prepoznati. One postaju sve jače i sve češće, sve teže možete da ih “predišete”, i ništa što uradite – bilo da legnete, da šetate, da sednete, neće ih zaustaviti! Tada trebate da se javite u porodilište.

Ukoliko stanujete u mestu od koga vam treba više vremena da stignete do porodilišta, krenite na vreme, pa makar i pre vremena, da se ne bi porađali u kolima!  Kontrakcije mogu biti praćene oskudnim krvarenjem pomešanim sa sluzavim sekretom, što je najčešće znak širenja i skraćivanja grlića materice.
Šta je to sluzni čep? “Sluzni čep” je jedan od neposrednijih znakova da je porođaj veoma blizu. Kada grlić materice počne da se širi i skraćuje, moguće je da ćete primetiti sluzav iscedak, koji može biti i blago sukrvav, i izgleda kao obilniji sekret. Ako primetite da odilazi sveža krv odmah se javite ginekologu.
Šta da radim kada počnu kontrakcije? user posted image Ne paničite. Vaše telo je stvoreno da to može da izvede. user posted image Evo nekoliko saveta:

Ukoliko je noć i kontrakcije nisu jake pokušajte da spavate. Pojačanje kontrakcija će vas sasvim sigurno probuditi i imaćete vremena da odete do porodilišta. Mirno spavajte i verujte da se do sada niko nije porodio u snu!

Danju možete slobodno šetati, jer će u slučaju da je počeo porođaj šetnja pojačati i produžiti kontrakcije.

Slobodno se istuširajte. To će vam pomoći da se opustite.

Nemojte jesti! U slučaju da porođaj treba završiti carskim rezom, pun želudac može da predstavlja problem zbog mogućnosti povraćanja i aspiriranja želudačnog sadržaja. Možete slobodno piti vode.

Ne paničite. Vaše telo je stvoreno da to može da izvede.
Kada je vreme da krenem u porodilište? U porodilište krećete kada:

Prsne vodenjak, bez obzira da li je prskanje vodenjaka praćeno pojavom kontrakcija ili ne.

Kontrakcije su regularne, javljaju se na svakih 10 minuta ili kraće i traju minimalno 30 sekundi.

Nekoliko kontrakcija je snažno tako da ne možete da hodate, niti da pričate dok kontrakcija traje.

Naravno, svaka situacija koja odudara od normalnog početka porođaja (krvarenje bilo kog intenziteta, ako ne osećate svoju bebu poslednjih par sati, ako osećate malaksalost, zujanje u ušima, vidite duple slike, imate bol u predelu gornjeg dela stomaka) zahteva da se ODMAH javite u porodilište.

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 979
20.11.2008 13:08:04   
dinciii
gdje ste moje trudnice...sinoc sam legla oko 12 i et trudila sam se da zaspim odmah pa sam nekako jedva,jutros ustala oko 8 i onda pravila MM dorucak jer on cim ustane hoce da jede nemoze izdrzat user posted image i tako se pomijala po krevetu gledala tv...MM me iznenadio,nije ni jedno kuko da ga boli..hvala bogu...kako ste mi vi danas?imal kakvih promjena,kod mene jedino se user posted image umirila...inace sve isto.svaki dan sam sebi sve teza i teza....uh....

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 980
20.11.2008 13:10:52   
tajjra
mynxlee hvala ti mila nasa na dodatnim informacijama koje nama nisu nikad od viska
jesi li ti sve pripremila za svoju bebicu mynxlee??

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 981
20.11.2008 13:11:49   
dinciii
mynxlee ja sam cula da je dobro da jedes pred porod jer imas vise snage...a vidi ovde pise da ne treba jesti...i sta jos ako mozete da popijete casu ulja.to je mojoj drugarici pomoglo....

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 982
20.11.2008 13:14:55   
tajjra
dincii ima li straha od poroda kod tebe?
sto se tice ulja i ja sam cula od svoje kolegice da je ona to pila,al ipak mislim da je to sve individualno tako da...
kako si mi ti danas?

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 983
20.11.2008 13:18:37   
mynxlee

ja vazda oko ove liste nesto ceprkam. user posted image

melissad 17.11-25.11. user posted image (18.11. - CR user posted image user posted image )
nana_ze 20.11. user posted image (20.11. - CR user posted image user posted image )
dincica 22.11.
bebbe 25.11. user posted image
malaaa 26.11. user posted image
dinciii 30.11.
behmen 01.12. user posted image
amela v. 04.12. user posted image
emina_h 06.12.
mynxlee 08.12. user posted image
blondi 10.12. user posted image
pitalica 15.12.
mamabb 16.12. user posted image
tajjra 22.12. (35. sedmica) user posted image

tajjra, dodala sam datum. ja sam sve pripremila za bebu, bar sto se tice onog glavnog, ali uvijek ima nesto da se kupi ili se dobije, pa to perem, peglam itd. cini mi se kad to stane da cu se tek tada poroditi, a sve dok imam tako nesto da radim da od mog poroda nema nista user posted image

dinciii, eto tako to pise. ovdje u njemackoj preporucuju da se u sklopu svih stvari koje nosis u porodjajnu salu, ponesu i bombone sa grozdjanim secerom koje daju energiju, kao i nesto za pice, jer tokom trudova moze se dehidrirati. mislim da ono sto sam ti poslala, onu stranicu, da to pise.

ovdje je vrijeme oblacno, kisa pada, ne znam kako je kod vas, pa su se mozda bebe uspavale. utice vrijeme na njih.user posted image

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 984
20.11.2008 13:20:31   
dinciii
cao tajjra,ne znam sta bi ti rekla...al nesto bas i ne razmisljam o porodu,nego samo o bebici i kad cu je imat konacno u narucju...i kad me neko pita jel se bojim,kazem da se ne bojim za sada,mozda me bude strah kad pocne porod,za sada se ne bojim user posted image
danas se jako dobro osjecam,ono teska radi stomaka user posted image al inace sam dobra..kako si ti,kad je tebi termin???

(odgovor članu tajjra)
Neposredna veza do poruke: 985
20.11.2008 13:29:14   
tajjra
dinciii tebi je termin 30.11 ??ako se ne varam?
ma neka tebi bude sa srecom i sto manje opterecenja mislim da to sve bude bolje.Ja cesto kazem pa nije ni jedna ostala da se nije porodila pa zar ne,tako cemo i mi
koliko si dobila kg do sad?
kod tebe je user posted image  neka bude samo zdravo i zivo i da sve prodje u najboljem redu

ja sam ti tu i tamo nisam sinoc imala sna bas nikako sad je sve teze i teze al eto..
meni ti je termin 22.12 mila moja imam ja jos hehheh

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 986
20.11.2008 13:32:19   
mynxlee
tajjra ce nas sve ispratiti, pa ce ona. cure moje, ja vam odoh peglati djecije robice jos sto ima, pa cemo se cuti opet kasnije. ostajte mi zdravo. pusa.

(odgovor članu tajjra)
Neposredna veza do poruke: 987
20.11.2008 13:33:23   
tajjra
mynxlee draga moja ti si pocela sa peglanjem blago se tebi heheh ja jos nisam,ali se kanim ovih dana
sto se tice stvari sve sam pripremila osim krevetica to cu sad za vikend,ali jos odgadam oko peglanja i pranja kontam ima jos vremena a nikad se ne znauser posted image
kakav je kod tebe krevetic?
ima li straha od poroda kod tebe draga moja?
jesi li isla na vjezbe?

(odgovor članu tajjra)
Neposredna veza do poruke: 988
20.11.2008 13:37:40   
tajjra
ja ja tajjra zadnja ako bude sve kako treba a nadam se da ce biti
cujemo se mila moja poslije sreto u peglanjuuser posted image

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 989
20.11.2008 13:41:00   
dinciii
tajjra jeste 30.11 a sto se tice spola ne znam sta je,hocemo da se iznenadimo...tako da nismo ni pitali...ma jeste bas tako porodit cemo se kako god....ako bog da da nam samo bog da snage i bit ce sve dobro..ti ces nas sve ovde ispratit izgleda user posted image

dobro si me podsjetila myxnlee i ja imam brdo da peglam al nikako da se nakanim

(odgovor članu tajjra)
Neposredna veza do poruke: 990
20.11.2008 13:45:53   
tajjra
dinciii ozbiljno ne znas pol bebe?
imas li neki osjecaj da li je user posted image  iliuser posted image ??

znaci boje si uzimala univerzalne?
kakav ti je krevetic?
ogradica,posteljina?
jesam radoznala hehhehe

(odgovor članu tajjra)
Neposredna veza do poruke: 991
20.11.2008 14:39:26   
mynxlee
ispeglala sam jedan dio, pa sam sad sjela da malo odmorim. ne smijem pretjerivati, jer me onda poslije sve boli.

krevetc i komodu koju smo pripremili za naseg bebirona mozes vidjeti na ovoj dole stranici:
http://www.real.de/wochenangebote_heimwerken_moebel.html?id=568&module__angebote_angebot=112173&module__angebote_showEntries=0&module__angebote_maxEntries=9

ne plasim se uopste poroda. jedino me bilo strah hocu li znati prepoznati trudove i reagovati na vrijeme, ali kako je jedna od nasih drugarica pitala doktora i on joj rekao da to toliko boli da nema sanse da se ne prepozna, tako da me ni toga nije strah.
na vjezbe nisam isla. dosta citam ovdje iskustva drugih trudnica i porodilja, pa se na taj nacin edukujem. mnoge koje su isle na vjezbe kazu kad te zaboli zaboravis sve sto si naucio.
a ti? je li tebe strah?

(odgovor članu tajjra)
Neposredna veza do poruke: 992
20.11.2008 14:48:47   
tajjra
ti nesto draga zavrsi a ja nista hehhe danas sam nesto bezvoljna sta mogu.
Forum mi tako pomaze pa...

sta da ti kazem,nemam sad nekog straga aman zaman al mislim da ipak svaka od nas ima bar malu dozu tog straha,kako ce to sve biti,da li ce sve biti ok sa bebom itd..onda poslije svega toga dolazi i ta velika odgovornost za bebaca sve je to nekako u grcu
al eto mi smo hrabre i nadam se da cemo taj strah prevazici brzo
ja se kanim da idem na predavanja jer sam vec zakasnila za vjezbe al nikako da se nakanim danas cu sutra cu,pa onda razna iskustva cujes to ti je bezveze cistaj sama imas sve na forumima itd itd...

a to za trudove nemoj se sikirati koja to nije prepoznala
pa valjda cemo i mi hehehe

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 993
20.11.2008 15:20:33   
dinciii
ne znam bogami,user posted image niko nevjeruje da nisam pitala sta je...pa sve sam uzela neutralno.najvise bijelo,narandzasto,zeleno,zuto....krevetic mi je ono boja drveta a posteljina je boja breskve..a od autosjedalice i kolica evo slika koje sam izabrala

http://images.landofnod.com/is/image/LandOfNod/4102191%20Bugaboo%20Cameleon%20Grey%20Red?$zm$

http://www.paulinaihnow.de/uploads/maxicosi.jpg

eto to je to...a sto se tice koliko kila sam nabacila do sada 11 kg...nadam se da nece puno vise biti,na pocetku nisam nista dobijala...a evo sad ovih dana dobila 2 kg....hehe

ja evo cistila kuhinju pa sad sjela isto tako da odmorim pa cu i ja malo na peglanje...

(odgovor članu tajjra)
Neposredna veza do poruke: 994
20.11.2008 15:49:09   
dinciii
mynxlee mozda je i dobra ideja ponijeti te bombonice...sto se tice jela,ja sam rekla MM mene kad zaboli ima da mi odes kupit McChicken u McDonaldsu ostalo me ne zanima user posted image user posted image user posted image to mi daje snage...uh moze bit da vrijeme utice na bebice,i ovde je nekako tmurno,bas ruzno...mrsko mi se nakanit otici do prodavnice....a sto se tice ulja jest da je gadno al cu ja popit pa kako god bilo...mozda i pomogne...ako ne znat cu i mogu drugima reci da ne pomaze user posted image da se djaba ne muce sa ukusom ruznim user posted image

mynxlee isprobala sam kremu,drzala sam malo i pocelo me peci i ja ti brze bolje skinem ono skinulo se al nisam uspjela sve fino...pa sam opet presla na brijac...ma smotana sam ti ja......bilo me nekako strah,ipak ima u onoj kremi svasta....user posted image

imal gdje bebbe,malaaa,amela v mamabb i ostalih??danas nesto nisu pricljive...il su zauzete a ne ko ja ovde visim user posted image

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 995
20.11.2008 16:18:40   
Amela V.
Evo mene... doruckovala sam, pa da malo provirim... Oko 07 jutros sam opet malo otisla zaspati, pa sam se probudila oko 09:30.
Ne znam umisljam li ali kao da me malo poceo "boluckati" stomak i ledja... ili je to sto sam nervozna zbog maminog dolaska.... ma nemam pojma. Uglavnom, nervozna sam nesto pravo.
Ima li ko novosti od nasih user posted image koje danas rade CR?

Ajlica Sunchica 04.12.2008.

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 996
20.11.2008 19:10:05   
tajjra
kolica su ti super i kod mene je crveno sa crnim
samo sto nisam nasla u cemu cu bebicu da iznesem po mom cejfu to je nesto da bude u crvenoj boji ako trazis za djevojcicu sve je u roze boji sto me malo i nervira al eto
pa smo uzeli u bijeloj boji sa detaljima nekim roze
korpa za izlazak je dosla uz kolica koja je civene bojeuser posted image user posted image user posted image
bar to heheh
ogradica mi je zute boje a krevetic ce biti najvjerovatnije boja drbeta jer mi ide uz ostali namjestaj gdje ce biti krevetic

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 997
20.11.2008 19:26:08   
mynxlee
evo mene sa lijepim vjestima.
mustuluk!
Nana_Ze se porodila danas u 11,00 sati. rodila nam je zivu i zdravu djevojcicu. bebica je teska 4 kg, a dugacka 53 cm. kaze da ju malo boli, ali je presretna. naravno, sve vas pozdravlja i pita je li se neka od nas porodila. rekla sam joj da smo mi prave cekalice, ali da ce nas vecina u ovih 15 dana i to rijesiti.

(odgovor članu tajjra)
Neposredna veza do poruke: 998
20.11.2008 19:37:34   
mynxlee
kad ste kod kolica i autofixa, kod mene je ovakav komplet:

http://www.baby-guenstig.de/lshop,showdetail,14833,d,1227205823-14833,markenhersteller.chicco,79272,18,Tshowrub--markenhersteller.chicco,.htm

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 999
20.11.2008 19:40:52   
tajjra
e draga moja bas mi je drago i neka im bude sa srecom bas mi je drago Boga mi
sad cemo i mi hehehe
kako si mi ti poslije danasnjeg dana??

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1000
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *