|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  141 142 [143] 144 145   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zene sa Hidzabom
25.2.2013 22:52:19   
jasmin
Ovo je zanimljivo...
http://www.youtube.com/watch?v=nuo6O8wiots

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu mama x3)
Neposredna veza do poruke: 3551
27.2.2013 10:48:09   
Daliyah92
Selam alejkum zenice moje. Evo da malo podijelim sa vama svoju radost user posted image Iako zivim u Saudijskoj Arabiji nisam imala priliku vidjeti Kabu prije. Prije dva dana, tacnije u ponedjeljak sam i ja imala priliku prvi put u zivotu vidjeti Kabu uzivo user posted image Osjecaj je bio malo cudan, ne znam, izgledalo mi je kao da sanjam, ali opet je taj osjecaj bio jako lijep. Ne moze se opisati, mora se dozivjeti. Malo mi je i bebac bio nemiran i plakao je tako da nisam mogla uzivati u onoj mjeri kako sam htjela, ali ipak je sve proslo kako treba i bilo mi je lijepo user posted image To je bila umra (ili mali hadzdz) i ako Bog da cu otici jos koji put kad mognem. A na Hadzdz imam namjeru ici kad beba malo poraste ili ako budem imala priliku kod nekog da ga ostavim. Ovako mi je bilo tesko s njim iako nije bilo previse ljudi a kako bi tek bilo na Hadzdzu user posted image

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

A 16.6.2012. :)
D 14.5.2016. :)

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 3552
27.2.2013 11:27:49   
mama x3

Daliyah92.......Allah da ti ukabuli....user posted image

........a i nama da podari tu blagodat insAllah....user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Daliyah92)
Neposredna veza do poruke: 3553
27.2.2013 11:29:29   
treće
Daliyah92user posted image
user posted image user posted image
user posted image
ALLAH MUBAREK OLSUN
i mi čim prije inšAllah

Neposredna veza do poruke: 3554
27.2.2013 11:49:31   
Daliyah92
Amin drage moje,

Molim Allaha da i vi sto prije dodjete ovamo da osjetite tu radost user posted image

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 3555
27.2.2013 13:32:14   
jasmin

IZVORNA PORUKA: Daliyah92

Selam alejkum zenice moje. Evo da malo podijelim sa vama svoju radost user posted image Iako zivim u Saudijskoj Arabiji nisam imala priliku vidjeti Kabu prije. Prije dva dana, tacnije u ponedjeljak sam i ja imala priliku prvi put u zivotu vidjeti Kabu uzivo user posted image Osjecaj je bio malo cudan, ne znam, izgledalo mi je kao da sanjam, ali opet je taj osjecaj bio jako lijep. Ne moze se opisati, mora se dozivjeti. Malo mi je i bebac bio nemiran i plakao je tako da nisam mogla uzivati u onoj mjeri kako sam htjela, ali ipak je sve proslo kako treba i bilo mi je lijepo user posted image To je bila umra (ili mali hadzdz) i ako Bog da cu otici jos koji put kad mognem. A na Hadzdz imam namjeru ici kad beba malo poraste ili ako budem imala priliku kod nekog da ga ostavim. Ovako mi je bilo tesko s njim iako nije bilo previse ljudi a kako bi tek bilo na Hadzdzu user posted image

user posted image
Zavidim ti.
Nije teško obaviti hadž s djecom.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Neposredna veza do poruke: 3556
28.2.2013 12:27:27   
Daliyah92

IZVORNA PORUKA: jasmin

user posted image
Zavidim ti.

Ne znam, meni je bilo malo tesko sa bebom, a jedna mi je zena rekla da je tesko i sa malo vecom djecicom, jer trebaju svaki cas u wc, jesti, piti, bilo sta traze i tako. Tako da sam ja odlucila ipak da idem na umru dok je on beba, a za hadzdz cu vidjeti. Sad ne mogu, nije ni odavde jeftino otici a trebam pokusati dok sam ovdje, jer iz Jordana ne moze svako ici na hadzdz. Boze dragi to jos nisam cula, kako sam ja razumjela tamo svake godine ima odredjeno npr. onaj ko je rodjen 1955.god. moze te godine ici na hadzdz, a slijedece oni sto su rodjeni 1956. i tako ima odredjeno godiste kad ljudi smiju ici na hadzdz. Ili je npr, od 1955. do 1965. i sl. Znaci ne moze ici neko mladji ili stariji od te generacije koju oni odaberu. Tako da samo jednom u zivotu mozes ici na hadzdz i to ako docekas da dodje tvoj red. user posted image

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 3557
28.2.2013 12:41:59   
chuci

user posted image
Zavidim ti.

Ne znam, meni je bilo malo tesko sa bebom, a jedna mi je zena rekla da je tesko i sa malo vecom djecicom, jer trebaju svaki cas u wc, jesti, piti, bilo sta traze i tako. Tako da sam ja odlucila ipak da idem na umru dok je on beba, a za hadzdz cu vidjeti. Sad ne mogu, nije ni odavde jeftino otici a trebam pokusati dok sam ovdje, jer iz Jordana ne moze svako ici na hadzdz. Boze dragi to jos nisam cula, kako sam ja razumjela tamo svake godine ima odredjeno npr. onaj ko je rodjen 1955.god. moze te godine ici na hadzdz, a slijedece oni sto su rodjeni 1956. i tako ima odredjeno godiste kad ljudi smiju ici na hadzdz. Ili je npr, od 1955. do 1965. i sl. Znaci ne moze ici neko mladji ili stariji od te generacije koju oni odaberu. Tako da samo jednom u zivotu mozes ici na hadzdz i to ako docekas da dodje tvoj red. user posted image

moja rodica živi od 17te godine u jordanu a sad je stara nana :D. uglavnom ona je išla na hadždž više puta iz jordana. samo kako sam ja nju skontala tamo je fazon zbog ograničenog broja mjesta ne može ići koliko hoće ljudi, nego ti se prijaviš i ''staneš u red''. onda dođeš na red za godinu, dvije pet ne znam pa kad obaviš opet se prijaviš i čekaš da možeš ići. tako je bilo dok su ona i muž išli a on je umro prije par godina možda se nešto i promijenilo.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

Neposredna veza do poruke: 3558
28.2.2013 14:30:15   
canim
Daliyah bas mi je drago za tebe user posted image

Za Hadz cini mi se da svaka drzava ima ogranicen broj ljudi koji moze poslati na hadz, eh sad tamo gdje je vecinsko stanovnistvo muslimani koji praktikuju vjeru logicno oni duze cekaju red jer ima puno prijavljenih a tamo gdje manje muslimana nije problem ni naci mjesto.

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 3559
28.2.2013 14:34:11   
chuci
ja koliko znam mi iz Bosne nemamo ograničen broj ljudi za hadždž user posted image user posted image , a neka me neko ispravi ako zna novije informacije.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 3560
28.2.2013 15:06:49   
canim

IZVORNA PORUKA: chuci

ja koliko znam mi iz Bosne nemamo ograničen broj ljudi za hadždž user posted image user posted image , a neka me neko ispravi ako zna novije informacije.

Ma imamo i mi sigurno, sto bi smo mi bili izuzetak, samo sto nikad ne predjemo taj limit jer nema zainteresovanih toliko.

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 3561
28.2.2013 16:01:41   
Daliyah92
chuci, ja mislim da je ovaj zakon u Jordanu od prije nekoliko godina. Nisam ja 100% sigurna, nemojte me drzati za rijec ali tako sam ja razumjela. Pitacu mm opet. To je zato sto ima ograniceno koliko ljudi moze ici a puno ih se prijavi i onda se desi da neko ode 5-10 puta na hadzdz a neko nikad.

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 3562
28.2.2013 19:42:50   
Honey3

IZVORNA PORUKA: canim

IZVORNA PORUKA: chuci

Ma imamo i mi sigurno, sto bi smo mi bili izuzetak, samo sto nikad ne predjemo taj limit jer nema zainteresovanih toliko.

Ima i kod nas ogranicenje,ali nije da nema zainteresovanih,nego nema narod para,jer u pslijednjih nekoliko godina, dobro je porasla cijena odlaska na hadz...

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 3563
28.2.2013 20:33:52   
jasmin
Ne postoji zemlja koja nema ograničen broj hadžija.
Ima čak i zemlja domaćin user posted image .

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 3564
28.2.2013 20:39:45   
jasmin

user posted image
Zavidim ti.

Ja sam bila prvi put trudna,ostalih 4 puta sam išla s djecom. Vjeruj da mi je svaki naredni bio lakši i ljepši od prethodnog. Sve se pripremi,hrana,voće,vode ima...ma milina. I vrlo je bitno poznavati teren. Recimo,nije nimalo hrabro upustiti se s djetetom oko Ka`be,obavezno na sprat gdje je manja gužva i gdje ima klima. Pa ako se umoriš,sjedeš dok se ne odmoriš. Uvijek ima opcija uzeti ona kolica i staviti dijete ako se ne može nositi i onda kao da šetaš user posted image .

Neposredna veza do poruke: 3565
1.3.2013 8:52:55   
Daliyah92
jasmin, ja sam uvijek mislila da se moze na spratu tavafiti a kad sam bila temo kazu mi da ne moze user posted image Pa mi je zato bilo tesko s bebom, kamo srece da sam mogla na spratu tavafiti. ALi to je mozda zato sto je bila umra, mozda je na hadzdzu drugacije.

Pitala sam mm sinoc za onaj zakon u Jordanu, kaze da je tako ali da nije dobna grnica 50 god. nego mozda cak i 70 user posted image i da je taj zakon prisutan jos od prije 20 god. Imat ce Jordanski kralj za sta odgovarati na Sudnjem Danu. Vjerovatno on ima razlog za ovo ali ipak trebao je malo bolje da razmislja. Mislim ovo je previse, pa toliko ljudi ni ne dozivi starost od 70 god. Evo u Saudiji ima isto limit i ako neko obavi hadzdz jednom slijedeci put moze nakon 5 god. i nije bitna njegova dob. Tako je puno bolje. Ma hajd nema veze, nije moje da sudim ali eto malo me to ljuti. user posted image

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 3566
1.3.2013 9:15:07   
jasmin
Oni sad renoviraju prostor oko Ka`be,ali vjerujem da će do hadža da završe aBd,pa ćeš moći na sprat.

Neposredna veza do poruke: 3567
1.3.2013 9:47:55   
canim
Bas tuzan zakon u Jordanu ali vjerovatno ima neki svoj razlog jer nemogu ni oni slati koliko hoce ljudi u Saudiju a vjerovatno su im prioriteti stariji ljudi pa dok njih sve posalju norma se ispuni.Ipak su tamo uglavnom muslimani jos plus ako uzmemo u obzir blizinu Saudije vjerovatno zahtjevi za Hadzdz su ogromni pa su morali naci neko rjesenje za to.

Ja nikad necu shvatiti razloge pravljenja onih ogromnih hotela i zgrada oko kabe, meni je ono pretjerivanje, umjesto da su ostavili onaj prostor okolo prazan i da je sirina oni prave neke gradjevine gdje Kaba pored njih izgleda malauser posted image bas tuzno.

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 3568
1.3.2013 10:02:51   
Daliyah92
jasmin, mi smo bili na spratu i klanjali, ali kad je mm pitao moze li se gore tavafiti oni su rekli da ne moze, samo dole kod Kabe. Ne znam zasto.

canim, da tako je, ali je puno vise ljudi iz Saudije koji hoce na hadzdz i imaju granicu koliko ljudi moze ici. Vjerovatno to i jest razlog sto ti kazes ali zar nisu mogli staviti malo veci broj ljudi da mogu ici i to svih uzrasta? Zato ja planiram dok sam ovdje ici na hadzdz jer Bog zna hocu li dozivjeti da odem iz Jordana user posted image

A to sto prave hotele ja mislim da je to ipak ok, jer muka je kad moras traziti hotele pa budu podaleko a nemoju ni parkinga... uhh, mi smo jedva nasli hotel i slucajno je bilo mjesto ispred za auto da parkiramo. Imaju gradski autobusi s kojima od hotela ides do harema, ali vecinom su puni kad prolaze. Mi smo malo zurili pa smo platili taxi, jer svaki bus koji je prosao bio je prepun.

< Poruku je uredio Daliyah92 -- 1.3.2013 10:03:24 >

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 3569
1.3.2013 10:14:36   
canim
Pa bilo bi lijepo kad bi mogli svi naravno ali logicno preci su stariji po tom pitanju nego mladji, oni mladji ce mozda i imati priliku nekad poslije. U svakom slucaju nijjet je najbitniji user posted image

Bez obzira na pjesacenje ja se ne slazem s hotelima pored Kabe, pa kako su Poslanici isli i svi oni ljudi koji su zivjeli u to vrijeme, po meni bi to trebalo biti mjesto tacno da se osjeti duh u vremenu Poslanika. Samo naci soluciju za prevoz ili pjesice jedno 30 min i eto, nego bi mi da nam je nekako Kaba u avliji i zacas da sletimo dole.

Neposredna veza do poruke: 3570
1.3.2013 17:07:10   
jasmin
canim ljepoto,vjeruješ li ti da pored svih onih hotela nisi u mogućnosti naći smještaj za vrijeme hadždža.
To je sve okolo...itekako se da osjetiti slast svega kad ugledaš Ka`bu.

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 3571
1.3.2013 17:16:53   
canim
Ma ja znam da je to tamo drugacije, to je normalno, drugaciji osjecaj, tad nista drugo i ne gledas nego Kabu user posted image ali meni odavde iz fotelje u kuci ruzno gledati slike gdje gledam hotele okolo user posted image ja bih da je taj dio bas ono kao sto je i bio, doduse aBd kad odem i kad mi sunce udari u glavu drugacije cu ja pricati user posted image

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 3572
8.3.2013 12:51:02   
SdZ
Selam.
Moram s vama podijeliti svoj san od neku noc. Sanjala sam Posljednji dan. Strasno je izgledalo i jako sam se uplasila. I cula sam neki glas koji mi govori da klanjam.
A ja se u tom snu razmisljam kako se nisam pokrila, a dosao je Kraj i bojim se za sebe.

<3 28.6. <3
Zivot je dobio svoj smisao...

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 3573
8.3.2013 13:07:41   
jasmin

IZVORNA PORUKA: SdZ

Selam.
Moram s vama podijeliti svoj san od neku noc. Sanjala sam Posljednji dan. Strasno je izgledalo i jako sam se uplasila. I cula sam neki glas koji mi govori da klanjam.
A ja se u tom snu razmisljam kako se nisam pokrila, a dosao je Kraj i bojim se za sebe.

Dobro si čula mašaallah.
Vjerujem da ćeš ustrajati mila,da ćemo svi mi ustrajati u našem namazu.

(odgovor članu SdZ)
Neposredna veza do poruke: 3574
8.3.2013 13:41:54   
Alverde
Cure drage tek sam sad vidjela da postoji ova tema, predivnoooooouser posted image i da Allah nagradi onoga ko je postaviouser posted image prvi put pišem, nisam pokrivena, ali znam ponešto pa bih da podijelim sa vama. Imam jedan savjet za mame koje ne znaju kako da smire svoje bebice user posted image Ne znam da li je neko već pisao o ovome ali znam provjereno da učenje Kur ana smiruje male bebe. Ja još nisam postala majka ali insallah uskoro i već sad praktikujem da pustim na komp učenje sure el-Bekare, znam da je to velika zaštita od šejtana, i kući u kojoj se uči ta sura šejtani taj dan ne prilaze. Često znam pustiti da mi se kući uči sura el Bekara dok ja onako pospremam i kuham, ili sa,o sjednem i slušam, i nevjerovatno kako lijepo utječe na čovjeka i koliko je veći mir i harmonija u kući tad hvala Allahu user posted image

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 3575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  141 142 [143] 144 145   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  141 142 [143] 144 145   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *