kolacic
|
IZVORNA PORUKA: ini246 Dragi "kolacicu" prije svega veliko hvala na ovim lijepim informacijama za koje nikad nisam ni pomislila da cu naci .... Ja u ovom svemu se pronalazim u potpunosti i dijagnoza i opis tvog odnosa i tvoj muž (kao da o mom govoriš)... vjeruj placem dok ovo pišem....sve ovo čitam riječ po riječ 100puta na dan pitam se sta i zasto nam se desi .... od tolike ljubavi tolika je bol nevjerojatno ... A sve sam pokušala i jos uvijek rješenja nema Jedno znaj sigurno niko ama bas niko te ne moze razumjeti ko nije doživio isto ... Jedina stvar u mom braku da je djelomično pomogla je godišnji odmor i samo tamo negdje smo bili sretni daleko od doma a sve ostalo .... Ne bih da te razocaram ali ja sam pokušala i razdvajanjem i po 10 dana (recimo odem kod roditelja ) ali nista ... Ja se sada vise dotjerujem al opet Pokušala sam milion puta i razgovorima opet kažem isto pa isto Borim se ja s ovim dugo tj.4godine i vjeruj predugo je to kad znas da je tako 24h... A fakat znam da me voli i volim i ja njega do besvjesti ... Jako tužno je to sto ne mozes biti po tom pitanju ni razuman, ja znam da moja djeca trpe zbog tog...puno je tu emocionalnih sokova. Nekad jednostavno ne mozes da sakrijes tugu pa recimo moja trogodišnja cerkica pita mama zašto plačeš...a ja recimo tad spreman rucak i krajem suze... Ne znam stvarno nekako opet čovjek se prizemlji pa kaze zdravi smo hvala Bogu pa valjda će i ovo se vratiti na svoje eh, draga moja, ne mogu da vjerujem da postoji neko s potpuno istim problemom. Mislim, svima se cini, da ovo uopste nije problem, i nesto sto se moze razgovorom rijesiti, ali jakooooo je tesko razgovarati kad neko nece da prizna nista, i sve svaljuje da je moja krivica....... dusoooooooooooo, sretna sam sto si podijelila s nama svoju pricu, a evo da ti kazem kako sam ja dosla do ovih saznanja: Od silne zelje za intimnoscu i njeznoscu koja je postojala prije, i koju nisam i ne mogu da zaboravim prije par sedmica sam sanjala, NECES VJEROVATI, da me je prevario s nekom...trznula sam se, usred noci probudila i pomislila da nije to ustvari poenta svega? onda sam sebi rekla da je to NEMOGUCE, da on to ne moze uraditi jer nije takav. Medjutim, opet su misli pocele da naviru i tako sve do ujutro. Nakon njegovog odlaska na posao, kao i svaka zena koja pocinje u takve stvari sumnjati dokopala sam se neta..dalje je islo ovako: surfajuci po razlozima za prevaru i znakovima, mogla sam sve otpisati jer nista od toga nije bilo tacno, jedino sto me je potaknulo i dovelo do cijele ove teme medju tim razlozima jeste:emocionalna udaljenost. od te recenice sve je ovo i krenulo, emocionalna udaljenost dovodi do intimne ovisnosti najcesce kod muskaraca, koji to vjesto prikrivaju na pocetku, i zavode sve zivo rade i onda u braku su potpuno druge licnosti. sve sto sam vise citala postove po netu bila sam sve vise u soku. pogledaj samo ovo http://www.24sata.hr/ljubav-seks/anoreksicari-u-ljubavi-ne-mogu-se-vezati-i-cesce-su-muskarci-220235 Ima tu masu tekstova, masu dijagnoza ali nema savjeta kako to prebroditi, osim psiholoske pomoci. To ne zelim ni pomisljati, jer muz ce pomisliti da sam blesava i naravno nema sanse da bi otisao. To sam odmah otpisala, o tome nema ni govora. Mnogima ovdje koji pisu, govore kao ono jooooooj pa i meni dodje tako, pa me prodje, ali rijetko ko razumije sta znaci zivjeti ne s muzem koji pokazuje ljubav, nego s BILJKOM koju zalijevas i zalijevas, ali ona nije covjek da ti odgovori da ti kaze nesto, ona i dalje suti i stoji kako stoji. Pa mozda je do mene, hajde evo recimo da je tako, do mene je. Evo ja sam poslala dijete sveki, okupala sam se i idem u shopping da probam sve pokusati, da ne bude nisam se ni ja potrudila. Ovo za razdvajanje, i to cu probati, pa mozda meni upije vode, mada po tebi gledajuci, vidim da nista od toga nece biti. Ja zelim samo da mu dokazem, da nije DO MENE, rijecima sam pokusala bezbroj puta, on samo prevrne pricu kao da sam ja zadovoljan tobom, ne bi nista ovako bilo. Znaci ja kriva, htjela ne htjela, bila ne bila.. samo mi dakle preostaju postupci, pa da vidimo za koju ce se onda slamku uhvatiti. Sve ovo zvuci bezazleno, ali kako godine idu, sve dublje se tone.... Ini nisi sama, imas mene
< Poruku je uredio kolacic -- 19.2.2013 7:54:34 >
|