kolacic
|
Drage moje, sinoc smo po prvi put otvoreno porazgovarali o svemu. Bez interneta, tva i ostalih gluposti sto oduzimaju paznju. Razgovor je dosao jer me ko usput upitao sta si ti radila danas, gdje si bila? iskoristila sam momenat, i otvoreno ga pitala: hoces da ti kazem gdje sam bila?? a on u cudu: pa gdje? onda sam rekla da sam otisla svojevoljno u bracno savjetovaliste. On je ostao prvo u soku, pa iznenadjenje, pa smjesak ko sto mi to treba, i to je bio razlog da po meni napravimo prve korake i razgovaramo o svemu. Ocekivala sam da me osudi i odbije jer sam isla, i da mi zabrani da idem mislim stvarno sam imala razne misli sta ce mi reci, i rizikovala sam, ko ne riskira taj ne profitira Mejutim, na moje iznenadjenje, on je rekao, neka si isla, ok, nemam nista protiv, pa onda... nije bas lijepo cuti, ali on smatra da ce oni mi mozda pomoci da sagledam SVOJE greske, jer problem je, dakako, u meni. hahahhahhah problem sam ja, kao majka i zena, vjerujte prvi put cujem ovo sto pisem, problem je u meni kompletan, jer ne zadovoljavan kriterije, nisam onakva kakvom me smatrao u vezi, nisam majka koja brine, po njemu vise on brine za kucu i dijete od mene, sav problem je u meni, on je mozda svega 10% kriv u svemu, ja ostatak. Iznio je jos masu podataka i stvari koje mu smetaju, da vas sad ne zamaram, glavni sadrzaj znate. Sto se tice njegovog odlaska u savjetovaliste, nema nista protiv da idem ja koliko mi volja, ali on, ne pada mu na pamet, jer nemaju mu oni sta pricati kad je on dovoljno pametan da zna da je u meni problem, ne u njemu. On zapravo ocekuje od mene promjene, i da mi oni ukazu na njih, a sto se tice njega, ta je prica zavrsena, on nije glup ni smotan on je dovoljno pametan da zna sta ce uraditi u zivotu, ne treba njemu niko da mu govori radi ovo radi ono (to je njemu psiholog). Dalje, navodi svoju manu, koju smatra greskom bijes i ljutnja koja ga obuzme, i kad plane na mene zbog raznih situacija i mojih gresaka, ostalo je, po njemu sve ok. Kad kazem za osjecaj odbacivanje i izbjegavanje njeznosti, njemu je to smjesno, sta se mi imamo ljubakati u braku i imamo dijete, zna se gdje se ljubaka i kad ( to se odnosi na krevet). po njemu, ljubav je braku izblijedi, prve dvije tri godine je tu a onda kad nas zatrpaju problemi, ona nestaje polahko i smanjuje se ta intimnosti izmedju ljudi. to je njegovo glediste. Ono sto vam ja mogu reci, ja sam samo postavljala pitanja, cisto da upijem sta prica, da ga mogu shvatiti i sagledati, bez kritike i svadje, to su momenti rijetki u kojima se otvorio, i ja sam to iskoristila do maximuama, nije bitno , nek sve svali na mene, samo nek prica prica prica, nek mi pomogne da izadjem iz kruga u kojem se vrtim godinama.. cak mi ni uvrede koje je rekao ne smetaju, ok su mi, vjerujte cudno sam se osjecala, apsolutno svu pricu sam prihvatila, cak nije bitno koliko to mene vrijedja, progutala sam sve to, samo se blago smjeskala, klimala glavom i nastojala da mu dam podrsku da se otvori sto moze vise, da mi time pomogne, da imam jasnu sliku jer sama ne mogu nista. Mislim da sam cak ostavljala dojam da ga podrzavam, da se slazem inace se ne bi toliko otvorio... Ovo su za mene prvi koraci. Jako vazni. Sad, kad budete ovo citale, ko zna sta cete misliti o meni, da nemam svoje ja ili slicno, ali to nije tacno, imam ja svoje ja, cak sam puno jaca nego prije, svjesna sam da poduzimam sve sto je u mojoj moci da spasim brak, i smatram da je to ispravno, jer covjek me ne laze, ne vara, ne kocka, ne maltretira i ne tuce, a to su moji razlozi da se dvoje rastanu. Ovo su problemi psihicke prirode, nerazumjevanja i mog i njegovog, i prva saznanja moja ustvari sta ga to muci, sta je po njemu problem, i zato, hvala svima koji citaju ovu temu, koji su uz mene i koji me podrzavaju, a i oni koji me sazaljevaju, hvala, jer i oni mi smjernica kojim putem krenuti... jer lako je sve napustiti i otici, i dici ruke od svega, to zene vrlo cesto rade ne zeleci da trose sebe i svoj zivot, smatrajuci da je stvar propala, ali mislim da cu ja najvece zadovoljstvo, srecu i snagu pronaci ako budem borila, ako se izborim sa svim, i isplivam u krize u kojoj smo ja i muz. Ako bih otisla i sve napustila, unistila bih sebe, ne njega, sebe, jer bih zalila sto nisam pokusala nista. Ako sve sto pokusam, ne uspije, i svi pokusaju propadnu, onda cu biti mirna, i otici svjesna da je to zapravo jedino pravo rjesenje. Procitajte ove recenice, mnogima ce pomoci, dosta ljudi citaju ovu temu, imajuci iste ili slicne probleme, moja najveca zelja je da pomognem sebi, a ako usput pomognem jos nekome da rijesti svoj zivot, nema mi vece srece voli vas kolacic
|