kolacic
|
IZVORNA PORUKA: jasmin IZVORNA PORUKA: kolacic Intimna anoreksija je termin koji je osmislio američki psiholog Douglas Weiss da bi opisao opasan oblik povlačenja, koji je, kaže, uništio milijune brakova. Intimna anoreksija je, ukratko, uskraćivanje emocionalne, duhovne i seksualne intimnosti, što jedna polovica para čini drugoj. 'Gotovo je nemoguće uočiti intimnu anoreksiju prije nego što bude prekasno, kad ste se već vezali', veli dr. Weiss, prenosi tportal. 'Oni koji pate od intimne anoreksije uspješni su u fazi hodanja. Takve osobe znaju osvajati, zavoditi, ali nakon vjenčanja ne poklanjaju ljubav, seks i pažnju.' I sta dr.Weiss kaze,sta je lijek za ovu bolest? Ovo podebljano je bas cudno . sto je cudno, dakle radi se o tipovima koji prvo dobro kriju da su takvi, sve zivo rade da pokazu da su emotivni i puni ljubavi, ali oni imaju problem u glavi duso, itekakav problem, koji se kasnije ispoljava kad su u braku, na sigurnom. moj muz je bio opijen sa mnom, nijedna zena ne bi mu odoljela vjerujte, rijetko koja, nije zenskaros, ne to, on je "izgledao" vise kao romanticna dusa puna emocija stalno mu je ruka bila u mojoj ruci, gledao je u moje oci kao u bisere, uvijek mi se ophodio sa ljubavi, znaci, pretjerani znaci ljubavi nisu dobri, to tad nisam znala, ali sad, nazalost znam itekako. Prekasno bude kad vec uplovite u brak i dobijete djecu. to je dr weiss mislio kad je to rekao. Nije bolest vise poremecaj licnosti, a lijek uhhhhhhh da znam ne bih pisala vjerujte..to jos ne znam.. to je mnogo ozbiljan i dubok problem, koliko ja shvatih kod psihologa Dakle, Ini ako ces me poslusati, otici ces ko i ja u savjetovaliste, inace, ne garantujem ti uspjeh, i sama si rekla da si sve pokusala. Ja nisam, ali tvoj post od jutros, HVALA DRAGA na tome, mi je otvorio oci, i odmah sam se uputila psihologu. Ja necu razvod, necu da ga ostavim, volim ga, stvarno ga volim, zelim samo da NAM pomognem. Jer on sam sebi ne moze pomoci, on ni ne shvata da je problem s njim, da on ima problem u psihi, da je osoba koja ne zna dijeliti ljubav, sve je u vezi bila maska,i prividnost da me ne izgubi, to je moje misljenje...
|