Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton 17.2.2013 15:08:56
naida2
ne znam sta ste htjeli reci s ovim ili zasto ste se mozda uvrijedili nema potrebe za tim ja nisam mislila nikog omalovazavat nego su mi smijesni ovi iz naseg socijalnog sa svojim izgovorima
RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton 18.2.2013 8:04:06
suberbeba
uzmu prosjek zadnjih 6 plata,pa onda od toga ti izracunaju 80 %,pa ti tih 80% jos umanje za 10% zbog zakona o mjerama stednje.Znaci 70 % od prosjeka plata zadnjih 6 mjeseci prije poroda...al nikako ti ne moze biti veca naknada od 600 KM....ako pare stignu do maglaja ili tesnja u toku dana javljajte...
RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton 18.2.2013 9:32:19
Umuabdela
Mom malom je 4 mj i nisam nikako nista uzimala ,zivim u Sa. A vodim se na Ze-Do ,rodila sam ga u Sa i posto nismo se jos prebacili nemam pravo na da dobivam ovdje , zato sam pitala koliko se u Zenici dobiva , imam li racuna da dolazim ,i sta i gdje se to uzima ???
RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton 18.2.2013 10:33:07
Stent
nazovi te svoje u socijalno gdje si prijavljena, mislim da je rok za predat papire mjesec dana po porodu... mozda ti izadju u susret, mozda su se pravila igre promjenila... po meni, ne vidim razloga da ne ostvaris svoje pravo, taman da je rijec o 2KM :) ;) Sretno Draga!
RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton 18.2.2013 13:26:14
zepce84
da li mi neko moze reci da li je uspio ostvariti 100% naknadu na porodiljskom, cula sam da da 80% isplacuje socijalno, a razliku do pune plate isplacuje poslodavac.
RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton 18.2.2013 18:02:42
dandi84
Ja sam isto to čula odnosno vidjela zahtjev koji je moja koleginica pozivajući se na neke zakone trazila od firme da joj isplate...Ne znam da li su joj udovoljili jer jos nije pocela da radi a taj zahtjev imam kopiran na poslu pa ti mogu reći u skladu sa kojim zakonom imaš pravo na to....Sigurno postoji ta isplata razlike i to je predviđeno a koje firme isplaćuju i isplaćuju li uopšte to ne znam...