Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton 7.2.2013 13:04:38
mamica Emina
naida2 i ja sam iz Visokog. Oni tebi trebaju uplatiti zaostatak. Ja skroz kasno predala pa opet dobila što me sljeduje.
"Odabrao sam jednog anđela za tebe,on će te čekati i brinuti se za tebe.Svakog dana će se smijati s tobom,imaćeš njegovu ljubav i bićeš sretno biće."-"Hoćeš li mi reći ime tog anđela?" -"Nije važno kako se zove"-reče Bog-"ti ćeš ga zvati MAMA!!!"
RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton 12.2.2013 9:03:59
suberbeba
nazalost ,logika premijera je da je bitno da svi ostali dobiju novac a majke porodilje su zadnje na listi prioriteta....strasno,strasno,strasno...al ja kad sam pitala da li je moguce da mi progledaju kroz prste za 15 dana neuvezanog staza ...ma ni slicajno ,kazu staz mora biti uvezan...a sta sad sto naknada kasni pa evo skoro 3 mjeseca TO NARAVNO,NEMA VEZE...sram da ih bude iz bilo koje politicke partije da dolaze...dabogda i njihova djeca cekala ovako kao i mi sto cekamo svoje pare....od kojih ce se kupiti hapa,pelene,kasice....nemam komentara stvarno....
RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton 12.2.2013 9:50:27
suberbeba
malena,vrati se na ranije opstove, pa ces vidjeti da smo i to radile...medjutim nista od toga...nazalost i onaj sramni odbitak od 10% je jes uvijekk na snazi...
RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton 12.2.2013 9:52:53
suberbeba
jos nesto,moj suprug mu je pisao u vezi ovih 10% odbitka,koji je usvojen zakonom o mjerama stednje i premijer je kao odgovorio da ce sve uraditi da se to ukine...medjutim od decembra nista jos se nije desilo niti on vise odgovara na upite...i da , i njega je pitao da objavi upit i konverzaciju na web stranici kantona ,medjutim je je jos nigdje ne vidjeh...
RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton 13.2.2013 17:39:48
mama mahira
jestel zaposleni?u cetvrtak je nezaposlenim porodiljama bila isplata tao je do mene dosla inf.a za porodilje koje rade tako su rekli da ce bit pare ubrzo pustane
RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton 14.2.2013 7:20:03
suberbeba
evo na jutro dok sam horna...koliko sam shvatila nase naknade idu iz iste budzetsje kase kao i plate i topli obroci svim korisnicima ZE Do kantona...e sad meni nije jasno koji je rezon premijera i resornog ministra da prvo sebi puste topli obrok i plate a svesni su da u tom slucaju ,kao sto se i pokazalo na kraju, da mozda nece biti para za porodiljske naknade...jel to oni misle da u svakoj porodici u kantonu je jedan clan koji prima budzetsku platu...pa s obzirom koliko ode na plate svima njima i ja bi to pomislila ( samo sto je realnost drugacija ) ...rodjaci i rodice odabranih porodica su na tim jaslama a mi "ostali" se snalazimo kako znamo i umijemo...pogotovo u ovakvim situacijama...nego sta im na kraju reci ,gego samo .... na nivou netolerancije prema nasoj novorodjenoj djeci....e pa premijeru i resorni ministre ....dabogda vam topao bio taj topli obrok sto ga pojedete umjesto nase djecice....