|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod?
14.11.2008 19:07:15   
Nana_Ze
nisam, imam sina od 3 godine, ali sam ga rodila na carski pa nemam pojma sta znaci roditi dijete:) nisam imala cak ni bolne trudove iako je aparat pokazivao da su jako intenzivni... eto ako se porodim prije vas javim vam kako je bilo, iako kazu da poslije jedne sekcije obicno slijedi i druga....

http://www.pampers.ba/profile/4746

(odgovor članu Amela V.)
Neposredna veza do poruke: 701
14.11.2008 19:08:17   
Amela V.
Ma naravno, svako ima pravo na svoje misljenje, i svaka odlucuje za sebe, nismo ni maloljetne ni maloumne, jel tako.
Ma samo da prodje sve kako treba i da nase bebice budu dobre, a ostalo se sve predevera nekako
Kad je tebi termin malaaaa?

Ajlica Sunchica 04.12.2008.

(odgovor članu malaaaa)
Neposredna veza do poruke: 702
14.11.2008 19:11:36   
dinciii
ma kako god valja nam proci kroz to,ja samo mislim na bebicu i ne mislim bas puno o tome kako ce to sve biti,niti se bojim,za sada sam jaka,a vjerovatno kad dodje taj momentat strahovat cu user posted image  ,drage moje koja li ce prva user posted image koja god da se porodi neka javi kako je prosla..

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

(odgovor članu Amela V.)
Neposredna veza do poruke: 703
14.11.2008 19:13:31   
Amela V.
Ni mene jos nije uhvatio strah, samo ponekad razmisljam, sta cu ako me zaboli a MM na poslu.... on je od 27. novembra na godisnjem, pa se nadam da ce i bebica sacekati do tada user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 704
14.11.2008 19:13:53   
beni29
Draga Nana

Evo ja imam dvoje djece i obadvoje sam rodila sa epiduralon i mislim da stvarno nema nikakvog razloga da se bilo ko plas ili ne znam ti ja sta te anestezije. Ovdje je praksa da anestezis je postavi kada zena vise ne moze da izdrzi bolove a sve to naravno zavisi od zene i obicno je to ( u vecini slucajeva) kada je zena otovrena 5-6 centiemtara( prstiju). Meni su je postavili obadva puta jako rano je ja ne osjacam bolove( srecnica) tako da su se bojali da poslije ne postane nesnosljiv sto se nikada nije desilo. Samo postavljanje je vrlo jednostavno anestezist te ubode izmedju dva ledjna prsleja ubaci cjeviccu i obicno djeluje u nekih 10 tak minuta. Poslije je prav uzivanje. Ja sam ma monitoringu vijdlea ogromne kontracije a meni nista gledala TV u sali za porodjaj ali vjeruj li kada sam dobila napona jako dobro sam znama da su to naponi kao kad ides u WC i osjetit ces bebeu kada bude izlazila( to je bio moj slucaj). Ja se slazem da su se prije a i sada zene porajdale bez otag ali moje licno misljenje je da je trebas uzeti akoimas priliku jer tako ako nista cuvas snagu za napone....

Sretno

Benjamin 18/12/2001
Eliott 28/04/2007
Mon bebe d amour

(odgovor članu Nana_Ze)
Neposredna veza do poruke: 705
14.11.2008 19:16:15   
dinciii
Amela ti ko i moja sestra,zove me jucer jer me je pocelo ono bolit i govori joj sta ces ako budes sama,reko ajde bona znam broj hitne nek me vodi user posted image user posted image user posted image s MM ce doci naknadno.ovde pogotov ako ti pukne vodenjak moras zakonski zvat hitnu da te vozi u bolnicu a inace ne moras iako mozes...pa vidjet cemo kako ce grah pasti..a de mi recite jel vama MM se unervozio.Ovaj moj je nepodnosljiv user posted image user posted image user posted image   reko sta ce bit kad se budem poradjala???

(odgovor članu Amela V.)
Neposredna veza do poruke: 706
14.11.2008 19:20:03   
Nana_Ze
naravno beni 29, slazem se s tobom, i tvoj sin je benjamin kao i moj, odakle nam ti tipkas..kod nas nazalost u zenici ne daju tu injekciju, jedino da se covjek dogovori ranije...ali ako krene navecer ili preko vikenda epidurala samo u snovima hihihi

(odgovor članu beni29)
Neposredna veza do poruke: 707
14.11.2008 19:21:44   
Amela V.
MM ni je nervozan, ili to ne pokazuje. Inace je po prirodi miran i stalozen (za razliku od mene) tako da ne primjecujem nikakve promjene. Samo je poceo da kuka, kako mu se nece dati da radi kad beba dodje na ovaj svijet ako Bog da, kad nas moradne ostaviti same u kuci.
A ovdje ne moras zvati hitnu ako ti pukne vodenjak. Meni je moja doktorica rekla da ako mi pukne vodenjak, da moram pratit da li je voda bistra ili mutna/zelenkasta. Ako je bistra, da se ne trebam zuriti u bolnicu i da cekam trudove u razmaku od 10 minuta, koji traju po 45 sekundi, pa da onda idem u bolnicu. Bolnica mi je inace jako blizu 15 minuta od kuce, tako da je to jos jedan +

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 708
14.11.2008 19:22:37   
beni29
Ja sam u Francuskoj i vodje se sve zene porajdaju sa epiduralom( ovdje je zovu peridural). Jos nisma upoznala zenu koja se porodila bez osim naravno kada dodje otvorena 10 centimetara i kada joj ostaje samo da se napne koji put i eto bebe. Zao mi je sto toga nema kod nas jer ipak puno pomaze zenama pogotvo da sacuvaju snagu jer ponekad kada je porod dug snaga nam itekako treba za kraj.

Benjamin 18/12/2001
Eliott 28/04/2007
Mon bebe d amour

(odgovor članu Nana_Ze)
Neposredna veza do poruke: 709
14.11.2008 19:24:03   
malaaaa
jos dvanaest dana do termina...
uh MM je katastrofauser posted image on nevoli bolnice nikako uostalom ko je voliuser posted image user posted image a jadnik mora bit samnom na porodjaju jer nebi ja volila sama a i u slucaju ako mi zatreba prevodilac da je tu...ija neznam sta bi ako bi se desilo po dani a on na poslu a nemogu hitnu nazvati jer neznam njemacki jojuser posted image nesmijem ni mislit

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 710
14.11.2008 19:26:37   
Amela V.
Uh.... bas ti je to problem sto ne znas jezik..... nadat je se samo da ti nece trebati da zoves hitnu. Cuvam ti fige user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu malaaaa)
Neposredna veza do poruke: 711
14.11.2008 19:27:43   
Nana_Ze
Amela V. joj dobar ti je muz, kao da pises o mom kad sam bila prvi put trudna..cim beba pocne zezati po noci, pa plakati odmah promijene misljenje...odmah se presele u drugu sobu i idu ranije spavati nego obicno hihih

(odgovor članu Amela V.)
Neposredna veza do poruke: 712
14.11.2008 19:29:17   
Amela V.
he he moj nece imati gdje da se preseli, bice mu punica u drugoj sobi user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image tako da ce morati ostati sa nama

(odgovor članu Nana_Ze)
Neposredna veza do poruke: 713
14.11.2008 19:32:43   
malaaaa
valjda nece trebati ima svekrva blizu mogu nju zvati ako bi bas bilo hitno dok moj dragi nedodje jer nebi bas volila da ona bude samnom na porodjaju bilo bi mi bas neprijatno

(odgovor članu Nana_Ze)
Neposredna veza do poruke: 714
14.11.2008 19:36:30   
malaaaa
moj kaze da ce biti tu da mi pomogne oko bebe pazice budan cijelu noc na nasuser posted image vidjecemo sta ce biti

(odgovor članu malaaaa)
Neposredna veza do poruke: 715
14.11.2008 19:40:05   
Nana_Ze
amela e bas mi je drago to cuti, e bas si me nasmijala hihihihuser posted image user posted image

malaaa porod sa sveki je nabolji hihihi, hajde ne sekiraj se, samo da hajirli dodjes do bolnice, nije bitno s kim

(odgovor članu Amela V.)
Neposredna veza do poruke: 716
14.11.2008 19:42:06   
Nana_Ze
malaaa slazem se, hoce prvu sedmicu, sve ce ustajati da vidi da li beba dise, jel se otkrila, a poslije ako Bog da bit cemo u kontaktu:) svi su oni isti user posted image

(odgovor članu Nana_Ze)
Neposredna veza do poruke: 717
14.11.2008 19:53:16   
malaaaa
to ti iz iskustva?user posted image dobra siuser posted image

(odgovor članu Nana_Ze)
Neposredna veza do poruke: 718
14.11.2008 19:55:49   
malaaaa
idem ja eno moj doso s posla pa se vracam opet kasnije
caooo
moram pozelila sam cojka user posted image
haj pa cujemo se

(odgovor članu malaaaa)
Neposredna veza do poruke: 719
14.11.2008 21:10:51   
dinciii
malaaaa imas pp...

(odgovor članu malaaaa)
Neposredna veza do poruke: 720
14.11.2008 23:07:05   
mamabb
Vidi ti njih jeste se raspisale...polako da vas sve pofatam user posted image  zezam se.
Ja sam danas cijeli dan na nogama, imala goste pa poslije njih u kupovinu a onda mužeka nadgledala kako sastavlja komodicu i fatila se peglati stvarčice koje su suhe i evo sad virnula do vas malo...
Krsta me bole i stidne kosti al' to je od umora, ne želim da mislim kako se sprema jer mi je doktor na nekom simpoziju u Beogradu do kraja iduće sedmice pa mi se bez njega ne da...uh još sutra idem na put nekih sat i po vožnje a koliko mi je to pametno ne znam...
Lijep pozdrav i laku noć od mene odoh spavati baš sam ''grogi''

04.12.2008.

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 721
14.11.2008 23:52:09   
dinciii
haman sve spavate,ja evo opet ne mogu vise neznam ni sta da radim...sad bi pocela usisavat al ne smijem kasno je user posted image uh bit ce ovo duga noc,oci mi ko fildzani user posted image  

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 722
15.11.2008 8:02:50   
dinciii
Drage moje s tim da sam legla tek u pola 3 ev me vec na nogama,vec pravim dorucak user posted image nisam ovako rano ustalo ima sto godina user posted image ko i posao mi pocinjao u 9.pa nisam imala razloga ustajati u 7...et sad ustade bez toga sto moram,kaze MM sta ce to biti,on inace uvijek rani...
kako se vi danas osjecate,imal kakvih promjena,ja imam osjecaj da mi je svaki dan sve nizi stomak...
Bebbe kako si mi danas,vidim da si jedino ti vec na forumu user posted image
pozdrav drage moje...

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 723
15.11.2008 9:12:58   
behmen
Moje drage trudnice,
malo da se i ja javim nakon 5 mjeseci. Eto dogurala sam i na ovaj topić. Punih 38 sedmica trudna. Kako se osjecam - manje vise isto, samo nesto teza.( u plusu sam 12 kg). Nema neke nervoze pa se pitam je li i to normalno??? S obzirom da mi je prva beba.  Torbu i sve za bebu spremila, ostale jos samo jednokratne pelene za kupiti. Uglavnom uvijek gledam da sam cista, izdepilirana i da imam spremne stvari za obući ako me uhvati. Sve nesto kontam ja cu to laganini, kad uhvati, istusirati se, spremiti se polako, i via bolnica kad krenu na 10 minuta. Inace u Mostaru sam, i ovdje je sve tako blizu, cini mi se mogla bih i pjeske do ginekologije. Amela v. , vidim i ti si u Mostaru. Gdje se planiras poroditi? Mene vodi dr Tanović, i idem na drugi ctg u ponedeljak i da vidim mog malog prdu ako Bog da. Termin je 1.12. Nadam se da ce sve biti ok. Sretno svima koliko nas ima!

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 724
15.11.2008 9:25:44   
mamabb
user posted image  user posted image  Dobro jutro user posted image user posted image
Tako sam čila i vesela, lijepo naspavana.Sinoć kad sam se s vama pozdravila, otišla u krevet i odmah zaspala, ma divota jedna, svega dva puta ustala na WC.
Sad doručak pa lagano put pod noge.
E a ja još za bolnicu moram pripremiti i posteljinu za sebe, jer tako vam je u Bihaću...to kad krenem još samo šatorsko krilo user posted image
behmen dobro došla, cure su super, vole druženje user posted image
Želim Vam lijep i ugodan dan!

04.12.2008.

(odgovor članu behmen)
Neposredna veza do poruke: 725
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *