|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  214 215 [216] 217 218   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodiljska naknada
31.1.2013 10:32:41   
medaaaa
meni na rijesenju pise 120km izgleda u svakoj opstini je drugacije

(odgovor članu maminozlato)
Neposredna veza do poruke: 5376
31.1.2013 10:37:27   
chuci
medaa ti si vjerovatno nezaposlena. svim nezaposlenim piše 120 i toliko dobijaju fiksno.
zaposlenim ne ide fiksno nego zavisi od prosjeka plate.

mamino zlato tebi to nije samo za decembar nego i zaostatak za to pola novembra. ali na onoj plavoj uplatnici piše samo posljednji mjesec. ja sam tako dobila za dio juna i juli a na uplatnici je pisalo samo juli

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu medaaaa)
Neposredna veza do poruke: 5377
31.1.2013 10:37:35   
Marija13
koja si opstina i na koji broj si zvala, ja sam dobila rjesenje oko 10 januara pa se sve nesto nadamuser posted image

IZVORNA PORUKA: medaaaa

Ja sam jutros zvala postu kazu da sam na spisku evo cekam vec tri dana
postara nigdje boze sacuvaj nijie mi jasno kako mu moze nestati para

"Ono što mi jesmo određuje našu djecu daleko više nego ono što im govorimo. Znači, potrebno je da budemo danas, ono što želimo da naša djeca postanu sutra."

(odgovor članu medaaaa)
Neposredna veza do poruke: 5378
31.1.2013 10:38:13   
maminozlato
180 km je iz razloga sto sam odradila 3mj prije nego što sam otišla na porodiljsko pod tim ugovorom pa je to pola od onih 360. To kontam al ne kontam nikako kako sam dobila za decembar 346km :D

(odgovor članu medaaaa)
Neposredna veza do poruke: 5379
31.1.2013 10:39:58   
medaaaa
Marija ja sam opstina Novi Grad

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 5380
31.1.2013 10:42:29   
Marija13
i ja sam iz NG, koji broj si zvala, jesu li voljni reci jesi li na spisku ili...

Marija ja sam opstina Novi Grad

"Ono što mi jesmo određuje našu djecu daleko više nego ono što im govorimo. Znači, potrebno je da budemo danas, ono što želimo da naša djeca postanu sutra."

(odgovor članu medaaaa)
Neposredna veza do poruke: 5381
31.1.2013 10:45:18   
Miimy
dajte mi broj poste na zeljeznickoj da zovem postara nigdje... ja sam NOVO s.

‎"Odluka o tome da ćeš imati dijete – izuzetno je važna. To znači da će tvoje srce zauvek koračati negdje izvan vlastitog tijela."

Nase malo Sunce doslo na svijet 3..8.2012. 9:10h

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 5382
31.1.2013 10:51:24   
medaaaa
Marija meni se javio neki gospodin i bez problem mi je rekao da sam na spisku evo ti broj 033/650-363

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 5383
31.1.2013 10:58:06   
vanili
Zna li neko koga mogu kontaktirati jer postar je bio u Svrakinom a meni nije donio naknadu user posted image

(odgovor članu medaaaa)
Neposredna veza do poruke: 5384
31.1.2013 10:59:12   
Marija13
Hvala medaaa zvala sam, bas ljubazan ciko, ali rece mi da nisam na spisku user posted image

Marija meni se javio neki gospodin i bez problem mi je rekao da sam na spisku evo ti broj 033/650-363

(odgovor članu medaaaa)
Neposredna veza do poruke: 5385
31.1.2013 11:00:58   
medaaaa
E bas mi je zao onda sljedeci mjesec sigurno

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 5386
31.1.2013 11:38:08   
medaaaa
evo ga postar bio jupiiiiiiiiii

(odgovor članu medaaaa)
Neposredna veza do poruke: 5387
31.1.2013 12:14:02   
DooRaa

evo ga postar bio jupiiiiiiiiii

Superrrrrrrrr! user posted image Bio i kod nas! Napokon! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Nasa ljubav najveca......... Lorena 18.10.2012.

(odgovor članu medaaaa)
Neposredna veza do poruke: 5388
31.1.2013 13:02:44   
chuci

IZVORNA PORUKA: maminozlato

180 km je iz razloga sto sam odradila 3mj prije nego što sam otišla na porodiljsko pod tim ugovorom pa je to pola od onih 360. To kontam al ne kontam nikako kako sam dobila za decembar 346km :D

to ti je i za pola novembra i za decembar.
eh sad ja ne znam kako ide obračun za slučaj da nisi ovo regularno 360 na rješenju i ostalo.
ne znam da li i vi dobijate neki dio od prosječne plate federacije pa da ti to varira od mjeseca do mjeseca kao nama ili kako? nazovi općinu pa pitaj.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

Neposredna veza do poruke: 5389
31.1.2013 14:11:55   
moj pilic
bas mi drago..........abd bit ce danas svima..................znam koliko sam je ja sa nestrpljenjem ocekivala..........nadam se da nam iduca nece kasniti i da ce biti oko 20......user posted image user posted image

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 5390
31.1.2013 20:37:24   
nina2725
Pozdrav! Zna li neko od vas na šta imamju pravo porodilje koje su zaposlene, zbunjuju me sa savjetima oko toga, i da li svima donosi poštar naknadu kada su na bolovanju ili nekome ide preko firme. Pred porodom sam termin u Nedelju 03.02.20113. do sad nisam imala dodira sa tim naknadama pa bi mi svaka pomoć dobro došla .
Unaprijed hvala.

(odgovor članu moj pilic)
Neposredna veza do poruke: 5391
31.1.2013 20:50:35   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: nina2725

Pozdrav! Zna li neko od vas na šta imamju pravo porodilje koje su zaposlene, zbunjuju me sa savjetima oko toga, i da li svima donosi poštar naknadu kada su na bolovanju ili nekome ide preko firme. Pred porodom sam termin u Nedelju 03.02.20113. do sad nisam imala dodira sa tim naknadama pa bi mi svaka pomoć dobro došla .
Unaprijed hvala.

Kao zapolena porodilja imaš prvano na naknadu za zapolene porodilje koja po kantonalnom zakonu iznosi 60% porsječne plaće federacije...
sada ona varira oko cca 450 KM...
Istu primaš preko opštine na kućnu adresu donosi je poštar...

nakada ti kreće teći sa danom porroda ( ako nisi otvorila bolovanje 28 dana prije)...
po danu poroda dužna si predati zahtjev u matiččnu općinu stanovanja za zaposlenu majku porodilju...
u okviru svake opštine imaš na info šalterima informacije što ti od dokumenatcije treba...
rok za posnošenje ovoga zahtjeva je 60 dana od dana poroda...

rješenje dobiješ otpilike za 25-20 dana po predaji...
po osnovu toga rješenja prvi naredni mjesec isplate tebi je dolazak poštara zagarantiran sa nakandom i mjesec pretjodni koji je bio u trajanju podnošenja zahtjeva i čekanja rješenja...

12 naknada primiti moraš...
12 mjeseci porodiljskoga osim u slučaju da isto prekidaš ranije...

ako tvoja firma vrši isplatu plaće do 100% za vrijeme podrodiljskoga dopusta, onda ćeš kopiju rješenja ti a u većini sluačjeva i opština dostaviti firmi...
na raješenju piše cifra od cca 450 Km koliko je naknada, firma to oduzima i ostatak uaplećuje na tvoju platnu karticu...

Po isteku naknade za porodiljesako si na jednoj od hradskih optina ( stari grad, centar, novi grad ili novo adarjevi) dobit ćeš nakandu od grada kao 13-tu u iznosu od 260 Km...

U slučaju niske plaće, smanjenih prihoda domaćinstav, jednoga nezapolenoga, nemanja automibila itd itd moguće je da imaš pravo na jednokratne pomoći po opštini s erazlikuju , ili ako budeš dojila potvrdu da patronažna pa ganjaš mlijeko i soka...ili ako imaš pravo na dječiji doplatak automatizmom i nešto od grada primaš...no rijetko ko ova prava ostavri kao zapolena porodilja...svakako o tome ćeš se najbolje informisati u matičnoj opštini i oni će vas uputiti gdje i šta...

Eto ukrratkouser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu nina2725)
Neposredna veza do poruke: 5392
31.1.2013 23:28:26   
nina2725
Hvala puno, sad mi je malo lakše user posted image user posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 5393
31.1.2013 23:31:05   
Hanady RR
ma no sikirki..da sve super porđe u nedelju aBduser posted image user posted image user posted image

i ne napisah, a važan je podatak...
uz dokumnete moraš imati rodni list djeteta...
a sve može odraditi tvoj muž ( ili neko za tebe sa tvojm ličnom) , čak i predat zahtjev imaju razmjevanje za porodilje koje su kod bebauser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu nina2725)
Neposredna veza do poruke: 5394
31.1.2013 23:41:00   
nina2725
user posted image user posted image ma taj termin u nedelju je treći po redu pa valjda će konačno pogoditi,super mi je to da može muž a već sam uzela onaj zahtjev pa na njemu piše šta sve od dokumenata treba, pa me zanimalo to za uplate i srećom da to donosi poštar meni a ne ide preko firme, jer kakvo je stanje kod nas ne bih od njih ni pola od toga dobila user posted image jer oni ako mogu da nam šta uzmu rado će .
Mnogo hvala na svemu.

Neposredna veza do poruke: 5395
1.2.2013 0:44:07   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: maminozlato

nije pola 180 nego 216 user posted image
jer je 1.februara 2010 izmjenjena stavka od 360 na 432...

tako si dobila do 15.novebra do 1.decembra 115,20 ( 216/30 dana februara= 7,20.. od 15 do prvoga brojanjem je 16 dana x 7,2 je ovaj iznos)
na to doaš u decemrbu 216 dobiješ 331,20

elem ovih 14,80 je rzalika iz decebra na primanja u odnosu na rješenja gore navede stavke...
pošto se isplate vrše u vrijednosti 60% prosječne neto plaće u FBiH s tim da taj iznos ne može biti manji od najniže plaće za zaposlenike pa cifra varira...

u decembru su žene dobile znači cca 470

eto jel jasnije :)

< Poruku je uredio Hanady RR -- 1.2.2013 0:51:45 >

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 5396
1.2.2013 0:52:20   
animagical
joj hanady zar i racunica puceuser posted image svaka cast konouser posted image
samo da napomenem porodilje iz starog grada da uz onu osnovnu dokumentaciju predaju i broj tekuceg racuna, jer na racun nasa opstina porodilji u vrijeme prve naknade uplati i 200km na ime poklona, na babine...prije su nosili licno na adresu neki opstinari, sad na racun....

Neposredna veza do poruke: 5397
1.2.2013 22:51:14   
baby asija
Pozz ženice. Rješenje sam dobila 3.12. i baš se ponadala da će nas poštrko obradovati ovih dana, međutim moj dohodak još nije stigao...btw, nisam nikog zvala da provjerim jer sam bila ubjeđena da sam na listi za isplatu ovaj mjesec, međutim nista user posted image

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 5398
1.2.2013 22:52:16   
M kao Mama

IZVORNA PORUKA: baby asija

Pozz ženice. Rješenje sam dobila 3.12. i baš se ponadala da će nas poštrko obradovati ovih dana, međutim moj dohodak još nije stigao...btw, nisam nikog zvala da provjerim jer sam bila ubjeđena da sam na listi za isplatu ovaj mjesec, međutim nista user posted image

pa trebala si dobiti, provjeri u općini šta je

(odgovor članu baby asija)
Neposredna veza do poruke: 5399
5.2.2013 10:20:17   
amery
imam pitanje,nezaposlena porodilja sta sve prima sa biroa 120km,djeci doplatak,jednokratnu pomoc porodiljama 210km,sok i mlijeko 6mjeseci,(naravno ko nema auto na sebi ili suprugu),e sad me zanima da li prima li jos nesto od opstine kantonaili sl.posto ima jedna porodilja ona prima sve ovo ali joj jos dolazi mjesecno 220km od grada vec 6 mjeseci i 7 mjesec 240km pa me zanimazasto to ja ne primam i ako trebam koliko mjeseci se prima!? hvala!!user posted image

(odgovor članu medaaaa)
Neposredna veza do poruke: 5400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  214 215 [216] 217 218   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  214 215 [216] 217 218   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

hrana
krofnica 2

jesti meso ili ne?

da (93%)

na (7%)

Broj svih glasova: 61

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *