Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
zna li neko na kojem broju opštine NG mogu provjeriti da li sam na spisku ovaj mjesec...
amery evo ovo je pravilnik za porodiljske http://www.sarajevo.ba/ba/files/pravilnik-porodilje-2011-bos.pdf e sad,ako ne dobijes odma poslije 12-e 13-u,zovi u svoju opstinu da vidis sta je meni kasne vec 4 mjeseca,a sve zbog tete u opstini koja me nije uvrstila u spisak sretno ti
Svilice hvala puno...rece teta "Trebali biste ovaj mjesec, ali kao sto je u januaru bilo skroz krajem mjeseca tako ce biti i u februaru da ocekujemo zadnji dan isplatu"...
IZVORNA PORUKA: Svilica
Marija, 291 141. Sad zavisi koliko će biti ljubazni da ti kažu, nekada im je i to teško Sretno!!! Očekujem te sa lijepim vijestima
Hvala buci buci puno,procitala sam pravilnik,e sad mi nije jasna samo jedna stvar da li se isplacuju sve ove naknade jedna poslije druge ,izvini nisam u toku,a ja sam opstina centar pa cu valjda dobiti tu 13 ako ne,javljam se opet za broj,u svakom slucaju hvala,sretno i tebi za 13-u valjda ces dobiti uskoro svu srecu zelim od ..
amery,dobivaju se valjda jedna iza druge..... tako bi bar trebalo prvo se dobije ovih 240 nakon sto isprimas sokove i mlijeko a onda kad primis ovih redovnih 12 sa biroa,slijedi ovo od grada sretno i tebi,nadam se da neces cekat k'o ja pozz
Djevojke imam pitanje...recite sta se desava sa naknadaom ako nisi na toj adresi, npr. meni roditelji zive na toj adresi i mogu li oni primiti novac za mene jer ja malo selim sa adrese na adresu, u starom gradu sam prijavljena,a muz na Ilidzi i meni se ne prelazi dole u Opstinu nikako.akvi su postari po tom pitanju?Hvala na odgovoru :)
u opstini popuni punomoc sa podacima ko ce primati u tvoje ime, mozes navesti dvije osobe, moja komsinica koja bude kod mame u tuzli napravila punomoc na moje ime i postar regularno nama donosi...
IZVORNA PORUKA: malamacamaca
Djevojke imam pitanje...recite sta se desava sa naknadaom ako nisi na toj adresi, npr. meni roditelji zive na toj adresi i mogu li oni primiti novac za mene jer ja malo selim sa adrese na adresu, u starom gradu sam prijavljena,a muz na Ilidzi i meni se ne prelazi dole u Opstinu nikako.akvi su postari po tom pitanju?Hvala na odgovoru :)
ako ih poštar zna trebalo bi da ostavi bez problema. moj zna mene pa ostavi ko god mu otvori vrata u mojoj kući.
Drage moje, imam jedno pitanje. U stalnom radnom odnosu sam vec 18 mjeseci kod privatnika. Interesuje me da li mogu ostvariti pravo na porodiljsku naknadu. BRINE ME SLJEDEĆA ČINJENICA. Danas sam provjerila, poslodavac nije redovno uplaćivao doprinose. Da li je neko imao sličnu situaciju? Unaprijed hvala
i kod mene je to bio slucaj ali sam ostvarila pravo na punu naknadu, tako da ti to mislim nece uticati na visinu bitno je samo da si u radnom odnosu duze od 6 mjeseci
ja sam na porodiljskom bila do 9.2. znate li kako meni sad placaju - trebam dobiti za januar i onda u martu za ovo 9 dana jel tako? Pitam jer sam srela zenu koja radi u mojoj opstini na ovome i ona nesto rece kao doslo mi da si ti zavrsila sa porodiljskim i bas se iznenadih da je godna prosla i ja joj kazem jeste do 9.2 a ona kao nesto u smislu al ulazis sa zavrsetkom u januaru .... tek kasnije kad se rastadoh s njom u glavi mi da je rekla da kao necu dlobtii februarsku. zna li neko nesto o tome. mislim - i to dodje kao nekih 100 KM otrpilike mozd ai malo vise i nije za baciti da mi samo tako uzmu jel tako ... ne znam kako su racunali na pocetku jel moguce da su oni zaokruzili pa od pocetk aplacali za onaj tamo februar da ne bi za ovaj ...
jel neko imao lsicnu situaciju ... i kad sad da ocekujem od grada 13... kad primim svih 12 pa nakon toga koliko vremena?
Draga naša ti ces dobiti i te dane u februaru al kad se bude dijelila naknada za februar... A 13ta ide mjesec iza toga tako no sikiriki bice jos parica ...
ja sam na porodiljskom bila do 9.2. znate li kako meni sad placaju - trebam dobiti za januar i onda u martu za ovo 9 dana jel tako? Pitam jer sam srela zenu koja radi u mojoj opstini na ovome i ona nesto rece kao doslo mi da si ti zavrsila sa porodiljskim i bas se iznenadih da je godna prosla i ja joj kazem jeste do 9.2 a ona kao nesto u smislu al ulazis sa zavrsetkom u januaru .... tek kasnije kad se rastadoh s njom u glavi mi da je rekla da kao necu dlobtii februarsku. zna li neko nesto o tome. mislim - i to dodje kao nekih 100 KM otrpilike mozd ai malo vise i nije za baciti da mi samo tako uzmu jel tako ... ne znam kako su racunali na pocetku jel moguce da su oni zaokruzili pa od pocetk aplacali za onaj tamo februar da ne bi za ovaj ...
jel neko imao lsicnu situaciju ... i kad sad da ocekujem od grada 13... kad primim svih 12 pa nakon toga koliko vremena?
ja sam od 4.6. i za 6 mjesec sam dobila samo dio nadoknade ne cijli iznos koji ste vi dobile za taj mjesec. zato je valjda logično da mi u junu isplate za 1,2,3 sljedeće godine odnosno kad završim.
mislim da će ti platiti i u februaru za tih 9 dana. ako ne plate nazovii pitaš šta je. ali meni kad je s ajšom bilo dobila sam i za dio septembra na početku porodiljskog odsustva i za dio na kraju. znači 13 puta sam dobivala jer nisam od početka mjeseca bila. plus 13ta nadoknada