Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici 31.12.2012 1:04:52
hanabanana
Mene samo zanima da li bi roditelji bili tako blagonakloni prema učiteljicama i da se desilo da su djeca izašla i otišla iz vrtića?? Da su nestala? Da se neko okliznulo u wc i udarilo glavom u wc šolju?
37 djece je puno za jednu grupu, i sigurna sam da ni po pravilniku ni zakonu ne smiju biti tolike grupe.
RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici 31.12.2012 7:06:24
Halimaa
ne znam koga interesuje " mladenlačka pogreška" kad je riječ o njegovom djetetu... Drago mi je da su ih isključili iz škole, pa čuj, nije im život gotov, promijeniće smjer kako i treba biti. Lijepo odgojene cure od 17 godina zrele su i da čuvaju djecu, ove su očite bile nezrele i nesposobne za takvo nešto. Što se tiče uslova u državnim vrtićima, roditelji su se odavno trebali pobuniti oko mnogih stvari, a ovo je dobar povod. Kad je H. išao u državni vrtić u jaslice, i ja vidjela njegovu učiteljicu kako puši sa čistačicom...mislim, nemam predrasude, ali to je osoba kojoj plaćate, koja boravi sa bebama, tako će se smrdljiva njima približavati...
RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici 31.12.2012 8:54:36
namkic
IZVORNA PORUKA: Visnja RR
ovo bi mogla da bude odlicna prilika da se roditelji "dignu" protiv malog broja zaposlenih teta u tako velikim grupama... ili ce ostati pasivni!!!???
Sve su prilike da će ostati na ovim raspravama na forumima, zaista mi je žao što smo propustili priliku a mogli smo popraviti stvari u korist naše djece.
Zaista bih željela da se oglase roditelji dječaka koji je potpuno marginaliziran , kao da nije bio prisutan a i djevojčice koja je sve to pretrpjela pa da zajedno s njima održimo roditeljski sastanak i da TRAŽIMO BAR JOŠ PO JEDNU ODGAJATELJICU U TAKO VELIKIM GRUPAMA. To je najmanje što možemo uraditi pa zar ćemo i to propustiti.
RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici 31.12.2012 9:24:26
hampsi
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
naravno... ko nebi negirao... sad zamišljam kako su ko ždralovi na njih ti naletili njihov strah, sikiraciju, poglede njihovih roditlej, njihove direktorice ...počeo satsanaka sa optužbom da su one za sve krive
Moje dijete ne ide u vrtic, nisam bas kompetentna za komentar, ali komentarisacu kao mama. Zanima me da li bi ovako branila ove djevojke da je u pitanju bila tvoja djevojcica? One se boje necega? Danasnja djeca/djevojke od 17 godina su sve ali ne jadne i "krhke" kako ih ti (bar meni) predstavi.
IZVORNA PORUKA: vjestica
i jednastvar mi nije jasni, djeci je6 g, sljedeće godine idu u školu, gjde će sami ići u toalet, zar nisu dovoljno velikida već idu sami u toalet?
Kao sto neko rece a sta da dijete padne i udari se a nikoga pored njega?
RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici 31.12.2012 11:23:54
lepetetka
ja nešto kontam u glavi da je moje dijete u pitanju, pa neko bi ga baš morao fizički gurati i tjerati da to uradi, on je pun snage, gicao bi se i nogama i rukama pa vjerovatno i klepio te djevojke koje bi ga primoravale na takvo nešto... žao mi je te dječice stvarno...doživjeti takvo nešto u svom drugom domu, gdje spavaš, jedeš, igraš se od stranaca, nije lako... i to ne od jedne osobe nego od tri...da je u mom vaktu se to dešavalo, sigurno bi jedna od drugarica to spriječila, ako bi kojoj takvo nešto palo na pamet...pa onda te tri zamislim u jasličkoj grupi, gdje djeca ne znaju prepričati, gdje bi eto i trebale raditi i mrak mi padne na oči.. a 17 god. nije malo, pa dogodine eto mogu dobiti takav posao
ja hebenog vakta majko mila...
a vaspitačica treba više..definitivno... neka naša država ima državnih službenika koji nemaju šta da rade po cijeli dan, sekretarica na bacanje itd. a gdje treba kadra, gdje je najosjetljivije, za dobro cijeloga društva, za odgoj djece i pripremanje istih za dalje školovanje i život -zavezana kesa...fujjj!
RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici 31.12.2012 12:22:49
AnLu
.. Da li icije dijete ide u ovaj vrtic od mama koje su pisale na ovoj temi, da li i dalje ima ovoliki broj djece na jednu tetu, da li su sve ove informacije provjerene? i zanimljivo vecina komentara glede ovog desavanja su mame cija djeca ne idu u vrtic, kao evo npr i ja. Gdje su mame kojima djeca idu u ovaj vrtic?
RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici 31.12.2012 12:38:53
Visnja RR
a u otvorenom pismu majke stoji:
"Na silu su je uvukle u toalet i tjerale da se ljubi sa svojim drugom. Oboje djece je počelo vrištati i plakati. Radi se, ipak, o dvoje djece predškolskog uzrasta. Uz to se, kasnije sam saznala, moje dijete treslo i „bilo bijelo poput zida“ (prema riječima vaspitačice). Koliko su njih dvoje traumatično reagovali na taj događaj, te koliko su se pokušavali odbraniti i kako jako su plakali, dovoljno svjedoči činjenica da ih je čula vaspitačica koja se brine o drugoj odgojnoj grupi, a koja je smještena u sobi na drugom kraju hodnika. "
sad mene zanima zasto se na kraju prica izokrece i cini blazom nego jeste .... tj nego ju je majka prvobitno napisala
RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici 31.12.2012 15:08:02
vjestica
priča nije izokrenuta majka nije prisustvovala tom incidentu, pa nije ni mogla znati pravu priču i moje dijete ide u taj vrtić i ja sam zadovoljna ne znam koliko ih ima u grupi (ima spisak na vratima, ali nisam nikad obraćala pažnju, mislim da je manje od 30, moždaselebriti bolje zna) i kad godsam doela i odvela dijete, nikad nije bila gužva i tete dobro vladaju s njima u pitanju jestarija jalička grupa i nema izlaska bez nadzora, kad idu u trpezariju, jedino tada svi izlaze i idu u voziću jasam čak jako zadovoljna kako su ih tete naučileredu, jer su mala djeca u pitanju
RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici 31.12.2012 15:29:30
Visnja RR
zvanicno saopstenje moze biti i dogovor "svih stana" da se to kaze za javnost... meni to malo bzvz jer kao sto citiah pismo majke tamo pise drugacije... da, ona nije bila tamo ali su joj to rekle tete... zar ne??? zato sam misljenja da se prica ublazila... jer me je prvobitna prica jako "potresla" i nedaj Boze da se mom djetetu to desilo ... mene niko ne bi mogao nekim "dogovorom" umiriti da ne tuzim SVE...
RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici 24.1.2013 11:41:45
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: taze_mlada
.... ima li ko iskustva sa vrticem Zvoncic (jaslicka grupa) prekoputa Bristola?
Kćer moje zaove je išla prošle godine ... ja joj našla mjesta dole vodeći brigu o udaljenosti Jako su zadovoljne bile i mama i kćer... sada ide u leptirić jer je bez pelene a i brat joj tu ide... al je malena baš patila za tetama iz zvončića.... jako lijepo iskustvo su imali sa jasličkom grupom dole...nije ih mnogo bilo a tete su bile baš krasne ... ono što je posbeno bio lijepo je čist i uredna vrtić novije napravljen
RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici 25.1.2013 9:39:09
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: taze_mlada
hvala vam! i ja razmisljam nov je... doduse otisla bih svakako, ako me puste da provirim na sprat
pustit će te...lijepo zamoliš, poneseš kafe i milku da se tete divne počaste... i sama sma ga obišla komlet, a ja sam ''samo' dajdžinica