|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: vakcine da-ne?
7.12.2012 12:45:08   
tinkivinki

IZVORNA PORUKA: virgulina

i moja M je imala kao reakciju na MMR visoku temperaturu , negdje osmi - deveti dan nakon vakcinacije , trajalo je to neka tri - cetiri dana a kao reakcija na ovu vakcinu se moze javiti i otok zljezda iza uha , blagi osip
mada kazu pedijatri da je temperatura rijetka reakcija user posted image
a o autizmu i vezi sa MMR vakc ne mislim nista jer sam citala svakojake studije i ipak sam ju odlucila vakcinisati
treba promisliti prije i jako je bitno da je dijete 100% zdravo , kad mi je i mrvu bila sumnjiva ja sam vakcinacije odgadjala
hvala Bogu sve su dobro prosle

dobio je blagi osip,nekih par crvenih tackica po tijelu,a potpuno je bio zdrav prije vakcine.ja ne vodim na vakcinu ni ako nos malo curi mada oni kazu da se moze vakcinisati ako nema temperaturu.hvala bogu proslo je

(odgovor članu virgulina)
Neposredna veza do poruke: 551
16.12.2012 16:46:17   
leona81
http://vactruth.com/2012/12/16/36-infants-dead-after-vaccine/

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu tinkivinki)
Neposredna veza do poruke: 552
17.12.2012 12:02:24   
malena sharena

IZVORNA PORUKA: Lulu_08

IZVORNA PORUKA: teacher75

IZVORNA PORUKA: malena sharena

E hvala ti Lulu. Ni moj J. nema oziljka, pedijatri nisu reagovali na to, a on je sad vec poveliki, tri su mu godine. Ipak cu ih pitati kad odemo sljedeci put.

u istoj smo situaciji, ni moja lana nema oziljka a ima 3 godine

BCG vakcina je protiv djecije tuberkoloze a podlozna su djeca do cca 4 godine tako da po mom sada vise nije toliko ni vazna ta vakcina. A inace njena vaznost i relevantnost je diskutabilna jer je tuberkoloza poslednjih generacija kod nas rijetka, eventualno gdje neko od bliske rodbine je odbolovao.

user posted image Joj, pa ja sam totalno neinformisana oko ovih vakcina, moram jos malo o ovome procitati. Nisam sigurna da zelim da je naredna bebica primi ako je ovo tacno. MMR sam istrazila od-do i odlucila da je necemo primiti, barem ne u onom uzrastu u kojem se kod nas daje prvi put.

Ne znas ti majko, kako je dijete roditi

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 553
17.12.2012 16:25:31   
sporty mamaa
Mi smo primili mo pa ru prije 15 dana i Hvala Bogu do sada nikakve reakcije nije bilo. Cak se i mjesto uboda nije nikako vidjelo.

(odgovor članu malena sharena)
Neposredna veza do poruke: 554
17.12.2012 16:39:22   
Lulu_08

IZVORNA PORUKA: Lulu_08

IZVORNA PORUKA: teacher75

E hvala ti Lulu. Ni moj J. nema oziljka, pedijatri nisu reagovali na to, a on je sad vec poveliki, tri su mu godine. Ipak cu ih pitati kad odemo sljedeci put.

u istoj smo situaciji, ni moja lana nema oziljka a ima 3 godine

BCG vakcina je protiv djecije tuberkoloze a podlozna su djeca do cca 4 godine tako da po mom sada vise nije toliko ni vazna ta vakcina. A inace njena vaznost i relevantnost je diskutabilna jer je tuberkoloza poslednjih generacija kod nas rijetka, eventualno gdje neko od bliske rodbine je odbolovao.

user posted image Joj, pa ja sam totalno neinformisana oko ovih vakcina, moram jos malo o ovome procitati. Nisam sigurna da zelim da je naredna bebica primi ako je ovo tacno. MMR sam istrazila od-do i odlucila da je necemo primiti, barem ne u onom uzrastu u kojem se kod nas daje prvi put.

Ne znam sta bih ti rekla, ja mislim da treba usporiti tempo primanja vakcina, mi kasnimo neka 2 mj, i planiram takav tempo i drzati, nece se zakasniti aBd..

Nama se od prije neki dan pojavio kruzic na lijevom ramenu, bez nekog crvenila, vise kruzic pa se guli kao kozica i hrapavo je, valjda zakasnjela reakcija na BCG.

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu malena sharena)
Neposredna veza do poruke: 555
17.12.2012 18:40:32   
mamaibabo
drage mame moja rabija treba sad primiti vakcinu onu sto je trebala primiti jos sa 6 mjeseci kasnimo zato sto smo imali mrsu po izlasku iz bolnice,e sad ja bih rado da joj uradim briseve prije ove vakcine mm naravno nije za to sta da radim tako se plasim ti vakcinauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

18.04.2012 dosla na svijet moja princeza ,moja inspiracija

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 556
16.1.2013 21:53:20   
Crnkica
http://doznajemo.com/2013/01/16/hrvatska-doktorica-upozorava-vakcina-protiv-hpv-a-djevojcice-moze-i-usmrtiti/

(odgovor članu mamaibabo)
Neposredna veza do poruke: 557
21.1.2013 17:33:15   
Lalali
Da li mi neko moze reci (nabrojati) redoslijedom koje vakcine se primaju i protiv cega su?
hvala unaprijed

(odgovor članu Crnkica)
Neposredna veza do poruke: 558
21.1.2013 17:36:54   
bebacha
Kalendar obavezne imunizacije od 0 do 18 godina

DOB : VAKCINA - NAČIN DAVANJA

Po rođenju:
BCG - Interdermalno;
Hepatitis B - Intramuskularno

Sa navršenim 1 mjesecom:
Hepatitis B- Intramuskularno

Sa navršena 2 mjeseca:
Di-Te-Per - Intramuskularno;
Polio - Oralno;
HiB - Intramuskularno

U 4 mjesecu:
Di-Te-Per - Intramuskularno;
Polio - Oralno;
HiB - Intramuskularno;

Sa navršenih 6 mjeseci:
Di-Te-Per - Intramuskularno
Polio - Oralno
Hepatitis B - Intramuskularno

U 13 mjesecu:
MRP - Intramuskularno

U 18 mjesecu:
Polio - Oralno
HiB - Intramuskularno

U 5 godini života:
Di-Te-Per - Intramuskularno
Polio - Oralno

U 6 godini života:
MRP - Intramuskularno

U 7 godini života:
Za (0,1,6) Hepatitis B - Intramuskularno

U 14 godini života:
Di-Te - Intramuskularno
Polio - Oralno
Rubeola - Intramuskularno

U 18 godini života:
Ana-Te- Intramuskularno

Razmaci između vakcina koje se daju po kalendaru vakcinacije moraju biti najmanje 30 dana, izuzetno kod vakcinacije oralno-polio vakcinom, razmak mora biti 42 dana. Različite injekcione vakcine trebaju se aplicirati na različita mjesta.

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Lalali)
Neposredna veza do poruke: 559
21.1.2013 17:37:32   
bebacha
•odmah poslije rođenja protiv tuberkuloze i hepatitisa B;
•sa navršenim jednim mjesecom života protiv hepatitisa B;
•sa navršena dva mjeseca života protiv difterije, tetanusa, velikog kašlja, dječije paralize i bolesti koje uzrokuje hemofilus influence tip b;
•u četvrtom mjesecu života protiv difterije, tetanusa, velikog kašlja, dječije paralize i bolesti koje uzrokuje hemofilus influence tip b;
•sa navršenih šest mjeseci života protiv difterije, tetanusa, velikog kašlja, dječije paralize i hepatitisa B;
•sa 13 mjeseci života protiv morbila, rubeole i parotitisa;
•u osamnaestom mjesecu života - revakcinacija protiv dječije paralize i bolesti koje uzrokuje hemofilus influence tip b;
•u petoj godini života - revakcinacija protiv difterije, tetanusa, velikog kašlja i dječije paralize;
•u šestoj godini života - revakcinacija protiv morbila, rubeole i parotitisa;
•u četrnaestoj godini - revakcinacija protiv difterije i tetanusa, dječije paralize;
•u osamnaestoj godini života - revakcinacija protiv tetanusa;

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 560
21.1.2013 18:31:39   
Lalali
Hvala puno bebacha, ni sama ne znam sta da radim. Sad sam je trebala voditi na tu sto se prima u drugom mjesecu (iako je njoj tri mjeseca) ali s obzirom da u domu zdravlja nisu odvojena bolesna i zdrava djeca strah me. A i strah me samih vakcinauser posted image

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 561
21.1.2013 19:35:29   
vila_7
vise da covjek izludi...

http://doznajemo.com/2012/10/10/strasna-istina-koju-od-nas-kriju-vakcinacija-je-smrtno-zigosanje/

Mene zapravo zanima ima li koja mama na forumu s malo starijim djetetom koje nije vakcinisano,pa da kaze nesto o zdravlju i npr.da li jebolovalo ospice i sl i da li je teze odbolovalo te dj.bolesti....

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu Lalali)
Neposredna veza do poruke: 562
21.1.2013 19:49:21   
marinčii
http://www.hrvatski-fokus.hr/index.php/znanost/6331-stetnost-cijepljenja-djece-4-izvrsno-zdravlje-necijepljene-djece

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 563
21.1.2013 19:51:08   
Emica_sa

IZVORNA PORUKA: vila_7

vise da covjek izludi...

http://doznajemo.com/2012/10/10/strasna-istina-koju-od-nas-kriju-vakcinacija-je-smrtno-zigosanje/

Mene zapravo zanima ima li koja mama na forumu s malo starijim djetetom koje nije vakcinisano,pa da kaze nesto o zdravlju i npr.da li jebolovalo ospice i sl i da li je teze odbolovalo te dj.bolesti....

Moj brat rodio se 98,nije primio ni jednu vakcinu,danas momak,nije nikada bio nesto bolesljiv,ospice nije uopce bolovao.Ja ne vakcinisem svoju djecu user posted image

Hello, it's me...

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 564
21.1.2013 20:24:53   
Hannan

IZVORNA PORUKA: Emica_sa

vise da covjek izludi...

Moj brat rodio se 98,nije primio ni jednu vakcinu,danas momak,nije nikada bio nesto bolesljiv,ospice nije uopce bolovao.Ja ne vakcinisem svoju djecu user posted image

Imam ja jednog od 33g evo ga kraj mene , prav - zdrav masallah. KAd je isao u Afghanistan svi primali nekakve vakcine(nekoliko vrsta) on nije htiio, bio tamo 17mj nista fasovao nije.
Meni sad zao sto ga nisam slusala kad je govrio da dijete ne vakcinisem, pa je isprimao sve one do 2g, poslije nije.Sad planiram odbiti i onu prvu u porodilistu sto daju.

»Gospodaru, Ti moje znanje povećaj«

30.1.2007
23.06.2013

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 565
21.1.2013 20:31:32   
vila_7
evo ja ispunih ovu anketu pa predlazem i ostale da urade..... Istrazivanje koje je pocelo u Njemackoj ove godine - ankete o vakcinisanoj i nevakcinisanoj djeci ( ima i BiH)

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 566
21.1.2013 20:33:43   
vila_7
Ma Hannan znas sta je najgore sto da ovaj moj samo kaze NECEMO, ja ne bih....al i on jadan kao i ja izbezumljen pa biramo kao izmedju 2 zla.....Jer stvarno sam citala mnogo mnogo clanaka i ZA i PROTIV, i na obje strane imaju milion argumenata da ti muka dodje.......

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 567
21.1.2013 21:43:27   
canim
K

vise da covjek izludi...

Moj brat primio samo vakcinu u bolnici i mrp pred školu kad su svi primali onu revakcinaciju, nakon te vakcine toliko mu je opao imunitet da je čim ga je neki virus uhvatio završio u bolnici ali hB oporavio se, 1 godinu nakon toga kad je čitav razred bolovao pljuskavice njemu iskocile samo tri-četiri na tijelu, nije imao ni temperature ni ništa.

Inace je sedmance i mama ga nije htjela voditi na vakcine zbog toga.

Samo jos da dodam da dr nisu potvrdili da su to bile sto posto pljuskavice jer kao one bi trebale da se sire uz temp ali s obzirom da je mama već kroz to prola sa jos 3 djece kaze da su sigurno to jer one imaju svoj proces a i nemoguće da ga nije pogodilo jer je čitav razred odbolovao.

< Poruku je uredio canim -- 21.1.2013 21:50:20 >

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 568
23.1.2013 10:03:45   
Lalali

Pa evo djeca rodjena u ratu nisu vakcinisana, pa su svi zdravi. mislim ne vidim razlog cijepljenja protiv hepatitisa B ako je majka zdrava, znamo kako se on prenosi. Protiv djecijih bolesti koje svakako dobijes. Ja sam vakcinisana pa sam opet bolovala haman sve djecije bolesti.

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 569
23.1.2013 12:01:40   
mamina princeza
ima li iko sa djecom koja idu u vrtic ili skolu a da nisu vakcnisana niakko ili bar ne djelimicno i imaju li zbog toga problema. ja sam curiu akcinisala al malenog ne .. kasnimo dosta i uopste ne znam hocemo li se nastavljati

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu Lalali)
Neposredna veza do poruke: 570
23.1.2013 12:04:16   
jasmin

IZVORNA PORUKA: mamina princeza

ima li iko sa djecom koja idu u vrtic ili skolu a da nisu vakcnisana niakko ili bar ne djelimicno i imaju li zbog toga problema. ja sam curiu akcinisala al malenog ne .. kasnimo dosta i uopste ne znam hocemo li se nastavljati

Moji su djelimicno vakcinisani. Cura primila BSG,zatim s 2,4,6 mjeseci i s 12. Deckic samo do 6 mj. Isli su u vrtic,cura sad ide u pretskolsko. Nema frke. Nahladi se ponekad kao i sva djeca svijeta user posted image .

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 571
23.1.2013 13:17:38   
Alhemicarka

IZVORNA PORUKA: Lalali

Pa evo djeca rodjena u ratu nisu vakcinisana, pa su svi zdravi. mislim ne vidim razlog cijepljenja protiv hepatitisa B ako je majka zdrava, znamo kako se on prenosi. Protiv djecijih bolesti koje svakako dobijes. Ja sam vakcinisana pa sam opet bolovala haman sve djecije bolesti.

Odakle informacija da su svi zdravi? Iz ličnog iskustva onih nekoliko koje poznaješ, ili iz nekih zvaničnih statističkih podataka?
Kolegica koja radi sa mnom je 91. godište, u ratu nije vakcinisana. Nedavno je dobila zaušnjake i završila u bolnici. Mjesec dana je nije bilo na poslu, a kasnije joj ni neki jetreni nalazi nisu bili u redu, što je bila posljedica zaušnjaka. Čula sam za slučaj gdje su se jednoj djevojci borili za život nakon što je dobila zaušnjake, isto nije bila vakcinisana.

Ona neda da je slome, otima se i prkosi...

09. 04. 2012. Mamin Vrtirep

(odgovor članu Lalali)
Neposredna veza do poruke: 572
23.1.2013 13:22:19   
jasmin
Ma ima i more vakcinisane djece koji obole od onog protiv cega su vakcinisani. Ima i smrtnih slucajeva user posted image .

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Alhemicarka)
Neposredna veza do poruke: 573
23.1.2013 13:28:11   
reallove
Moj Ameen je sve primio hB,sve prosle ok,ne znam ali ovdje uopste nema te frke oko vakcina,svako dijete primi,nema price hocu li ili necu..Ja kako citam ovo sve,ne znam kako bih vakcinisala drugo dijete,mislim ne znam kako cu kad budem imala aBduser posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 574
23.1.2013 13:44:24   
leona81

IZVORNA PORUKA: Alhemicarka

IZVORNA PORUKA: Lalali

Odakle informacija da su svi zdravi? Iz ličnog iskustva onih nekoliko koje poznaješ, ili iz nekih zvaničnih statističkih podataka?
Kolegica koja radi sa mnom je 91. godište, u ratu nije vakcinisana. Nedavno je dobila zaušnjake i završila u bolnici. Mjesec dana je nije bilo na poslu, a kasnije joj ni neki jetreni nalazi nisu bili u redu, što je bila posljedica zaušnjaka. Čula sam za slučaj gdje su se jednoj djevojci borili za život nakon što je dobila zaušnjake, isto nije bila vakcinisana.

sve je moguce. i da vakcinisana djeca obole, i da ne obole...kao i za nevakcinisanu djecu. problem je kad si stariji, ali sve zavisi od celijskog imuniteta.
ja nisam vakcinisana protiv ospica(kod nas i ne postoji ta vakcina), a imala sam jedan od blazih slucajeva koji je dr vidjela u svojoj karijeri, kao i moje dijete...a znam za slucajeve koji su se vakcinisali vani, jer su sami to trazili i imali tezi oblik od mene...

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu Alhemicarka)
Neposredna veza do poruke: 575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *