|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: vakcine da-ne?
22.7.2012 12:10:05   
teacher75

IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

ja opet nekako kontam, nisu se sve te bolesti povukle tek tako.... Nije moguce da nas sve kolektivno truju, vakcinisanjem su ipak nestale mnogle zarazne bolesti. Moze neko opet reci to je do higijene, ovoga, onoga, ali ipak nebi ja nesto volila da se recimo vrate morbili, veliki kasalj, rubeola i ostalo... Postoji i jedna i druga strana price, ja sam ipak da za vakcinisanje.

slazem se, sreca pa vecina ipak vakcinise, da je obrnuto, te bi se bolesti vjerovatno vratile

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 501
22.7.2012 13:14:05   
djoisa
preporucujem dokumentac Vakcinacija nacija

evo i link
http://www.youtube.com/watch?v=eGIU4zdc8E4

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 502
22.7.2012 19:22:54   
Emica_sa

IZVORNA PORUKA: djoisa

IZVORNA PORUKA: Emica_sa

Ja nikada nisam imala dvojbe,nisam vakcinisala ni sina,a ni curicu

odakle si ti? jel tvoja djeca nisu primila bas nijednu vakcinu? sta je s onom sto daju u porodilistu? idu li u obdaniste?

Iz Sarajeva,sin nije primio bas nijednu vakcinu,a curica jeste onu u porodilistu samo.Ne idu u obdaniste,a ako idu djeca doktora koja nisu vakcinisana,ne vidim razloga da moja ne mogu,ja uopce ne razmisljam o tome,niti se opterecujem time.

Hello, it's me...

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 503
22.7.2012 19:31:58   
mamma mumi
Bojim se da majke koje ne vakcinisu svoju djecu izlazu ih vecem riziku, nego sto to moguce cine vakcine.Ja sam vakcinisala starijeg sina, a i mladjeg imam namjeru akB.

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 504
22.7.2012 20:11:46   
škorpija
odličan je dokumentarac, sve više vjerujem da su vakacine danas postale samo izvor zarade za farmaceutske kompanije i da više niko nema uvvid šta se u njih
stavlja

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu mamma mumi)
Neposredna veza do poruke: 505
22.7.2012 22:47:51   
djoisa
Emice hvala na odg.
Skorpija slazem se.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 506
22.7.2012 22:52:51   
Hurma

IZVORNA PORUKA: teacher75

ja opet nekako kontam, nisu se sve te bolesti povukle tek tako.... Nije moguce da nas sve kolektivno truju, vakcinisanjem su ipak nestale mnogle zarazne bolesti. Moze neko opet reci to je do higijene, ovoga, onoga, ali ipak nebi ja nesto volila da se recimo vrate morbili, veliki kasalj, rubeola i ostalo... Postoji i jedna i druga strana price, ja sam ipak da za vakcinisanje.

slazem se, sreca pa vecina ipak vakcinise, da je obrnuto, te bi se bolesti vjerovatno vratile

ako meni doktorica, kojoj je to struka, kaze da redovno vakcinise svoje dijete... zasto bih se ja tome protivila... ipak oni bolje znaju o tome... naravno da me interesuje sve sto je vezano za moje dijete i za sta nisam kompetentna... ali starijem sinu nista se nije desilo pa aBd nece ni mlađem... a izuzetaka i dešavanja uvijek ima svugdje...

Neposredna veza do poruke: 507
22.7.2012 22:53:06   
vila_7

joj i ja ovako slicno razmisljam mada opet prije svake strepim

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 508
22.7.2012 23:05:42   
Emica_sa
Ma ja sam samo za pravo izborauser posted image

Hello, it's me...

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 509
23.7.2012 10:31:49   
Mirela_sa
Mi u pon trebamo primiti prvu dozu DTP. i primamo je mjesec nakon re-vakcinacije iz bolnice... e sad kasnili smo sa prvom bocom zbog fizioloskog tremora, toga sada nema faba Bogu, ali dijete ponekad u snu trzne nogicom, kao da ne sto sanja.. ne probudi ga to ali sta ja znam... sve me strah sta je to , moze li se boca primiti, jeli nas rano zakazala, jeli treba primiti po vrucini.... nisam pametna.. ima li neki rok do kojeg mjeseca beba mora primiti koju vakcinu. nam a je 4 mjes i trebali bi prvu dozu DTP primiti.... molim vas za iskustva

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 510
23.7.2012 10:35:51   
teacher75

IZVORNA PORUKA: Mirela_sa

Mi u pon trebamo primiti prvu dozu DTP. i primamo je mjesec nakon re-vakcinacije iz bolnice... e sad kasnili smo sa prvom bocom zbog fizioloskog tremora, toga sada nema faba Bogu, ali dijete ponekad u snu trzne nogicom, kao da ne sto sanja.. ne probudi ga to ali sta ja znam... sve me strah sta je to , moze li se boca primiti, jeli nas rano zakazala, jeli treba primiti po vrucini.... nisam pametna.. ima li neki rok do kojeg mjeseca beba mora primiti koju vakcinu. nam a je 4 mjes i trebali bi prvu dozu DTP primiti.... molim vas za iskustva

ne morate zurit, ni alan jos nije primio a ima 4 i po mjeseca, rekli nam da nije frka

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Mirela_sa)
Neposredna veza do poruke: 511
23.7.2012 11:28:14   
Mirela_sa
hvalaaa puno... meni nesto draze poslije,

Neposredna veza do poruke: 512
30.7.2012 15:20:24   
Emica_sa
http://www.index.hr/vijesti/clanak/otvorene-sumnje-u-ispravnost-cjepiva-protiv-gripe-u-hrvatskoj-slucaj-prijavljen-svjetskoj-zdravstvenoj-organizaciji/628608.aspx

Hello, it's me...

(odgovor članu Mirela_sa)
Neposredna veza do poruke: 513
30.7.2012 16:35:54   
teki
Emica_sa, znas li da li se moze djete upisati u skolu bez vakcina koje po nasem zdrastvenom sistemu moraju primiti. I molim te da li su ti djeca nesto podlozna virozama i bakterijama. moj djecak je cesto nahladjen i ja to prepisujem vakcinama da su mu one ubile imunoloski sistem

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 514
30.7.2012 16:48:45   
Emica_sa

IZVORNA PORUKA: teki

Emica_sa, znas li da li se moze djete upisati u skolu bez vakcina koje po nasem zdrastvenom sistemu moraju primiti. I molim te da li su ti djeca nesto podlozna virozama i bakterijama. moj djecak je cesto nahladjen i ja to prepisujem vakcinama da su mu one ubile imunoloski sistem

Ne znam iskreno za skolu,nesto se i ne raspitujemuser posted image

Imam sina koji ima 2 godine i 9 mjeseci i nikada jos nije popio antibiotik,imunitet strasan,jednom samo sa 8 mjeseci imao temperaturu.

Curica ima 17 mjeseci i jednom je pila antibiotik zbog grla,a inace super su zdravi,nisu imali nikakvih prehlada i nisu podlozni prehladama i kaslju.

Sad do cega je ne znam,ali imunitet im je odlicanuser posted image

Hello, it's me...

(odgovor članu teki)
Neposredna veza do poruke: 515
31.7.2012 9:18:08   
felix
kod nas i kad sam A u vrtic upisivala pa kad je ljekar dao, ljekarski prvo šta je pitala jel primao sve vakc. da nije nema niš od ljekarskog za vrtic et tako, kod nas .....

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 516
31.7.2012 9:25:40   
Emica_sa
I ne sirim uopce kampanju protiv vakcinisanja,stavila sam link za vakcine protiv gripe iz Hrvatske jer sam se sjetila ove teme,a druga stvar,rekla sam da sam za pravo izbora,ko hoce neka vakcinise,ko nece ne mora i gotovo.

Hello, it's me...

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 517
31.7.2012 9:41:15   
djoisa
IZVORNA PORUKA: Emmy

za forum koji posjećuju mnoge majke u potrazi za informacijama ili u nadi da će riješiti svoje dileme.

nadam se da majke koje imaju dileme u vezi vakcina, iste nece rjesavati samo na osnovu ove teme..

(odgovor članu Emmy)
Neposredna veza do poruke: 518
31.7.2012 9:52:30   
Emmy

IZVORNA PORUKA: djoisa

IZVORNA PORUKA: Emmy

za forum koji posjećuju mnoge majke u potrazi za informacijama ili u nadi da će riješiti svoje dileme.

nadam se da majke koje imaju dileme u vezi vakcina, iste nece rjesavati samo na osnovu ove teme..

I ja se iskreno nadam, kao i da će se posavjetovati sa stručnim osobama.

Mamina radost 20.12.2006.
Druga radost stigla 20.08.2010.

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 519
31.7.2012 9:58:18   
teki
ja sam prije postavila link videa o vakcinama i sta mogu vakcine da urade. i emmy ako si pogledala ta istrazivanja mogla si viditi da ti naucnici govore kako vakcine pogotvo kad ih tako puno daju malim bebama mogu oslabiti imunitet. ti se fatas rijeci ubilo imunitete mislim to je lajicka rijec i ispravit cu se oslabilo imunitet pa mi je djetet hornicno nahladjeno i puno slajma po cjelu godinu i ljeti i zimi i svako malo temeperaturice. nakon svih istrazivanja i poznavanja mog djeteta koji je inace jak i pun energije samo sto konstatno je nahladjen ja to prepisujem vakcinama. to je moje misljenje. Emmy pogledaj do kraja ove vide, pogledaj i drugu stranu sto smo mi neki protiv vakcinacije, ali naravno svak je odgovoran za svoje djete i radi sta misli da je najbolje za njegove djete ali ne znaci da je dobro ako sljepo slusas doktore i farmaceutske kuce, ja da sam nastavila slusati dokotre moj djecak bi zbog viroza svaki put bio antiobitik.
http://www.zivot-ili-cijepljenje.hr/hr/02-cijepljenje/05-izjave/anita-petek-predavanje.html

(odgovor članu Emmy)
Neposredna veza do poruke: 520
31.7.2012 10:50:12   
selmoni
Ja sam protiv vakcina moja Ajša je primila samo prvu u bolnici i za hepatitis B u domu zdravlja ja sam htjela nastaviti dalje ali naredni put kada sam otisla bile su povucene pa ponovo smo je vodili poslije tog ponovo povucene i onda sam definitivno odlucila da necu i ja i suprug smo se slozili mojoj curici je sada 23 mjeseca isla je u jaslice primili su je bez problema.

Zdravlje je na prvom mjestu
Mala lopuža stiže 20 septembra 2010 a možda i ranije Akobogda( Bogami stigla ranije i to dobro 25 augsta 2010)

(odgovor članu teki)
Neposredna veza do poruke: 521
31.7.2012 15:52:54   
leona81

IZVORNA PORUKA: teki

moze...i u vrtic - privatni i drzavni, a i u skolu...

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu teki)
Neposredna veza do poruke: 522
31.7.2012 15:59:43   
Hanady RR
Pobrisan je OT...
lične rasprave o suprotnim mišljenja na ovu temu riješite putem privatnih poruka...
no i tada vas molim da koritite givir dostojan majki bez uvredauser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 523
31.7.2012 18:47:09   
yasemin
reakcija na bsg je u 2 mjesecu , da li se stavlja obloga ?

yasemin

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 524
1.8.2012 8:45:27   
selmoni
Ja koliko zanm nišat se nedira niti stavlja. Ipak konsultuj se sa ljekarom.

Zdravlje je na prvom mjestu
Mala lopuža stiže 20 septembra 2010 a možda i ranije Akobogda( Bogami stigla ranije i to dobro 25 augsta 2010)

(odgovor članu yasemin)
Neposredna veza do poruke: 525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *