|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: vakcine da-ne?
29.6.2012 11:25:33   
mamin_djecak
Mirela_sa, ne vjerujem da to ima veze jer je tvoja beba prvu bocu primila sad u trecem mjesecu. Moj mali je tacno na dva mjeseca ( proslo 3 dana) primio prvu vakcinu DTP a opet nas narucila tako blizu. Ja kako sam se raspitala kazu da je bitno da prodje mjesec dana.
Iz Sarajeva sam. Kako je tvoja beba podnijela bocu?

(odgovor članu Mirela_sa)
Neposredna veza do poruke: 476
30.6.2012 9:36:05   
Mirela_sa
mamin_djecak, nije lose podnio, ja sam se bojala da ce puno plakati ali nije, malo poslije mu stavljala obloge od mlake vode i to je to. Jedina promjena taj dan je bila da je spavao 3 sata u komadu, od cega sat potrbuske :) sto do sada nije radio... AL ja sad svaku promjenu gledam, te vrtil se te sta radi, da li ima temp, i vjeruj razmisljam da li nastaviti sa bocama .... doduse ovo je nama sad prva boca hepatitis B revakcijanica i sad idu ostale, tacno nisam pametna. I poslije ove nas je narucila za mjesec, i tada bi trebali primiti DTP.... koja si opcina=???

(odgovor članu mamin_djecak)
Neposredna veza do poruke: 477
2.7.2012 18:27:33   
mamin_djecak
Novo Sarajevo, tacnije C.Vila. A ti?
Moj bebac je hB i sve vakcine dobro podnio, kad je primio protiv Hep ja nisam cak ni obloge stavljala, tako mi doktorica rekla. Sad poslije ove DTP stavljala sam mu obloge citav dan, a cim smo dosli kuci dala sam mu sirup Panadol.
I ja se mislim a li uposte da nastavimo dalje, svasta se desava.. A opet strah me i da ga ne vakcinisem..

Neposredna veza do poruke: 478
8.7.2012 19:01:03   
yasemin

IZVORNA PORUKA: mamin_djecak

Novo Sarajevo, tacnije C.Vila. A ti?
Moj bebac je hB i sve vakcine dobro podnio, kad je primio protiv Hep ja nisam cak ni obloge stavljala, tako mi doktorica rekla. Sad poslije ove DTP stavljala sam mu obloge citav dan, a cim smo dosli kuci dala sam mu sirup Panadol.
I ja se mislim a li uposte da nastavimo dalje, svasta se desava.. A opet strah me i da ga ne vakcinisem..

joj i sama sam ti takvog razmišljanja , dobili smo dvije sad iode treća protiv difterije 2doza ima li poslije njetemperature ??

yasemin

(odgovor članu mamin_djecak)
Neposredna veza do poruke: 479
11.7.2012 9:11:50   
Mirela_sa
imam jedno pitanje..... mi 30.7 trebamo primiti prvu dozu DTP, e sad mi je pitanje kakva su vasa iskustva sa vakcinama na ljeto.... sta mislite bi li trebala odgoditi mozda za jesen... nekako i meni se cini logicnim da se na ljeto ne primaju.. ima li ko iskustva sa primanjem boca ljeti..... hvalaa

(odgovor članu yasemin)
Neposredna veza do poruke: 480
11.7.2012 11:33:42   
Emmy

IZVORNA PORUKA: Mirela_sa

imam jedno pitanje..... mi 30.7 trebamo primiti prvu dozu DTP, e sad mi je pitanje kakva su vasa iskustva sa vakcinama na ljeto.... sta mislite bi li trebala odgoditi mozda za jesen... nekako i meni se cini logicnim da se na ljeto ne primaju.. ima li ko iskustva sa primanjem boca ljeti..... hvalaa

Ja sam to pitanje postaivla doktorima kada smo bili na tribini o vakcinaciji, rekli su da to nema veze sa godišnjim dobima.

Mamina radost 20.12.2006.
Druga radost stigla 20.08.2010.

Neposredna veza do poruke: 481
11.7.2012 12:06:40   
vila_7

IZVORNA PORUKA: Mirela_sa

i meni je mama rekla otkud to da se vakcine daju ljeti...kao eto prije nisu......

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

Neposredna veza do poruke: 482
11.7.2012 12:13:29   
vila_7
e sad ako mi neko ko zna moze odgovoriiti bila bih zahvalna!

Do sad smo primili :
1 doza BCG
3 doze HEP B
3 doze DiTEPer
3 doze POLIO
1 doza MPR
1 doza HIB

E sad kad smo se narucivali rekli su da treba HIB primiti ali tih vakcina u zadnje vrijeme bas i nema pa mozda ce zapravo dobiti je oralno ako do tad ne nabave.
MOja pitanja:
-koja je razlika izmedju oralne i "obicne" vakcine kod ove HIB?
-da li je i kod vas ovako dijete sve isprimalo do 2 godine?
-poslije ove , jel ima jos ili je mirna do trece godine?

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 483
11.7.2012 12:13:41   
teacher75
mi trebamo primiti onu dozu sto ide sa 2 mjeseca (kasnimo vec 2 mjeseca) ali smo odlucili da sacekamo jos mjesec dana, jer nasa dr ide na odmor a i nemaju trenutno hib pa bi onda primio samo jednu

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 484
11.7.2012 13:00:39   
canim
Pa ima drzava gdje temperatura nikad ne spada ispod 25 stepeni pa se primaju vakcine sasvim normalno, nebi to trebalo da ima ikakve veze sa godisnjim dobima vec mozda radi godisnjih odmora, ako se sta iskomplikuje nema osoblja.

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 485
11.7.2012 13:38:28   
vila_7
IZVORNA PORUKA: vila_7

Do sad smo primili :
1 doza BCG
3 doze HEP B
3 doze DiTEPer
3 doze POLIO
1 doza MPR
1 doza HIB

E sad kad smo se narucivali rekli su da treba HIB primiti ali tih vakcina u zadnje vrijeme bas i nema pa mozda ce zapravo dobiti je oralno ako do tad ne nabave.
MOja pitanja:

P.S. I da li se ova zadnja mora primiti prije drugog rodjendana ili se moze kansiti par dana?

< Poruku je uredio vila_7 -- 11.7.2012 13:39:06 >

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 486
11.7.2012 13:42:05   
djoisa
na svaku vakcinu se moze kasniti..
sta npr. da je dijete bolesno u periodu kada treba primiti vakcinu..mozes kasniti

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 487
11.7.2012 15:12:58   
yasemin

Do sad smo primili :
1 doza BCG
3 doze HEP B
3 doze DiTEPer
3 doze POLIO
1 doza MPR
1 doza HIB

MOja pitanja:

mi smo danas primili 2 dozu HEP B ima li temperature poslije nje ? kupila sam panadol Baby za svaki slučaj

yasemin

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 488
11.7.2012 15:18:10   
Emmy
IZVORNA PORUKA: yasemin

Do sad smo primili :
1 doza BCG
3 doze HEP B
3 doze DiTEPer
3 doze POLIO
1 doza MPR
1 doza HIB

MOja pitanja:

mi smo danas primili 2 dozu HEP B ima li temperature poslije nje ? kupila sam panadol Baby za svaki slučaj

yasemin Hep B je vakcina sa najmanje reakcija, uglavnom ih nema nikako.

Evo ti neki korisni linkovi, iako nije stranica iz BiH, svejedno ima par korisnih informacija u vezi očekivanih reakcija na vakcine

http://www.roditeljportal.com/clanak/bebe/posle-vakcinacije.htm

http://www.stetoskop.info/Vakcinacija-2788-s1-content.htm

i jo jedna broura za zdravstvene radnike, mada moe biti korisna i za roditelje

http://www.zzjzfbih.ba/wp-content/uploads/2010/04/Brosura-2-CRO.pdf

< Poruku je uredio Emmy -- 11.7.2012 15:20:03 >

Mamina radost 20.12.2006.
Druga radost stigla 20.08.2010.

(odgovor članu yasemin)
Neposredna veza do poruke: 489
11.7.2012 16:44:40   
treće
mislim da se prima poslije 18 mjeseci do 24.mj i to je raspon za kašnjenj, da ne daju poslije druge g,meni čak rekli da sam umalo prošla termin, a zašto je to tako stvarno ne znam

Do sad smo primili :
1 doza BCG
3 doze HEP B
3 doze DiTEPer
3 doze POLIO
1 doza MPR
1 doza HIB

MOja pitanja:

P.S. I da li se ova zadnja mora primiti prije drugog rodjendana ili se moze kansiti par dana?

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 490
11.7.2012 16:48:24   
treće
a ja baš skontala da je bolje da se razdvoje jer previše odjednom to je protiv 5 bolestiuser posted image ,
DI TE PER difterija, tetanus, veliki kaalj
OPV-dječija paraliza
HIB-meningitis
IZVORNA PORUKA: teacher75

mi trebamo primiti onu dozu sto ide sa 2 mjeseca (kasnimo vec 2 mjeseca) ali smo odlucili da sacekamo jos mjesec dana, jer nasa dr ide na odmor a i nemaju trenutno hib pa bi onda primio samo jednu

< Poruku je uredio treće -- 11.7.2012 16:51:15 >

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 491
12.7.2012 11:21:41   
vila_7
yasemin moja nakon svake ima temperaturu osim MPR - nje sam se najvise bojala a nista hB.

treće...pa sta sad ako zakasnim , ne treba ni primiti? Sve kontam da ja tu preskocim svakako.

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 492
17.7.2012 16:07:41   
teki
Pozdrav,
moj djecak ima 2,5 godine i primio je sve vakicne redovno ali da sam bila malo vise inforisana i da sam u tom periodu imala vise vremena da se informisem ne bi ni jednu primio svakako, a u buduce nece sigurno vise ni jednu. ako Bog da sljedece djete nece sigurno ni jednu primiit. to je samo uzimanje para i prevare farmaceutskih kuca u tim vakcinama je otrov tu se najmanje nalazi antitjela za te bolesti ostalo je je sve sami otrov. kada imadne vremena pogledaj te ovo predavanje koje se nalazi na 12 videa. vidit ce te da ima logike sta zena prica.
http://www.zivot-ili-cijepljenje.hr/hr/02-cijepljenje/05-izjave/anita-petek-predavanje.html

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 493
18.7.2012 8:13:57   
djoisa
i ja sam dosta citala o vakcinama i ni ja ne zelim vakcinisati dijete dalje, primio je sve do 6 mjeseca a sad bih voljela da nije ni jednu..leona je na ovoj temi dala dobrih linkova za one koje zanima..ova stranica zivot ili cjepljenje je super i preporucujem je..
u vakcini se uopste ne nalaze antitijela nego virusi+svastanesto, i organizam bi "trebao" da stvori antitijela i imunitet..

"Imunizacija" putem vakcinacije je najveća laž u istoriji medicine.
Imunizacija se uopšte ne postiže vakcinacijom.
Imunitet se prirodno razvija kod svakog normalnog organizma, a vakcinacijom se samo uništava.
Tvrdnje da su vakcine neophodne ljudima bez ikakvih dokaza se bezobzirno nameću do apsurda, po kome bi ljudi i životinje trebalo odavno da izumru da se nije pojavila farmaceutska industrija da ih vakcinama spase od smrtonosnih zaraza.
Sve životinje su zdrave i pored "nehigijenskih uslova" u kojima žive, prepunim virusa i bakterija. To znači da je ispravno stanje organizma presudno za pojavu virusa i njihov rad, a ne samo prisustvo virusa." Dr Sladjana Velkov

(odgovor članu teki)
Neposredna veza do poruke: 494
20.7.2012 16:39:57   
selebriti

IZVORNA PORUKA: teki

Pozdrav,
moj djecak ima 2,5 godine i primio je sve vakicne redovno ali da sam bila malo vise inforisana i da sam u tom periodu imala vise vremena da se informisem ne bi ni jednu primio svakako, a u buduce nece sigurno vise ni jednu. ako Bog da sljedece djete nece sigurno ni jednu primiit. to je samo uzimanje para i prevare farmaceutskih kuca u tim vakcinama je otrov tu se najmanje nalazi antitjela za te bolesti ostalo je je sve sami otrov. kada imadne vremena pogledaj te ovo predavanje koje se nalazi na 12 videa. vidit ce te da ima logike sta zena prica.
http://www.zivot-ili-cijepljenje.hr/hr/02-cijepljenje/05-izjave/anita-petek-predavanje.html

I mi smo primi sve vakcine do godinu dana koje idu, ali smo odlučili da dijete nećemo više vakcinisati.

Isto nisam bila dovoljno informisana.

Što je najčudnije, otišla sam na predavanje u "Nahlu" kada je bilo predavanje ZA vakcine (ne debata) i tu sam tek počela malo više razmišljati o tome, a do tada sam vakcinaciju shvatala kao najnormalniju stvar. Međutim, doktori me tada nisu ubijedili da je vakcinacija ispravna, već potpuno suprotno od toga. Natjerali su me da počnem malo više istraživati. Ali, da ne ponavljam sada ja, mnogi su prije mene postali o čemu se govorilo na toj "debati".

Klip sam pogledala koji je Teki postavila, žao mi je što nisam prije.

Life begins at the end of your comfort zone

(odgovor članu teki)
Neposredna veza do poruke: 495
20.7.2012 16:58:36   
Emica_sa
Ja nikada nisam imala dvojbe,nisam vakcinisala ni sina,a ni curicu

Hello, it's me...

(odgovor članu selebriti)
Neposredna veza do poruke: 496
20.7.2012 22:10:02   
selebriti

IZVORNA PORUKA: Emica_sa

A zašto user posted image

Life begins at the end of your comfort zone

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 497
21.7.2012 8:18:42   
Emica_sa

IZVORNA PORUKA: selebriti

A zašto user posted image

Duga prica,imam bliske ljude iz te struke i dosta njih ne vakcinise djecu ili preskacu pojedine vakcine ,pa sam se bila zainteresovala za tu temu,citala,i jednom gledala jednu emisiju na HTV gdje je jasno objasnjeno da je sve to interes farmaceutske industrije i nista vise,i onda sam odlucila da ih necu vakcinisati.

Hello, it's me...

(odgovor članu selebriti)
Neposredna veza do poruke: 498
22.7.2012 0:02:57   
sporty mamaa
ja opet nekako kontam, nisu se sve te bolesti povukle tek tako.... Nije moguce da nas sve kolektivno truju, vakcinisanjem su ipak nestale mnogle zarazne bolesti. Moze neko opet reci to je do higijene, ovoga, onoga, ali ipak nebi ja nesto volila da se recimo vrate morbili, veliki kasalj, rubeola i ostalo... Postoji i jedna i druga strana price, ja sam ipak da za vakcinisanje.

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 499
22.7.2012 11:05:47   
djoisa

odakle si ti? jel tvoja djeca nisu primila bas nijednu vakcinu? sta je s onom sto daju u porodilistu? idu li u obdaniste?

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *