|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: vakcine da-ne?
3.8.2012 14:31:45   
leona81
http://www.radiosarajevo.ba/novost/86750

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu selmoni)
Neposredna veza do poruke: 526
14.8.2012 17:20:46   
bejbibi
moze li mi neka od vas reci kako se manifestuje OMR vakcina...moj malac je u petak primio al tek u subotu dobio temp.stim da ne prelazi 38...al evo danima ima temp.ja mu stavljam cepice paracetamol..il je to previseuser posted image sta onda da radim????kako da snizim.....

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 527
28.8.2012 9:55:04   
mamine oci
mi ovih dana treba da primimo vakcinu skolska sto bi rekli u narodu, ali citajuci sve ove clanke i gledajucu ove linkove,ja sad vise ne znam sta da mislim do sad smo redovo primali hvala Bogu nikad nismo imali problema ali svega se nacitah u ovih zadnjih godinu dana pa mi veliko znak pitanja stoji iznad glave user posted image

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 528
9.10.2012 14:19:23   
selebriti
http://matrixworldhr.wordpress.com/2012/06/23/cjepivo-mmr-izaziva-autizam-potvrdeno-na-talijanskom-sudu/

Life begins at the end of your comfort zone

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 529
9.10.2012 19:26:25   
yasemin

IZVORNA PORUKA: selebriti

http://matrixworldhr.wordpress.com/2012/06/23/cjepivo-mmr-izaziva-autizam-potvrdeno-na-talijanskom-sudu/

hvala na linku selebriti
mislim da je moj sin neće primiti , djeca zaušnjake dobijaju bez obzira na vakcinu
do sad je primio bsg, hep 1 i 2 dozu i di,te pe 1 dozu sad bi trebao drugu akoBogda

yasemin

(odgovor članu selebriti)
Neposredna veza do poruke: 530
4.11.2012 14:44:00   
ajla86
neznam dal sam na pravom mjestu ali uskoro idemo na prvu kontrolu...zanima me kad se pocinju vakcine davati i koje su to......a dali da ih djete primi ili ne nisam pametna...svega se covjek naslusa....

(odgovor članu yasemin)
Neposredna veza do poruke: 531
1.12.2012 10:19:22   
bumbica
da li neko ima iskustva s besežitisom kod bebe.kakve su reakcije poslije na ostale primljene vakcine?moj sin je imao oteklinu ispod ruke kao reakciju na bcg vakcinu primljenu u rodilištu,bili smo kod hirurga koji ju je uklonio,pa me zanima ima li neko slična iskustva i kako poslije vakcinisati dijete,ili jednostavno prestati...

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 532
1.12.2012 13:23:41   
selebriti

IZVORNA PORUKA: bumbica

da li neko ima iskustva s besežitisom kod bebe.kakve su reakcije poslije na ostale primljene vakcine?moj sin je imao oteklinu ispod ruke kao reakciju na bcg vakcinu primljenu u rodilištu,bili smo kod hirurga koji ju je uklonio,pa me zanima ima li neko slična iskustva i kako poslije vakcinisati dijete,ili jednostavno prestati...

Znam dva primjera koji su nakon toga prestali da vakcinišu.

Popričaj sa pedijatrom, informiši se s mužem, pa odlučite.

Life begins at the end of your comfort zone

(odgovor članu bumbica)
Neposredna veza do poruke: 533
1.12.2012 13:59:12   
bumbica
iskreno,više i nevjerujem mišljenju pedijatara,oni moraju raditi po onom što im se napiše,jer koji bi to udar za zdravstvo bio kada bi pedijatri javno rekli"ne,nemojte vakcinisati svoju djecu",oni uvijek podržavaju vakcinisanje i nikad neće priznati svoje greške.ja sumnjam u kvalitet cijepiva koji dolazi u našu zemlju.muž i ja još nismo odlučili,ali vjerovatno da će odluka biti da odustajemo od vakcina...ipak zanima me jel još čija beba imala besežitis i kako je sve prošlo,da li je bila potrebna hiruška intervencija,ili se povuklo samo od sebe,kako su mene ubjeđivali u početku.

(odgovor članu selebriti)
Neposredna veza do poruke: 534
1.12.2012 14:48:34   
ajla86
12.12 idemo na kontrolu i da primimo vakcinu...beba ce imati nepuna 3 mj zanima me koja je to vakcina i koje su nus pojave.sta da ocekujem i uopste dal da je vakcinisem....

(odgovor članu bumbica)
Neposredna veza do poruke: 535
1.12.2012 14:55:51   
Hannan

IZVORNA PORUKA: ajla86

12.12 idemo na kontrolu i da primimo vakcinu...beba ce imati nepuna 3 mj zanima me koja je to vakcina i koje su nus pojave.sta da ocekujem i uopste dal da je vakcinisem....

Niko ti nece reci vakcinisi ili ne, nego kreni izucavati, toliko toga na netu ima na ovu temu pa onda odluci.

»Gospodaru, Ti moje znanje povećaj«

30.1.2007
23.06.2013

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 536
1.12.2012 15:14:07   
ajla86
znam da nece.....
ali koji vakcinu prima sa 3 mj....protiv cega???
jel to ona opasna sto je bila uzrok smrtnosti djece...to me zanima..a sto vise citam glava mi samo raste i nisam pametna i nemam pojma sta da radim...

(odgovor članu Hannan)
Neposredna veza do poruke: 537
1.12.2012 15:22:03   
Hannan
Evo kalendar vakcinacije za KS:

http://www.judzks.ba/Sidemenu/Savjetiinovostiozdravlju/Trudno%C4%87aibebe/Kalendarobavezneimunizacije.aspx

»Gospodaru, Ti moje znanje povećaj«

30.1.2007
23.06.2013

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 538
1.12.2012 15:33:13   
leona81

IZVORNA PORUKA: ajla86

znam da nece.....
ali koji vakcinu prima sa 3 mj....protiv cega???
jel to ona opasna sto je bila uzrok smrtnosti djece...to me zanima..a sto vise citam glava mi samo raste i nisam pametna i nemam pojma sta da radim...

na tebi je da odlucis...nije bitno koja je, sve su opasne..a prima DTP, polio i HIB(HIB je ova o kojoj se pisalo posljednjih mjeseci kod nas)

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 539
7.12.2012 7:43:11   
ciciban26

IZVORNA PORUKA: bumbica

iskreno,više i nevjerujem mišljenju pedijatara,oni moraju raditi po onom što im se napiše,jer koji bi to udar za zdravstvo bio kada bi pedijatri javno rekli"ne,nemojte vakcinisati svoju djecu",oni uvijek podržavaju vakcinisanje i nikad neće priznati svoje greške.ja sumnjam u kvalitet cijepiva koji dolazi u našu zemlju.muž i ja još nismo odlučili,ali vjerovatno da će odluka biti da odustajemo od vakcina...ipak zanima me jel još čija beba imala besežitis i kako je sve prošlo,da li je bila potrebna hiruška intervencija,ili se povuklo samo od sebe,kako su mene ubjeđivali u početku.

Moja djevojcica je imala besezitis. 3 mjeseca smo svakodnevno isli na djeciju hirurgiju na ciscenje i previjanje,bili primnjeni na operaciju i zbog prehlade bebe nas vratili,u tom periodu do narednog termina za op. se povuklo. Prije je besezitis bio rijetka pojava a sad cesto cujem da neko dijete ima tu reakciju sto i pokazuje kakve su sad vakcine. Mi smo zakasnili na vakcine do godinu,mada pedijatrica tvrdi da nije kasno,ali mislim da je vise necemo vakcinisati.

Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05

(odgovor članu bumbica)
Neposredna veza do poruke: 540
7.12.2012 11:16:42   
malena sharena
Zene, moze li pomoc? Poslije koje vakcine ostaje oziljak po kojem se vidi da li je organizam, da tako kazem, prihvatio vakcinu ili ne?

< Poruku je uredio malena sharena -- 7.12.2012 11:19:17 >

Ne znas ti majko, kako je dijete roditi

(odgovor članu ciciban26)
Neposredna veza do poruke: 541
7.12.2012 11:19:31   
Lulu_08

IZVORNA PORUKA: malena sharena

Zene, moze li pomoc? Poslije koje vakcine ostaje oziljak po kojem gledaju je li se vakcina primila ili nije?

BCG, medjutim to je "pravilo" kojega se pridrzavaju neki pedijatri. Poznajem mnogo ljudi/djece bez oziljka koji nisu revakcinisani jer se navodno nije primila vakcina.

Po nekim medjunarodnim institucijskim stranicama oziljak apsolutno nije odredjujuci faktor, navodno vakcina se primila i bez oziljka ukoliko probni test pokaze isto.

Mojoj starijoj se "primila" po oziljku sudeci a mladjoj ne, medjutim pedijatrica jos nista ne govori za isto...

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu malena sharena)
Neposredna veza do poruke: 542
7.12.2012 11:30:07   
malena sharena
E hvala ti Lulu. Ni moj J. nema oziljka, pedijatri nisu reagovali na to, a on je sad vec poveliki, tri su mu godine. Ipak cu ih pitati kad odemo sljedeci put.

Ne znas ti majko, kako je dijete roditi

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 543
7.12.2012 11:53:46   
teacher75

E hvala ti Lulu. Ni moj J. nema oziljka, pedijatri nisu reagovali na to, a on je sad vec poveliki, tri su mu godine. Ipak cu ih pitati kad odemo sljedeci put.

u istoj smo situaciji, ni moja lana nema oziljka a ima 3 godine

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu malena sharena)
Neposredna veza do poruke: 544
7.12.2012 11:57:44   
mamabb
Koja vakcina ide sa 4 godine?
posljednju smo primili sa dvije,ako se ne varam, i rekli nam da nemamo više dok ne dobijemo poziv s četiri navršene.

e da, mi imamo oiljak od bsg vakcine, sjećam se da se dugo gnojilo, 10-15 dana, pedijatar kazao da to tako trebauser posted image

< Poruku je uredio mamabb -- 7.12.2012 11:58:54 >

04.12.2008.

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 545
7.12.2012 12:13:35   
mamine oci

IZVORNA PORUKA: mamabb

posljednju smo primili sa dvije,ako se ne varam, i rekli nam da nemamo više dok ne dobijemo poziv s četiri navršene.

e da, mi imamo oiljak od bsg vakcine, sjećam se da se dugo gnojilo, 10-15 dana, pedijatar kazao da to tako trebauser posted image

i mi smo trebali primiti ovu sa 4god, jos nismo bilo je virusa, gripe, svega, pa smo odgadjali, sad vjeruj citajuci svasta o vakcinama neumjem da sam pametna,u zadnju godinu dana svasta lose procitah pa neznam ni sta da radimuser posted image

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 546
7.12.2012 12:15:29   
mamabb

IZVORNA PORUKA: mamine oci

IZVORNA PORUKA: mamabb

i mi smo trebali primiti ovu sa 4god, jos nismo bilo je virusa, gripe, svega, pa smo odgadjali, sad vjeruj citajuci svasta o vakcinama neumjem da sam pametna,u zadnju godinu dana svasta lose procitah pa neznam ni sta da radimuser posted image

ista sam...sad me strah više nego kad je kao beba primala...ne mogu biti pametna...zato i pitam šta se prima sad da vidim možemo li preskočiti.

04.12.2008.

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 547
7.12.2012 12:28:27   
tinkivinki
e ja cu dobro razmisliti hocu li vise vakcinisati djecu,mala treba pred skolu da primi,a on od 18 mjeseci.ja sam 3 noci skidala temperaturu 39,2 od vakcine mrp.i to javila se temperatura 6 dana posle vakcine.i dr prvo rekla da je od vakcine,a sutradan da je trodnevna virusna groznica,i kad sam je pitala jel od vakcine,kaze nema to veze s vakcinom. ja ipak mislim da je ono prvo sto mi je rekla.

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 548
7.12.2012 12:36:26   
virgulina
i moja M je imala kao reakciju na MMR visoku temperaturu , negdje osmi - deveti dan nakon vakcinacije , trajalo je to neka tri - cetiri dana a kao reakcija na ovu vakcinu se moze javiti i otok zljezda iza uha , blagi osip
mada kazu pedijatri da je temperatura rijetka reakcija user posted image
a o autizmu i vezi sa MMR vakc ne mislim nista jer sam citala svakojake studije i ipak sam ju odlucila vakcinisati
treba promisliti prije i jako je bitno da je dijete 100% zdravo , kad mi je i mrvu bila sumnjiva ja sam vakcinacije odgadjala
hvala Bogu sve su dobro prosle

(odgovor članu tinkivinki)
Neposredna veza do poruke: 549
7.12.2012 12:36:34   
Lulu_08

IZVORNA PORUKA: teacher75

u istoj smo situaciji, ni moja lana nema oziljka a ima 3 godine

BCG vakcina je protiv djecije tuberkoloze a podlozna su djeca do cca 4 godine tako da po mom sada vise nije toliko ni vazna ta vakcina. A inace njena vaznost i relevantnost je diskutabilna jer je tuberkoloza poslednjih generacija kod nas rijetka, eventualno gdje neko od bliske rodbine je odbolovao.

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *