Sittah
|
IZVORNA PORUKA: simba00 Ih, šta nakucaste... žena se izjadala, i sto se problema otvori... Nedžla, Elica, Sittah - prvi put čujem da neko grčevito brani neku profitersku ustanovu a da ne radi u njoj. Mislim, drago mi je da su ovi Turci pomogli nekim ženama da dođu do potomstva, ali ruku na srce - oni su, kao i sve ostale klinike, tu da ZARADE na ljudima. Da je sreće, država bi obezbijedila ljudima koji se bore za potomstvo besplatne postupke... I da je još više sreće, vi biste se za to borile, a ne branile kliniku koja profitira na vama. --->>> ja ovdje uopšte nikog ne BRANIM, a pogotovo ne GRČEVITO, ako malo prelistaš forum, vidjet ćeš da sam ja otvorila temu "fetus u hiperfleksiji" nakon što sam se nanervirala jer mi je jedan po mom mišljenju nestručan, neodgovoran i neozbiljan doktor napričao da s mojom bebom nešto nije u redu i nekoliko dana sam živjela u noćnoj mori dok nisam otišla svom doktoru kojem inače idem i koji mi je rekao da to nije tačno, a prije toga sam došla ovdje da tražim informacije i savjet, ALI ime dotičnog doktora nisam spominjala jer vidim da je to uobičajena praksa na forumima, mada da se iko na forumu zainteresovao i pitao me direktno o kome se radi, vjerovatno bih rekla i svakom bih savjetovala da ne gubi vrijeme kod tog navodnog doktora, koji kako sam kasnije skontala uopšte nije stručan za trudnoće nego druge ginekološke probleme kod dotične forumašice se ne radi ni o kakvom OZBILJNOM problemu, npr. sa zdravljem i stanjem bebe, nego o tome da je preskupo platila UZ na koji je dobrovoljno i samo svojom voljom otišla i još uvijek stojim iza toga da je smiješno o tome pisati na forumu, to je trebala sama riješiti s navedenom ustanovom a ne ispoljavati svoju frustraciju na forumu i još velikodušno nas upozoravati na to da u toj klinici "varaju" jer ja ne smatram da je ona PREVARENA - logično mi je i za očekivati da takva, KOMERCIJALNA i da tako kažem "nafurana" klinika, specijalizovana za određenu vrstu tretmana koja se agresivno reklamira na svakom koraku ima i tako skupu tarifu za banalne i obične stvari koje se na jezeru rade besplatno (obični UZ) pa baš zato mi nikad ne bi ni palo napamet da idem kod njih na nešto što nije neophodno već sam rekla i da ja na tu kliniku nikad nisam kročila preko praga niti namjeravam, i taj njen UZ je "izborna, fakultativna i samovoljna aktivnost" pa ako se odlučila na takvo što i nije zadovoljna, to je njen problem kad pogledaš koliko ovdje ima žena koje muku muče s puno ozbiljnijim problemima od nemogućnosti zatrudnjenja, preko problematičnih trudnoća, pobačaja, do deveranja s bolesnom djecom i gubitka djece, PRERAZMAŽENO mi je uopšte otvoriti ovakvu temu jer je ona eto imala OBIČNI UZ a ne neki tamo 4D jer to nije ništa što se nije moglo riješiti ODMAH i DIREKTNO, pa ako već nije riješila ODMAH I DIREKTNO ne vidim svrhu teme a sa zadnjim dijelom tvog posta se slažem - da u ovoj državi ima ikakvih normalnih zakona i zdravstvene zaštite ne bi nam ni bile potrebne strane ni ikakve PRIVATNE klinike pa čak ni ordinacije, nego bi se podrazumijevalo da se svi pregledi/tretmani itd. vrše na državnim klinikama za koje svakako izdvajamo masne iznose od svojih primanja i usput rečeno, ja sam ušla u 9. mjesec i za sve ovo vrijeme NIKAD nisam otišla nijednom privatniku na pregled, ne zato jer sebi to ne mogu priuštiti, nego iz PRINCIPA, kad već plaćam zdravstveno osiguranje, onda smatram i da od njih treba i dobijem potrebnu uslugu, vodim trudnoću na jezeru i tamo idem na redovne UZ preglede i to mi je dovoljno, možda sam staromodna, ali smatram da nije prirodno da maltretiram i sebe i nerođeno dijete nekim naprednim snimcima, kad Bog odluči da mu je vrijeme da izađe na ovaj svijet, to će se i dogoditi i tad ćemo se ako Bog da i upoznati, a do tad neka meni njega u stomaku i nema potrebe da ga "gledam" i "zagledam" da bih zadovoljila neku svoju potrebu da budem IN i moderna i opet kažem, ko hoće nešto dodatno i ekstra moderno - njegova stvar, ali tema mi je totalno prazna i promašena jer se radi o SVOJEVOLJNOJ AKTIVNOSTI, a ne redovnom i neophodnom ginekološkom pregledu i tamo gdje je dotična TREBALA DA REAGUJE - nije to uradila, nego piše po internetu kako je "prevarena" - pa to mi više govori o njoj nego o navedenoj klinici
|