jele85dr
|
evo ovako. zadnja 3 dana je malo bolja sitaucija, vise je sisala, malo smo ubacivali flasicu, ja se izdajam kad i koliko stignem. fazon je sto ona nece da jede kad je budna! nece flasicu, nece moje mlijeko iz flasice, nece ad iz flasice, nece siku kad je budna! kad je u polusnu, kad se tek pocne buditi, onda ide dobro, ali ona se za neko vrijeme probudi potpuno i onda vise nece da jede. mislila sam da je u pitanju kolicina mog mlijeka, i da sporije ide i sa cescim pauzama, ali nije to (iako se mlijeko zaista pocelo smanjivati, kud nisam ranije pocela izdajati), nego ju nesto muci dok je budna. pomislila sam da je to mozda sto joj je vidi bolji pa vise razgleda i to joj skrece paznju, ali pokusavala dam ju dojiti u zamracenom, u tisini itd ali nije uspijevalo. jedino s cim povezujem odbijanje hrane (flasica, sika) je BOL. kod pedijatra smo bili vec nekoliko puta, svaki put pregleda usta, i kaze da je sve u redu.. istrazivala sam na netu, kazu mozda su zubi, ali rano je jos za zube, a i prihvata dudu normalno, znaci da je do gutanja. tako da je mozda uho ili grlo. ili mozda soor? jos sam razmisljala mozda je probava. kazu da im stomacic pocne raditi onog momenta kad krenu unositi hranu u stomak, pa je mozda upravo to problem... onda sam razmisljala, mozda ju je jednom nesto zaboljelo kad je sisala, pa je to zapamtila i od tada uvijek siku povezuje sa boli i zato ju odbija. ali ne bi onda odbijala flasicu. tako da mislim da je do gutanja ili probave. STA VI MISLITE? jer svaki put ju mogu podojiti kad se tek budi, znaci u toku noci ili ujutro, i onda poslije kad se tek probudi, ne smijem dozvoliti da se previse probudi. ima li neko neki savjet? kako da odrzim laktaciju? jer nema sanse da ona moze dojiti toliko koliko je potrebno za odrzanje laktacije i povecanje. koliko mi izdajanje moze u tome pomoci? koliko cesto da se izdajam? sada uspijem izdojiti oko pola litre dnevno, ako cu 5-6 puta izdajati. nekad manje, nekad vise. nekad se izdojim svega 3 puta.. je li pametno ovo hranjenje u snu? i samo me savjetujte za to izdajanje, kako da radim, da napravim neki raspored? koliko puta dnevno?
|