Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 10.12.2012 10:23:12
sos15
Drage moje,
evo od mene samo loše vijesti! Micro tesom nije pronađeno ništa, punkcija otkazana, ostala samo bol u srcu.
Svaka poruka koju dobijem samo me dodatno rasplače, a želim biti jaka zbog muža. Mislim da ću se kloniti foruma neko vrijeme. Svima vama želim puno sreće.
Osoblje klinike je super, nemam nikakve zamjerke, jednostavno viša sila.
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 10.12.2012 10:25:07
rerica
IZVORNA PORUKA: sos15
Drage moje,
evo od mene samo loše vijesti! Micro tesom nije pronađeno ništa, punkcija otkazana, ostala samo bol u srcu.
Svaka poruka koju dobijem samo me dodatno rasplače, a želim biti jaka zbog muža. Mislim da ću se kloniti foruma neko vrijeme. Svima vama želim puno sreće.
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 10.12.2012 10:34:49
jakuta
IZVORNA PORUKA: whish
jakuta, gdje si radila kariogram, na medicinskom, dipu ili privatno? Ako si radila na Kosevu, mozes molim te reci sta ti je sve trebalo?
sretno!
Kariogram sam radila na medicinskom fakultetu. Od papirologije mi je trebala uputnica od ljekara opšte prakse, i pošto sam iz ZE-DO kantona trebala mi je i odluka za liječenje van kantona. Ako ti još nešto treba,slobodno pitaj :)
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 10.12.2012 10:37:32
jakuta
IZVORNA PORUKA: sos15
Drage moje,
Draga sos,šta god da ti kažem suvišno je. Samo da znaš da mislim na tebe, i imaš svu moju podršku.
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 10.12.2012 10:40:53
jakuta
IZVORNA PORUKA: mersudina 27
jakuta ne brini ti za dr.on i ako ode to je na dva dana,a ako imaju nesto sto se ne moze odloziti tu su. Zalim ti mnogo srece i da sto prije udjes u postupak.
Hvala draga Mersudina,hvala ti. Ja tebi želim da uživaš do kraja trudnoće i da nam postaviš slike bebica
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 10.12.2012 23:07:46
Jelena86
sos draga, taman sam ti pisala na drugoj temi...nemam riječi utjehe, užasno mi je žao...samo polako, moramo biti jake, stvari nekada ne idu onim tokom kojim bi mi da idu, ali opet ne znamo zašto se to nešto dešava i koliko će izdobriti. čuvaj se, skupite snage za dalje korake, jer dok dišemo-nadamo se! ljubim te i grlim puno
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 11.12.2012 10:30:50
sabas
Za Wish: Besplatno tj participacija od nekih 20 KM (naravno sa uputnicom nije bitno dr opste ili ginekolog ) za one iz kantona Sarajevo je na Kosevu DIP odjel humana genetika, ali od juna mjeseca ne rade te nalaze jer je gdja koja obradjuje nalaze na bolovanju -tako do daljnjeg za sarajevski kanton postoji samo solucija puna cijene. Na medicinskom fakuutetu se rade besplatno kariogram (sa uputnicom) svi kantoni sem Sa. kantona Na medicinskom fakultetu kosta 250 (ili 240) Takodje se moze uraditi kariogram u Ingeb-u Sarajevo kosta 240KM (imaju web stranicu). Odnedavno se u u ordinaciji Mehmedbasic mogu raditi genetske pretrage kariogram, trombofilija i jos nesto cijene su slicne kao . Bahceci klinika 250 KM. U BL se moze uraditi na uputnicu specijaliste besplatno.
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 11.12.2012 10:45:28
delila1986
sos 15
mnogo mi je zao, mila! ne postoje rijeci koje bi te mogle utjesiti, znam! ali budi jaka, ne predaji se tako lahko..postoji jos mnogo nacina da pokusas ostvariti svoj san. puno srece ti zelim!
sabas nije moguce da je gospodza od juna na bolovanju?? imali neko da je mjenja??????
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 11.12.2012 12:11:02
whish
sabas, bas ti hvala za pojasnjenje. Istina je da je dr odsutna vec izvjestan period, ali ipak rade kariogram. Naravno uz duuuuugo cekanje. Prvo se dugo ceka na termin, a onda i na nalaz. Sve skupa ca. 3 mjeseca. Ali mi se ipak vise isplati to, nego placati 500KM sto i nije malo. Pogotovo sto smo osudjene da se uz problem koji imamo, jos i samofinansiramo... Nije mi bilo jasno da li ide uputnica od ginekologa ili dr opste prakse. Imam vec termin kod opsteg dr, samo se jos nadam da ce mi htjeti napisati uputnicu (uz preporuku od privatnog ljekara).
Primjecujem da svi uglavnom piset___e ispravno moj nick, koji sam ja u svojoj brzopletosti pogresno napisala a admin. moje poruke stavljaju na ignore
svima
< Poruku je uredio malena27 RR -- 12.12.2012 11:17:13 >
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 12.12.2012 15:11:12
sabas
whish :) sada je ok nick , ja kada sam isla na DIP (juni ove godine) nisu primali nikoga jer je osoba koja radi te nalaze na bolovanju. Primali su samo slucajeve amniocintezu (valjda se pise tako), ali ne 'nase' slucajeve. Super je ako su poceli primati -kada tad da se dobiju nalazi kome se ne zuri. Evo pokusavam satima da nekoga dobijem na tel 298-405, 298-404 niko se ne javlja ja sam uradila nalaz privatno , ali treba mojoj prijateljici.
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 12.12.2012 15:36:12
whish
Nazovi na centralu Koseva i trazi citogenetiku, ali mislim da ih mozes dobiti samo ujutro. Ako se ne varam taj broj koji si ti napisala je od medicinskog fak.?
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 13.12.2012 10:10:12
whish
ok, onda se varam Ja sam ih jedva dobila jer sam isto imala neke direktne brojeve koji su ili bili zauzeti ili se niko nije javljao. Uspjela sam tek preko centrale.
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 14.12.2012 20:51:16
delila1986
pozdrav za sve!
danas sam dobila nalaz kariotipa i sve je uredu, hvala Bogu! sada cekam mens.ciklus i krecemo po svoje mrzilice. svima koji su u postupku zelim da se sto prije radujemo zajedno nasim bebicama..