|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Abortus ???
3.2.2011 14:53:35   
lepetetka
I još nešto...pade mi na pamet..kažem opet mlada si pa još razmišljaš da u životu treba sve biti idealno za porodicu ili dijete,da se sve kocke trebaju posložiti ali vjeruj da se te kocke slažu čitavog života... Ja sam prije 3 godine diplomirala i vidi nikada nisam došla do posla a bila sam aktivna u traženju..Da sam čekala da rodim dijete kada završim faks i zaposlim se ko zna do kada bih tako gurala...Da sam znala razvukla bih fax još malo ne bih se sikirala bezze...Ali zato ja imam trogodišnjeg sinčića i opet trudna...Nije sve idealno ali meni jeste i vjeruj da sam sretna!!!!

mamin dječak, 11.01.2008.
mamina princeza 09.07.2011.

(odgovor članu lepetetka)
Neposredna veza do poruke: 926
3.2.2011 14:53:51   
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: Helen rock girl

Hm..Ja nisam abortirala ali mslim da sam trudna....Ne zelim sad dete zato sto studiram, i zelim da zavrsim fakultet....Ne znam sta da radim, da li da rodim ili ne?Ako se odlucim na abortus ne znam da li da kazem nekom ili ne?Zelim da imam decu ali ne jos, jos sam mlada, prva sam godina fakulteta a moj fax traje 5 godina...:( :( :(

duso draga imas li nekoga od povjerenja s kim mozes popricati, majku, sestru, sta je sa tim momkom s kojim si ostala trudna.kasno je govoriti trebala si paziti itd, to ti je za ubuduce.svakako prvo provjeri jesi li trudna pa onda idi i u savjetovaliste jer tesko da ces ovdje dobiti odgovor.ovdje ima jako puno zena koje se bore godinama da imaju dijete a onda se pojavi mlada djevojka koja je mozda trudna i ne zna da li da rodi, nezgodno pravo...

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu Helen rock girl)
Neposredna veza do poruke: 927
3.2.2011 14:56:55   
Visnja RR
Otiđi dobrom doktoru... posavjetuj se s njim... s dečkom, s mamom... tvoj život, tvoj izbor, tvoja odluka...
ovdje nećeš naći podršku koju si možda očekivala ... većina će biti protiv abortusa...
a ako se i odlučiš nije strašno... imala sam dva jer sam morala (prvi jer je moj zivot bio u opasnosti, drugi jer je plod umro) ... Ako to uradi dobar dr. (a danas je to mnogo lakše i sigurnije nego prije) onda će sve u budućnosti biti ok...
Ubuduće redovno idi doktoru...uzmi kontracepciju...

šta god odlučiš sretno!

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu lepetetka)
Neposredna veza do poruke: 928
3.2.2011 15:46:13   
koka i po
IZVORNA PORUKA: Visnja RR

Otiđi dobrom doktoru... posavjetuj se s njim... s dečkom, s mamom... tvoj život, tvoj izbor, tvoja odluka...
ovdje nećeš naći podršku koju si možda očekivala ... većina će biti protiv abortusa...
a ako se i odlučiš nije strašno... imala sam dva jer sam morala (prvi jer je moj zivot bio u opasnosti, drugi jer je plod umro) ... Ako to uradi dobar dr. (a danas je to mnogo lakše i sigurnije nego prije) onda će sve u budućnosti biti ok...
Ubuduće redovno idi doktoru...uzmi kontracepciju...

šta god odlučiš sretno!

ovo ti je najbolji savjet...

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 929
3.2.2011 18:11:28   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Helen rock girl

Hm..Ja nisam abortirala ali mslim da sam trudna....Ne zelim sad dete zato sto studiram, i zelim da zavrsim fakultet....Ne znam sta da radim, da li da rodim ili ne?Ako se odlucim na abortus ne znam da li da kazem nekom ili ne?Zelim da imam decu ali ne jos, jos sam mlada, prva sam godina fakulteta a moj fax traje 5 godina...:( :( :(

ja sam prvu godinu faxa bila trudna, na pocetku druge godine rodila, sad sam na polovici trece godine i imam predivnog djecaka,sve se može kad želis,fax ti nije nikakav izgovor,dobro razmisli i nadam se da neces napraviti glupost.. 

(odgovor članu Helen rock girl)
  Neposredna veza do poruke: 930
10.6.2011 22:40:43   
Dela
Drage moje,

molila bih za pomoc,pokusavala sam naci na ovom topiku ali je previse ispisano,tako da mi treba vremena i vremena da sve citam ...

naime zanima me gdje se u Sarajevu moze uraditi abortus pod opstom anestezijom,s tim da su uslovi ok,znaci ne u obicnoj ordinaciji,nego ima li privatna klinika sa hirurskom salom...

odgovor bi mi trebao sto brze,do sutra ujutro...

unaprijed zahvalna

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 931
10.6.2011 23:06:33   
madam x
Nisam iz Sa pa ne znam, trebalo bi da može, nadam se da će ti se javiti neko ko zna.

(odgovor članu Dela)
Neposredna veza do poruke: 932
10.6.2011 23:15:21   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Dela

Drage moje,

molila bih za pomoc,pokusavala sam naci na ovom topiku ali je previse ispisano,tako da mi treba vremena i vremena da sve citam ...

naime zanima me gdje se u Sarajevu moze uraditi abortus pod opstom anestezijom,s tim da su uslovi ok,znaci ne u obicnoj ordinaciji,nego ima li privatna klinika sa hirurskom salom...

odgovor bi mi trebao sto brze,do sutra ujutro...

unaprijed zahvalna

ja sam padobranas

anestezija ili ne...al svaki abortus ostavi posljedicu. I ja sam abortirala, ne svojom zeljom, vec je beba umrla al sam IMALA STRASNIH ZDRAVSTVENIH PROBLEMA poslije, a jos sam na klinici abortirala, doslo je maltene do sterilnosti, al otom potom

(odgovor članu Dela)
Neposredna veza do poruke: 933
10.6.2011 23:19:50   
Bebica11
Jos nesto, ja sam iz Sa, i abortirala sam na klinici na Jezeru, i nisu mi dali anesteziju jer anestezijom umrtve maternicu i postoji uvijek rizik od posljedica, tako su mi doktori gore rekli pa su sve nazivo radili, pogotovo sto nemam djece, nisu mi htjeli rizikovati ali sam fasovala razne infekcije poslije iako je sve bilo "u klinickim uvjetima"

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 934
10.6.2011 23:19:53   
Emica_sa
poliklinika sanasa 450 KM u opstoj anesteziji

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 935
10.6.2011 23:23:47   
Emica_sa
I ja sam  pa sam poslije rodila 2 zdrave dijece i nisam imala nikakvih problema,a ako se vec radi preporucujem opstu anesteziju,jer u lokalnoj moze biti malo traumaticno iako i to sve zavisi od osobe do osobe

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 936
10.6.2011 23:28:02   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Emica_sa

I ja sam  pa sam poslije rodila 2 zdrave dijece i nisam imala nikakvih problema,a ako se vec radi preporucujem opstu anesteziju,jer u lokalnoj moze biti malo traumaticno iako i to sve zavisi od osobe do osobe

moze biti da je od osobe do osobe..al evo nas par trudnica koje smo imale spontani ovamo na pdf trudnoca, nijedna nije bez komplikacija trudnoca

cak stavise...ti si IZUZETAK i imala si srece

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 937
10.6.2011 23:46:41   
Dela

Hvala vam drage moje na brzom odgovoru...nazalost plod je zamro,srce malo vise ne kuca i mora se uradit ciscenje...nisam ja u pitanju nego moja sestra...ovo joj je 5 pobacaj,devera bas s tim,al elhadmulillah ima dvoje prekrasne zdrave djecice,izmedju tih pobacaja dvije trudnoce su uspjele...
Istraumirana je tim ciscenjem s lokalnom anestezijom,do sada je radila u bolnici,napatila bi se puno,u toku ciscenja bi znala izgubiti svijest,pa doci sebi i po par puta tako...jednom je nisu dobro ocistili pa je morala ponovo ici da je struzu...ma katastrofa,pogotov kad radis u bolnicama kao sto je bolnica u Zenici...

Malo sam citala postove,i mogu vam reci da sam se zgrozavala na neke...inace sam protiv abortusa bilo kakvog,jedino ako je zivot majke u pitanju,a sve ostalo bi zabranila...niko ama bas niko nema pravo da odlucuje o tudjem zivot,da li ce neko da zivi ili ne(naravno osim Boga)...kad cujem izjave ,to je moje tijelo i moje pravo...ma ko ti daje pravo da unistis jedan zivot,da ugasis jedno srce koje kuca,cak i ako se beba ne razvija kako treba i ako kazu doktori da beba nece bit normalna nema pravo niko da ubije to stvorenje...drage moje zamislite samo da se vama desi neka nesreca te da ostanete nepokretne ili mentalno poremecene...sta da uradi vasa porodica???da vas mozda uspava da ne zivite vise???
Onako ne zelim mnogo da komentarisem maldost,15-16 godina,te djevojke nemaju jos izgradjen osjecaj odgovornosti,puse jos kroz glavu,ne razmisljaju zrelo,al brate dragi...majka koja je u braku,koja ima dvoje djece a ostala nezeljeno trudna,nije spremna na trece...uh sva se najezim...

nadam se da nece bit problem zbog mog komentara ,citala sam da ste sve iznosile svoj stav,pa tako i ja iznosim svoj

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 938
10.6.2011 23:51:42   
malena27 RR
Dela nadam se da ce tvoja sestra dobiti adekvatnu pomoc i neka joj bude sretno! A sto se tice pobacaja, obzirom da ih je imala 5 do sada, ne bi bilo lose da uradi pretrage da otkrije razlog istim...
Link na temu na kojoj mozete naci dosta informacija je: http://www.ringeraja.ba/forum/m_224448/mpage_7/key_/tm.htm
Poruci i sestri da se prikljuci RR, ovdje moze dobiti adekvatne savjete....

I da, na forumu svako ima pravo da kaze svoje misljenje, naravno ako to ne krsi pravila foruma... Sto apsolutno nisi ucinila user posted image

LP!

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu Dela)
Neposredna veza do poruke: 939
10.6.2011 23:52:42   
Emica_sa
Ma joj cudne su to stvari,nikada ne znas sta je u necijoj glavi i u kakvoj je situaciji.Zao mi je zbog tvoje sestre,ali kad vec mora u opcoj anesteziji joj je puno bolje i lakse ce to podnijeti

(odgovor članu Dela)
Neposredna veza do poruke: 940
11.6.2011 0:02:27   
Dela
Hvala malena na savjetu i linku...ispitala je ona,prvo je 4 godina pokusavala da ostane trudna,onda joj je njen ginekolog predlozio vjestacku oplodnju,medjutim u kratkom vremenu je poginuo,i ona se odluci na malu pauzu da se psihicki rastereti a i fizicki.Zeljela je malo da se odmori,prije nego nadje novog ginekologa,i u toj pauzi zatrudni prirodnim putem...poslije te bebe je imala 4 pobacaja i tada su joj ljekari otovreno rekli da nece moci vise da rodi...isla je na pretrage i ganjala nema sta nije,te su joj otkrili tri vrste bakterije,neke posebne ,te virus rubeole...kao mala bolovala je rubeolu i taj virus i sad zivi u njoj...ljekari kazu da on ubija plod...eto onda je nako 4 pobacaja zatrudnila i rodila zdravu bebicu ,i sad eto ponovo ...
ja se brinem za nju,zao mi je,ipak je i psiicki i fizicki stres,treba to podnjet,a briga mi je i ta anestezija,te te infekcije...nadam se uz Boziju pomoc da ce sve proci kako treba :(

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 941
18.3.2012 13:22:33   
Skvo RR
Ne znam tacno ni gdje bi ove postove prebacilauser posted image ..dragane nadam se da si dibio odgovor. Zakljucavam temu dok pocistim postove,
LP

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 942
   RE: Abortus
14.12.2012 12:51:42   
Esmeralda
Interesuje me dali se na klinici placa abortus iako imas zdravstveno osiguranje???

(odgovor članu frenkoza)
Neposredna veza do poruke: 943
14.12.2012 12:58:29   
koka i po
placa.

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu Esmeralda)
Neposredna veza do poruke: 944
14.12.2012 13:01:39   
klemzi

IZVORNA PORUKA: Esmeralda

Interesuje me dali se na klinici placa abortus iako imas zdravstveno osiguranje???

U Tk se plaća ako je namjerni prekid trudnoće, bez medicinske indikacije, a ako nije, ako je spontani pobačaj onda se ne plaća

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

(odgovor članu Esmeralda)
Neposredna veza do poruke: 945
14.12.2012 13:01:55   
Esmeralda
Znas li otprilike koja je cijena???

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 946
14.12.2012 13:04:19   
Esmeralda

IZVORNA PORUKA: klemzi

U Tk se plaća ako je namjerni prekid trudnoće, bez medicinske indikacije, a ako nije, ako je spontani pobačaj onda se ne plaća

Hvala...neznam jos nista, menstruacija mi kasni vec pet punih dana imam sprialu tako da cu na UZ iduce sedmice. A veceras cu provjeriti na testu dali se radi o trudnoci....Obicno ako imas spiralu desavaju se i vanmatericne nista neznam bez UZ...

(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 947
14.12.2012 13:05:08   
koka i po

IZVORNA PORUKA: klemzi

a ne znam klemzika..prije deset godina meni je bio medicinski indiciran abortus....opet smo platili...i moja drugarica isto.
nekad sam na tv nacula da abortus u Sa.kosta 100 km.tolko sam i ja platila prije 10 god.

(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 948
14.12.2012 13:07:16   
klemzi
Da, zato sam i napisala da je tako u Tk, ja sam prošle godine imala spontani i rađena mi je kiretaža na UKC Tuzla i nisam ništa platila. E sad, sve zavisi od kantona do kantona user posted image

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

Neposredna veza do poruke: 949
14.12.2012 13:08:11   
Esmeralda
Ludim jer mislim da sam trudna 100 posto. Imam svog gin, gore na klinici koji radi i privatno pa cu se cuti sa njim....

Neposredna veza do poruke: 950
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *