|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Abortus ???
21.9.2010 22:09:56   
Dida79
NA ovakvu situaciju niko ti ne moze dati odgovor...ti i tm najbolje znate..evo sad sam pokusala da se stavim u tvoju situaciju jer i ja imam trogodisnjeg sina i plus jednog gotovo tinejdzera ne radim i da mi se desi ponovo trudnoca ja bi rodila to dijete..ali opet to sam ja a ti najbolje znas kakva je situacija izmedju vasa cetiri zida..sretno kako god odlucis

(odgovor članu Amna_sweet)
Neposredna veza do poruke: 901
21.9.2010 23:23:33   
veeseelaa
Amna možda pitanje nije na mjestu al moram: ŠTO NISI PAZILA kad već nisi htjela dijete?
a sad kad je tu rodi sestro i ne spominji više abortus

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Dida79)
Neposredna veza do poruke: 902
21.9.2010 23:29:09   
bebbe RR
IZVORNA PORUKA: Amna_sweet

drage moje imam 23 god i prelijepu djevojčicu koja ce za nepunih mjesec dana napuniti 3 god. Prije dva dana sam saznala da sam u drugom stanju (neplanski)  ne znam šta da radim. Nisam spremna još na drugo dijete. Imam posao na ugovor koji mogu da mi odkazu kad god zele, upravo sam upisala zavrsnu godinu fakulteta. Ova trudnoca mi je došla baš u nevrijeme. Ne osjećam se još nikako spremnom za drugo dijete i prvo sam rodila vrlo mlada.1000 misli mi prolazi kroz glavu. Jako sam uplašena šta ce da se desi. Danas sam isto cula da  vise nemaju nikakve naknade zene koje nisu u stalnom radnom odnosu (na neodređeno) pa sam se još vise zabrinula. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Draga Amna, mi ti možemo reći svašta, i hajde i nemoj, i što nisi pazila, i neka nisi i  razglabati do besvjesti, ali, odluku moraš donijeti ti i tvoj partner, jer vi ćete se morati nositi s njom, kakva god da bude. Dakle, šta god da ti se kaže, ti si ta koja će izabrati da li će toj bebi biti mama ili će druge stvari postaviti za prioritete. Mi te možemo utješiti, ali ne možemo odlučiti umjesto tebe i na takav način olakšavati, odnosno, otežavati tvojoj savjesti.
Kako god odlučiš, sretno!

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

Neposredna veza do poruke: 903
21.9.2010 23:34:44   
bebacha
MOja curica je ima 1,5 godinu kad sam neplanski ostala trudna.samo muz radi,ja upisala trecu godinu faxa,podstanari....odlucimo zadrzat bebu.ta beba sad ima 3 mjesca,hvala dragom Allahu pa je sad s nama.sad smo kompletni,presretni i maximalno uzivamo.to ti je moj slucaj

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 904
21.9.2010 23:38:37   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: bebacha

MOja curica je ima 1,5 godinu kad sam neplanski ostala trudna.samo muz radi,ja upisala trecu godinu faxa,podstanari....odlucimo zadrzat bebu.ta beba sad ima 3 mjesca,hvala dragom Allahu pa je sad s nama.sad smo kompletni,presretni i maximalno uzivamo.to ti je moj slucaj

bravo

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 905
22.9.2010 0:29:30   
SailorMoon
Iskreno misilim da danas ima more mogucnosti zastite i kako se trudnoca moze sprjeciti. SAmo znam jedno, da u Bosni ima masu zena koje se prirodno cuvaju i misle da je to prava zastita. ALi nije, valja smo svi to ucili u skoli i kad se onda omakne netreba se razmisljati o abortus. Treba se snositi sa konzekvencijama.
Ali ipak svako zna najbolje za sebe

06.11.2010 mamina i babina dusa se rodila. Volimo te najvise na svjetu.

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 906
22.9.2010 1:00:32   
milenium

drage moje imam 23 god i prelijepu djevojčicu koja ce za nepunih mjesec dana napuniti 3 god. Prije dva dana sam saznala da sam u drugom stanju (neplanski)  ne znam šta da radim. Nisam spremna još na drugo dijete. Imam posao na ugovor koji mogu da mi odkazu kad god zele, upravo sam upisala zavrsnu godinu fakulteta. Ova trudnoca mi je došla baš u nevrijeme. Ne osjećam se još nikako spremnom za drugo dijete i prvo sam rodila vrlo mlada.1000 misli mi prolazi kroz glavu. Jako sam uplašena šta ce da se desi. Danas sam isto cula da  vise nemaju nikakve naknade zene koje nisu u stalnom radnom odnosu (na neodređeno) pa sam se još vise zabrinula. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

nisam mogla da ne primjetim da imaš dijete od 3 godine i da si upravo upisala završnu godinu fakulteta što znači da si prethodne 3 godine otkad si rodila djevojčicu istodobno pohađala fakultet i učila i brinula se o bebi.to je za svaku pohvalu..zar ne bi nekako tako mogla izvest i ovu zadnju godinu.i ne mislim da si mlada rodila,ima ih koje su i ranije rodile.a poslova će uvijek biti.a za nezaposlene mislim da postoji neka naknada.nadam se da ćeš donijeti ispravnu odluku koja god bila i da se nećeš kasnije pokajat.sretnouser posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 907
22.9.2010 8:23:57   
frenkoza
bas sam to htjela napisati milenium... znaci studirala si s prvom bebom, zavrsices aBd s drugom... nezahvalno je bilo sta reci... jer kao sto rekose forumasice, koju god odluku donesete ipak tebi ce biti najteze... bilo da odlucite zadrzati ili ocistiti trudnocu....
mogu ti sam roce da prerano nikad nije... moja snaha treba da se porodi u novembru a tad ce joj bebica imati 11 mjeseci.... nije se cuvala, blesa blesava.... a ipak abortus nije htjela nositi na savjesti jer se i za prvu bebu borila nekoliko godina.... tako da...

odluka je tvoja....

"Postoji trenutak u zivotu zene u kome je svaka suza zlatna,trenutak kad sunce obasja dusu i nestane mraka.Trenutak kada znamo da mozemo,da smo istovremeno i nezne i jake,kad ugledamo dva oka najmilija,Trenutak kada postanemo majke"
10.11.2009.
30.0

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 908
22.9.2010 15:41:56   
jasmin

IZVORNA PORUKA: milenium

nisam mogla da ne primjetim da imaš dijete od 3 godine i da si upravo upisala završnu godinu fakulteta što znači da si prethodne 3 godine otkad si rodila djevojčicu istodobno pohađala fakultet i učila i brinula se o bebi.to je za svaku pohvalu..zar ne bi nekako tako mogla izvest i ovu zadnju godinu.i ne mislim da si mlada rodila,ima ih koje su i ranije rodile.a poslova će uvijek biti.a za nezaposlene mislim da postoji neka naknada.nadam se da ćeš donijeti ispravnu odluku koja god bila i da se nećeš kasnije pokajat.sretnouser posted image user posted image user posted image

Potpisujem nasu milenium.
Draga moja,i ja imam 23 god i dvoje prekrasne djece,drugo je doslo kada ga nismo planirali,ali bitno je da je zeljeno.Bog ga je stvorio u mojoj utrobi s mudroscu koju ja tada mozda nisam shvatila.Cak stavise,curica je imala samo 7 mjeseci kada sam ponovo zatrudnila.Jos uvijek se skolujem i mislim se skolovati dok god sam u stanju.Beba nece puno poremetiti tvoje planove.Puno je bitno da si odlucna i da zaista zelis postici zeljeni cilj.Iskren savjet,zadrzi to maleno blago i pusti ga da zivi,da bude zeljeno i da ti bude najljepsi poklon kad zavrsis fakultet.Sve drugo je prolazno i moze te puno razocarati,ali dijete...plod tvoga srca je ono sto ce tvoj zivot ispuniti srecom.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 909
22.9.2010 16:24:56   
dacy
Ja mislim da je najbolje da ti sjedneš sa sm i lijepo popričate šta dalje. Kakvu god odluku donesete bitno je da se oboje slažete s njom da kasnije ne bude optužbi tipa, ja sam htio dijete a ti uradila abortus, ili ja nisam htio, a ti zadržala. Vi znate najbolje kako sad živite i šta hoćete dalje u životu.
A što se tiće škole, i ja imam dijete od 2 god.a studiram, jest da sam pri kraju, ali nisam bila prije dvije godine kad se rodio. Kad sam se udala, faks sam zaledila i tek sam nastavila kad sam rodila. Za mene je beba bila poticaj da nastavim dalje, i sad kažem da mi je on najbolja inspiracija

Soul of My Soul

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 910
28.9.2010 0:09:57   
illa

Potpisujem nasu milenium.
Draga moja,i ja imam 23 god i dvoje prekrasne djece,drugo je doslo kada ga nismo planirali,ali bitno je da je zeljeno.Bog ga je stvorio u mojoj utrobi s mudroscu koju ja tada mozda nisam shvatila.Cak stavise,curica je imala samo 7 mjeseci kada sam ponovo zatrudnila.Jos uvijek se skolujem i mislim se skolovati dok god sam u stanju.Beba nece puno poremetiti tvoje planove.Puno je bitno da si odlucna i da zaista zelis postici zeljeni cilj.Iskren savjet,zadrzi to maleno blago i pusti ga da zivi,da bude zeljeno i da ti bude najljepsi poklon kad zavrsis fakultet.Sve drugo je prolazno i moze te puno razocarati,ali dijete...plod tvoga srca je ono sto ce tvoj zivot ispuniti srecom.

Jasmin, stvarno si me dirnula s ovim odgovorom. Nemam riječi...user posted image

Amna sretno, i nadam se da ćete se izvući iz financijskih problema, i da ćeš zadržati svoju bebicu.user posted image

http://dobro.ba/

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 911
28.9.2010 9:16:28   
manuela RR
Draga moja,najbitnije je da ti sa svojim mužem doneseš odluku koja će biti najbolje rješenje za vas.
Da li abortirati ili ne?
Ovdje će ti svakako svi reći da zadržiš bebu ali ti si ta koja treba da zna kakve su posljedice odluke koju doneseš.
Činjenica jeste da je sa 2 djece puno teže ali ne i nemoguće ostvariti željene ciljeve e sad koliko ti zaista želiš da se boriš to je već tvoje.
Zato kažem najbolje je da sama doneseš odluku bez pritisaka i mišljenja okoline jer na kraju krajeva ti i muž ćete snositi posljedice iste.

< Poruku je uredio manuela -- 28.9.2010 9:17:15 >

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

(odgovor članu illa)
Neposredna veza do poruke: 912
16.10.2010 0:11:46   
sporty mamaa
Zene jeste li gledale na youtube pricu zene koja je prezivjela abortus(majka je htjela ubiti u utrobi sa 8 mj. ali je prezivjela... Pogledajte, bas je da se najezis.... 

(odgovor članu manuela RR)
Neposredna veza do poruke: 913
21.10.2010 16:33:15   
animagical
pozdrav svima, odavno citam forum, puno su mi pomogli vasi razgovori. imala sam miss ab prije dva i po mjeseca. prosla menstruacija  je bila uredna i na vrijeme, dok sam ovu dobila deset dana ranije, trajala je tri dana, nakon toga vec desetak dana imam smeckasti iscjedak neugodnog mirisa. da li se to vama desavalo nakon kireataze? brine me, jer imam bolove u donjem dijelu stomaka. usput sam  pocela piti macinu travu i vrkutu. nadam se da ce sve proci pa da i ja dobijem malu bebicu. 

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 914
21.10.2010 17:08:38   
rose
IZVORNA PORUKA: animagical

pozdrav svima, odavno citam forum, puno su mi pomogli vasi razgovori. imala sam miss ab prije dva i po mjeseca. prosla menstruacija  je bila uredna i na vrijeme, dok sam ovu dobila deset dana ranije, trajala je tri dana, nakon toga vec desetak dana imam smeckasti iscjedak neugodnog mirisa. da li se to vama desavalo nakon kireataze? brine me, jer imam bolove u donjem dijelu stomaka. usput sam  pocela piti macinu travu i vrkutu. nadam se da ce sve proci pa da i ja dobijem malu bebicu. 

ako si zabrinuta, najbolje da odes na kontrolu...tj. svakako bi trebala nakon kiretaze.

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 915
21.10.2010 19:17:53   
jasmin

IZVORNA PORUKA: rose

ako si zabrinuta, najbolje da odes na kontrolu...tj. svakako bi trebala nakon kiretaze.

Potpisujem.Zbog kiretaze otidji na pregled ili barem kontaktiraj svoju doktoricu pa vidi sta ona kaze.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 916
21.10.2010 20:21:53   
animagical
bila sam, ultrazvuk ok, nalaze briseva briseva i papa cekam jos, dr. zelija kod koje idem zbog hormona kaze da je to relativno ok,ali mene ipak brine...

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 917
21.10.2010 20:52:50   
rose

bila sam, ultrazvuk ok, nalaze briseva briseva i papa cekam jos, dr. zelija kod koje idem zbog hormona kaze da je to relativno ok,ali mene ipak brine...

pa eto moyda brisevi ukazun sta bi moglo biti...malo se probaj smiriti, mozda je to kod tebe jedniostavno tako

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 918
2.2.2011 19:33:32   
Helen rock girl
Hm..Ja nisam abortirala ali mslim da sam trudna....Ne zelim sad dete zato sto studiram, i zelim da zavrsim fakultet....Ne znam sta da radim, da li da rodim ili ne?Ako se odlucim na abortus ne znam da li da kazem nekom ili ne?Zelim da imam decu ali ne jos, jos sam mlada, prva sam godina fakulteta a moj fax traje 5 godina...:( :( :(

(odgovor članu Mama1)
Neposredna veza do poruke: 919
2.2.2011 19:39:56   
samedi
IZVORNA PORUKA: Helen rock girl

Hm..Ja nisam abortirala ali mslim da sam trudna....Ne zelim sad dete zato sto studiram, i zelim da zavrsim fakultet....Ne znam sta da radim, da li da rodim ili ne?Ako se odlucim na abortus ne znam da li da kazem nekom ili ne?Zelim da imam decu ali ne jos, jos sam mlada, prva sam godina fakulteta a moj fax traje 5 godina...:( :( :(

Prvo uradi test da znas na cemu si...
Tu odluku jedino mozes ti donijeti,mada ja ne bih mogla abortirati i iskljucivo sam protiv toga. Ima toliko mama na ovom forumu koje studiraju a imaju malu bebu,cak i onih koje su uz bebu i magistarski zavrsile,dakle sve se moze kad se hoce. Ne znam kakva je kod tebe situacija,da li si udata,imas li podrsku muza,porodice... Iskreno se nadam da ces se odluciti da rodis...

Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25
Prohodala 6.6.2011.<3
Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45

(odgovor članu Helen rock girl)
Neposredna veza do poruke: 920
2.2.2011 19:43:26   
sunshine_ze
Ja ti samo mogu reci da je to teska odluka,ja ne bih nikad jer znam da to ne bi podnijela..mnogo zena ovdje radi,ide na fax i ima bebu..neke cak i 2 djece odgajaju uz sve te obaveze.Sve se moze kad se hoce i zna rasporediti vrijeme.Mislim da ces se kajati citav zivot zbog toga,bar bih se ja uvijek pitala kako bi dijete izgledalo,da li bi licilo na mene,kako bi sve to izgledalo...Medjutim necu da ti pametujem jer je to ipak tvoja odluka..mislim da bi trebala reci ocu te bebice jer i on valjda ima pravo da odluci sta i kako..Sretno sta god da odlucis!

Neposredna veza do poruke: 921
2.2.2011 19:44:56   
sporty mamaa
Kao prvo uradi test i rijesi se nedoumice... Ja uvijek kazem tko je bio spreman na sex, trebao bi biti spreman i na to sta on moze donjeti, recimo dijete... Ti ces na kraju sama odluciti i ja se nadam da ces roditi zivu i zdravu bebicu, sto je svakako puno humanija opcija od abortusa....user posted image user posted image

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 922
2.2.2011 19:57:50   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Helen rock girl

Prvo uradis test, ako kasni menstrualni period , da budes sigurna , onda sjedi i razmisli, tj to si trebala prije uraditi ....Ako jesi trudna i odlucis se na abortus s tim da ne govoris nikome , moje iskreno misljenje je da je veoma tesko nositi toliki teret na dusi...Da li si razgovarala sa ocem djeteta???
Ja sam licno protiv abortusa , jer roditi dijete je najvece blago, najveca ljubav i najveci uspjeh koji covjek moze da postigne u zivotu. faks mozes odgoditi ali zivot ne....
Sretno nadam se da ces izabrati dijete ali ipak odluka je samo tvoja na kraju krajeva....Sretno

Neposredna veza do poruke: 923
2.2.2011 21:05:06   
Aquarius
Znate šta, nek se ljuti ko god hoće, ali mene ova tema jako nervira.
Mislim da je stvarno bezosjećajno staviti temu o željenom abortusu na PDF SPONTANI POBAČAJ. Ovdje žene tuguju i plaču za svojim izgubljenim trudnoćama, i nerođenom jako željenom dječicom, i kad vidim kako neko hoće namjerno da prekine trudnoću meni se digne svaka dlaka na glavi.
Pa imajte malo srca i osjećaja za ostale ljude.
Razmijem ja da vas muče druge brige, ali shvatite i vi nas bar mrvicu. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 924
3.2.2011 14:45:19   
lepetetka
Pratim malo ove teme na forumu pa evo dođoh i do ove-friške user posted image ... Vjerujem da ti je teško i misliš da je tebi trenutno u životu najteže..ali vjeruj da nije vidiš i na forumu da ima puuuuuuuno gorih situacija..Zaista žene koje žele da rode svim srcem jednu bebaru nemaju mogućnosti i njima sada to izgleda strašno i vjeruj da i jeste iz njihovog ugla..  Mlada si pa misliš da ima dosta vremena za djecu,ali da li si razmišljala o tome da nakon 5 godina studija(ili možda i više) i nakon abortusa možda nešto krene ne dao Bog po zlu pa da se nađeš u istoj situaciji???? Moja zaova je rodila jedno dijete ali drugo nikada nije uspjela uvijek bi trudnoća završila spontanim... Ja sam imala jedan spontani,prva trudnoća i to je za mene bio smak svijeta i vjeruj nakon kiretaže puno sam razmišljala da li je ista dobro urađena i da li ću moći opet zatrudniti..Fala Bogu jesam ali želim da znaš da i to nosi određeni rizik!!! Želim da ti kažem još da si i dužna razgovarati sa mužem ili momkom o tome jer i on ima pravo znati i zajedno s tobom odlučivati kao i snositi odgovornost i posljedice , ići sa tobom doktoru ukoliko se odlučiš na abortus što nadam se da nećeš.. Sve najbolje u svakom slučaju!!!!

mamin dječak, 11.01.2008.
mamina princeza 09.07.2011.

(odgovor članu Aquarius)
Neposredna veza do poruke: 925
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *