|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Abortus
28.4.2010 1:01:51   
teacher75
e svasta, cime se bezposleni i dokoni ljudi bave, nemaju pametnija posla pa izmisljaju takve stvari. jadni ljudi sto zive s takvom osobom jer je u pitanju patoloski lazov, slucaj za psihijatrije definitivno

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 851
28.4.2010 1:05:18   
DM
doublemum, noaa, teacher75, marny, Madam Mohamed, sporty mamaa, Banana

Mi se poredale i čekamouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 852
28.4.2010 1:08:44   
marny
IZVORNA PORUKA: doublemum

doublemum, noaa, teacher75, marny, Madam Mohamed, sporty mamaa, Banana

Mi se poredale i čekamouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

dablmam user posted image user posted image user posted image user posted image , šta me nasmija user posted image

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 853
28.4.2010 1:10:06   
Hanady RR
rekoh ja ranije nek se obrati mami il je za ginekologa il za psihologa...nekome otići mora od ovo dvoje.

meni je lakše što istina nije...nekako nije mi žao ni sikiracije, ni napisanih postova...lakše mi da znam da ipak nije sve tako crno. dvije curice odgajam i valja to na pravi put izvesti.user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 854
28.4.2010 1:12:09   
DM

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

rekoh ja ranije nek se obrati mami il je za ginekologa il za psihologa...nekome otići mora od ovo dvoje.

meni je lakše što istina nije...nekako nije mi žao ni sikiracije, ni napisanih postova...lakše mi da znam da ipak nije sve tako crno. dvije curice odgajam i valja to na pravi put izvesti.user posted image

Ili da joj mi pošaljemo psihologa i račun za pretrpljenu sekiracijuuser posted image user posted image ako smo je prokužile, a jesmouser posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 855
28.4.2010 1:13:46   
Visnja RR
sve sto smo mi pisale njoj su savjeti koji zlata vrijede... zato se nista nece brisati... user posted image

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 856
28.4.2010 1:13:49   
Hanady RR
jesmo user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 857
28.4.2010 1:14:41   
marny
ma nek joj je sa srićonuser posted image , meni je bila sumnjiva njena ovulacija, a na ovulaciji sam se izučilauser posted image
Imal koja tema di ćemo se opet poredatiuser posted image

Neposredna veza do poruke: 858
28.4.2010 1:15:55   
DM

IZVORNA PORUKA: marny

ma nek joj je sa srićonuser posted image , meni je bila sumnjiva njena ovulacija, a na ovulaciji sam se izučilauser posted image
Imal koja tema di ćemo se opet poredatiuser posted image

MOgle bi na "hanumu"odavno se tamo nismo družile?!
Sorry za OT

(odgovor članu marny)
Neposredna veza do poruke: 859
28.4.2010 1:16:11   
teacher75
ima toliko puno devojaka koje imaju slican problem, taman nek pronadju ovdje poneki savjet, mozda im dobro dodje user posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

Neposredna veza do poruke: 860
28.4.2010 10:37:17   
shejla
IZVORNA PORUKA: Rubi

IZVORNA PORUKA: zinanina

IZVORNA PORUKA: nikita

Ovo netko dobroo zeza, nadam se da ce Visnja provjeriti IP adresu

Ja se isto bojim da bi ovo moglo biti istina.

Ne znam zasto mnogi misle da je zezancija.Toliko nezrela da se sa ovakvim stvarima zezam, nisam.A adresu mozete provjeriti.

bila sam na ovoj temi kad si tek iiznijela svoj problem, i evo vidim poslije par dana nista se nije promijenilo...svako svoje prica. Da li si pokusala razgovarati sa mamom, ili sa mamom od momka, kao sto rece Hanady??? Jesi li isla doktoru...jesi li ista uradila otkako si odlucila da neces roditi dijete???

Milsim da ovdje na ovoj temi neces vise naici na nesto konkretno - svi koji su imali savjet za tebe, rekli su ti sta, kako, gdje...sad ovo vec prelazi u moralne lekcije i predavanja, tako da ti je bolje da se ne sekiras citajuci to...

Ako si odlucila, onda to uradi sto prije, da bezze ne supljiramo ovdje.

29.3.2009. rodila se ljubav najveca...mamina curica Lamija :)

(odgovor članu Rubi)
Neposredna veza do poruke: 861
28.4.2010 12:10:38   
bebbe RR
IZVORNA PORUKA: Visnja RR

sve sto smo mi pisale njoj su savjeti koji zlata vrijede... zato se nista nece brisati... user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 862
28.4.2010 13:08:01   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: teacher75

ima toliko puno devojaka koje imaju slican problem, taman nek pronadju ovdje poneki savjet, mozda im dobro dodje user posted image

Ja mislim da bi se tebala otvoriti tema u kojoj bi se savjetovale djevojke kako se zastiti i sve ostalo pregled kod ginekologa , nedao Bog zaraze ama sve stoiman tom putu mozepomoci ,jer svaka koja zeli da stupi u sexualne odnose nece sigurno traziti po google Abortus nego nesto o zastitit , tako da bi najbolje bilo da pokrenomo jednu takv temu sa stavrno vrijednim i poucnim postovima a ne drzanju predavanja o moralu taj nekakva moral nas je i doveo da nasa dijeca nesmiju s nama razgovarati  da stupaju u odnose a poima nemaju o tome, a kada se ukuca Abortus tada su nasi savjeti vec zakasnili nazalost ali je tako
Moj prijedlog a vi kako zelite..

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 863
28.4.2010 13:15:08   
ajnur
Moje misljenje je da se nikad nije vise govorilo polno prenosivim bolestima,kontracepciji i sl i da je sve ovo(bolesti,nezeljene trudnoce) vise prisutno nego kad je sex bio tabu temauser posted image

Blagost ne dotakne ni jednu stvar a da je ne ukrasi,a grubost ne dotakne ni jednu stvar a da je ne upropasti.Muhammed a.s

A 18.10.2010 mamin djecak
A10.08.2012 mamina cura

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 864
28.4.2010 13:20:04   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: ajnur

Moje misljenje je da se nikad nije vise govorilo polno prenosivim bolestima,kontracepciji i sl i da je sve ovo(bolesti,nezeljene trudnoce) vise prisutno nego kad je sex bio tabu temauser posted image

nezeljene dijece oduvijek je bilo , domovi za nezbrinutu djecu postojlai od ako je svijet ai vijeka , prije su zene znale  da navodno rode u kasnim godinama a ne nego ustavri sakriju kcerkinu sramotu , tako da svega je oduvijek bilo.

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu ajnur)
Neposredna veza do poruke: 865
28.4.2010 13:22:05   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: Mirkica

nezeljene dijece oduvijek je bilo , domovi za nezbrinutu djecu postojlai od ako je svijet ai vijeka , prije su zene znale  da navodno rode u kasnim godinama a ne nego ustavri sakriju kcerkinu sramotu , tako da svega je oduvijek bilo.

i da dodam prije  je cesto bilo da rode pa bace pokopaju itd, itd... tako da toga nije prije bilo nebi niko izmislio abortus.

BA 13.12.2008

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 866
28.4.2010 14:02:03   
ajnur
Ne kazem da nije bilo al sad kad se toliko o tome zna mediji,stampa,skole kad mozes da biras kontracepciju ..Na to sam mislila.

Blagost ne dotakne ni jednu stvar a da je ne ukrasi,a grubost ne dotakne ni jednu stvar a da je ne upropasti.Muhammed a.s

A 18.10.2010 mamin djecak
A10.08.2012 mamina cura

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 867
28.4.2010 14:15:27   
Madam Mohamed
Primarna prevencija..bi mogla biti izlaz. Prvo mjesto i najsigurnije je porodica. Mirkice, procesljaj malo slucajeve gdje maloljetnica stupa u seksualne odnose i ostaje trudna..Iz kakve porodice dolazi, kakvi su njeni odnosi sa roditeljima, bracom ili sestrama, njen tip licnosti, karakter..Sta dominira..Mi cemo aBd imati uskoro priliku biti mame i roditelji ali prva stepenica koja se treba preci je povjerenje izmedu roditelja i djeteta. Razmisli koliko si ti bila iskrena prema svojim roditeljima, koliko ste bili prijatelji, je li se vas odnos zasnivao na mama, gladna sam, babo, trebam novac? Mnostvo je pitanja. Abortus je uvijek bio prisutan iz razlicitih razloga no meni ne zvuci pametna ideja kazati i objasniti djetetu vidis, sine, ovo ti je zastita..pa ako se ti odlucis na taj korak, koristi..sigurnije je..Kako bi se ti osjecala da ti je tvoja mama kazala isto? Prirodnije je, zdravije i na kraju normalnije dati sebi priliku kad nam je Bog vec dao upoznati dijete sto je raslo pod srcem, uspostaviti povjerenje i prijateljstvo, usmjeriti njegovu energiju u jednom pozitivnom pravcu, iskoristiti talenat jer u svakom od nas cuci interes ka necemu samo ga treba pronaci. Npr: meni i mojoj braci mama i babuka nisu kazali sine, kceri, ovo je zastita..pa ti ovako ili onako..Mi smo imali religijski, moralni odgoj od malih nogu, sekcije u skoli koje su nas okupirale, slobodno vrijeme koje je provodeno na najbolji tada moguci nacin..i nismo pali u ta iskusenja..No, znam da ima osoba bez osnove i da je o nadogradnji itekako tesko pricati ali i dalje stojim pri svom misljenju da je primarna prevencija najvaznija. O problemu se ne razmislja uvijek kada dode, katkad i prije nego dode.

Kazu da sam mistik,mrznja je moj jedini neprijatelj,ne ljutim se ni na koga,meni je cijeli svijet jadan..Junus Emre

(odgovor članu ajnur)
Neposredna veza do poruke: 868
28.4.2010 14:30:33   
Tidzi

Ne kazem da nije bilo al sad kad se toliko o tome zna mediji,stampa,skole kad mozes da biras kontracepciju ..Na to sam mislila.

Da i ja to isto mislim! Znam da je i prije toga bilo, svega i svacega... Ali hocu reci, da je npr. sada dostupno mnogo vise informacija u vezi zastite. Pocevsi od skola, raznih clanaka u tabloidima, novinama, internet stranicama... Definitivno, mnogo toga mozes naci npr. na netu i da se oko toga dosta informises da ne pitas nikoga, dok npr. toga prije nije bilo. Ko je prije 20-30-40 godina imao internet, nije bilo toliko ni novina i casopisa koliko ih ima sada i nije se o tome toliko ni pisalo ili gotovo nikako, po skolama se to isto tako kao danas nije objasnjavalo, upucivalo, nije se pustalo po tv-u sto se danas pusta... Po tome se slazem sa Ajnur!!! Prije do tih svih informacija nije bilo lahko ni doci, pa i nije ni bilo cudo da je bilo svega i svacega. Danas ti je sve dostupno, sve informacije, pitanja, a i opet ima dosta, dosta abortusa. Jer ako uporedimo ono prije i ovo danas, abortusa bi danas trebao biti mali broj, mali postotak, a ne kada na nekim internet stranicama vidis koliki je procenat abortusa uradjeno u jednoj godini, pa to je strahota i uglavnom su to jako mlade osobe.

Adin 12.01.2007
Elma 22.09.2008
Erna 02.08.2010

"Zivot je procitan roman, samo sto se u romanu mozes vratiti na predhodne stranice, a u zivotu nikad na prosle dane!"

(odgovor članu ajnur)
Neposredna veza do poruke: 869
28.4.2010 14:33:44   
koka i po
Zapad nam je stigao.Što smo htjeli ,to smo i dobili.Sada se moramo nositi sa svim i svačim  što nam je donio zapad.

(odgovor članu Tidzi)
Neposredna veza do poruke: 870
28.4.2010 14:43:15   
Madam Mohamed
Abortus je stvarno interesantna tema. Ne podrzavam ga jedino u slucaju da je ugrozeno zdravlje majke ili djeteta. Svi ostali razlozi nisu ozbiljni. U Egiptu abortus je zakonom zabranjen zenama koje ne spadaju u ovu kategoriju. No..uvijek ima doktora koji to rade privatno i imaju cijenu i posljedice su daleko vece i snaznije. Zapad stize, tacno, ali mi smo ti koju nasu kucu zatvaramo i zakljucavamo, zar ne?
IZVORNA PORUKA: koka i po

Zapad nam je stigao.Što smo htjeli ,to smo i dobili.Sada se moramo nositi sa svim i svačim  što nam je donio zapad.

Kazu da sam mistik,mrznja je moj jedini neprijatelj,ne ljutim se ni na koga,meni je cijeli svijet jadan..Junus Emre

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 871
28.4.2010 14:52:00   
jasmin

IZVORNA PORUKA: koka i po

Prekrasna izreka!

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 872
28.4.2010 15:06:53   
marny
ne bih se složila s tom konstatacijom, nije zapad uopće loš, dapače, tako razmišljaju ljudi koji nisu putovali, ili u najmanju ruku živjeli tamo bar neko vrijeme.
Nemorala/morala/educiranosti/needuciranosti ima svugdje stoga ne bih generalizirala niti volim generalizaciju bilo kakvog vida.
Ključ je koliko ti ono što provedeš vremena sa svojom djecom provedeš kvalitetno, a ne kvanititativno, koliko se trudiš biti dobar odgajatelj, a kao što rekoh to nema veze na kojem kraju zemljine kugle živiš.

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 873
28.4.2010 15:11:17   
Visnja RR
zapad nema veze sa abortusom... tog je bilo i bice svuda i u razvijenim i u primitivnijim sredinama...
bilo ih je cesce po selima gdje su neke stare zene radile abortuse sa najcesce kobnim zavrsetkom... sada se o tome vise prica...prije je to bila sramota cak i kad je "opravdan" ....
danas zena ima pravo na izbor: da abortira ili ne... i niko nema pravo da joj ga oduzme...

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 874
28.4.2010 15:14:41   
jasmin
Nije da je generalizirano,nego je zaista takvo vecinsko stanje u zapadnim zemljama,nazalost.I putovala sam od Bih do Svedske,a i od Bih do Saudije.
Svakako da u svakom zitu ima kukolja,ali mi se plaho svidjela narodna izreka koju pomenu Visnja RR-"kako posijes,tako ces i poznjeti."

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu marny)
Neposredna veza do poruke: 875
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

ljepse ime ?
memma

glasajte koje je po vama ljepse ime ?

afan (51%)

isa (31%)

irfan (19%)

Broj svih glasova: 150

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *