|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Faze nasih beba...
9.10.2008 9:32:13   
Hannah
Mame, da vas pitamuser posted image
Je li se nekome dešavalo da se beba okreće npr. sa leđa na trbuh sa 3 mjeseca, i onda prestane, evo skoro će nam 5 mjeseci. Isto tako je odjednom prestao dohvaćati stopala. Sada kad ga stavim na trbuh podvlači koljena pod guzu (podiže guzu tako što se osloni na koljena). Je li trebalo prvo da se počne oslanjati na šake ?

(odgovor članu ebru)
Neposredna veza do poruke: 226
9.10.2008 12:53:24   
Visnja RR
Draga Hannah pa nase bebice su individue koje se svaka na svoj nacin razvijaju i dolaze do nekih saznanja - ma koje prirode to bilo...
Nista nije uvjek kao u  knjigama..
Vazno je da ti je beba zdrava a kojim redosljedom ce se nesto desavati nije toliko vazno...
Moja Asja se sa 2 sedmice odizala rukicama i okretala glavu na drugu stranu kad je na stomacicu - a govorili su mi da se to tek s 2 mjeseca moze... al eto tek od prije 10 dana stvalja nozni palac u usta dok znam bebu koja je to radila s 4 m (Asji je 6)

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Hannah)
Neposredna veza do poruke: 227
9.10.2008 12:58:27   
mamyca
Hannah visnja ti je rekla,svako dijete je posebna prica.Moj mali je isto tako rano poceo dizati glavicu,odupirati se,sto po knjigama ne bi trebao jos.Tako da vidis da nije svako dijete isto.Mozda mu je dosadilo,Hamza je donedavno uvijek lupao desnom rukom,i sam prestao,vidio da moze i dosadilo,nego ja mislim da to oni pokusavaju da vide da li mogu,i kad skontaju da su to u stanju uraditi,onda pokusavaju nesto drugo.user posted image Nemoj se sekirati zbog toga,najbitnije je da je zdrav.

Hamza 11.3.2008.

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 228
9.10.2008 17:28:16   
_mama_
Evo da i ja napisem nesto o svojoj mazi maloj.Za osam dana imat ce punih pet mjeseci.
Jucer smo bili na kontroli i ima 7,8 kg, a dug je 66 cm!user posted image Inace,ima dva zubica(donje jedinice),koji su mu izasli prije mjesec dana i presladak je!Praavoo je aktivna beba,jos sa dva mjseca se poceo okretati sa stomaka na ledja,a sada ga vec nemogu ostaviti ni jednu sekundu samog koliko se vrti!user posted image
Igra se sa igrackama,guguce vec mjesecima,vristi ,smije se glasno i mazi se punoo!user posted image
Prava je mala bebara,masala!!

MAMINA SREĆICA
Emin-17.05.2008

(odgovor članu mamyca)
Neposredna veza do poruke: 229
15.10.2008 11:21:52   
lida
Danas nam je 5 mjeseci i 18 dana

Mama ga stavila na pod dok napravi krevete a Mirzic se s jednog kraja sobe dokotrljo(ledja,stomak ,ledja stomak....) do drugog i hoce da srusi maminu vazu sa bambusom ...mama ga vrati a on ponovo
samo malo nam fali da propuzemo

Irhana 28.11.1999.

Mirza 26.04.2008.

(odgovor članu _mama_)
Neposredna veza do poruke: 230
20.10.2008 9:30:10   
mamyca
Moj mali je trenutno u fazi nemirauser posted image user posted image ,od neki dan mi ne da da ga presvucem,pa ja moram izvoditi svakakve grimase da ga prevarim da miruje koju sekundu da mu mogu pelenu staviti kako treba.
Ne voli ostati sam ni na sekundu,ja izadjem iz sobe odmah vrisakuser posted image ,ili lupa igrackama i doziva.user posted image

Hamza 11.3.2008.

(odgovor članu lida)
Neposredna veza do poruke: 231
20.10.2008 12:08:54   
kvik
Mojoj Žani je 40 dana.O rođenja se smije ,onako šeretski bez zvuka,a malo i namiguje,maše rukicama i nogicama na sve strane. I ne voli biti pokrivena,odnosno , nogicama sama skine dekicu. Najslađe mi je kada podigne jednu obrvi i onako ozbiljno nas gleda.user posted image  Sada ima 4600 gr i duga je 56 cm.user posted image

(odgovor članu mamyca)
Neposredna veza do poruke: 232
20.10.2008 12:26:02   
Romali
Moj Omar se sad užasno izvija kad ga oblačim, tako da je svako oblačenje avantura.  Guza ide na jednu stranu, jedva mu stavim pelenu.
E da, jako voli kad neko hrče pa ko god nam dođe od gostiju zamolim ga da hrče par minuta, da mi dijete zabaviuser posted image user posted image

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)

(odgovor članu kvik)
Neposredna veza do poruke: 233
20.10.2008 12:41:08   
nely
da i ja malo napisem o nama..
sada nam je 4 mj i 5 dana...i uveliko se smijemo,i gugucemo...poceo se odupirati na noge,stoji bez problema ali mu ja nedam dugouser posted image i da ne zaboravim napisati kada ga presvlacim naucio je nogu staviti u ustauser posted image

...edvin...15/6/o8

(odgovor članu Romali)
Neposredna veza do poruke: 234
20.10.2008 13:28:08   
Gigana
Evo i nas ponovo.  Vedadu je danas 10 mjeseci i 22 dana.  Težak je 12kg i dug 80cm user posted image user posted image user posted image
Počeo je da samostalno ustaje, hoda uz kauč i ostali namještaj. 

Najsmješnije mi je kad hoće da sjedne, onda se pažljivo spušta guzom, jer je 3-4 puta fino opalio glavom, pa je sad naučio kako treba sjesti.  Da vidite samo kako pazi da se ne udari.  Otvara sve ladice po kući, vadi šerpe, poklopce itd.

Inače, svako presvlačenje je drama.  Baca se po cijelom krevetu i jedva ga obučem.  Isto tako, frka je i kad treba izaći iz kade.

Naučio je da pokaže gdje je svjetlo, slika, TV, mama, tata, lopta, bi-bi, pegla, majka, prozor, vrata.... i svaki dan ga učim da pokaže jedan novi predmet.  Kad mu kažem:"daj jedan osmjeh", on se odmah nasmije, a ja se naravno rastopim.

Naučio je da kaže mama (ali samo kad je gladan i kad nešto želi), a počeo je i da oponaša zvukove, npr. kad neko kihne, on odmah to ponovi na svoj način i obavezno uz osmijeh.

Eto, toliko za sada, ima toga još mali milion stvari, ali ne mogu se više sjetiti.

Pozdrav svim mamama i poljubac svim bebačima. 

(odgovor članu nely)
Neposredna veza do poruke: 235
20.10.2008 13:42:27   
mamina cura
IZVORNA PORUKA: Gigana

Evo i nas ponovo.  Vedadu je danas 10 mjeseci i 22 dana.  Težak je 12kg i dug 80cm user posted image user posted image user posted image

Mashallah. Moj Timur ima 4,5 god i oko 15kguser posted image  Nevjerovatni je ljubitelj hraneuser posted image   Henu moram voditi na vaganje....user posted image  nismo odavno bili na kontroli

Timur 20.03.2004.
Hena 30.12.2007.

koristimo platnene pelene
za zdravije odrastanje

(odgovor članu Gigana)
Neposredna veza do poruke: 236
20.10.2008 13:43:48   
batterfly
Lejlash,preduhitrila si meuser posted image user posted image user posted image
Jos uvijek radimo na pusi,jer kad kazem "daj pusu"-ruka zaluta u usta..user posted image user posted image
Poceli smo i sami da stojimo,gdje smo tu smo da se pustimo,.....volim da se igram,kako ja to volim nazvati "sad  unutra-sad vani"user posted image ,npr,stavi igracku u lavor ili plasticnu casu,pa po taj vakat vadi i vraca u nutra,....,plese uz muziku,i voli bacati lopte...
I imamo isti problem kao kod Gigane sa presvlacenjem,ali sad mama samo "hvata" reklame na TV-u,jer ih gleda kao "hipnotisan"user posted image ,pa ih iskoristimo da se presvucemo....user posted image

Bravo za sve nase bebice i bebache,koje iz dana u dan  napreduju!!!!!
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Gigana)
Neposredna veza do poruke: 237
20.10.2008 14:13:46   
Gigana
kad ovako navedem kilažu, rek'o bi čovjek da je ogroman, međutim, on je pravi dugonja (80 cm), tako da je to zasad super raspoređeno.  Ja pretpostavljam da će ovi kilogrami stati kasnije, ne znam, samo nagađam.

(odgovor članu batterfly)
Neposredna veza do poruke: 238
20.10.2008 14:17:30   
Romali
IZVORNA PORUKA: Gigana

kad ovako navedem kilažu, rek'o bi čovjek da je ogroman, međutim, on je pravi dugonja (80 cm), tako da je to zasad super raspoređeno.  Ja pretpostavljam da će ovi kilogrami stati kasnije, ne znam, samo nagađam.

Gigana
, znam ja o čemu pričaš. Moj ima 6 mjeseci i skoro 10 kg, ali je jako dug takođe. Prije mjesec i po imao je 73 cm. Idemo u petak kod dr.pa ćemo znati. I ja svog zovem dugonjaaaaa

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)

(odgovor članu Gigana)
Neposredna veza do poruke: 239
20.10.2008 14:17:34   
mamina cura
Draga moja nemoj se brinuti, vidjeces kako se izduze. Meni je nekako uvjek draze da lijepo jedu nego da cuclaju hranu kao ovaj moj zgoljo zgoljavi.

Timur 20.03.2004.
Hena 30.12.2007.

koristimo platnene pelene
za zdravije odrastanje

(odgovor članu Gigana)
Neposredna veza do poruke: 240
22.10.2008 23:43:49   
lejlašh
Što se tiče presvlačenja ja sam našla način kako to obaviti bez bježanja- pokrijem je pelenom i igramo se ima bebe- nema bebe, ona se samo smije i pokriva i otkriva, a ja je brzinski presvučem. Inače sam imala velikih problema s tim, moralo je dvoje ljudi da mi pomažu, a često mi pobjegne onako gologuza i zna se upiškiti, pa više ne smijem pustiti.
Ponovo je zainteresovalo hodanje, mislim da će se ubrzo pustiti. Ne znam koliko je teška, niti duga, vidjećemo kad napuni godinu, aBd.

Merjem, 11.11.2007.
mamina sultanija
Arman, 23.07.2010.
mamin pasha

(odgovor članu mamina cura)
Neposredna veza do poruke: 241
23.10.2008 11:07:58   
mamina princeza
IZVORNA PORUKA: Romali

Moj Omar se sad užasno izvija kad ga oblačim, tako da je svako oblačenje avantura.  Guza ide na jednu stranu, jedva mu stavim pelenu.
E da, jako voli kad neko hrče pa ko god nam dođe od gostiju zamolim ga da hrče par minuta, da mi dijete zabaviuser posted image user posted image

Joj sto se ismijah... i sjetih se kako jem oja kad je imala jedno mjesec najvise voljela kad joj mm hrce tako se uspavljivala al bila je to samo faza koja je ubrzo prestala sad joj nije zanimljivo

A sto se tica presvlacenja i nju to uhvati sva se izvija jedva je nekako presvucem toliko zabaci glavu unazad da nesto vidi da to izgleda bas strasno.

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu Romali)
Neposredna veza do poruke: 242
25.10.2008 20:32:46   
lejlašh
Kod nas je slatka, Merjem je prohodala!user posted image user posted image user posted image
Ja se još bojim da je pustim samu, ali ona se skroz oslobodila.Dobro, to su tek prvi pravi koraci, ali i to je veliki korak za moju mrvicu.

Merjem, 11.11.2007.
mamina sultanija
Arman, 23.07.2010.
mamin pasha

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 243
25.10.2008 23:08:12   
Visnja RR
Bravo za prve korake user posted image

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu lejlašh)
Neposredna veza do poruke: 244
25.10.2008 23:12:39   
ziki
sve cestitke za malu lutkicu koja hoda.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 245
26.10.2008 18:36:45   
benjo
Mojoj maloj bebici je 22 dana,ima 3,42 kg.,a rođena je sa 3,30 kg.Ja ne znam jel on dovoljno napredovao ili ne?Sad za sad sam samo u nekom strahu od toga da dobije na težini i da ojaća.user posted image

(odgovor članu ebru)
Neposredna veza do poruke: 246
26.10.2008 18:43:25   
lejlašh
benjo, mislim da ti beba ipak nije dobila dovoljno na težini, zavisi sa koliko je izašla iz bolnice? Da li dojiš ili dohranjuješ, a ako dojiš - koliko često to radiš i koliko traju podoji?
Najbolje ti je da se posavjetuješ sa pedijatrom

Merjem, 11.11.2007.
mamina sultanija
Arman, 23.07.2010.
mamin pasha

(odgovor članu benjo)
Neposredna veza do poruke: 247
5.11.2008 9:00:09   
ziki
Evo našeg " izvještaja": Danas smo bili na vakcininaciji, Tarik ima 5,5mj i 9500 gr, dužinu ovdje ne mere a prije 15-20 dana sam ga ja mjerila i imao je 71 cm. Okreće se i dalje, kad se okrene puzi ali nazad..user posted image user posted image Sad već tečno izgovara mama, baba mu je i dalje ba, zna još i ham da kaže-posle toga me čitavu ušlapa i umaže tj. izljubi. Zadnja 2-3 dana kad je gladan počinje da mljacka a kad je raspoljožen ili me ugleda kad se probudi šalje poljupce, zvuči slično kao i mljackanje. Zubića nema još ali sve smo spremili za njih. Kao što pročitah da je i kod drugih slučaj i njega je umjetnost obuć i stavit pelenu.
Još da pohvalim mog mišolina pišolina da je danas primio vakcinu u nogicu bez plača a kad je primo u ručicu plakao je samo malo. user posted image

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu lejlašh)
Neposredna veza do poruke: 248
5.11.2008 9:43:55   
Suzana
Ziki, ne mogu da se nacudim da tvoj mali toliko rijeci zna sa samo 5,5 mjeseci.
Moji su mladji 5 dana, uglavnom gugucu. Bas ti je napredno dijete...

Mi danas idemo na redovnu kontrolu i vakcinu, pa se prijavim uskoro.

Edi i Mak - DOUBLE BLESSING
27.05.2008.

Moji životi, ljubavi, sreće najveće...

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 249
5.11.2008 9:52:16   
ziki
ma to je pricalica, na mamu.Ja sam takođe vrlo rano progovorila a i prohodala. Vidjecemo kad će prohodat, do 8. mjeseca ne smije na noge da se oslanja a ja sam sa 9 prohodala, sama uz lutku, dok sam se izgrala na podu.

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *