|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Faze nasih beba...
17.8.2008 20:53:10   
ebru
Misure,vidim da Luka ima oko 4,5 mjeseca!Ja mislim da je to samo kao sto kazes "skok u razvoju"!I Mona i sad ima takvih ispada i dan danas a 8 joj je mjeseci  i uvijek ih je imala...bas smo sinoc isto prosle kao i ti,mada kod nas nije bas ni vruce,nego se lopuzica malena naspavala po danu,nije se bas izmorila i sinoc kenjkanje...ja nju samo sto spustim ona se digne i uhvati se za one resetke i viri kroz njih,a vidim da joj se spava...i tako je bilo u nedogled dok se nije umorila i zaspala...
O ja,a sto se tice kolica i sama sam ovdje kukala negdje na forumu kako Mona nije htjela u kolica...evo sad hB hoce...

MONIKA 11.12.2007
Jeder Mensch begegnet einmal dem Menschen seines lebens,aber nur wenige erkennen ihn rechzeitg!
http://www.youtube.com/watch?v=P6WlXmHrnyU

(odgovor članu mamyca)
Neposredna veza do poruke: 176
27.8.2008 0:49:46   
lejlašh
I ja znam ponekad imati problema slične prirode sa mrvicom. Najgore mi je kada je treba uspavati, ali sada praktikujem da je ne uspavljujem sve dok ne vidim da više ne može izdržati, tako da jedva dočeka da legne i zaspe. Zna se nekada desiti da se u pola noći razbudi skroz i onda kad je više onako umorna prebacim kod sebe u krevet jer je ne mogu više nosati - puže po meni ili skakuće i vere se uz bilo šta da ustane. Ne zna lopov jedan da mama mora ujutro na posao, lahko je njoj ona kasnije spava skoro do podne  da nadoknadi propuštenouser posted image .
Srećom pa to nije svaku noć. I ja sam primjetila da joj smeta vrućina, čim je previše sparno stalno se budi i kenjka, i naravno uvijek se otkriva.
Zamislite i ona je propuzala prije 15-tak dana, kad sam ja mislila da je skroz propustila tu fazu. Ni sada joj puznje nije toliko zanimljivo, više voli da se pentra uz stvari i da hoda i najsretnija je kad nađe žrtvu da je tata.
Naučila je neke nove riječi - tata, keka, dede, gaga, samo mama rijetko kaže, samo kad plače.
Baš sam se raspisala, toliko od nas za ovaj put. Pusa svim bebačama i pozdrav svim mamama.

Merjem, 11.11.2007.
mamina sultanija
Arman, 23.07.2010.
mamin pasha

(odgovor članu ebru)
Neposredna veza do poruke: 177
1.9.2008 12:47:45   
lida
Evo i nas ....dosli smo u fazu guranja noznih palcica u usta i kad mu obucem carapice hoce zlo da mu bude

sve igrackice koje uzme u ruke naravno zavrse u ustima valjda ce nam brzo zubici.

Irhana 28.11.1999.

Mirza 26.04.2008.

(odgovor članu lejlašh)
Neposredna veza do poruke: 178
1.9.2008 18:26:20   
hrasnicanka
velike pohvale na ovu temu vas forum citam vec dugo.skoro citavu trudnocu a sada vam se zvanicno javljam.mom decku je 2 mjeseca i 2 dana danas je primio prvu vakcinu,tezak je 550 toliko za sada

(odgovor članu ebru)
Neposredna veza do poruke: 179
1.9.2008 21:22:28   
ebru
Hrasnicanka,dobrodosla!Pisi nam jos o svojoj bebici,bice mi zadovoljstvo citati,a sigurno i ostalim forumasicamauser posted image

MONIKA 11.12.2007
Jeder Mensch begegnet einmal dem Menschen seines lebens,aber nur wenige erkennen ihn rechzeitg!

(odgovor članu hrasnicanka)
Neposredna veza do poruke: 180
1.9.2008 22:41:32   
Romali
Moj dječko pravi krugove po bračnom krevetu. Ostavim ga npr.glavom prema jugu, nađem ga na sjeveru. Guza mrda pravo.Stalno se prevrće na stomak i bokove, ruka mu i sad zaglavi, ali ne plače. Opasnost je počela pa sutra idemo kupiti još par jastuka za zaštituuser posted image . I sam sebi stavlja cucu u usta, baš smiješno user posted image .

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)

(odgovor članu ebru)
Neposredna veza do poruke: 181
2.9.2008 7:37:22   
ebru
PoZ Romali,a zasto ne bi kupila onu mrezicu(ali veliku)kao krevetic,jer uskoro bebca neces smjet ostavljat na bracnom,Neznam opet kako ti hoces,ali to ti je moja preporuka.
Napisala sam veliku mrezicu iz razloga sto mi imamo onu manju duguljastu kao krevetic,pa Mona se vec ljulja u njoj i cekam samo kad ce je prevrnutuser posted image
Jubi bebicuuser posted image

MONIKA 11.12.2007

(odgovor članu Romali)
Neposredna veza do poruke: 182
2.9.2008 10:47:04   
Romali
Ebru, hvala ti za preporuku. Čula sam za tu mrežicu, mada je još nisam nigdje vidjela po radnjama. Malo ću sad intenzivnije u potragu i trebam neku jaču, jer moj momčina već ima skoro 9 kguser posted image .

(odgovor članu ebru)
Neposredna veza do poruke: 183
2.9.2008 10:59:54   
ebru
Ja bi ti preporucila ovu http://www.baby-markt.de/cgi-bin/cosmoshop/lshop.cgi?action=showdetail&artnum=606162&ls=d&mode=1&campaign=billiger
jer je dosta stabilnija kad bebci porastuuser posted image
A mi imamo nesto slicno ovome http://www.baby-markt.de/cgi-bin/cosmoshop/lshop.cgi?action=showdetail&artnum=4710736016553&ls=d&mode=1&campaign=billiger
Mada je kod nas mislim nestabilnijauser posted image ,a i moja cura ima kila user posted image ,a i svaki dan jaca pa...mi smo je dobili na poklon od moje mame,a kostala je negdje oko 70 km,meni se cini da je kupila u Bingu,mislim da ima Bingo i u Mostaru.Ove kockaste su malo skuplje,ali zato i stabilnije za nase teske bebice.Sorry sto sam dosadna,al zao mi da kupujes jastucice ili neke bespotrebne stvarcice pa sam se zato i javila(mada jastucica nikad nije dovoljnouser posted image )

MONIKA 11.12.2007

(odgovor članu Romali)
Neposredna veza do poruke: 184
2.9.2008 11:06:08   
Romali
Aha, Ebru, mislim da ja ovo zovem 'vrtić' ( a ima više naziva ) i ovo je super stvar za igru i boravak. Dobili smo jedan od prijatelja, još ga nismo počeli koristiti.  Očito da ćemo ubrzouser posted image , samo da se ne bude dečko bunio, voli širinu user posted image

(odgovor članu ebru)
Neposredna veza do poruke: 185
3.9.2008 23:10:59   
ziki
Evo i nas. Prvo cestitke za sve bebe koje su pocele da puze, sjede, hodaju, za prve i druge zubice..user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Tarik  ima 3 m + 11 dana, danas smo bili na kontroli, malo smo se vagali tako da moja bebara ima okruglih 8 kg.Od rodjena ga nikako nisu merili i bas mi je zao. Prije 2-3 dana se okrenuo na stomacic, al je malo zapela ruka pa se bunio.. Inace je jedna veeelika pricalica, guce, vristi, buni se. Mene zove mam, oca ba. A jednom je cuo psovku pa i to ponavlja kad je bas ljut bem.Poslednjih dana opasno gleda tv, cak se buni kad mu neko stane ispred i zakloni ekran. Cucu vadi rukicom i sav ponosan je vraca naopako...user posted image user posted image

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu Romali)
Neposredna veza do poruke: 186
4.9.2008 9:05:24   
ziki
Zaboravila sam da kazem da cupa kog stigne mene, tetu...samo nek je mal kose da dohvati i eto ga... i cita svoju nigu, to okrene pravilno a najdraza mu je strana sa ogledalom.user posted image

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 187
4.9.2008 10:42:04   
bebacha
Tarik me puno podsjeca na moju Ajlu.i ona kad je bila kao on pocela se okretat na stomak.zapne joj rukica i onda se ona ljuti.svi joj krivi zbog toga.ona se govori mama,jasno i glasno a baba kaze na slogove ba-ba.galami kao velika i ko fol pjeva.cupa za kosu koga stigne a bas je jaka.bila je naucila i dignut rukice kad joj kazemo pa-pa ali sad nece.ja joj svaki dan pokazujem ono s rukom kad beba kaze daj-daj ili doci,ono kad prstice privuce saki.kad jutros i ona to radi.sad je glavna fora da se dize na koljenja i hoce da puze.i ja se raspisa.odo je odvest na vakcinu.joj bas mi je zao.mora dobit 3 vakcine

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 188
5.9.2008 0:29:32   
batterfly
10ka- za temu!!!! Super je!!!
Ziki tvoj me Tarik podsjeca na mog bebaca kad je bio jos manji bebac...user posted image

Samo da uputim cestitke svim user posted image  za puzanje,zubice,hodanje..itd..

Moj Ammar sad ima 10mjeseci...
Kad bih ga uporedila sa ostalim bebama iz nase okoline,cini mi se da nije bio (hiper)aktivan....
Nedavno nam je propuzao(prije 20tak dana) pa smo svi jaaakoo happy jer nam je to najdraze kod malih bebacha..
I sada smo u fazi puzanja ..(za mamom,uglavnom)....lagano se dizemo na nogice pomocu stola...taburea..i svega ostalog sto nam se nadje u blizini...

Sa velikiiim interesovanjem upoznaje svijet oko sebe..gleda..razgleda...ko nesto bi i rekao....pa zaguguce...zaguguce...
Trenutno je svjetlo najzanimljivije..pa kad ga pitam gdje je svijetlo?...pruzi rukicu prema lusteru...rasiri prstice i kaze "dej-dej"
Mamu zove "mam" samooo kad je gladan,a kad ugleda svoju zdjelicu..rukicu ispruzi i prstice skuplja i siri..i kaze "daj-daj"sa povisenim tonom...naravno!!user posted image
Jer je veeelikaa poguzija..ima "samo" 11kg( a brat stariji 2 i po godine 13kg)

Itd...ima jos toga puuuno...ali polahko...nadam se da vas nisam "utusila"

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 189
8.9.2008 13:45:35   
Anoniman
Evo da se i mi po prvi put ovdje upisemouser posted image user posted image user posted image
moja beba danas ima 40 dana user posted image
prije tri dana mama je dobila prvi najljepsi osmijeh na svijetu popracen rijecima:" eeeeeeee!"
poslije toga je uslijedilo i: "guuuuuu"
tako sam sretna... najsretnija na svijetu

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu batterfly)
  Neposredna veza do poruke: 190
8.9.2008 15:11:41   
Anoniman
jedemo, plačemo, spavamo, jedemo, vrištimo, spavamo, jedemo prste, plačemo, spavamo...user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 191
12.9.2008 21:28:32   
batterfly
Sada smo u fazi tasunjanja!!! Nauculi smo i to pa po cijeli dan mama pjevusi..tasun tasun tanana......
Takodjer se jaaakoo ljutimo kada nesto nije po volji,oglasimo se gromoglasnim kriskom,tako da svima bude jasno da sam ljut!!!!!

Nauculi smo i da masemo rukicom za pa-pa!!!!!
Trnutno radimo na pusi!!!user posted image
Ajde Ammare,pusa...pusa...pusa.....user posted image user posted image jos malkice!!!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 192
13.9.2008 17:44:35   
ranija
drage moje moj sin ima pet mjeseci a jos ne poseže za predmetima hvata samo kad mu dodirnes ruku i sve sto uhvati stavi u usta. Bili smo kod neuropedijatra i radili UZ mozga i sve je hvala Bogu uredu ali doktorica kaze da kasni sa motoričkim razvojem i da se javimo fizijatru radi vjezbica. Ne znam koliko je dobro poticati djete da radi nesto kad nije zainteresvan a i iskreno da vam kazem vise sam isprepadana jer znam da se djeca razlikuju da ni jedno dijete nije isto. Jedna doktorica kaže da je to zbog toga sto je nosio gips na nogicama mjesec dana a i imao je infekciju kao 13 dana stara beba pa opet od dva mjeseca tako da je isprepadan sav  a druga kaze da to nema veze. Sta mi je raditi. Ima li iko ovakva iskustva.

Neposredna veza do poruke: 193
13.9.2008 21:34:40   
ebru
Draga Ranija,to sto beba stavlja predmete u usta to je dobro,procitaj malo moje ranije postove,ima tu pisala sam kako je doktor pregledao moju bebicu,on je njoj isto stavljao neku sipkicu u ruku i ona je uhvatila,ali neznam tacno sa kolik je mjeseci to bilo...
Ja bi ti preporucila da se sto vise igras sa bebom...
Jel ti hoce beba na  stomaku bit,protestiral?Opisi nam jos malo kad budes imala vremena,kako se beba ponasa,pa mozda ti i mognemo pomoc,jer i ja sam imala nedoumica i meni su cure isto ovdje pomogle?Nadam se ipak da nije nista strasno i da se to vjezbicama sve moze rjesit.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Tebi i bebici!

MONIKA 11.12.2007

(odgovor članu ranija)
Neposredna veza do poruke: 194
17.9.2008 0:05:41   
lejlašh
Mishka tvoj Ammar je samo 4 dana stariji od moje mrvice, rade skoro iste stvari, s tim da je može nositi u zubima (ona je prava mrvica, mamina curica). Pusa za momčinu

Merjem, 11.11.2007.
mamina sultanija
Arman, 23.07.2010.
mamin pasha

(odgovor članu ebru)
Neposredna veza do poruke: 195
17.9.2008 0:14:37   
batterfly
Pusa i za tvoju Mjvicu!!!
Znaci da od sada cekam tebe ,pa da "copy" ili obratno..user posted image user posted image

P.S.,Mama jos uvijek radi na pusi!!!

I imamo novu fazu:kada se igramo sa bratom "bi-bi-ja",imitiramo zvuk....bfbfbfbf.....bf...bfbfbfbf!!!!

(odgovor članu lejlašh)
Neposredna veza do poruke: 196
17.9.2008 0:24:10   
jasmina_mm
evo da i ja napisem fazu svog sina
cim se probudi ustaje i nigdje ne stoji do sljedeceg spavanja. Samo puze, dira sve zivo i nema sanse da se pusti da se presvuce. Nece nista da jede (to valjda zbog toga sto mu treba nici prvi zubic) i kad ga stavim u hranilicu vristi. Ne znam vise sta da radim ionako je sitan a nista zivo nece usta da stavi....

dusha mamina 11.10.2007.

upravo zato sto je tako topao, osmjeh je ljepsi od bilo kojeg cvijeta na svijetu....

Neposredna veza do poruke: 197
24.9.2008 9:52:10   
ziki
 Eto nas opet. Danas smo bili na kontroli i za vakcine. Tarik ima 4m+2 dana. Tezak je 8300gr, dugacak 65 cm, zubica jos uvijek nema, ja sam sanjala da su nikla 2 odjednom. I dalje prica, psovku je zaboravio, hvala Bogu, naucio da kaze ham i ne. A zna i da vristi, takav zvuk ispusta da mene momentalno zaboli glava. Cupa, skida naocare i meni i muzu, grebe. Sad kad se kupa- kupa i nas jer toliko prska da je presvlacenje posle njegovog kupanja obavezno.
Ne okrece se nesto preterano, ponekad ali zato hoce da sjedi. Ja ga uzmem za rucice a on se podigne do sjedeceg polozaja.
Jedino je reko doktor da ce morat da vadi krv iz veneuser posted image da proveri krvnu sliku jer je krupan pa postoji sansa da je malokrvan, organizam ne moze da proizvede dovoljnu kolicinu crvenih krvnih zrncadi. Ali to kad se vratimo iz Sandzaka zao mi ga da ga odmah bodu ponovo.

(odgovor članu jasmina_mm)
Neposredna veza do poruke: 198
24.9.2008 10:30:04   
bebacha
a zasto krv iz vene.Ajli su vadili iz prstica i utvrdili da je malokrvna.i da ti kazem unaprijed da ce i tarik biti malokrvan jer vecina beba koje doje su malokrvne jer kalcij nedozvoljava zeljezu da se skroz razgraduje.nama je pedijatar dao serup ferum.Ajla ga je pila 3 dana,djete nije nikako spavalo,samo je plakal.ja malo trazila na internetu i nadem kako se taj lijek tesko podnosi,kako se javljaju grcevi i slicno.ja na svoju ruku ukinem taj sirup.polako smo poceli sa uvodenje cvrste hrane,davala joj sokice obogacene gvozdem.nakon 1,5mjseci krvna slika je bila super.to ti je moje iskustvo.   

a sad malo da se vratim na temuuser posted image Ajla je sad u fazi kad samo ponavlja mama,baba,ba,daj.ba je kad joj nesto negodi.stalno se nesto uozbilji pa bude bas smjesna.pokusava da se iz lezeceg polozaj digne u sjedeci i pomalo puze ali unazaduser posted image user posted image da se malo pohvalim da je juce napunila 7 mjseci.zubica ni traga a ja stalno sanjam da su izbili

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 199
24.9.2008 12:08:28   
Romali
Nama juče bilo punih 5 mjeseci. Nemam pojma kada se to od bebe očekuje, ali Omar je juče počeo 'puzati' po krevetu. Naravno, nije to pravo puzanje, ali pomiče se s mjesta.  Ležao na stomaku i ja ga mamim najdražom igračkom ( ljubičastom macom user posted image ), kad on diže guzu i odupre se koljenima da se pomakne.user posted image user posted image I tako nekoliko puta pa poče plakati kad se umorio, duša moja.user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *