Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 30.11.2012 11:11:06
ninuska
IZVORNA PORUKA: Bebica11
jutros smo vadile briseve, bice u srijedu nalaz
jucer sam dosta s boraksom skinula, al ima jos, jedino mi je frks za te krajnike( da neko ozbiljno ne shvati nije da sad umirem radi toga al nemam ideje kako skinuti ) a nistatin kapi su nam propisali al su "deficitarne" u 3 apoteke ih nema
jel neko davao malom djetetu lgg kupovni jogurt dukatov??? kupila sam i ja da pijem, ne dajem joj hljeba ni slatka, malo me grize savjest jer je ovih dana nana pocesto dolazila i davala joj monte il red kinder cokolade, jer N je pocela tek jesti s 9-10mj pa sad se svi zadaju oko mene da je hrane
i nisam znala da trebam mazati bradavice prije svakog podoja, ja sam to 2-3puta na dan, al sad cu cesce, i tesko mi je da ih susim jer N odmah trci da sisa, jedino ovako kad spava
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 30.11.2012 11:12:56
koka i po
bebice....kupi u apoteci daktarin gel.veoma brzo rjesava problem soora.rijetki su slucajevi da se isti nakon ovoga lijeka vrati. bebice...stavila si pitanje na pravo mjesto...ne ljuti se.ja mialim da Halima u svom postu nije mislila nista lose.sve smo mi majke koje se brinu za svoju djecu i zele im najbolje.razlika je samo u tome sto su neke mozda previse osjetljive na svoju djecu i njihovo zdravlje(ovako kao ja i ti).to ne znaci da su ove druge nemarne nego se mozda bolje nose sa svim problemima koje nosi roditeljstvo. razumijem tebe a razumijem i Halimu. nego...nabavi ovaj gel i sve ce biti u redu
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 30.11.2012 11:21:29
Bebica11
Ma joj zene, svakom naleti period kad ima neka iskusenja pa kad vidi neko glupo pitanje nervira ga...
a sad da ne idem u krajnost ne treba neko mene predstavljati kao hudilicu, nisam hudila il napisala nesto u fazonu JAO, JOOOJ, STA CU il stavila milion
POSTAVILA SAM JEDNOSTAVNO PITANJE i ne zelim da se neko ovdje na forumu ako ima kakav privatni problem na meni istresa, hajd prisnim osobama cu progledati kroz prste al ovako... zasmetalo mi je, al nisam se upustila u raspravu jer mozda bas ta osoba ima neki ozbiljan problem koji ne znam pa da ne uvrijedim
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 30.11.2012 11:23:01
Medić*
Shvatila sam i ja poentu Halimine price, zena je DJELIMICNO u pravu. No medjutim post joj nije na pravom mjestu.
Halima ja se sjecam nekih tvojih postova oko vrtica i prilagodbe, imuniteta, bilo je i tu sekiranja i dumanja sta i kako :) Ako se ne varam ? Eto svako se drzi tamo gdje ga boli, neko manje pokazuje, neko vise, uostalom bitno je dati savjet onda kada treba !!!!!!
< Poruku je uredio medic slatki -- 30.11.2012 11:25:19 >
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 30.11.2012 11:23:02
Hanady RR
Ja najviše volim kad drugi počnu da misle šta je prvi mislio... a još mi je draže kad shavtim da nisma dorasla svom roditeljstvu... il kad mi neko pojasni da ne smijem biti tužna ovako u postu na porodičnom forumu za majku i dijete koje ima pdf dijete i beba i bolesti i zdravlje jer mi dijete nema tumor nego ima temperaturu sa kojom se borimo recimo 12 dana pa 17 završi u bolnici sa upalom pluća...
ma mislim stavrno... ko sebi ovo daje za pravo...
halo jel vi znate evo poseljdnje postove šta su ljudi predevarli prije, i jesul gore doživjeli... i malenaa i bebica 11.... znate li jesu li izguvile djecu svoju... jel znate dal su bile u bolnici sa svojom djecom već i koliko su propatile...
ako mi je teško ima da stavim meni je moje dijete briga i bol i tuga kad joj ispada mliječni zub i boli je ja bih njenu bol sebi prebacila...
sad će meni neko reć ima djete od komšije karcinom budi sratne šti ti tvoje koje si rodila ima mononukleozu ...jel to poenta...
baš saburam...al baš me povučete za jezik
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 30.11.2012 11:23:47
Bebica11
IZVORNA PORUKA: Iman83
Možeš joj slobodno davati LGG jogurt a još bolje je acidofilno mlijeko protiv soora. Ma njoj je jednostavno oslabio imunitet, nema veze s pretjeranim unosom slatkog, ali sad trebate pripaziti i jedan period nakon što se povuku simptomi.
Ja moram reći da sam skontala poentu Halimine priče, ali opet razumijem da nisu sve mame kao ona i ja. Al svaka želi najbolje svome piletu
Bebice, da se što prije rješite soora.
gdje se to kupi? nisam cula za to
a dacu joj malo lgg jogurta
i ja mislim da je do imuniteta, kasno nam izbijaju zubi, ima samo 2 koja su izbila NAKON STO JE PROHODALA, a prije njih je imala proljev, zelenu stolicu, a sad je moguce da ce i gornji pa da je malo opao imunitet a i sve stavlja u usta
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 30.11.2012 11:27:06
Bebica11
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
halo jel vi znate evo poseljdnje postove šta su ljudi predevarli prije, i jesul gore doživjeli... i malenaa i bebica 11.... znate li jesu li izguvile djecu svoju... jel znate dal su bile u bolnici sa svojom djecom već i koliko su propatile...
joj vjeruj par puta se zaletim da napisem sta je mene sve u zivotu satralo
al ona skontam, sto mi to treba???
hvala Bogu sve ruzno je za mnom, pokusavam zaboraviti i sretna sam hvala Bogu sto mi je trenutno najveci problem PROBLEM SOOR-a
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 30.11.2012 11:31:53
Hanady RR
Prenijela sam postove vezane sa soor na temu o istom http://www.ringeraja.ba/forum/m_6182/mpage_6/key_/tm.htm#1489583 pa da nastavimo tamo...postovi vezani za ostalu kao klasični OT nisu prenijeti i svi koji su o istom govorili uz soor su korigirani tj.uređeni... nenice nastavimo tamo i tamo prati...imaš i neka iksustav i način kako su drugi riješili isti porblem...sretno
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 30.11.2012 11:32:22
koka i po
daktarin pomaze 100%. svi smo mi u zivotu nesto prosli..neko manje neko vise. sve ce to doci na svoje aBd. ovdje imas dosta majki koje imaju poprilicno iskustva....tu smo da pomognemo.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 30.11.2012 11:40:03
animagical
bebice, ovo sto ti je koka rekla, sam ja kupila pod nazivom daktanol oralni gel, i davala ajnuru kad je imao samo par sedmica, meni je odlican! mozes ga mazati i sebi na grudi, i njoj dati u usta velicine zrna graska, da melja, a taman ce i do krajnika otici.. ja bih ti jos preporucila da joj iza podoja i jela das da se napije fino vode, da ne ostaje mlijeko po ustima, jer ono pogoduje gljivicama... takodjer izbaci slatkise...
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 30.11.2012 11:44:08
animagical
IZVORNA PORUKA: Halimaa
Drage mame, ja čitam ove postove, pune panike, brige, u biti oko stvari sasvim normalnih za dijete... ne shvatam vaše ponašanje ili mi se čini da neke od nas žive ispod staklenog zvona, pa ne vide šta se sve događa okolo, mnogo lošije i gore, bolesti, smrti, svakakva iskušenja... Razumijem, i sama crknem od brige radi kašlja i temperature, takve smo sve, ali treba nekad malo pogledati oko sebe i shvatiti da postoje mnogo gore, neizlječive, smrtonosne, misteriozne bolesti, ne dao Bog, poremećaji, dijagnoze i ljudi se opet bore. A vi kukate radi sora. kAD vidim sve te silne plačljive, ne znam bil se smijala ili plakala. Da li stvarno ne poznajete ni jednu majku koja trpi mnogo gore stvari,niste nikad prošli kroz bolnicu, ne pratite vjesti ili apele za pomoć....Samo želim malo podići svijest. Sebi i vama. Nadam se da neće biti pogrešno shvaćeno.
samo da ti kazem da ti bebicino stanje ne znas, tako da ti ovaj post nije na mjestu, iako shvatam sta si njime htjela reci. i da, ima i ona-ko se jednom opece i na hladno puse...
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 4.12.2012 23:28:13
canim
Da vas pitam, moje pile opet ima turu, danas je imala bas visoku, preko 40 pa Sam joj dala dalsy I spalo je brzo do 37,6, pricala Sam s dr. On kaze da joj pred spavanje dam voltaren cepic bez obzira koliko je visoka tura Ali ja njoj maloprije mjerim I tura joj 38,6 , pa Sam joj ipak dala panadol baby, nesto mi prejak voltaren da joj dajem na ovu turu, sta vi mislite ako joj Ne spadne ili ako opet poraste tura da dam cepic ili da joj dam dalsy opet
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 4.12.2012 23:32:08
M kao Mama
IZVORNA PORUKA: canim
Da vas pitam, moje pile opet ima turu, danas je imala bas visoku, preko 40 pa Sam joj dala dalsy I spalo je brzo do 37,6, pricala Sam s dr. On kaze da joj pred spavanje dam voltaren cepic bez obzira koliko je visoka tura Ali ja njoj maloprije mjerim I tura joj 38,6 , pa Sam joj ipak dala panadol baby, nesto mi prejak voltaren da joj dajem na ovu turu, sta vi mislite ako joj Ne spadne ili ako opet poraste tura da dam cepic ili da joj dam dalsy opet
ideš u noć, a znaš kako kažu da u noći sve je teže, pa tako i temperatura, jesi li je pokušala tuširati, odnosno trljati, to nama najbrže pomogne, vid još jedno mjerenje, ako bude 39 i više ćepić obavezno
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 5.12.2012 0:03:13
canim
Nisam joj do sad nikad davala voltaren cepice zato I pitam koliki razmak treba biti, jednom Sam joj koristila lupocet Ali one su cini mi se na bazi paracetamola. Dr a I apotekarka je rekla da mogu koristiti 2 puta dnevno po jednu ili da prepolovim pa 4 dnevno.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 5.12.2012 0:10:49
M kao Mama
jeste, ali ti idu po kilogramima bebe, ti vjerovatno imaš onaj od 12,5 i on može dva puta na dan, pa eto vidi kada kreneš leći kolika je temp , kažem ako bude rasla i ako bude oko 39 i više slobodno daj voltaren,
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 5.12.2012 0:18:13
canim
Ma ja, slazem se za preko 39, jos jednom Sam mjerila 38.3 znaci opada polako hB. Bas me je nasekirala danas sa onako visokom turom, Ali joj je bas brzo skocila, nadam se da nece nocas imati tako visoku.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 10.12.2012 18:45:26
Montenegrina88
Prvo da kazem da sam vec clanica(Volim Te) ali ne mogu da se ulogujem nesto sa lozinkom nije ok pa sam se pod ovim nickom prijavila jer mi je hitno. Prije 2 sata mi je bebica pala sa kauca i zakacila koljenom od sto,odmah sam stavila leda i mazala margarinom i povuklo se,ali sad me muci to sto ne znam hoce li to imati posledica npr voda u koljenu,bol neki kasnije isl cim sam je uzela u narucje pocela je da se smije,ponasa se sasvim normalno i nema nikakvih promjena.Ona je pala dok sam ja otisla da uzmem pampers,znaci sekunda i ljuta sam na sebe o soku da ine pricamo
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 10.12.2012 20:58:15
ciciban26
IZVORNA PORUKA: Montenegrina88
Prvo da kazem da sam vec clanica(Volim Te) ali ne mogu da se ulogujem nesto sa lozinkom nije ok pa sam se pod ovim nickom prijavila jer mi je hitno. Prije 2 sata mi je bebica pala sa kauca i zakacila koljenom od sto,odmah sam stavila leda i mazala margarinom i povuklo se,ali sad me muci to sto ne znam hoce li to imati posledica npr voda u koljenu,bol neki kasnije isl cim sam je uzela u narucje pocela je da se smije,ponasa se sasvim normalno i nema nikakvih promjena.Ona je pala dok sam ja otisla da uzmem pampers,znaci sekunda i ljuta sam na sebe o soku da ine pricamo
Vjerujem da si se potresla,ali svako dijete prije ili kasnije padne i obicno to bude bez vecih posljedica. Cvrsce su bebe puno vise nego sto mislimo. I meni treba savjet, juce sam kcerkici uocila tamniji krug na jeziku i danas je malo veci. Na sredini jezika,tamno crveni krug,je li iko imao slicno iskustvo?
< Poruku je uredio ciciban26 -- 10.12.2012 21:07:09 >
Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05