|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod?
25.10.2008 13:05:32   
Emina*
Zima napolju, cekaju bar sunce user posted image  user posted image
Neka su one vama zive i zdrave, a upoznat cete ih kad bude sudjeno....
Sretno svim trudnicama user posted image   user posted image

Bakir
20.04.2008.

(odgovor članu Sanj)
Neposredna veza do poruke: 376
25.10.2008 13:54:52   
pitalica
evo i mene konačno,nešto mi nije uredu sa računarom,pa već čitav mjesec pokušavam da skontam šta se dešava....od srca želim da čestitam ženama koje su se u međuvremenu porodile i da bebačama poželim dug i sretan životuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ,a ovim damama koje trebaju da se porede nekad uskoro ja i moja user posted image malena držimo palčeve i samo bez straha-opušteno!!!
Ja sam u 32 sedmici i već sam sva velika i stomak mi je veliki,noge su mi jako otečene,ali sve je hdB super i jedva čekam da vidim svoju malu bebicu koja je toliko jaka da se mama nekad zapita šta li ću to roditiuser posted image user posted image user posted image user posted image
Sretno svima!!

(odgovor članu Emina*)
Neposredna veza do poruke: 377
26.10.2008 11:35:44   
tweety
I opet,jos sam tu user posted image  Ma nece ova moja prije novembra izgleda user posted image  Ali eto hajde izdrzat cemo user posted image  

Vana jesi li jos tu ili???Sanj ti?

A sta nam je sa Nat,jeli rodila?

SRETNO VAM DRAGE user posted image

Prince `05
Princess `08

Ente kalbii, ente kullun fii hajatii..."Moje si srce, sve si u zivotu mom..."

(odgovor članu pitalica)
Neposredna veza do poruke: 378
26.10.2008 12:44:39   
demiana
Tweety i ti si jos tu???
Nas dve smo u istoj sedmici, samo je tebi termin dva dana pre mene...
Desava li se ista kod tebe?
Kod mene nema ni onog sluznog cepa sto pricaju da treba ma nista nema....
A nema mog doktora nigde, covek nedostupan pa ne znam sta da radim???
Da li da idem u bolnicu na pregled ili da se strpim?
Sve me strah porodicu se a ni pregledao me nije user posted image user posted image

(odgovor članu tweety)
Neposredna veza do poruke: 379
26.10.2008 13:28:05   
tweety
Tu sam demiana jos uvijek user posted image  Nema ni kod mene sluznog cepa niti se beba spustila.Nemam ni ja nikakvih naznaka,ne boli me nista.Nece bebe prije vremena user posted image  
Koliko ce odsutan biti tvoj ginekolog?Ako se ne misli vracati do tvog termina ja bih ipak otisla negdje drugo da znam na cemu sam.Ja idem 30.10 na uzv da se vidi kakvo je stanje,ako se nista ne desi do tad.

SRETNO!

Prince `05
Princess `08

(odgovor članu demiana)
Neposredna veza do poruke: 380
26.10.2008 13:54:55   
majaaaa
Drage hanumice,samo da vam pozelim puno srece i da se sto prije rijesite!

Bice sve ok akoBog da.Imajte strpljenja!

Sretno od srca svakoj:)user posted image user posted image

Dzana:)
13.09.

(odgovor članu tweety)
Neposredna veza do poruke: 381
26.10.2008 18:46:02   
Vana
Evo i mene. I ja sam tu. user posted image user posted image user posted image  Sta je s nasim bebacama? Lijepo im kod mamica u stomaku.user posted image Danas bila na ctg-u.Sve ok. Ni meni se jos nije spustio stomak.Ali ledja me bole danas pravo.Nervoza me hvata na momente da mi dodje da se rasplacem, pa onda prelaz ono svejedno mi, sta sam utrtala toliko.user posted image

Kaze mi danas doktor da trebam provjeriti plodnu vodu.Valjda to rade kad je prenesena trudnoca.
Jel to neko radio i kako se to radi?

Trudnjace moje, tweety, nat, sanj... Koja ce prije?user posted image

(odgovor članu majaaaa)
Neposredna veza do poruke: 382
26.10.2008 22:33:24   
mynxlee
kod mene je 34 sedmica i do skora nisam uopste razmisljala o porodu, a kako se blizi taj dan vec me pocinje hvatati panika. u jednu ruku zelim da sto prije svoju bebu uzmem u ruke, a u jednu opet zelim da ostane jos malkice u stomaku. neku noc nisam mogla spavati. pratila sam svaki bebin pokret i sve mi se cinilo da ce bas tu noc da se pripremi za izlazak, da ce puci mi vodenjak i da cu morati prije vremena poroditi se. dosta citam o tome, o porodu, pa se valjda opteretila. ko ce ga znati. malo se bojim posto sam ovdje u njemackoj, a ne znam jezik, pa hocu li znati komunicirati, kako ce to sve proci. sve su prilike da ce MM biti sa mnom. nadam se da ce dobro podnijeti. sutra idem u bolnicu da se prijavim. ovdje to drugacije funkcionise. fakat me strah, a bojim se priznati.

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

(odgovor članu Vana)
Neposredna veza do poruke: 383
26.10.2008 22:35:46   
Skvo RR
Mislim da takve sumnje smo imale manje vise sve koje smo bile trudne...to je normalno...ti samo trebas da se opustis i cekas svoju bebe...a ona ce doci vjeruj mi kad joj bude vrijeme...Sretno!!!!!!

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 384
26.10.2008 22:39:51   
tweety
Ja sam ono opustena sto se tice samog poroda,ali me strah bolova jer znam kako boli user posted image  Jedino to inace nista drugo.Nadam se da nece potrajati,da ce se sve brzo i sretno zavrsiti aBd.

Prince `05
Princess `08

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 385
26.10.2008 22:44:34   
mynxlee
kod mene nije to strah zbog bolova, nego strah od nepoznatog. jednostavno bice mi prvi put i to je problem. takva sam da u zivotu zelim biti na sve spremna i dobro o svemu informisana, ali cini mi se za ovo da do samog dozivljaja nikakva informacija ne pomaze.

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

(odgovor članu tweety)
Neposredna veza do poruke: 386
27.10.2008 10:48:26   
tweety
mynxlee razumijem te u potpunosti jer ti je prva beba,sve je nepoznato.mene je eto ovaj put strah bolova user posted image  jer boliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii user posted image  ali sta se moze,izdrzat cemo jer je definitivno vrijedno toga.

sretno drage zene,zelim vam brz i lagan porod...

Prince `05
Princess `08

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 387
27.10.2008 11:32:03   
demiana
Draga Tweety problem je u tome sto je taj moj doktor ovde pa skoro jedini, a sef je tu na ginekologiji. Ima jos jedan ginekolog sto radi privatno ali u bolnici je taj moj jedini. Pa me strah ako njega nema ko ce me poroditi? user posted image
Ima jos neka sto dolazi da ga zameni, ali ta me skoro kostala bebe kada sam bila prinudjena da joj odem u 6 mesecu.
Valjda ce doci ovaj moj...
Najgore je sto covek nema izbora kada je u maloj sredini. Ni ovom sto me sada vodi ne verujem previse. On je kao strucnjak kazu dobar, ali fali mu brate ljudskosti....
Treba iz njega reci cupati, zamisli jos da mu ne idem privatno ajooj....dace Bog da bude kako treba..

(odgovor članu tweety)
Neposredna veza do poruke: 388
27.10.2008 14:05:53   
dincica
drage moje, mene muci uzasno glavobolja u posljednje vrijeme , a termin mi je 22.11, pa ako neko zna sta smijem piti da mi to prodze?Inace je sve bilo u redu do sad , a juce me je toliko zabolila glava da sam morala povratiti.

(odgovor članu demiana)
Neposredna veza do poruke: 389
27.10.2008 14:29:13   
dinciii
mene je na pocetku glava bolila i ja sam od doktora dobila paracetamol,ja kontala pa to je samo za temperaturu al eto nije tacno jer i na kutiji mi je pisalo za bolove i temperaturu,pa eto to sam pila...nadam se da sam ti mogla pomoci...user posted image

(odgovor članu dincica)
Neposredna veza do poruke: 390
27.10.2008 15:10:39   
tweety
i meni su govorili da mogu paracetamol piti,ali ja nisam htjela jer znam da mi nece pomoci.kod mene je migrena pa paracetamol nema efekta i tako sam i ja draga moja citavu prvu trudnocu provela sa glavoboljom bez tablete,sve sam glavom u zid udarala.ovaj put je bolje,nije bilo toliko cesto a razlog je jednostavno jutarnja kafa.sa prvom bebom mi se ogadila i valjda mi je falila pa me zbog toga glava bolila a sa drugom nije i obavezno sam morala ujutro popiti.

Prince `05
Princess `08

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 391
27.10.2008 21:22:10   
mynxlee
mene je par puta glava jako zabolila, ajme i zubi su me bolili, ali nisam htjela nista piti od lijekova. jednostavno sam trpila. ako su bolovi bas za neizdrzati, popij paracetamol. ja sam ga pila kad sam imala temperaturu.

(odgovor članu tweety)
Neposredna veza do poruke: 392
28.10.2008 11:13:02   
bebbe RR
Slazem se s curama - panadol, odnosno, paracetamol, mozes uzimati bez straha. Inace, ja sam teski migrenozni glavoboljas i zacudo u citavoj trudnoci, a evo trudna sam 34 +3, imala sam samo jedan napad, hvala Bogu, ne znam kako bih izdrzala. Inace, poradjam se na dogovoreni carski rez, tako da me cekaju jos cetiri sedmice. Malo sam izgubljena od svega, iako mi nije prva beba, ali eto... Nadam se da ce i svima vama koje ste pred porodom i meni sve proci OK. Pozz... Covjece, ne mogu da vjerujem da sam dospjela konacno i do ove teme:) Sama sam sebi cool:)

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 393
28.10.2008 11:40:20   
Anoniman
bravo bebbe, želim da ti te 4 sedmice što brže prolete, jer je iščekivanje najzamornije. Itekako si cool!user posted image Meni su sad sve mame i trudnice najvrednija stvorenja na planeti! I molim te, samo spavaj i odmaraj se, jedi bez opterećenja i uživaj! Sretno!

(odgovor članu bebbe RR)
  Neposredna veza do poruke: 394
28.10.2008 13:54:08   
viola
Evo mene prvi put pisem na forum, termin mi je 3.11. u ponedjeljak, osjecam se sjajno , jos uvijek radim, ne dam se zbuniti. Malo mi je frka zadnjih par dana, kontam kako cu , hocu li se snaci, a vjerovatno nema razloga za brigu. Porodicu se u vojnoj, mada se jos vodim u Skerlicevoj. Da li trebam otici ranije u bolnicu da se prijavim ili da sacekam trudove pa onda?

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 395
28.10.2008 14:00:39   
tweety
Mislim da ti treba uputnica za bolnicu user posted image  Nek me neko ispravi ako grijesim.
Znaci i tebi se priblizilo.Ja sam presla 4 dana preko mens.termina ali mi je po uzv-u oko 5.nov,pa evo cekam i cekam user posted image

Zelim ti puno srece i da ti porod bude lagan i brz.

Vana,Sanj,Nat,Haida jeste li jos 2 u 1 user posted image  Ja sam jos uvijek tu,nema nikakvih promjena.

Prince `05
Princess `08

(odgovor članu viola)
Neposredna veza do poruke: 396
28.10.2008 17:01:56   
bebbe RR
Hej, Shee! Super si, hvala na podrsci! Ma, sve se to nesto trudim - i odmarati i spavati i jesti, i samokontrolisati neke cudne napade preosjetljivosti. Nadam se da ce mi uspjeti prije nego sto izazovem kakvu frku. Hehehehe.... Ma, salim se. Nije bas dotle doslo. Nadam se da ti uzivas sa svojom princezom u bezbriznom dojenju i brzom rastu. Viola, bravo! Radis a bebaca samo sto nije!
I ja sam neki dan sa MM isla gledati bolnicu ovdje. Meni izgleda totalno cool - sama u sobi, svoje kupatilo, pomocni lezaj za MM, TV, set za sjedenje za posjetitelje... Odusevila se, iako se ovde i poslije CR ostaje samo 2 dana u bolnici, a MM, koji je inace iz Slovenije, kaze da sve to skupa i nije nesto. Obecala sam mu da cu ga kada dodjemo u SA odvesti da pogleda kako izgleda GAK. Jos uvijek je na bivsem ocnom, ako se ne varam?!
Hej, cure! Sve rodite brzo i lako zdrave i sretne i lijepe bebace! Pusa svima.

(odgovor članu tweety)
Neposredna veza do poruke: 397
28.10.2008 18:34:28   
mynxlee
ja sam danas isla ovdje kod nas u bolnicu da se prijavim. ovdje je praksa da se na 6-7 sedmica prije termina mora prijaviti. uzeli su tako neke podatke, pa posto ja ne znam njemacki neka med. sestra je rekla da do poroda imam kad nauciti nesto njemackog. istina, bice sa mnom tesko komunicirati, ali bice aBd MM cijelo vrijeme sa mnom, pa valjda necemo biti izgubljeni u prevodu. od sutra strebam njemackiuser posted image

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 398
28.10.2008 22:55:07   
bebbe RR
Minxlee, ni ja ne znam arapski, a i ne namjeravam ga uciti do porodauser posted image . Mislim, voljela bih, no, jos uvijek se sav moj fond rijeci zavrsava na par ljubaznih, poput hvala i molim i uputa taksistimauser posted image ... Ovdje u bolnici vecina ljudi govori engleski, tako da se ne sekiram. I sada tako komuniciram sa svim zdravstvenim osobljem. A, ako ces vec imati tu muza kao licnog prevodioca, onda nemas frkeuser posted image :) Jedna moja drugarica je prije tri godine rodila sina u Islamabadu, i to za vrijeme zemljotresa. Kaze, nije dala muzu da joj pusti ruku i ode do auta po fotoaparat jer tada jos ni engleski nije dovoljno dobro znala. To mi je uvijek simpa pricica. Zelim ti sve najbolje i s njemackim, a prije svega s porodjajem. 

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 399
29.10.2008 12:58:50   
Sanj
drage moje samo da se javim da sam se porodila prirodno 26.10.beba 4.900 kg 54 cm duga...mozete misliti a samo sam se14kg udebljala..sve je super prosloi sad uzivam s bebicom..pozdrav svima ..sta je s Tweety,Vanom...iostalim ...javite se 

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Filter za vodu
vila_7

Mislim na one sto se ugrade u slavinu. Da li ih koristite? Ja ga mislim nabaviti pa me zanima koji je najbolji.

DA-navedite i koji (44%)

NE (56%)

Broj svih glasova: 100

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *