Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 17.10.2008 1:41:09
aazra
IZVORNA PORUKA: Nini
Nema Azre, da se nije porodila??? ako jeste nadam se da je super prosla i da je vec sa svojom bebicom...
... Da bar jesam draga Nini, sve mi se oduzilo, jucer sam cak na "svoju ruku" preskocila ctg, spavalo mi se... Znam da sam neozbiljna ali iscrpi me ovo... Danas sam bila na pregledu primilia me dr. Gutic, i uglavnom mislim da se pozdravljam s vama nakratko , idem ujutro lezat cu gore dok porod ne krene sam ili se odluce na indukciju. Ja ne znam kako je do ovog doslo, pitala me danas za koju sam ja opciju, ja rekla za tu da dolazim od kuce na preglede, ali ona je smatrala da ipak trebam biti tamo i pod kontrolom, kaze da je i "njima tako lakse" Nemam hrabrosti da se suprostavljam, iskreno da sam to cula od nekog mladjeg doktora pa mozda bi i trazila jos neko misljenje, ali ovako ne bi da se pravim pametna, znam da ima neki razlog. Meni je stomak vec odavno spusten, beba se vrti, cesto imam neke simptome kao pred m, ali jednostavno nista se ne desava, cak ni nakon tri vaginalna pregleda... Sutra je sedmi dan od termina, ja sam se spremila ko da cu u "hotel" evo i oprala kosu . Malo me je strah bojim se sta me gore ceka, a opet mi je lakse sto cu biti pod kontrolom. da vas bar mogu obavjestavati koji je doktor kad u kojoj smjeni, ali necu nositi laptop sa sobom... Vidjet cu s "Elmom B" da vas ona obavijesti sta se desava...Idana se oporavlja super, ali je prije porodjaja imala problema s kompjuterom, mislim da nije u mogucnosti da se javi trenutno. Eto toliko od mene, iako vas ne znam nedostajat cete mi i saljem vam jos jedan topli .
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 17.10.2008 1:45:53
Amela V.
Draga moja, zelim ti svu srecu ovog svijeta, da se sto prije rijesis i da se sto brze oporavis, pa da uzivas sa svojom bebicom ako Bog da. Cuvaj se i budi hrabra, uz tebe sam
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 17.10.2008 8:52:04
Nini
Sretno Azrice, ja mislim da ti je bolje da si gore pod kontrolom, a iskreno meni u bolnici i ne izgleda toliko lose...Molim se za tebe da dobro prodjes i ako Bog da bit ce to sve uredu...Bitno je da se beba vrti, a znas da taj termin nikad nije siguran, sem ako nisi imala redovne m.cikluse i sigurna u zadnju...U svakom slucaju nemoj da se sekiras sve ce to biti ok. Kad se vratis kuci sa svojom bebicom javi nam se... ljubim te
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 17.10.2008 11:40:31
Anoniman
ja sad bas gledam ovu nasu trudnocku listu u 2008. tek vidim azru da je jos tu... ti presla citavih 7 dana nek ti sretno mila moja kad god beba odluci da dodje.... sto laksi porod ti zelim
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 17.10.2008 12:18:37
tweety
A Dino izgleda da ce ti i kod mene biti kao kod Azre,termin kao 24. a kazu mladja trudnoca (nikad mi nije redovna bila) Ostaje da vidimo kako ce se stvari odvijati
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 17.10.2008 12:24:01
ElmaB
Sada sam se cula sa Azrom. Lezi u opcoj i ostat ce sve dok ne rodi. Kako je termin prosao, cekaju prirodne bolove, ali ako ne krene idu na indukciju. Osjeca se dobro i nije je jos uhvatila panika. Naravno, sve vas je punoooo pozdravila. Cim bude kakva novost, javljam!!!!
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 17.10.2008 12:30:46
demiana
Vidi stvarno Tweety ti vec imas jednu bebu. Eh ti onda znas sto te ceka, ja sam se teorijom potkovala ali praksa je praksa... Kako se danas osecas? Meni je opet sinoc bilo mucno ali ipak lakse nego prethodnih veceri.
Azra ne brini se, bolje je da si u bolnici i da si pod nadzorom, sto je sigurno sigurno je. Mada sam ja rekla ne izlazim iz kuce do zadnjeg trena, sreca bolnica mi preko puta.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 17.10.2008 12:40:42
tweety
Sve zavisi...Koliko sam upucena ne ide se preko 14 dana,jer postoji ono +/- 2 sedmice oko termina.
Ja sam prvu trudnocu "prenijela" 12 dana,pa su mi inducirali porod.Ali kod mene nije bila nikad redovna tako da se nije znao tacan termin.Ja imala 2 termina,jedan po zadnjoj i jedan uzv-cni.Obico kazu da je tacniji uzv termin.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 17.10.2008 14:09:44
Vana
IZVORNA PORUKA: tweety
Vana tebe to pravo uhvatilo Želim ti što brži oporavak a i porod!
SRETNO!
Jao evo i mene malo.Draga tweety, sinoc sam vristala po kuci od bolova.Ajd da je jedno uho, nego oba.Ne mogu glave spustiti.Bila na injekciji, sve mislim bice lakse, a vraga jos boli.Kad zaziga sa obe strane dodje mi da lupim glavom od zid.Samo se molim Bogu da me sada ne uhvate i trudovi.Pa kako bih to izdrzala.Nedaj Boze.Bas sam neki baksuz. Nadam se boljem.
A nasoj Azrici zelim lagan porod i brz oporavak.Ja bih to pustila prirodno.Ko kaze da je taj termin bas pravi sto ga doktori odrede.Priroda je to i to ce priroda rijesiti.Sto kaze MM pa nece u tebi ostati
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 17.10.2008 14:52:49
ElmaB
Nece oni predugo cekati, jer je termin prosao sedam dana, pa su joj zato i predlozili da ostane u bolnici! Javim vam se ja, aBd, brzo sa lijepom vijescu!
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 17.10.2008 17:55:11
demiana
Tweety danas sam i ja kao malo bolje, i izasla vani da prosetam, da se osvezim ali ona bura me naterala da se brzo vratim. Sad se preznojavam od vrucine, svako malo napad vrucine dobijem. Ma ko ce trudnoj zeni udovoljiti ?
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 18.10.2008 9:27:27
ElmaB
Drage moje!
Sada sam se cula sa Azrom. Dobila je prirodne bolove na svakih deset minuta se ponavljaju, ali se sporo otvara. Dezurni je dr Masic i ona misli da bi se ako Bog da mogla nocas poroditi! Eto, drzimo joj fige da bude imala sto laksi porod i da uskoro rodi jednu zdravu i finu bebicu!!!