Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 29.10.2008 19:29:14
mynxlee
prije sam imala sekret, ali danas cijeli dan iz mene ide ko ne znam ni ja sta. par puta me u krstima zabolilo kao kad trebam dobiti mengu. krvni i srcani pritisci su mi poviseni. znaci li to da se bas bas, ali ono bas priblizilo?
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 29.10.2008 19:39:41
viola
cestitam Sanj to su divne vijesti. Sto se tice Njemackog jezika ti uzmi rjecnik sa sobom u bolnicu i lagano sta god te interesuje ti pogledaj kako se kaze i slobodno pricaj, kako god bice ti zabavno. Ja inace puno putujem i uvijek hodam sa rjecnikom okolo, samo se nemoj frustrirati. I ja imam visi pritisak ovih zadnjih dana, doktorica me malo uspanicila, poslala me u bolnicu,a tamo su me utjesili. Valjda je to normalno, treba napumpati krvi za bebu. Izdrzi jos malo!!!
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 29.10.2008 19:42:28
viola
Ja zaboravih, meni je doktor rekao da ta bol u krstima mora biti u intervalima od pet minuta, tek su onda pravi trudovi u pitanju, inace sve ostalo je kao priprema.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 29.10.2008 20:04:07
melissad
bebbe ja i ti cemo izgleda zajedno doziveti najvecu radost,jer i meni je termin 23 novembra,mada sam jako umorna ovih dana i bole me krsta i ispod stomaka,ali valjda je to sve normalno,a moja me stalno gura pa me nekad nervoza pocne muciti zbog toga.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 29.10.2008 20:40:04
mynxlee
mene je par puta zabolilo u krstima. nesto mi se i povracalo, ali to je zbog povisenog pritiska. pritisak je za neke normalan, ali za mene je visok jer sam ja navikla na nizak. valja mi se prihvatiti udzbenika.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 29.10.2008 21:00:57
tweety
Sanj cestitam ti na bebici.I ti se rijesi Vana je isto rodila,a ja sam jos uvijek na cekanju.Mozda je i Nat pa je zato nema na rr.Zelim vam puno srece i uzivajte sa vasim malisanima.Nadam se da cu i ja ubrzo uzivati sa mojom bebom
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 29.10.2008 21:10:39
emina_h
I ja vam se pridruzujem,jos mjesec ostalo do poroda pa sam vec jako uznemirena. Posto je druga beba,jos se vise bojim nego prvi put,ali eto valja izdrzati.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 29.10.2008 21:49:25
dinciii
cestitam Sanj nek nam bude ziva i zdrava bebica sto godina....a evo i meni se blizi,nehvata me strah samo sto sam sama sebi teska pa jedva cekam da prodje to...a da ne pricam jos o tome kako ne spavam po cijelu noc,MM me neku noc uhvatio kako setam po kuci u 4 ujutro pusa drage moje i sretno!!
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 30.10.2008 18:30:58
melissad
tweety nek ti je Bog na pomoci ja nemam neki veliki strah mada me nekad uhvati trema,ne zbog porodjaja,hajd to ce proci u ime boga,ali bice tesko i navici se na nove obaveze,jednostavno na novog clana. Jeste da je to nesto najlepse ali verovatno ovo sve mislim zato sto sam prvorotka i sto sam sama daleko od majke
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 31.10.2008 9:47:21
bebbe RR
melissad, ja mislim da je normalna ta trema i da bi je imala i kada bi ti mama bila blizu. Ne sekiraj se. I meni je drugi porodjaj, ali prvi carski rez. Nije me strah, no nije mi bas najugodnije razmisljati o svemu. Uhvati me ono "sta ako", ali trudim se biti pozitivna. I, pitala sam ljude na temi "carski rez" za iskustva s dogovorenim carskim u spinalnoj anesteziji, pa niko nista.... Mene nista ne probada u krstima, nista ne boli, samo ponekad imam osjecaj kao da mi se nakratko maternica zgrci (mozda su to te BH kontrakcije?!) i onda je sve OK. Jedino, juce su mi noge bile prilicno otecene i nekako sam bila sva trapava. Danas sam opet OK.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 1.11.2008 11:59:38
melissad
pa verovatno si u pravu sto se tice treme,ali sta da radim ,takva sam a meni noge puno otjecu nista ne mogu da obujem i puno me svrbe stopala i prsti, a juce sam i ja osetila te lazne konrakcije uuuuuuhh ostala sam bez daha, pomisila sam mozda je vreme i ono prodje jos sam u jednom djelu.Mada jedva cekam da ovo sve prodje i drzim svoje sunce u rukama. Hvala ti na savetima
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 1.11.2008 14:17:53
seky
Pozdrav drage moje mame. Ja sam u 30 nedelji i osjecam se pomalo tromo :) vec teze ustajem i kretanje mi je otezano..Najteze mi pada usisavanje kuce ne mogu da se sagnem malko jer odmah bebica opominje:: Ponakad kad se beba vrti osjetim pritisak na dolje kao da zeli da izadje pa se prepadnem.. inace nemam nekih vecih problema sem povisenog pritiska ali ne previse... Nadam se da ce do kraja sve biti u redu..Polako pocinju pripreme za dolazak novog clana
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 1.11.2008 14:29:13
nexie
Ženice drage, evo ja danas uđoh u 34. sedmicu....i blago je reći da me je panika sahvatala od glave do pete....još samo 6 sedmica...stvarno nisam imala nikakvih problema u trudnoći, hvala Bogu, ponekad bih i zaboravila da sam trudna, dok ne pogledam u sverastuću pupu ...al panika!!!!!!!!!!! Jeste li vi imali panične napade? Prvororotka sam, ne bojim se poroda, milijardu žena je prije mene rodilo, pa ću aBd i ja, ali strah me da li ću se znati i moći brinuti za svoje sunce kada ugleda ovaj svijet?
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 1.11.2008 14:58:56
seky
Draga nexie..Nego sta nego ces se znati brinuti za svoje sunce..To ti dolazi spontano kad ga prvi put uzmes u narucje..neces dozvoliti da itko drugi uzme to malo bice koje te bude gledalo svojim okama akBd...Nista se ti ne brini bit ces najbolja mama za svoje sunce...
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 1.11.2008 15:43:33
bebbe RR
Ma, ne sekiraj se, Nexie, sve ce biti OK, razmisljam pozitivno. Ja se cesto sjetim savjeta koji mi je 95. godine dala moja mama, kada sam u sali na DIP-u u kojoj u februaru nije bilo grijanja, (mada meni nije bilo hladno) vec dva dana lezala i radjala moju kcerku: Mama me je nazvala i vec su nam, u panici, dopustali i nedopustivo jer nikome, a mislim na doktore, nije bilo vise jasno kako ce se ta drama zavrsiti i rekla mi je: "Pogledaj kroz prozor. Vidis li ljude?! E, sve te ljude je neko rodio. Nemoj to zaboraviti i nemoj izgubiti snagu". Meni je to do dana danasnjeg ostao najljepsi i najbolji savjet koji sam ikada dobila. Moja kcer se je rodila par sati po tome, ali uz pomoc vakuum ekstraktora jer je za carski rez bilo kasno. Grlic maternice mi je sav ispucao i to je razlog, pored uske karlice, sto sada, nakon 14 godina od poroda, moram na CR.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 1.11.2008 17:24:52
melissad
bebbe divim ti se na tolikoj hrabrosti,i u pravu si , nisam lepseg saveta cula od ovog koji ti je majka dala . Danas primecujem da mi se stomak bas spustio,mozda ja i ne docekam termin samo nek nam je bog na pomoci svim buducim mamama zelim uredan i lagan porod pozzzz.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 1.11.2008 17:57:09
dinciii
bebbe svaka cast na savjetu...stvarno je dobar...uh mene i nije nesto strah do sada sam hrabra pravo.sto se tice poroda.svaki put kad nesto pomislim kazem si pa kako je mogla svaka zena mogu i ja...al me sada u po svega uhvatila gripa pa hocu da pobudalim.nemogu nista piti,a cuva me dobro..samo da me brzo prodje ako bog da,da se ne porodim u ovakom stanju
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 1.11.2008 19:00:04
bebbe RR
Dinciii, pij C vitamin, bombarduj se sokom od narance i limuna. Nema ti druge. Da nam ne odes na porod iscrpljena od prehlade. I MM je prehladjen, ali je juce otisao na teren i ostaje do petka, tako da mislim da ce ga u tom periodu proci da nama ne prenese prehladu. Je li jako hladno u Becu? A sto se tice poroda - ma, bice sve OK. Sekirati se je svakako bezveze, ne moze nas mimioci radjanje. Melissad, imam i ja osjecaj da mi se je u zadnjih dan dva malo spustio stomak. Ali, mozda mi se samo cini, pojma nemam. Svakako me nista ne boli, a bebica, hB, zivahna, stalno se javlja svojoj mami. Sutra kontola, pa cemo vidjeti. Ne bi mi odgovarala prijeveremena iznenadjenja, pogotovo dok je MM na terenu a ja sama. PA, i ako bi se desilo, sta se moze - ne znaju bebe ni koji je dan, ni koliko je sati, ni gdje im je otac . Sve vas pozdravljam i saljem vam pusu!