Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Cao moje cure.. Posto mi niko nikakav odg.nije dao a ni podrske šmrc šmrc...hahaha da vam kazem da danas idem na svoju prvu inekciju i hvala Bogu blizi se dan d a ako Bog da sa sretnim krajem.To je moja prva oplodnja i nadam se takode zadnja za ovaj put sa uspjehom naravno....
za mnogo srece od srca ti zelim u ovom postupku. AkB da bude punooo kvalitetnih jaja i na kraju da nas obradujes jednom veeelikom betom. sretno sa bocanjem,vidjet ces skoroz bezveze stvar.Draga javljaj se i na druge teme,jer bas malo zenica posjecuje ovu temu.Saljem ti hiljadu
E evo sada sam dosla i primila sam prvu bocu i puna sam neke lijepe nade i ispunjena srecom ....hvala na podrsci...i zanima me dali neka curka sa foruma radila oplodnju u tuzli...
Draga mama 75 zao mi je jer sam i ja bila kod Balica i isto me je cekalo samo pare.Naljutila sam se na odredene cure koje pisu te ovaj je dobar te ovaj nevalja...vec sam rekla da sam ja kod Suade Tinjic ida se ne lazemo niko od njih ne garantuje uspjeh ali kod nje mozes sve moguce nalaze uraditi u d.z. ili na Gradini samo sebi trazi uputnice nesto od svog porodicno a neke od ginekologa i slobodno reci da ides na ivf i da su ti potrebne uputnice ja sam sve dobila i izvadila na knjizicu sem spermograma koje je i ona htjela da uradi.Jos jedna stvar svi oni kupe pare i briga ih sto smo se mi kreditno zaduzili ali ti je Suada tako komunikativna fina i puna radosti i nade prosto da i ti uz nju zracis.Ja ne kazem normalno da nama ni jednoj nije svejedno kad nam oplodnja ne uspije pa nam je svako kriv ali jednu stvar moramo sve biti svjesne da je velika odgovornost da i mi budemo kolko toliko jake i naravno molimo Dragog Boga da nam da svoju milost...Ako ste neka iz tuzle mogu vam dati br,udruzenja koje se bori za refundiranje sredstava os zdravstva i koji se je izborio za 120000 km za isto i dalje se bore i organizuju sastanke i jos jedna radosna moja je drugarica od prvi put kod nje ostala trzudna i ima tri mjeseca i izgleda da nosi sina...
za bas mi je drago zbog tebe,ti si skoro vec pola puta prevalila sa stimulacijom,ako se ne varam vec ti je peti dan.Samo naprijed i nek bude sa srecom,aBd da bude dosta folikulica i kvalitetnih JS. Saljem ti podrske. SRETNOOO
zanima me je li koja od vas išla kod doktora sarića i kakva su vaša iskustva? muž i ja već 2 godine radimo na bebici al do sad nije bilouser posted image pa smo mislili poći privatno kod dr sarića,na preglede a vjerovatno i na potpomognutu tako da bi nam svako iskustvo ili savjet dobro došlouser posted image
quess raspitala sam se kod nekih prijatelja iz Mostara ,kazu da je taj dr.sasvim ok,da radi vrlo fino i da su im i cijene pristupacne,pa eto ako ti nesto znaci ,otidite i posavjetujte se,sretno.
E drage moje ja sam već trebala biti u Splitu,ali desilo se nešto,ja nisam dobila kasni 6 dana i jutros uradim test i negativan na žalost:(sada ne znam šta da se radi.Inače sam se malo prehladila neka hunjavica i to zbog promjene vremena radim s djecom pa od njih prešlo:)Kontam da čekam još koji dan.Jel neko imao sličnu situaciju pred sam odlazak na IVF,dal će mi dat šta dodatno da uradim ili će mi odgoditi postupak za idući ciklus.Ako iko išta ima pametno javite se,mali sam se unervozila:)ljubim
Tko čekati ne zna, taj neće shvatit, niti će znati drugi da si me spasila ti jedina čekanjem svojim dugim. Nas dvoje samo znat ćemo kako preživjeh vatru kletu - naprosto, ti si čekati znalakao nitko na svijetu.
quess ja nisam čula bas pohvale za polikliniku dr Sarića po pitanju MPO ali ima extra opremu,ne znam koje si godiste ja sma nedavno poslala upit ZZO vezano za naknadu troskova i odbili su me jer prelazim 37 godina ako si mlađa mozda da pokusas da ti ZZO plati(i ja sam u Mostaru).Mogu ti na mail poslati njihov odgovor gdje navode jedini razlog odbijanja plaćanja postupka moje godine
Veliki pozdrav prije svega za sve borce na forumu.Javljam se prvi put i moja prica je stvarno preduga,ja cu je skratiti i samo reci sad sam bez oba jajovoda i preostaje samo oplodnja.Molim za pomoc,da mi neko od Vas kaze za Split tj.kolika je cijena i ko je dr Balic i koliko kosta postupak kod njega cmokkkk za sve Vas
Bubamara, dobro dosla na forum. Ja sam imala 2 oplodnje u ordinaciji dr.Balic. Obje su uspjele, ali je nazalost prva trudnoca brzo i zavrsila Sada sam, hvala Bogu, pred porod Cijene su koliko ja znam tu negdje... Uglavnom, kod Balica je oplodnja 4000KM + 1000 do 1500 te izidju lijekovi, a to je individualno-nekom treba vise nekom manje, zavisi kako ciji organizam reaguje. U dr.Balic ordinaciji rade bracni par dr.Adem i dr.Devleta Balic. Kada se radi oplodnja, oni oboje rade skupa, ali se opet zna ko je ciji pacijent. Ja sam bila kod doktorice. O njima i njihovom osoblju imam samo rijeci hvale, jako pozitivno iskustvo imam s njima... Embriolog im dolazi iz Slovenije, gospodja je prof.dr. biologije, i ima veliku uspjesnost i kod Balica i u Sloveniji. Po meni je to jako vazno jer kod nas po klinikama ima magistara veterine koji rade kao embriolozi...ovo iz licnog iskustva govorim. Ako te jos nesto zanima o Balicima, rado cu ti pomoci, a vjerujem da ce ti se uskoro javiti i neko sa iskustvom iz Splita. U svakom slucaju sretno!!! I da nam sto prije zabebis
Evo ja sam friška iz Splita, juče imala transfer :) Za Cito mogu samo reći riječi hvale! Dr. Poljak je odličan, ne laže te i ne zavlači, a i ostatak tima isto tako. Embriolog je jedan od najboljih. Sve sestre su ljubazne i super rade svoj posao. Sama cijena postupka zavisi od toga kome će šta raditi. Mene je IVF+IMSI došao oko 2600 KM, a injekcije gonala, cetrotide, štoperica oko 1600 KM. Znači, sve ove cijene variraju zbog vrste zahvata, a super im je i web stranica pa i tamo možeš dosta saznati. Ako nekog još nešto zanima neka se javi na PP.
Cure, prvi neuspjeli IVF je iza mene :( Sad se spremamo za dalje, ali ne znam šta nas čeka. Imamo zamrznute embrije, pa me zanima da li je neka od vas išla na FET? Kakva su vaša iskustva?
White rose zao mi je zbog negativnog rezultata.Ja sam trudnica iz FET-a , radila sam 1 VTO i poslije punkcije nije mi radjen ET zbog nekih manjih komplikacija, pa sam morala sacekati skoro dva mjeseca gdje su mi vratili dvije mrzlice i hvala Dragom Bogu moje bebice su tuj.
Zato ne brini, najvaznije je da imas svoje embrije koji te cekaju.Uspjesnost sa zaledjenim embrijima je ista kao i kada se radi ET sa svjezim. Zelim ti punoooo srece sa smrzlicima.
Žao mi je white rose zaista,al bit ce abd sam da je nada tu i sve ce bit.Ja od danas pocinjem sa svoje prve 3injekcije gonal-fa,nadam se da ce sve biti kako treba,abd i da nema nekih velikih nus pojava.U utorak abd trebamo da smo u psplitu. Javim vam i dalja desavanja,pusa
Tko čekati ne zna, taj neće shvatit, niti će znati drugi da si me spasila ti jedina čekanjem svojim dugim. Nas dvoje samo znat ćemo kako preživjeh vatru kletu - naprosto, ti si čekati znalakao nitko na svijetu.
Mersudina hvala na podršci ;) Vidim svi pišu o IVF na dugo i široko ali o FET-u ništa, pa ne znam šta me čeka. Hmela sretno s bocanjem, ja sam to sve isto prošla zadnjih mjesec dana. Samo se opusti i nemoj se nafuravati da je nešto strašno, ni da će uspjeti, ni da neće... Samo opušteno, kao da ideš na obični pregled. Ja nisam imala nikakve nus pojave, čak se i kupala na Bačvicama dan pred punkciju, punkcija je bila samo nelagodna i ništa više, a poslije toga odmah otišla u McDonalds
Odbrojavanje je pocelo,još danas u 13:15h. 3injekcije gonal-efa. i abd sutra u ovo vrijeme put pod noge.Imal neko jos da ide il da radi IVF Sad u ovom periodu?Slagala bi kada bi vam rekla da sam ono bas opustena al tu duboko u meni ima negdje neka iskra treme,al bit ce to abd dobro.Drage moje želim vam svima srecu bez obzira u kojoj ste fazi cekanja,i javljam vam se iduci put iz Splita da vam podjelim svoje trenutke postupka.Ljubim vas,pusa
Više o plodnosti, neplodnosti, zatrudnjivanju i postupku van
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.