Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Naoružala sam se svim i svačim a mozak stavila na pašu,pa ćemo vidjeti,javnem se u svakom slučaju,hvala,pusa
Tko čekati ne zna, taj neće shvatit, niti će znati drugi da si me spasila ti jedina čekanjem svojim dugim. Nas dvoje samo znat ćemo kako preživjeh vatru kletu - naprosto, ti si čekati znalakao nitko na svijetu.
Drage moje ja sam nova ovdje. Radila sam dvije inseminacije i obadvije su bile neuspjesne. Muy ima smanjen broj spermatoyoida i doktorica me danas predloyila za vjestacku oplodnju u martu. Malo me strah, bojim se onih tzv praznih folikula. Da li ste vi cule za njih. Veliki pozdrav i zelim vam uspjesne vantjelesne oplodnje.
Buba87 Vantjelesnu cu raditi u Banja Luci u Medico S. Od nalaza predajem dvije inseminacije koje sam radila, muzov spermogram, onaj dokuument koji mi je dala da mi predlaze vantjelesnu, kopiju zdravstvene knjizice i moje i muzeve i kopiju vjencanog lista. Gdje ti radis i kada. Pozdrav i srecno
Drage moje...moram se ukljuciti i ja u vas razgovor ...
Nadam se da ce ti odgovoriti..ja i moj muz smo u braku 6 i po god. Trudimo se 5 i po god.Ja 28 on 30god. Imamo 2 neuspjele inseminacije iza sebe,pa sada smo odlucili necekati vise i opredjelili se za IVF postupak ...zelim znati kako i sta ide ...najvjerovatnije cemo u Banja Luci raditi. Nemam nekih veliki informacija pa vas molim ako moze koja... Drzim svima palceve da uspije ko god zelio da Bog da ih imao ...
mema27 I ja sam imala dve inseminacije i narucena sam na vantjelesnu u martu sledece godine u Medico s Banja Luka. Ja imam 30, a muz 33 godine. Za vjestacku su ti potrebni vaginalni brisevi, mikoplazma ureoplazma kao i hormoni. prve dve vjestacke placa socijalno Republike Srpske i potrebno je samo da odes u medico s i da ti oni napisu preporuku za vantjelesnu. Ako ti jos nesto treba samo pitaj. Srecno
Mema27,ja mislim da je najbolje da prvo odes u Medico s i da popricas s doktoricom,jer mislim da ti ne mozes otici kod nje i reci da bi ti radila VTO,prije toga ja vjerujem da moras odraditi nekakve nalaze.Npr.meni je trazila da muz bas kod njih odradi spermogram.U svakom slucaju ja ti drzim fige i da sto prije odes u Medico i dogovoris svoju VTO .SRETNOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
Drage moje da se javim.Danas se vratila iz Splita.U nedj.bila punkcija,koja je meni prosla jako bolna,iz kog razloga jos ne znam,al moguce zbog jajnika koji su bili podignuti,tj.lijevi i zbog toga iz njega se nista nije moglo izvaditi,jer bi bilo rizicno,a desni koji mi je inanace neprohodan iz njega je izvadeno 6.U pon.smo dobili poziuw da u srijedu u 12:45h.dodemo na transfer,koji nije bolio i tu mi je dr.rekaoda je od tih 6 oplodeno i ostalo sam 2,tak da šu ta 2vracena i oni su osmostanicni stokazu. Da je dobro.Sada mirovanjet5dana a nakon toga 10dana pa onda i test beta hcg.nadam se najboljem al sta dragi Bog da tako ce biti.Javim vam se opet drage moje
Tko čekati ne zna, taj neće shvatit, niti će znati drugi da si me spasila ti jedina čekanjem svojim dugim. Nas dvoje samo znat ćemo kako preživjeh vatru kletu - naprosto, ti si čekati znalakao nitko na svijetu.
Hvala drage moje javim vam se svakako abd i ja se nadam tome a i vama sretno u bilo kojem da ste postupku samo da ishod bude u našu korist:)
Hvala vam drage moje Boki83 i Buba87 na odgovorima,pa vec jesam zakazala se na konsutovanje sa njima sad 7.11 tako da cu vidjeti sta i kako.Posto sam ja sa prebivalistem u RS-u ali moje zdravstveno i moj posao je FBiH pa neznam hoce li mi RS platiti to,nevjerujem.Ali eto ipak ja idem u srijedu aBd da vidim sta i kako.,,puno pozzz bi hvala jos jednom na odgovorima Svima ostalim drzim fige i da svi do godine drzimo svoje u narucju i prebacimo se na druge forume....
Hej drage moje ev da se malo javnem imam jos 10dana abd do svoje nadam se trocifrene bete.Al da napisem da su poceli neki cudni simpt.kao da cu dobit nedaj Boze,jaka bol dojki i kao neki grcevi u stomaku.E sad ne znam jel to ok ili su to simpt.koji neštdmd govore.Javite mi se ak je neko sl.imao hvala,pusa
Ja znam da obično kažu da su simptomi slični kao kad trebaš dobiti... A i ti grčevi su normalni, pa čak i malo krvarenja, ali pošto nisam bila trudna, ne mogu ti reći tačno. Da li je neka od vas pila sok od cvekle i ananasa? Sljedeći ciklus trebam dobiti polovinom mjeseca, a krajem ovog mjeseca idem na embriotrasfer, pa sam razmišljala da probam s tim sokom, kažu da nije na odmet, a znam da mi je ginekolog govorio da mi je endometrij malo tanji..
Ako neko može da mi kaže koliko soka se dnevno pije i da li da ga pođem piti prije ciklusa ili tek kad mi prestane?
Više o plodnosti, neplodnosti, zatrudnjivanju i postupku van
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.