Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
hej ma super,mi smo izvadili onaj nalaz HIV1 I HIV2 I nalaz HEPATITIS B I C,pa poslije drugo jos oni brisevi i2-5dan hormone,to krajem mjeseca.I mi smo vrijedni probavamo pa et do sept.ko zna al polako.Mi bi trebali pocetkom sept.ako sve bude kako treba.Imam1pitanje te injekcije i sve sto se pocinje koji dan ciklusa se pocinju davati i kada je punkcija.Koliko je tebe sve izaslo love?Draga sretno pa se opet cujemo.
Tko čekati ne zna, taj neće shvatit, niti će znati drugi da si me spasila ti jedina čekanjem svojim dugim. Nas dvoje samo znat ćemo kako preživjeh vatru kletu - naprosto, ti si čekati znalakao nitko na svijetu.
što se tiče tih injekcija, zavisi od nalaza koja će ti stimulacija biti. najčešće se kreće sa 2.dc. meni je u prvom postupku punkcija bila 10 dc, a u drugom 8 dc. punkcija zavisi od veličine i zrelosti folikula. kada budu oko 20 mm, tada je pnkcija. otprilike na drugoj folikulometriji ćeš znati sve. također, puno sreće i do septembra, a naročito u septembru kada bude postupak :*
je l ima neko da je trenutno u postupku ili uskoro? Ja bih trebala prvi ISCI raditi u ovom ciklusu; treci dan ciklusa pocinjem sa stimulacijama, a vjesticu ocekujem sutra...hvata me blaga nervoza od svega vec...
< Poruku je uredio choirgirl -- 16.7.2012 13:56:28 >
drage moje dame iz RS-a...možda mi pitanje neće biti na pravoj temi, ali ako sam pogriješila, preusmjerite me na pravu :) naime, MM i ja smo iz Mostara. borimo se sa neplodnošću već dvije godine. Znate da fbih ne pomaže nam u ovoj teškoj borbi nimalo. pa pošto imam baku u nevesinju, planirali smo se prijaviti kod nje, da iskoristimo besplatne postupke u rs-u.Da pokušamo i to, jer smo se financijski pravo istrošili, naredni postupak neće biti zadugo, jer smo u fazi prikupljanja love. može li mi iko napisati malo više o samoj proceduri, gdje se mogu raditi postupci, kome slati nalaze za odobrenje, koliko se čeka na odgovor? hvala unaprijed, i sretno nam svima
Mostarka86, nisam bas upucena u te procedure vezano za RS (i ja sam iz FBIH), ali koliko znam dr.Sanja Sibincic u Banja Luci je jedna od doktora koji suradjuju sa tim fondom RS-a. Mozda je najbolje da kontaktiras njenu ordinaciju pa da te upute u proceduru. Sretno.
sanjalice pa gdje s ti? Kako si? Nisam te odavno citala Vidim u potpisu da aBd stize djevojcica! MashAllah Da porod prodje u najboljem redu Inace, kako prolaze dani? Veeeeliki pozdrav
Vec sam pisala i mi smo isli na pregled i konsultacije kod dr Poljak u Cito. Trebali bi raditi vantjelesnu oplodnju u septembru,oktobru ako nalazi budu ok.Hmela,molim te,gdje si uradila briseve? Sarajka,ako ovo procitas,javi se na pp.zbog tog smjestaja,jer bas bi nam odgovaralo da budemo blizu poliklinike. Je li bolna punkcija?Ja bi rade opstu anesteziju,ne mogu vise boli:( Tesko smo se odlucili za vto,jer meni se endometrioza vratila na jajnik,jedan mi je vec izvaden,imala sam vanmatericnu trudnocu,pregleda u ovih 5 godina milion...Amh hormon mi je nizak,ali dr Poljak kaze da imam sanse i da se predajem...od danas vadim nalaze i trenam prestati piti Visanne lijek koji sam pila koji blokira endometriozu.
San koliko sam vidjela na stranici Cita moguce je punkciju napraviti sa opcom anestezijom ali tu uslugu moras platiti 4000 kn ako se dobro sjecam. mostarka znam jednu curu iz Trebinja koja je isla na postupak kod dr. Sanje i koliko sam je shvatila ovo je jedino mjesto u RS gdje postupak mozes obaviti. Choi sretno ljubice
san 4 pod opstom anestezijom rade samo u njihovoj bolnici sa kojom imaju ugovor ja sam pitala i to skupo platis,al nemas potrebe nakrkaju te nekim injekcijama kazu zene da su se one osamutile ,doduse na mene nisu djelovale al ja sam ti poseban slucaj pa negledaj mene
Mia, ja sam hvala Bogu dobro, sve sam pripremila za bebu i sad samo cekaaaaam podnosim super, hvala Bogu, do sada sam se udebljala samo 6 kg. Uzivam maksimalno Pozdravljam sve trudilice i zelim vam sto sto prije i
sanjalice ne mogu ti opisati koliko mi je drago da te vidim tako sretnu i zadovoljnu Samo da znas da si ti bila moj "okidac" da se odlucim za VTO kod Balica Uzivaj i jedva cekam da vidim naslov "Porodila se sanjalica_m"
San briseve nisam još radila a radit ću u jnezeru.Uzmeš uputnicu iz scvog doma zdravlja odeš na dip da ti daju što je potrebno i onda na jezero da ti urade briseve i onda opet na dip da to vratiš njima čak možda i jedan nalaz i na Ilidžu da budeš morala odnijet.Javnem ti u ponedjeljak kako sam prošla oki,pusa sretno
Tko čekati ne zna, taj neće shvatit, niti će znati drugi da si me spasila ti jedina čekanjem svojim dugim. Nas dvoje samo znat ćemo kako preživjeh vatru kletu - naprosto, ti si čekati znalakao nitko na svijetu.
Hvala vam puno!Ja se nesto lomim,mozda da odem na kosultacije u Bacheci kliniku,rade punkciju u opstoj anesteziji,bila bi kuci,suprug ne bi izostajao sa posla,ali nesto me vuce u Split! Ne volim ne odlucnost,ali takva sam...samo sebi jos vise komlikujem Hmela,hvala ti!Ja sam uradila briseve u petak i bas sam iznenadena odlukom ginekologa iz Doma zdravlja da mi uzme briseve kada donesem podlogice i reagens.Ali,naravno kod mene ne moze biti sve ok,znas one podlogice z aHlamidiju kao staklo sto zamotaju u papir,cini mi se da ona to nije ni razmotala,inace je sva nekakva smusena,uvijek pravi neke greske,te nesto neupise na uputnici,te nedadne dovoljno lijeka koliko pise na uputnici od specijaliste,ali nadam se da sam pogrijesila mada cisto sumnjam
san4 ja sam radila punkciju bez anestezije i boli tek poslije tad u tom momentu ti osjećaš kao peckanje i kao neko usisavanje mislim boli nije da ne boli al ja sam izdržala i izdržala bi opet a sve su prilike da ću ponovo ići.
sarajka super svaka cast i ja sam u procesu svega toga,molim te reci mi ako se sjecas i imas broj tog smjestaja u kojdn ste bili i jel to 20 eura po osobi ili vas 2zajedno.isto tako ako neko jos ima broj tel.nekog smjestaja molim vas pisite,hvala
Drage moje trudilice, imam jednu dilemu. Mozda sam trebala na drugi topic ali čini mi se da smo na ovom sve u sličnom sosu :(
Naime i ja idem u sept u Cito i već sam uradila sve pretrage, pa će mi to dr. Poljak pregledati u septembru, pregledati mene, odrediti protokol i onda startamo sa vto. Ono što mene brine jesu hormonski nalazi i šta da očekujem kad ih dr. pregleda. Da li ću morati prvo te hormone srediti pa tek onda u postupak. Kakva su vaša iskustva? OVo su moji nalazi, rađeni drugog dana ciklusa:
LH 6.44 (referentne vrijednosti u folikularnoj fazi 3.00-12.0) FSH 7.76 (ref.vrije. u folikularnoj fazi 2.8-11.3) PRL 13.8 (ref. vrije. 0.500-40.0) PRG 0.299 (ref. vrije. 0.200-40.0) E2 <20.0 (ref. vrije.u folikularnoj fazi 1.00-160)
Moja drugarica je skoro radila ICSI kod Balića i hvala Bogu trudna je. Ostala joj je kutija menopura koju bi prodala jeftinije nego što košta, a uz to bi i poklonila još dvije injekcije menopura i 5 decaceptila. Pa eto, ako je neko zainteresoavn, nek mi se javi da vas "uvežem"
Drage moje, iz Tuzle sam i zelim da zatrudnim postupkom vantjelesne oplodnje. Istrazivanjem teme vantjelesna oplodnja dosla sam na ovaj forum. Iz tekstova ranije objavljenih, zakljucila sam da je dr. Balic pravo rijesenje. Bila sam na par pregleda kod dr. Balica i odma sam se razocarala u svakom pogledu. Molim vas za dalje preporuke. Unaprijed zahvalna.
Više o plodnosti, neplodnosti, zatrudnjivanju i postupku van
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.