|
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 8.10.2012 20:12:26
|
|
|
|
Alhemicarka
|
IZVORNA PORUKA: Selma Kikoebu Evo da i ovdje pitam: Mi smo poceli papati kasice, nekad kupovne, nekad ove koje ja sama napravim. Al evo danas drugi dan nije imala stolicu, i maloprije se napinje, stenje, stenje, i bas zasmrdi, ja rekoh evo ga. Ja je razmotala, a ono samo jedan mali komadic, i bas potvrdo. Jest da je jela mrkvicu i jabuku zadnjih 2-3 dana. Ja trazila hipp sljivu, al to ovdje nema, trazim vec mjesec dana, i nema, niti neki drugi proizvodjac ima sljivu. Vidjela sam u trgovini sljive, jedino da kupim, al kako bih to pripremila user posted image Nismo je jos nikad probali. Moze li nesto drugo, od ovog sto smo vec jeli (mrkva, tikvica, brokoli, karfiol, jabuka, kruska, breskva)? Uzmeš par šljiva, staviš u neku malu posudicu, dodaš malo vode, ne mora prekriti šljive, tek da ima vode da se ne peku, kuhaš 10-tak minuta, uzmeš cjedaljku koja je česta kao nekadašnja sita, odnosno one za čaj, protjeraš šljive kroz to i izađe super kašica, ona ljuspa od šljive ne prođe, a bude pofino kašice.
|