|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  127 128 [129] 130 131   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Mršajmo zajedno !
4.10.2012 12:31:29   
Lady26
Bebice, savjet od srca, ne zamjeri...
Mani se dijete i cuda dok dojis malenu...
Zar nije ona vaznija nego nekoliko kila viska?

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3201
4.10.2012 12:34:05   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Lady26

slazem se, bar do godinu, to je jos 2mj istrpicu, necu se prejedati al cu jesti fino preko dana

a dokaz koliko ona doji je da uz moju prehranu eno vidjeli ste sta sve jedem danas imam kilu manje u odnosu na petakuser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 3202
4.10.2012 12:39:07   
Lady26
Ti sebi samo rasporedi obroke, jedi sve, ali onako manje kolicine....
Nemoj da bebica "trpi" zbog toga...
user posted image
Nadam se da ne zamjeras ali ne mogu da ne napisem....

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3203
4.10.2012 12:55:04   
Bebica11

Ti sebi samo rasporedi obroke, jedi sve, ali onako manje kolicine....
Nemoj da bebica "trpi" zbog toga...
user posted image
Nadam se da ne zamjeras ali ne mogu da ne napisem....

ne zamjeram, ja bih se za bebu udebljala jos ako treba a kamoli da jedem normalnouser posted image

tacno vidim da je to i po dojenju po noci kojeg nema kad ja jedem normalno, a i vesela je,nije bolesna hB

SAD U BINGU kupujem banane a dijete se dere DAAAAAAAA TO, DAAAAAAAA TOuser posted image user posted image user posted image

danas jede bolje hB a i ja trpamuser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 3204
4.10.2012 13:01:23   
animagical

beba od 10 mjeseci nece biti uskracena za bilo st aiz maminog mliejka, ako mama ne jede kolace, pitu ili sta vec mama nece da jede... ja dojim vise od godine, linija je djevojacka, a momak ima kila i visine kao neki od dvije godine... prejedanje i slatko nema veze s dojenjem..moradoh i jauser posted image

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 3205
4.10.2012 13:06:16   
Lady26
Ja sam rekla da se mani dijete, jer ocigledno malenoj nesto ne godi...
A koliko znam da joj curica jako slabo jede...i da joj je to dojenje glavni obrok...
To za prejedanje i dojenje pojma nemam, i ko je to spominjao?!
U svakom slucaju, blago tebi na tvojoj liniji al nismo svi isti....ni iste gradje niti istog metabolizma....

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 3206
4.10.2012 13:13:04   
animagical
dojenje je do godinu dana glavni obrok svakako..cim majka talozi rezerve u vidu sala ili ako se jos deblja, znaci da unosi previse...ja samo hocu da kazem da nema nikakve veze kvalitet mlijeka sa unosom slatkisa, hljeba i sl. pojesti vocku, komad sira i mesa, povrce, to da, ali od takve hrane se ne deblja svakako

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 3207
4.10.2012 13:15:17   
djoisa
IZVORNA PORUKA: animagical

beba od 10 mjeseci nece biti uskracena za bilo st aiz maminog mliejka, ako mama ne jede kolace, pitu ili sta vec mama nece da jede... ja dojim vise od godine, linija je djevojacka, a momak ima kila i visine kao neki od dvije godine... prejedanje i slatko nema veze s dojenjem..moradoh i jauser posted image

da ti nisi ja bih user posted image

Neposredna veza do poruke: 3208
4.10.2012 13:18:39   
Lady26
IZVORNA PORUKA: Bebica11
znaci
d: kahva bez secera
r: tanjir graha i kriska razevog hljeba

probacu da napravim danas onu svoju kupusnu corbicu ona je bas niskokaloricna a prija miuser posted image

Jel ovo jelovnik mame bebe od 10 mjeseci koja doji?
Samo ti Bebice nastavi sa dijetom, evo rekose ti da nije problem.... user posted image
I ovo nije tema "dojenje" nego mrsanje....a tu nije mjesto mami koja doji i tacka!

Moj savjet je bio da jede vise puta ali sve, da ne izbacuje nista iz jelovnika, ne da se prejeda i nabija kile user posted image

< Poruku je uredio Lady26 -- 4.10.2012 13:19:47 >

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3209
4.10.2012 13:21:18   
canim
Ja nebih komentarisala, ima strucnjak Lejla ka po tom pitanju a ona je vec dala svoje misljenje vezano za zelenu stolicu i dijete od 10 mjeseci user posted image tako da nema potrebe da izmisljamo toplu vodu user posted image
Ko hoce prihvati misljenje ko nece radi po svom i to je to user posted image u svakom slucaju svako treba raditi onako kako misli da je najbolje,pa svi mi hocemo najbolje svojoj djeci, zar ne user posted image

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 3210
4.10.2012 13:25:25   
djoisa
lady, slazem se s tobom oko prilozenog jelovnika..

ali isto tako se slazem i sa animagical kad je rekla da mami koja doji nece nista biti, ni njoj ni bebi, ako izbaci namirnice koje debljaju a to su prije svega seceri, saltkisi, hljebovi i pite i sl.. previse ugljikohidrata koji se na kraju pretvore u secere, a visak naravno u salo..sasvim dovoljno secera organizam moze dobiti iz voca npr..

i sama sam bila izbacila secer i hljeb na 20 dana, smrsala sam tad bas, imam liniju iz doba fakulteta,, i dojila sam bez problema..

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 3211
4.10.2012 13:28:08   
canim
Lady ja dojim a mrsam i pocela sam intezivno da radim na svom rezimu prehrane od kako je bebi bilo mozda nekih 10tak mjeseci cini mi se.
Ti znas ja jedem 5 puta dnevno ali meni ovaj rezim godi i ja komotno mogu reci da jedem puno vise nego kad ne pratim ovaj rezim, jer ovako jedem i voce i povrce, plus rasporedjeni obroci a onako jedem dorucak, rucak i onako usput kad stignem....dakle sad jedem a mrsam, meni savrseno odgovara user posted image a mlijeka hB nikad ne fali iako je njoj od 21 mjesec jos uvijek to glavni obrok user posted image

Samo je potrebno pametno rasporediti obroke, jesti redovno i piti dovoljno vode, kile ce same otici, beba nema nikakve koristi od cokolada, keksova, gaziranih pica i slicno.

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 3212
4.10.2012 13:28:20   
animagical

IZVORNA PORUKA: djoisa

IZVORNA PORUKA: animagical

da ti nisi ja bih user posted image

ja moram da naglasim, kao sto skacu za vratove mame koje nisu dojile kada s spomene neka hapa, tako i ja skacem kada se forsira neki mit o dojenju... ne moramo biti debele da bi dojile zdravo i sretno dijete...

lady, samim odrzavanjem normalne ishrane se uz dojenje i te kako mrsa, vrlo je zgodno za mrsanje,s obzirom da samo dojenje torsi mami oko 300-500 kalorija, sto ej oko 2kg mjesecno

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 3213
4.10.2012 13:29:52   
animagical

IZVORNA PORUKA: Bebica11
znaci
d: kahva bez secera
r: tanjir graha i kriska razevog hljeba

probacu da napravim danas onu svoju kupusnu corbicu ona je bas niskokaloricna a prija miuser posted image

Jel ovo jelovnik mame bebe od 10 mjeseci koja doji?
Samo ti Bebice nastavi sa dijetom, evo rekose ti da nije problem.... user posted image
I ovo nije tema "dojenje" nego mrsanje....a tu nije mjesto mami koja doji i tacka!

Moj savjet je bio da jede vise puta ali sve, da ne izbacuje nista iz jelovnika, ne da se prejeda i nabija kile user posted image

i ovo mi je nejasno, ko da je malo tanjir graha za rucak,sve da je i bez hljeba, a nije

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 3214
4.10.2012 13:31:48   
Lady26
Znam kako utice pita, hljeb, kolaci i co na organizam i na kilograme, a nista vele od njih nema korisno...ali nece preko noci smrsati, jeduci minimalno samo ce se razboljeti i sta onda?
Mislim, ovo sto je pisala da je pojela je za mene izgladnjivanje....
Opet ponavljam, a Canim je to 100x pisala, samo povecanjem obroka moze skinuti kilograme...nikako izgladnjivanjem...a to itekako moze stetiti mami i njenom zdravlju....

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 3215
4.10.2012 13:33:10   
animagical
ne sekiraj se ti za bebicu ne jede ona minimalno, procitaj dosadasnje menijeuser posted image majke ti jel to tebi malo tanjir graha za rucak?

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 3216
4.10.2012 13:35:10   
Lady26
Nije, ali jeste KAFA za dorucak.... "dorucak"

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

Neposredna veza do poruke: 3217
4.10.2012 13:37:02   
djoisa
nikako jesti minimalno i izgladnjivati se ili unositi u sebe prazne kalorije koje samo daju brzu energiju ali jos brze od njih covjek izgladni..npr, grickalice tipa keks, grisini, smoki i sl...bolje je uzeti bademe, orahe, suho voce i sl..

kvaltetno meso, povrce ali ne krompir!, neka kuhanja i sl, uz minimalno hljeba ako se bas ne moze bez nj.. uzina voce, jogurti, limunada..redovni obroci, bez scera i slatkisa godit ce svakome pa tako i mamama dojilicama

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 3218
4.10.2012 13:41:34   
Lady26
IZVORNA PORUKA: canim

Lady ja dojim a mrsam i pocela sam intezivno da radim na svom rezimu prehrane od kako je bebi bilo mozda nekih 10tak mjeseci cini mi se.
Ti znas ja jedem 5 puta
dnevno ali meni ovaj rezim godi i ja komotno mogu reci da jedem puno vise nego kad ne pratim ovaj rezim, jer ovako jedem i voce i povrce, plus rasporedjeni obroci a onako jedem dorucak, rucak i onako usput kad stignem....dakle sad jedem a mrsam, meni savrseno odgovara user posted image a mlijeka hB nikad ne fali iako je njoj od 21 mjesec jos uvijek to glavni obrok user posted image

Samo je potrebno pametno rasporediti obroke, jesti redovno i piti dovoljno vode, kile ce same otici, beba nema nikakve koristi od cokolada, keksova, gaziranih pica i slicno.

Hvala!
O ovome i pricam ali ocigledno se ne razumijemo....
Mrsanje "preko noci" ne donosi nista dobro....

Ovo ne spomenuh nijednom rjecju user posted image
Da mi ne skacu za vrat user posted image , dojila sam jako kratko i nisam expert user posted image

< Poruku je uredio Lady26 -- 4.10.2012 13:42:22 >

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 3219
4.10.2012 13:43:05   
Lady26
To je to od mene na ovu temu dok ne odlucim ponovo da mrsam, a nadam se da ce to biti ubrzo aBd user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 3220
4.10.2012 13:44:37   
Bebica11
nemojte se posvadjatiuser posted image

pretjerala sam malo, cak sam se toliko ufurala da nisam OZBILJNO OSJECALA GLAD

ako vam kazem da sam sinoc poslije vecere pred spavanje pojela sendvic i saku grisinijauser posted image i danas 0,3kg manje nego jucer ujutrouser posted image

nudila sam N da jede al nesto je odbijala, stiska desni valjda je zubi muce jos joj nijedan nije izbiouser posted image

animagical mislim da ti pretjerujes s komentarima niko nije spominjao prejedanje i slatkise, cak prosle sedmice kad sam se pohvalila da sam uz ravnotezen meni gdje sam pazila samo da ne jedem navecer i previse slatka i sokova skinula 300gr sedmicno ti si imala neki komentar na cokoladu i noblice sto sam jela tu sedmicu

posto je jucer skoro 100% se oslanjala na moje dojenje i danasnja stolica po mom misljenju(a svaka majka poznaje svoje dijete) sigurno imaju veze

i dalje ne planiram da se prezderavam ni navecer da jedem al cu jesti 2-3 puta RUCAK preko dana a ne uzinati neku sacicu necega kao do saduser posted image

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 3221
4.10.2012 14:08:18   
canim
Ja mislim da je lady26 samo nako upala i komentarisala da ne treba gladovati i dojiti i ja se slazem s tim ali nije upratila cijelu situaciju ali to je sad ne bitno, nego bitno je kad ce nam se ona ponovo pridruziti user posted image hajde bona, ja nabacila par kilica preko ramazana i odmora i sad ponovo na skidanje pa bujrum i ti user posted image

bebice11 radi draga kako ti osjecas da je najbolje, ali ne vjeruj zenama kad kazu da jedes slatko i da ce to povecati mlijeko user posted image meni pricala rodica da su njoj neke komsinice savjetovale da jede slatko i da ce joj to povecati mlijekouser posted image user posted image a ne sekiraj se za kile, bice vremena i za mrsanje, ako tebi ne smeta bas te briga za ostale user posted image

Meni su moje 83 kile smetale kad sam isla na jednu svadbu i trebala se srediti, jedva sam nasla svoj br. lijep je komplet ali ja sam ko tenk u njemu i jos sam shvatila da sam debela kad su u mojim ocima neke od mojih debljih tetaka user posted image izgledale "pa i ne tako debelo" user posted image sta ti je psiha user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3222
4.10.2012 14:23:20   
animagical
ma ja za sebe kazem da mi je uzina ono sto je vecini za cieli dan, a izvini na komentaru,ali isti sam problem imala kao ti sto se tice mrsanja i tacno se prepoznam nekad u tvojim obrocima, posebno za te kolace i noblice, isto sam to radila... a tek sokove... ja ovdje ne smiejm ni postavitii svoju sliku dva mjeseca iza porodauser posted image uglavnom, ja sam to jedan dan presijekla i bukvalno zamijenila slatkise vocem i jogurtom, sigurno tri mjeseca nisam jela slatkise, osim mozda u gostima po malo sasvim, da ne uvrijedim domacine... dok nisam presijekla s kolacima nisam nista mrsala...

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 3223
4.10.2012 14:44:42   
Bebica11
canim nisam rekla da cu vas napustitiuser posted image samo cu usporiti, meni je i 300gr sedmicno dovoljno minusa ako mi beba nece trpitiuser posted image

ja se bolje osjecam, vec mi predtrudnicka odjeca moze fino hB doduse ja usko ne nosamuser posted image

evo jedna slikica mene sa 75kg sto je moj cilj

user posted image ova u bijeloj haljini, izabrala sam ovu iako malo zmirim da bi vidjele strukuser posted image

evo slika s 85kg

user posted image

beba kamuflira rasireni struk a siroka suknja sakriva punacne bokove, i ruke su mi siroke saduser posted image

MENI NIKO NE VJERUJE DA IMAM PREKO 80kguser posted image

doduse sad imam 82,8user posted image al poslije poroda je bilo 85-87 al nisam se debljala iako sam bas bas jelauser posted image

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 3224
4.10.2012 14:46:33   
animagical
ja ne bih rekla ni da ti imas 75user posted image da vidis mene iza poroda, majko moja...meni je bilo sevap ne dati da jedemuser posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  127 128 [129] 130 131   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  127 128 [129] 130 131   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Crtani filmovi.
пеперутка16

Da li su vaša djeca gledala crtane filmove poput Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon... i postala nasilna zbog njih?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *